Втори Гроу - Първи Фото - Моля За Съвети

  • Thread starter Seedling
  • Start date
  • Tagged users None
firstcitizen

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Здравей, да трябва им движение на въздуха. Но им трябва и желязо. Пръсни ги с нано с пълна сила.
 
me4opush

me4opush

Каква е температурата на почвата в долната част на пота?Не трябва да пада под 20 градуса.
 
S

Seedling

Каква е температурата на почвата в долната част на пота?Не трябва да пада под 20 градуса.
Не знам точно, но те са върху ламинат, по който е инфрачервеното фолио. То се включва като темп в бокса падне по21. Даже ме притеснява да не е мн жега точно в долната част...
 
  • Like
Reactions: Ina
bezoloven

bezoloven

Бокса ако го направиш по-висок ще е по-добре. Някой сативи се издължават много. На някои сативи им се отразява добре топирането и манипулациите, но някои обичат да са като "борче" без да ги закачаш. Уцели ли висок фенотип трудно ще ги удържиш в бокса. Също така двете саксии ще ти глътнат повече от 50 литра почва след като полееш почвата се сляга и така ще остане празно пространство което няма да си запълнил с почва. За тези пари, по-добре си забъркай сам почвата и ще направиш много по-добра почва. (Най-лесният почвен микс е чернозем + чкч + кокос). Можеш да стартираш китките в този бокс и ако видиш, че няма да ти стигне мястото да го разшириш. Топирай ги веднъж с къса вегетация и ги пускаш рано да цъфтят, мрежи и други неща много ще те забавят.

С RootBetter се заразява само веднъж и ще имаш за много гролове. Аз слагам от него трохички по корена на кълна, или при пресаждане (но вече рядко пресаждам без RootBetter) или ако е голямо растението слагам 1 грам на 1 литър престояла вода. Това се дава еднократно, реално на теб ще ти стигне и 1 грам и ще имаш за много гролове. Също така след това можеш да си ползваш отново почвата или като обереш растенията да им изплакнеш корена в кофа с престояла вода. Ще ти хареса много и ще искаш да го сложиш и на други растения в това съм сигурен. Симбиозата между гъби и висши растения увеличава растежа на растенията, добива, укрепва растителната имунна система и устойчивостта на стрес на растенията. Микоризата ще ти е като един "генератор" на фосфати в почвата и в същото време ще те пази от вредни патогени.

K+amino съдържа също микроорганизми, но други щамове които ги няма в RootBetter. Щамове които ще действат като "генератори" на азот и калии за растението. K+AMINO съдържа фитохормони, ензими и витамини в естествена форма и от съществено значение за доброто здраве на растенията / почвата. Но к+аминот е хубаво да се спре 4-та седмица от цъфтежа, защото иначе забавя цъфтежа, но за сметка на това спомага за натрупването на смоли в растението, а и не позволява на thc и cbd да се преобразуват в cbn.

От Nano Breath ще останеш много доволен, защото дава на растението Cal,Mag, Fe и Co2. Като ако ползваш бактерии Co2 буста ще е още по-голям. Наното се дава през 25 дни и направо растенията откачат от него. Co2 буста прави растенията по-издържливи.
Bio Hydrate е друго нещо което ще ти е от голяма полза, защото кара растението да усвоява с 1/3 повече хранителните вещества и също дава издържливост на растенията.

Ако питаш мен ползвай това което си купил на General Organic, защото така или иначе си ги купил и отворил, но вземи допълнително и BetterOrganix. General Organic съм ги ползвал, Bio Thrive Grow и Bio Thrive Bloom, са им слаби сами по себе си. Ако можеш вземи допълнително Bio Veg или Bio-iNitiate на BetterOrganix, като допълнителна храна към тях.

Да, можеш да сложиш семките директно от салфетките в крайната саксия. Пускай семките, топирай растенията веднъж и ги пускай да цъфтят, а ако не ти стигне височината ще го мислиш, но до тогава има време, а и ти ще вдигаш светлината постепенно и няма да им разрешаваш да се издължават.

Успех с проекта.
Бате,мрежата бави ,но и Дава.Аз по къса вегетация от 50 дни не съм имал никога.И резултата е убийствен.Скрога е истината.
 
Не знам точно, но те са върху ламинат, по който е инфрачервеното фолио. То се включва като темп в бокса падне по21. Даже ме притеснява да не е мн жега точно в долната част...
Би могло и да им топли неподходящо и неестествено,може да суши отдолу....сложи си ръката когато е включено,пипни ги и тях отдолу след като поработи......Повдигни ги на нещо ако са директно върху топлото.
 
vlad

vlad

firstcitizen

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Бате,мрежата бави ,но и Дава.Аз по къса вегетация от 50 дни не съм имал никога.И резултата е убийствен.Скрога е истината.
Бате не си прав за мрежата, че истината е в нея. Истината е в много бройки с къса вегетация, ако под истината говорим за най-много добив за най-кратко време и с най-малко вложени ресурси. Както не искаше да ме послушаш за лампите (2 години ти говорех да ги смениш докато ги смени и видя, че има разлика), така от 2 години ти говоря и за мрежата и дългата вегетация и не искаш да ме послушаш. Да речем ти ги вегетираш 50 дни и ги цъфтиш още 60 дни. Реално на 110 дни береш реколта. 2 реколти по 110 дни са 220 дни за тези 220 дни вадиш 2 реколти. За същото време от 220 дни, ако сложиш много бройки растения(било от семка или клонинги) ще изкараш 3 реколти. 3 вегетации по 20на дни и 3 цъфтежа. Дори по-дребните растения цъфтят и узряват по-бързо. Растения без топиране или с максимум 1 топиране, перфектна Y образна форма (максимум 2 основни върха)Обаче, като са повече бройки в малки саксии те компенсират и ще извадят повече от 3 големи растения с много върхове.(говорим за индор) Реално с дъглата вегетация губиш време, губиш добив и губиш торове, защото големите растения имат нужда от повече торене и дундуркане. Като са с къса вегетация има по-малък шанс да се обърка нещо.

Разкажи, какво стана с октопода, него колко го вегетира и колко ти пусна? Разкажи какво става, ако в бокс с 2 растения с дълга вегетация едното ти се изхерми още в началото на цъфтежа? Губиш 50% от реколтата си и си чакал 50 дни да го разбереш. Когато имаш много бройки, дори 1 растение да се изхерми или да е бъгаво и да расте бавно, го режеш и освобождаваш място, което другите 9 растения ще компенсират, защото ще се разгърнат и ще имат повече място. Загубите на 1 от 10 растение ще е по-малка, особено, като другите 9 компенсират, а те ще го направят, защото веднага ще почнат с листата си да се разперват на неговото място. (всичко се бори за светлина)

Брат знаеш, че много те уважавам и не ти го казвам за лошо или да те обидя. Просто ви споделям моят опит и мойте неуспехи. Дългата вегетация индор е загуба на време и ресурс. Казвам го от опит, проби и грешки с растения в цяла стая с дълга вегетация и друг опит с цяла стая с растения с къса вегетация.
Да, растенията с дълга вегетрация и мрежа стават много красиви, както и Мейнлаининга, и имат по-малко пуканки, но добива от 2 такива реколти, не е като от 3 бързи. Който е пробвал ме разбира.

Всеки има свой метод на отглеждане и си го предпочита, това е нормално. В товя няма нищо лошо, все пак се различни хора. Едни обичат едно, а други друго. Отглеждайте както си искате това е ваше право на избор.

П.П. Единственият бонус на растенията с дълга вегетация е, че ако недай си боже някой ден във вас влезе полиция ще намери 2 растения, а не 10 (примерно), което може да окаже влияние в съда и за делото. Но не е гаранция, защото голямо знаечени играе и намереното количество материал. (не го пожелавам дори на най-големият ми враг, а само коментирам ползите от малкото растеняи с голяма вегетация)
П.П2 Да има сортове за които трябва дълга вегертация минимум 35 дни, но това са чисти 100% Сативи, които са с 14-15 седмици цъфтеж, а такива сортове много малко хора ги отглеждат. При тях самият сорт иска по-дълга вегетация, за да може да разгърне потенциала си през цъфтежа.
 
Истината е в много бройки с къса вегетация, ако под истината говорим за най-много добив за най-кратко време и с най-малко вложени ресурси.
Tова и аз си помислих.Също с клонинги много бройки още по-добре.Вярно слагаш,порастват там малко и айде на цъфтеж...….Имат само яки глави така,няма нужда и много да се кастрят и тн и в общи линии бързо става. Но всеки метод иначе си има своя чар,защото аз обичам и да ги кастря и да си играя с тях,пък на СоГ няма много какво:)Аз по-скоро си мисля,че на индиките трябва повече вегетация евентуално,защото те имат склонността по-дребни да остават,докато сативите и съвсем дребни много избухват,особено пресадени като видят място и отиват в небесата,независимо,че са били малки при пускането 12/12.
 
firstcitizen

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Много хора пренебрегват клонингите, а клонингите лесно се правят (елементарно е). Да не говорим, че ако уцелиш фенотип си заслужава да го пазиш и гледаш само него. (дали заради цвета, добива, силата, вкуса, размера или друга причина) Отделно не даваш пари за семки, а и знаеш какво ще се получи, защото е единтично копие на майката. (няма изненади, няма хермита и т.н, абе знаеш какво гледаш) Викаш мрежа брат, ама по-добре мрежа с клонинги, че знаеш 1 сорт, 1 фенотип и расте по 1 начин. Слагаш 3 семки от един сорт и то ти стават 3 различни фенотипа, едната висока, другата ниска и третата средна. Заради едната трябва да вдигаш лампата, а на другата й идва ниска... Пък при мрежа с различни сортове да не говорим.
Индиките са създадени за къса вегетация! Това, че ние си ги вегитираме на лампа колкото си искаме е друг въпрос. Индиките като ландрейс, както сами се досещате името идват от Индия, а времето в Индия е много променливо. Всъщност територията на Индия е толкова огромна, че климатичните условия в далечния север са напълно различни от тези на юг. Условно в страната са обусловени няколко сезона – студен, горещ и влажен. Има влажен период от мусоните(яки валежи), има горещият вятър „Loo“ и куп други неща, които са определи генетичният фонд на канабиса по този край да създаде ниски растения с къса вегетация и къс цъфтеж. Отделно Слънчите лъчи там падат по друг ъгъл в сравнени като в България, но това е друга тема все пак разглеждаме индора. Канабис Индика по подразбиране е създаден от Твореца да са с къса вегетация и къс цъфтеж, заради климатичните условия в онази точкна Света, където Индиката е ландрейс. Това, че сме ги "докарали" тук и си правим каквото искаме под лампите е друга тема. Вие ако искате и по 5 месеца можете да ги вегетирате. Всеки си определя колко големи да са му китките.

Има ключови разлики между Канабис Индика и Канабис Сатива. Те включват височина, широчина, дължина на вътрешностната структура на стеблото, размер и структура на листата, размер и плътност на пъпките, време на цъфтеж, мирис, дим, ефекти, концентрация на смоли, медицински ефекти, съотношение на thc : cbd и куп други неща. Пък Афганската индика да не коментирам, че ти тя се различава от Индийската Индика...

Канабис Сативата от своя страна расте, като ландрейс в екваториални райони и заради това има други характеристики.

С хибридизацията нещата вече много се променят...

Канабис в България расте уникално на вън. Тук сме облагодетелствани от много неща, където на други места по света ги няма. Вярно не е целогодишно лято и не можем да гледам сортове с по 14 седмици цъфтеж, но пък си имаме 4-ри сезона и куп други неща, за които трябва да сме благодарни на Твореца. България е природен рай, които трябва да пазим!

П.П Когато растението се изцъфтява бързо има по-малка вероятност нещо да се обърка, било то с торенето, било то с вредители или нещо друго. Колкото повече бавиш един грол, толкова са по-големи шансовете да се обърка нещо. Казвам го от опит.
 
K

Kot

Бате не си прав за мрежата, че истината е в нея. Истината е в много бройки с къса вегетация, ако под истината говорим за най-много добив за най-кратко време и с най-малко вложени ресурси. Както не искаше да ме послушаш за лампите (2 години ти говорех да ги смениш докато ги смени и видя, че има разлика), така от 2 години ти говоря и за мрежата и дългата вегетация и не искаш да ме послушаш. Да речем ти ги вегетираш 50 дни и ги цъфтиш още 60 дни. Реално на 110 дни береш реколта. 2 реколти по 110 дни са 220 дни за тези 220 дни вадиш 2 реколти. За същото време от 220 дни, ако сложиш много бройки растения(било от семка или клонинги) ще изкараш 3 реколти. 3 вегетации по 20на дни и 3 цъфтежа. Дори по-дребните растения цъфтят и узряват по-бързо. Растения без топиране или с максимум 1 топиране, перфектна Y образна форма (максимум 2 основни върха)Обаче, като са повече бройки в малки саксии те компенсират и ще извадят повече от 3 големи растения с много върхове.(говорим за индор) Реално с дъглата вегетация губиш време, губиш добив и губиш торове, защото големите растения имат нужда от повече торене и дундуркане. Като са с къса вегетация има по-малък шанс да се обърка нещо.

Разкажи, какво стана с октопода, него колко го вегетира и колко ти пусна? Разкажи какво става, ако в бокс с 2 растения с дълга вегетация едното ти се изхерми още в началото на цъфтежа? Губиш 50% от реколтата си и си чакал 50 дни да го разбереш. Когато имаш много бройки, дори 1 растение да се изхерми или да е бъгаво и да расте бавно, го режеш и освобождаваш място, което другите 9 растения ще компенсират, защото ще се разгърнат и ще имат повече място. Загубите на 1 от 10 растение ще е по-малка, особено, като другите 9 компенсират, а те ще го направят, защото веднага ще почнат с листата си да се разперват на неговото място. (всичко се бори за светлина)

Брат знаеш, че много те уважавам и не ти го казвам за лошо или да те обидя. Просто ви споделям моят опит и мойте неуспехи. Дългата вегетация индор е загуба на време и ресурс. Казвам го от опит, проби и грешки с растения в цяла стая с дълга вегетация и друг опит с цяла стая с растения с къса вегетация.
Да, растенията с дълга вегетрация и мрежа стават много красиви, както и Мейнлаининга, и имат по-малко пуканки, но добива от 2 такива реколти, не е като от 3 бързи. Който е пробвал ме разбира.

Всеки има свой метод на отглеждане и си го предпочита, това е нормално. В товя няма нищо лошо, все пак се различни хора. Едни обичат едно, а други друго. Отглеждайте както си искате това е ваше право на избор.

П.П. Единственият бонус на растенията с дълга вегетация е, че ако недай си боже някой ден във вас влезе полиция ще намери 2 растения, а не 10 (примерно), което може да окаже влияние в съда и за делото. Но не е гаранция, защото голямо знаечени играе и намереното количество материал. (не го пожелавам дори на най-големият ми враг, а само коментирам ползите от малкото растеняи с голяма вегетация)
П.П2 Да има сортове за които трябва дълга вегертация минимум 35 дни, но това са чисти 100% Сативи, които са с 14-15 седмици цъфтеж, а такива сортове много малко хора ги отглеждат. При тях самият сорт иска по-дълга вегетация, за да може да разгърне потенциала си през цъфтежа.
Напълно верни изводи и правилни съвети.

В САЩ броя на растенията играе роля и ако имаш много може да ти дадат 15 години, затова гледат скрог. У нас основното е килограмите, дори и да са с 2% ТХЦ примерно от трим или листа.

Само не съм съгласен, че сативите им трябва поне 35 дни вегетация. Не знам каква височина на бокса трябва да имаш за да ти стигне с една такава сатива. Аз мойте ги пуснах да цъфтят супер ниски, а имам няколко по над метър. С яка вегетация не ми се мисли, ще станат два метра сигурно.

Иначе навън истината е яка вегетация под лампа и после огромна дупка.
 
Top Bottom