Малък Експеримент

Осем кики сорт амнезйя ауто.покълнати на майтап преди 25дена почвата е малко купешка и основно пясък .осветлението е три лед панела по 120вата китайски.температурата е около 10градуса поливат се през два дена със кристалон.почити никакво внимание не се обръща.просто беше грешка че сложих семките .според вас дали ще излезне нещо
 
Май ще им е малко студеничко на твойте сладури. Сложи ги на 24/0 докато се постопли малко.
Късмет ти желая, дано да се получат нещата.
 
Те са на 24.не смятам да ги вядя или да ги топля май студа не им влйяе толкова.айде да не са десет градуса някаде към петнайсет.сигорно им забравя растежа ама няма нйщо
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Може и без термометър и влагомер, но трябва много усет и да можеш да разчиташ растенията. (умения с които се раждаш или ги придобиваш с опит).
За първи проекти индор е задължителено оборудване темометъра и влагомера. Най-евтините термометри и влагомери, които стават за нещо са 3 лева, а по-читавите и модерни са по 10 лева, по 15-20 лева са станциите с памет най-ниска и най-висока температурата, и външен датчик.

Просто температурата и влагата са ти едни от най-важните фактори в индор отглеждането. (CO2-то също, но то е друга бира... първо си вземи термометър и влагомер, преди да го мислиш CO2-то ) Както и светлината!

Трябваше да наблегнеш на по-добър почвен микс. Като ползваш хубав почвен микс, можеш вегетацията да я минеш без торене или единственните торове, които да дадеш да са ензими, хормони за корени, микориза и ефективни микроорганизми.

Тези саксии ще са малки за крайна/финална саксия и растенията ще станат много дребни в тези саксии, защото корена им е много ограничен. Мисли за пресаждане, сигурен съм, че корена вече е превзел всичко. Ако пресаждаш внимавай, че ако си сложил много пясък в почвеният ти микс може да ти се разпадне буцата с пръст в ръцете.

Каква марка е тази купешка почва, която си ползвал?
Какъв сорт са растенията?
С какво ще ги ториш?

Снимай растенията на нормална светлина, а не на ЛЕД светлината, защото нищо не се различава. Струва ми се, че на едни от растеняита върховете на листата са им изгорени. (това най-вероятно е азотно преторяване или светлинно изгаряне). Може и нищо да им няма, но ги снимай на нормална светлина (примерно цфл) за да се вижда реалния цвят на растенията за да може да ти се помага с по-добра диагностика при нужда. Иначе с лед светлината всичко е розово-лилаво и върви гледай нюанси по листата.

Успех с проекта.

П.П. Термометъра и влагомера са необходима техника за малки и големи индор градинари. Може и без тях да минеш, но няма смисъл да се мъчи и да гадаееш заради уред, които струва 10-15 лева и ще го ползваш с години.
П.П.2 Термометър и влагомер ползват дори най-големите професионалисти, които отглеждат легално индор Канабис в цели помещения. Някой от тях освен, че ползват мощна вентилация, климатици, CO2 бутилки, датчици, а дори ползват контролери и само регулират стойностите, като нагласят желаната температура, влага и CO2.
 
Найстина са преторени със азот.не смятам че ще има добив имам влагомер и термометър и големи лампи но не смятъм да ги ползвам.това беше грешка за това условйята са такива.няма да променям нищо просто ми е любопитно какво ще стане.ще кача снимки на дневна светлина но да мине извесно време.за момента вървят ниски но много широки
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Добива от теб само зависи и от никой друг. Какъв добив очакваш в саксии 1 литър? Ок големите лампи не ги ползваш, но защо не си ползваш термометъра и влагомера? (така и така го имаш измервателния уред) Пак те питам какъв сорт са растенията? Поне кажи дали са автоматици или фотопериодни? Отглеждането на растения иска четене или практика. Има 2 начина да придобиеш опита, единият е практически с проби и грешки, а другият е ако четеш и се учиш от грешките на другите, което ще ти спести много собствени грешки. Сам избираш, кое да направиш.
 
Бях написал .китките са автота амнезйя.саксиите са три литрови сложих термометъ и влагомер.21градуса и влажност 67 процента
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Бях написал .китките са автота амнезйя.саксиите са три литрови сложих термометъ и влагомер.21градуса и влажност 67 процента
Написал си по другите теми, не и в тая. Поне в 7 литрови саксии да ги беше сложил тези автоматици...
Температурата и влагата са добре.
 
Автоматици не се пресаждат!!!Четете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Напротив,никакви проблеми няма да пресадиш автомат,стига да знаеш какво правиш.Винаги съм си пресаждал автоматите,преди цъфтежа разбира се.
 
Сигорно е така но не може да е фатално.обена нс саксиите височината ли ограничава или неещо друго на растенйята
 
Да бях пуснал тема.имах проблем по време на цъвтежа но нещата се нормализираха.среден добив от онези ми беше около педесет грама.за аудор имам вече семена и чакам само да им дойде времето.имам готови изкопани дупки от есента пълни със хубава почва че основно мястото е песачливо
 
Top