История на тъпотата

397
113
Според полицията НАРКОТИЧНИТЕ семена не могат да се намерят лесно ,разпространението им по селата става от хора които имат контакт с престъпния контингент и престъпни структури.... Бухахаххахахах
 
http://izbori2011.bg/index.php?news=3021

01/02/2011 05:35:00

Президентът Първанов: „Да, вярно е, пуша марихуана“

Президентът Първанов призна за употребата си на индийски коноп. „Да, употребявам индийски коноп, позволявам си да пуша и така намалявам стреса. По никакъв начин не съм накърнил националните интереси, още повече – защитавал съм го по-ефективно.“ Първанов уточни, че „редица държавни глави употребяват марихуана“, но отказа да посочи имена. Според него „съвместното пушене на индийски коноп с други държавни глави подпомага сближаването между различните държави и съдейства за изграждане на приятелска атмосфера при водене на трудни преговори“. „Не съжалявам за употребата си на индийски коноп, тъй като съм го правил в интерес на България. Не смятам делото си за криминално, макар че може би противоречи на българското законодателство. Не съм зависим и ще престана веднага да пуша марихуана щом изтече мандата ми като президент на Република България.“ Президентът уточни, че е добре медиите да се концентрират върху актуални проблеми в нашето общество и икономическата криза, а не да се занимават с това кой и по какъв начин се справя с работата си, особено ако е резултатите са ефективни и от тях печели целият български народ.Според наблюдатели скандалните разкрития могат да доведат до ускоряване на процедурата за импийчмънт на президента Първанов. „Недопустимо е държавният глава да прави толкова явни нарушения на законите на Република България, удобно скрит зад имунитета на президентската институция“ коментира за случая премиерът Бойко Борисов. Според него президентът Първанов е употребявал марихуана с редица държавни глави по време на неформални срещи сред които са германския канцлер Ангела Меркел и бившият президент на Русия Владимир Путин. Според излязлата официална позиция на партията ДСБ „Оправданията на президента му за собствената му злоупотреба с марихуана, според която уж бил служил на интересите на България са типичен ход на човек с минало от ДС и пионка на чужди интереси. Сега целият български народ е ясно що за човек заема поста държавен глава. Процедурата на импийчмънта трябва да бъде ускорена.” Подобна е реакцията на другите парламентарни групи. Изключение е позицията на БСП, според която фактите, изнесени в „Дневник” трябва да бъдат внимателно проверени и предлагат да се създаде комисия, която да разследва въпросното журналистическо разследване. Според депутат от БСП, пожелал да остане анонимен, „пушенето на марихуана е широко разпространено сред българския политически елит” и в това едва ли има нещо лошо. „Все пак – продължава той – президентът Първанов е от поколението, израснало под музиката на Пинк Флойд, Бийтълс и Ролинг Стоунс. Дори като малък е искал да се научи да свири на китара, но в селското читалище не е имало учител по китара.”

Интересна е позицията Пламен Янев, кмет на Сирищник (родното село на президента), според която пушенето на коноп е стара традиция в областта и той не се учудва от изнесените в пресата факти. Благодарение на тази традиция броят на депресиите в селото се доближава до нулата, алкохолизмът е непознато явление, от години няма нито едно убийство и селото е едно от малките села в страната с положителен прираст на населението. На редовно провежданите празници като празникът на кукерите и събора на селото се пуши по неговите думи „тази хубава билка”. Другата местна традиция е ловът на диви животни, особено по-редките, но тя е замряла с времето. Кметът остави без коментар въпроса дали той самият употребява марихуана. На въпроса на журналистите дали това е позицията му за декриминализиране на употребата на индийски коноп, Първанов заяви, че е против декриминализацията и легализацията на марихуаната. Според него това ще доведе до бум на наркоманиите в България.
 

Ina

1,887
313
Аре стига бе хахаха! Е тва ако не е яка новина:) Откъде го изкопа това хаха?
 
01/02/2011 05:35:00

Президентът Първанов: „Да, вярно е, пуша марихуана“

Президентът Първанов призна за употребата си на индийски коноп. „Да, употребявам индийски коноп, позволявам си да пуша и така намалявам стреса. По никакъв начин не съм накърнил националните интереси, още повече – защитавал съм го по-ефективно.“ Първанов уточни, че „редица държавни глави употребяват марихуана“, но отказа да посочи имена. Според него „съвместното пушене на индийски коноп
Аз лично от този текст осъзнах за пореден път, че живея в крайно нецивилизовано общество. :) Какви са тези смешки? Пушил, не пушил, боляло го или го сърбяло. Тука сме се събрали индивидуалисти и май трябва да престанем да обръщаме внимание на свинщината около нас. И да даваме добър пример и тон в обществото. Щото ако направим тест за интелигентност между нас и го сравним с този на депутатите... победата ще бъде наша. Само помислете какви сме се събрали. Един разбира от икономика, друг от право, трети от Интернет технологии... отделно всички сме готови агрономи и земеделци. А, те ще ме занимават със забрани. :banana1sv6:
 
1
28
вторник, 30 август 2011

Созопол

Готвач в близко заведение първи се отзовал на писъците за помощ на петте деца, пометени от вълна край Созопол. Христо Кънчев чул виковете и се хвърлил в морето, за да спаси момичетата. Успял да извади две от жертвите.

"Вълнението беше много силно. Едната вълна удряше момичетата в брега, другата ги взимаше обратно - разказа Христо пред БНТ. - Всичко стана много бързо и ако се бях забавил дори с 15 секунди, те вече щяха да бъдат много навътре. Изказвам съболезнования на родителите на загиналата Едит, ако имах възможност, щях да направя всичко, за да я спася. Тя обаче беше вече много навътре".

Едното от децата е извадено с разклонител, друго - с метла, съобщи бТВ. „Незабавно е изпратен патрул, извикани са „Гражданска защита” и Гранична полиция. Едно от децата обаче се е удавило и никой не е скочил да го спаси”, обясни Дойчин Янев, началник на РПУ-Созопол.

Очевидците обаче хвърлят вината върху полицията. Твърдят, че униформените не се опитали да извадят Едит от морето, а вместо това запалили по цигара. Янев обясни, че подчинените му не били длъжни да влизат в ролята на спасители.

„Имало е и местни, които се занимават с вадене на миди. Те не са скочили", коментира той.

Организаторите на всяка ученическа екскурзия са длъжни да се уверят, че има адекватен брой спасители, отговарящ на броя на децата в групата, обясни Николай Иванов, председател на Асоциацията по водно спасяване. Трагичният инцидент край Созопол обаче не е станал на плаж, коментира още той. И препоръча на властите да поставят предпазни огради на скалите, за които всички местни хора знаят, че са опасни.
Не е напълно по тема, но показва цялата тъпота. Много жалко за всички наши деца.
 
1
28
Очевидците обаче хвърлят вината върху полицията. Твърдят, че униформените не се опитали да извадят Едит от морето, а вместо това запалили по цигара. Янев обясни, че подчинените му не били длъжни да влизат в ролята на спасители.
Етичен кодекс на служителите от министерството на вътрешните работи с полицейски правомощия

Утвърден е ритуалът за полагане на клетва от служителите на МВР с полицейски правомощия

Със заповед на министъра на вътрешните работи проф. Георги Петканов е утвърден сценарий по ритуала за полагане на клетва и клетва по Етичния кодекс на служителите от МВР с полицейски правомощия. Заповедта предвижда до 5 юли 2005 да бъде организирано полагането на клетва от всички действащи служители. Текстът формулира основните им задължения към държавата и обществото:
Да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват и прилагат Конституцията и законите на Република България.
• Да опазват живота, здравето и законните интереси на гражданите без предубеденост и дискриминация.
• Да оправдават общественото доверие и да бъдат непоколебими в призванието си да служат и помагат на хората.

• Да спазват етичните правила и норми в професионалната си дейност и да работят за изграждането на положителен образ на службите за ред и сигурност.
• Да работят добросъвестно и да спазват стриктно правилата, принципите и нормите на българския полицейски Етичен кодекс.Пълен текст на Етичния кодекс

Преамбюл

Полицията в Република България е държавна институция, която осъществява дейността си в служба на обществото. Тя защитава живота и имуществото на гражданите, опазва обществения ред и противодейства на престъпността при стриктно спазване на закона, зачитане на основните права и свободи на гражданите и утвърждаване принципите на правовата държава. В своята ежедневна дейност полицията се стреми да въведе професионални стандарти и практики, утвърдени на европейско и световно равнище, да отговори на очакванията на хората и да изгради положителен обществен образ.
В този процес, приемането на етични правила за поведение на служителите от Министерство на вътрешните работи с полицейски правомощия е осъзната от полицейската институция необходимост.
Република България се вписва пълноценно в общоевропейския стремеж към изграждане на единни стандарти на полицейската дейност, довел до създаването на Европейския кодекс по полицейска етика, приет от Комитета на министрите на Съвета на Европа на 19 септември 2001 г. Настоящият Етичен кодекс e създаден в изпълнение на препоръките, съдържащи се в този документ.
Етичните правила за поведение ангажират моралния дълг на служителя. Всеки отделен полицейски служител, осъществяващ своите професионални задължения в услуга на обществото, допринася за формиране на облика на цялата полицейска институция.
От служителите на Министерство на вътрешните работи с полицейски правомощия се очаква да възприемат етичните норми на поведение и да се стремят да изпълняват своите задължения в съответствие с принципите на професионалната етика. Несъобразяването с етичните норми на поведение води до уронване на престижа на полицейската институция, загуба на общественото доверие и подкрепата за цялостната полицейска дейност.
 

Ina

1,887
313
В моите о4и бая им се е уронил престижа на тия:/ в един подлез една пияна кука беше заплашвала мои познати с пистолет и после дошъл някъф негов колега и бързо бързо го прибрал. Скоро на язовир душанци друга пияна кука крещеше на брега:"Има ли тука полицаи?" и когато отговорихме за маитап 4е има тои пристигна и едвам го прибраха неговите познати обратно после. Беше пиян на мотика и ни заплашваше,докато не разбра 4е на един от нашите хора маика му и баща му са 4енгета. Тогава се сви и взе по прителски да бръщолеви.Мижитурка,сигурно се е сдухал да не са някои по важни пагони. Ако го бях разбрала кои е... Как ви се струва пиян 4алгаджия със служебен макаров?!
 
12
0
Ахахахаха Първанов разбра, че Барак Обама е пушил и той нещо да не види :d изведнъж стана много либерален относно тревата аххахах. Както и да е, исках да попитам прочетох поста на RIPP на 4-та страница и ако има твърди доказателства срещу теб (намерили са растения у вас, например) е по-добре да пледираш виновен?
 
397
113
160 дка слънчогледи... и тук-там марихуана
31.08.2011 15:30
Столични полицаи разкриха нивата до село Чепинци
--
Марихуана, прикрита в слънчогледова нива, разкриха столични полицаи в заемлището на село Чепинци, съобщи МВР.

Криминалистите открили нивата, след като по-рано заловили с амфетамини 39-годишен мъж. При обиска в дома на задържания е намерена и марихуана, а мъжът обяснил на полицаите, че си я е набрал от нива край София.

Той завел разследващите до мястото – земеделски имот около 160 дка. Там, между слънчогледи, били засадени канабисовите растения, израснали на височина около 2 метра.

Точното количество на наркотичното растение тепърва ще бъде установявано. Задържаният мъж е освободен от ареста под парична гаранция.

Слънчогледовата нива е дадена под аренда на двама души – на 33 и 35 години, от село Чепинци. Днес предстои те да бъдат разпитани.

По случая е образувано досъдебно производство.
 

Ina

1,887
313
4е аз съм виждала по хиляди ниви засаден дивак да ре4ем. Ами ако е такъв слу4ая? Там пък то4но около 4епинци и Кремиковци беше фрашкано със скапан дивак,брала съм го и аз като шматка хаха та знам.ясно се вижда и от околовръстното понякога. около Нова Загора беше лудница пак от дивак по слън4огледовите ниви и по царевиците.
 
397
113
Ми те тия и те с вятърните мелници се борят...
И харчат пари от нашите джобове и се оправдават с глупавите си акциики.
 
Плантация с 1549 кг канабис на сем. Стефан и Славка Тренчеви изгориха полица244 корена с отлично качество в плантацията на Тренчеви бяха изгорени на клада
1549 килограма суров канабис откриха полицаи в плантация на 69-годишния жител на петричкото село Първомай Стефан Тренчев и съпругата му Славка. Плантацията се намира в труднодостъпна гориста местност до съседното село Долна Рибница. Тренчев е бивш миньор, съпругата му е работила в селското стопанство, двамата имат къща до село Долна Рибница с два декара земя, заградени с бодлива тел и дървени колове. В имота са направени три оранжерии.
При проверката полицаите открили 68 корена канабис. Още 176 корена са открити северно от оранжериите и в двора на къщата. Всичките 244 корена са били високи над 2 метра, растенията са с отлично качество, канабисът е изгорен след взетите проби.
 
1,059
263
Освен кой и с кво и къде хванали ще е хубаво да има и инфо на кой за какво и къде колко/какво са му дали като присъда.
 
Един познат два поредни пъти го хващат с по 25 грама и май още за първия път е имал условна, и заради втория път го бяха осъдили на 3 месеца затвор - той обаче намери начин да плати където трябва и си джитка свободен. Питах го дали и аз може да се възползвам от връзките му в случай на нужда и той каза, че може. За под 1000 лв е далаверата.
Хм, тука вариантите са да се появят специални разузнавателни средства и всички от далаверата да идат за по 5 години в панделата. Айде без подкупи, а? Ако спазваш правилата на фермата.. и те хванат, самите съдии ще те глобят. Само. МИСЛЕТЕ.
 
Top