Въпроси и отговори!

Здравейте!
Бих искал да попитам,ако пуша хубав коз и сея семки от него,дали ще стане нещо или просто мъжко?
 
Мисля да си поръчам от seedsmafia дали ще са всички женски,надявам се да няма фалове.
 

Ina

2,019
313
Регулар(reg)- израстват мъжки женски растения. Феминизирани(fem)-само женски,но всe още има шанс нещо да израсне херми или мъжко,но поне досега не ми се е случвало. Pробвай с техните ако ти е по-удобно,но иначе има и по-добри банки за семена.Но ще е по-добре от първоначалния ти въпрос да засадиш семка от пушен коз.Защото пушиш глава от майката,но тя е опрашена от неизвестен баща и обикновено това е див коноп из Bългария най-често и следващото поколение НЕ става за пушене почти 100%.Ако бащата е със сигурност известен какъв е и кой е тогава е друга работа,може да е яка.Но трябва някой специално да ги е направил тези семки и то индор,защото навън просто навсякъде лятото има дивак.Ако си в чужбина не знам,там може д а излезе яка ако нямат дивак наблизо:)
 
Във България съм си.
Значи можеш ли да ми препоръчаш някой сайт,от който да намеря такива феминизирани,някакви който по-бързо да станат за беритба.
Навън ще ги гледам,мисля до началото на май да съм ги сял.
 

Ina

2,019
313
Те и в мафията имат феминизирани.Просто са малко съмнителни те какви са що са,но съм виждала и хубави растения от техните.......Иначе аз последно си взех от seed city,може от seedsman...Но сега с тая корона трябва да четеш по сайтовете да не би да липсва стока или нещо да се бави.Гледаш да са до 8,9 седмици цъфтеж тогава ако искаш да са бързи или пък гледаш там,където пише ауто(автоцъфтящи),те също са бързи.
 
12
3
Ако ще купуваш семки купи си повече да имаш за резерва , че при мен тази година половината не излезнаха , добре че си бях купил повече.
 
  • Like
Reactions: Ina
1
1
Здравейте, може би не е мястото тук да питам но не ми се отваря тема за това😀, а и не намерих отговор. Та въпроса ми е, с какво да обеззаразя профилактично почвата преди насаждане на растения, защото повечето препарати вредят?Благодаря!
 

Ina

2,019
313
Здравейте, може би не е мястото тук да питам но не ми се отваря тема за това😀, а и не намерих отговор. Та въпроса ми е, с какво да обеззаразя профилактично почвата преди насаждане на растения, защото повечето препарати вредят?Благодаря!
Вар от село имах аз стара в чували и от нея сипвам,също и пепел не е лошо.Може да се пръска със медени препарати(не пчелен мед,а мед като метал),какъвто е синия камък,но и с него не трябва да с е ппрекалява,не е супер полезен и той.
 
117
63
Ето един от методите:
Разтвор от калиев перманганат се използва и за обеззаразяване на почвата, като в 10 литра вода се сипват до 5 грама от съединението.

Освен това с калиевия перманганат могат да се подхранват растенията. Разтвор на 3 грама калиев перманганат в 10 литра вода понижава възможността от поява на заболявания, повишава устойчивостта на растенията към неблагоприятните условия на околната среда и по-конкретно към лошото време.

Успех!
 
Този перлит за какво се използва смисъл като го купя какво да правя със него?
 
148
63
Този перлит за какво се използва смисъл като го купя какво да правя със него?
Омесваш го с почвения микс. Препоръчвам ти да си го умиеш с вода преди да боравиш с него или поне да носиш маска и очила като работиш, щото после едно 5 дена кашляне не ти мърдат!
 
  • Like
Reactions: Ina
Навън даже днес ги засадих във земята,смесих тор със почвата от дупките и така ги засаждах,мисля че стана добре.
 
Някой може ли да ми каже каква тор да си направя и само със вода ли да поливам бебетата на 2 дена са
 

Ina

2,019
313
Нали си смесил тор и почва,бебетата в какво са щом са на два дни?Дай една снимка по възможност.Проучвай сам основните неща,каква почва,какво ги хранят тези цветя за да знаеш какви въпроси да зададеш по-конкретни за да получиш смислен отговор.То е много да се пише,а го има из нета и тук основното написано,има и клипчета за основните стъпки.По принцип направи си хубава почва,рохкава,да минава вода,въздух и мека за корените с малко торчица и поливай само с вода,като оставяш и да съхне,защото вечно накиснати също не могат да растат.Бебета не се торят,освен ако не гледаш в някакви специални среди,кокоси и тн.
 
Бебетата са във почвата със отрязано шише върху тях тип парник.
Мисля че ще ги предпази на този етап.
Седмица две ще постоят така би трябвало нищо да им няма докато се оправи времето.
Много валя и няма как да стигна със колата до там,така че най вероятно утре ще направя снимки...
Та въпроса ми е от тук нататък засяти са вече във земята дефакто само поливане ли искат?
И също така утре ще купя перлит и ще го поръся отгоре върху почвата.
 

Ina

2,019
313
Еми зависи от почвата,която си направил,но като са малки само поливане с вода.Вече като пораснат по-големички според зависи,може да се сипва отгоре тор суха около тях,може течно нещо да се купи/забърка ако има нужда,но първо виж засега как се развиват.Щом са в земята,тогава не си прави труда да търсиш перлит сега тепърва.Перлита няма смисъл отгоре,а и навън,той трябва да е в самия почвен микс за да го направи пухкав и рохкав.Може и без него.но само почвата да не става на кал,когато се намокри много.Навън няма да е толкова фатално сигурно,там водата се оттича доста по-добре.Ако са зелени и тн няма смисъл сега да го купуваш и сипваш.Та така,засега по-добре не купувай нищо,преглеждай и чети докато идеш и видиш как се развиват.После ако си прочел доста ще знаеш по-добре какво д а купиш за да не даваш излишно пари за излишни неща:)
 
Top