Въпрос За Вътрешно Отглеждане

86
28
Бокса е голям .във момента са във 20литрови кофи ако се наложи ще ги местя във по големи.живеят си във огнила оборска тор или по точно вече е станала на почва и перлит.поливани са само със разтвор на птича тор и май доста им харесва на ден качват около четери сантиметра на височина.ще ги държа до края на седмицата на режим 18.6след това ще видим
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
477
263
С 4 x 400 едва 4-ри кв. м. ще огравяш пък за 13 кв. м. да не говорим. По-добре прегради бокса, като е по-малък по-добре се огравя, защото част от светлината рефлектира в стените. По-голям бокс и по-трудно се регулират температурата и влагата. Най-добро КПД вадят 600 в дроселите. Да купиш 4 бройки по 400 разбирам единствено ако си ги купил много евтино втора употреба или са ти без пари, иначе друга логика няма. От сега имаш проблеми с темпратурата, а като пуснеш повече дросели какво ще правиш? За много лампи си трябва яка вентилация. Растенията имат топлинен стрес, гърчат листата на горе. (Свиват се) Вдигни влагата и CO2-то в бокса и това ще помогне за топлиният стрес, но освен това и растенията ще се развиват по-бързо. Издължи ли са се толкова много, защото си държал лампите далеч. (в началото)
Трябват рефлекори по възможност с култюб, че да можеш да приближаваш още повече лампите.
Сложи един обдухващ вентилатор да духа към лампите, да обдухва топлия въздух от тях да не достига до растенията, така ще можеш още да смъкнеш лампите.

Само на птича тор няма да откарат - ще дойде слаба за цъфтежа. Да не говорим, че птичата тор има много азот с които не трябва да прекаляваш в цъфтежа. (трябва им малко, но не и да се прекалява с него) В цъфтежа трябват други вещества.(фосфор и калий( Най-малкото им вземи една меласа и едно гуано от прилепи.

Автоматици са и можеш на 20/4 да ги цъфтиш. 2 часа отгоре на ден да фотосинтезират... за 2 седмици са 28 часа ( кажи реки 2 растителни дни) Но при форсиран растеж и цъфтеж ще имаш нужда от допълнително храна, не само макро, а микро елементи. (калции и магнезии)

Поръчай още семки и ги слагай. Така и така лампите ти работят на 18/6 под такъв режим можеш да вегетираш фотопериодни растения, докато автоматиците цъфтят. Тъкмо като изцъфтят автоматите пускаш фотопериодните да цъфтят и застъпваш реколтите. От фотопериодните можеш и хубави клонинги да си вземеш.

Оборската тор я пресявай на ръка, че да обираш само най-фините частици, а и да махах поповите прасета. Също така внимавай какво вкарваш в бокса, че можеш да вкараш много лесно вредители.
 
86
28
Има колту има и друг вевентилатор .има си торове за цъвтеж само калии и фосфор.вече съм сложил и нови семки.та засега чакане.забеавих да питам дали има смисъл да слагам мрежа и дали е късно за това
 

Ina

2,963
313
Aз останах с впечатление,че тези 8 са Сауър дизел,не ауто?
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
477
263
В твоя случай от мрежа смисъл няма и да късно е. Особено при вече големи пораснали растения, при това автоматици - никакъв смисъл. Ти за да сложиш мрежата ще начупиш автоматиците... Мрежа се слага на фотопериодни растения, много по-рано за да можеш да ги гънеш и оформяш, но и да им дадеш повече вегетация. При автоматиците "вегетацията" им е настроена от брийдъра след 2-3 седмици или когато е решил той да почват да цъфтят автоматично. Така, че не можеш да ги вегетираш колкото искаш. Стреса много нарушава добива на автоматиците, така че трябва да избягваш да ги нараняваш.

Култюбовете вързал ли си ги с изкарващ вентилатор? Май не си. Ако имаш култюбове и мощна вентилация, смъквай лампите на долу, но ако вентилацията е слаба ще опечеш растенията. Ти за това ли изгаси 4-ят дросел? Заради проблемите с температурата. Тези дни ще се захлади и това ще ти помогне да се справиш температурата.
Какви торове за цъфтеж си взел ? :D Трябва си яко торене, иначе може и тока да не си избиеш.
Какви семки си сложил да се разпукват?

Ina
Seur diesel auto
Ама не каза на коя банка...

Sour Diesel е мега як сорт, дава голям добив и силата му е брутална, но отново зависи брийдъра. Пък като чуеш автомат - вече няма нищо общо със сорта, защото идват едни 30% руделарис и гена вече не е същият.
 
  • Like
Reactions: Ina
86
28
Първоначално не беше вързан със вентилато но сега всичко е наред.за банка не мога нйщо да ви кажа защото семките ми ги карат лично знам само сорта
 
163
63
Значи да се заемам със повишаването и.колко горе доло

Впечатлен съм, макар че го раздавах малко като Тома Неверни в началото.... Иначе влагата ако те притеснява, аз на моя индор слагах между саксиите слагах купичка с вода, и от топлото, водата се изпаряваше и вдигаше влагата, при все, че аз бях с един хпс 250в, ама ако искаш си купи един овлажнител за въздух, даже мисля, че в момента мярнах един на промоция в големите вериги, на кауланд ли беше на лидл ли беше................Дерзай!
 
295
263
Влагата за да се поддържа трябва овлажнител за въздух, всичко друго е "ташак" работа. Аз ползвам закупен от Зора преди 2 години около 40-50лв. Събира 5 литра вода, която ми стига за 2 дни. Само трябва да се внимава с него, защото може буквално да "наводни" бокса.
 
163
63
Влагата за да се поддържа трябва овлажнител за въздух, всичко друго е "ташак" работа. Аз ползвам закупен от Зора преди 2 години около 40-50лв. Събира 5 литра вода, която ми стига за 2 дни. Само трябва да се внимава с него, защото може буквално да "наводни" бокса.
Да де и аз му казвам сега, току що и аз видях в брошурата (НОВАТА) на КАУФЛАНД има обезвлажнител за 60лв, намален от 120лв, колко е истинско намалението, параметри други и т.т, trex1 ти си преценявяш, не те карам на сила да го вземаш тоя . Аз му казвам как става без пари, иначе с пари ще стане по-добре, но това, което съм му казал като за моментно решение бива...
 
163
63
помисли и върху съветите на фърст, аз тъй не го слушах и после- по-малък добив, догодина ще го слушам.
 
Top