Медицински потребители / Medical Marijuana Patients

2,263
263
Медицински потребители/Medical Marijuana Patients
+
Medical Cannabis Knowledge

Тази тема я отварям за хората с проблеми коитo изпозлват билката за лечение. Все още имаме малко изписано по темата а доста хора се лекуват или мислайт да преминат на подобен тип лечение според мен. Така че сега е моментът да ъпдеитнем базата данни и по този въпрос.
Моля за внимание от страна на хората, които разбират поне още един език в случая (говоря за тези по грамотните сред нас които ще могат да превеждат инфо), нека се организираме и да намерим материали за медицинската употреба, да помогнем на болните хора :sad0123:.

бтв: неможем да се правим че няма болни хора на които ние и по точно билката всъшност може да помогне адски много стига да запознаем аудиторията ни с проблемите и решенията, които има на този етап в света на канабиса.

Поздрави, Ripp
 
69
16
Моето мнение е ,че е добре да се преведе и предостави информация за направата на Хемп ойл и приложение при различни заболявания.Също така информация за другите начини на прием - инхалации,тинктури и т.н.
Последно време изследванията върху действията на активните съставки на канабиса зачестиха и започна разбулването на мита,че води до различни болести включително и шизофрения.Дезинформация не липсва също...
Моето скромно мнение относно шизофренията е че всички малко или много сме такива и живеем в свой собствен свят...това че не е в абсолютна крайност не променя диагнозата!

Другата седмица мисля да отделя малко време за въпросния хемп и ще преведа нещо полезно надявам се.
 
Айде да не го наричаме "Хемп Ойл"... "Hash oil" е много по-правилно, защото под хемп ойл се разбира хемп сийд оил...
Можете ли поне да пуснете линкове с инфо относно шизофренията и връзката или отсъствието на такава с канабиса
ПС
Има супер яка книжка Hash Oil
на автора Момчил Николов

Едит
Hash oil e всъщност тинктура...
Рецепта:
Слагате материалът от който искате да си направите тинктура, в случая трева(глави,листа) в стъклен съд(буркан) с разтворител(най-добре етанол - най-безопасен е). Представяте си че сте барман и си играете няколко минути с буркана и след това можете на водна баня да изпарите етанола за да се увеличи концентрацията на канабиноидите спрямо разтворителя. Изпаряването може да стане и просто като оставите разтвора на въздух , но става по-бавно.
 
87
18
да и аз съм го гледал това човека твърди че марата лекува рак ама дали е вярно никой не знае
 

Ina

5,121
313
http://www.youtube.com/watch?v=XgkOw5zusjE Ето в това филмче дават и за мед.потребителите. това е първата част в you tube за да го погледнете в наалото,но ако ви заитригува си го изтеглете цяло,има го маи в арената и замундата. Интересно е.
 
B

baibulgar

Guest
Как да стана медицински потребител в БГ ?
... то няма такова животно още :(
 
първо трябва да се разболееш от нещо после да решиш да се лекуваш с трева и готово:rollj:;)
 
ако гледаш повечко новини няма да ти е трудно да се разболееш:ridinghorse::ridinghorse:
 
B

baibulgar

Guest
Хахаа , хубаво е да се шегуваме и да се посмеем ;) .
Обаче още по-хубаво ще е да можеш да се регистрираш като такъв тип болен !
Дайте да видим как да се преборим , майтапа - най-лесно :character0113:
 
има едно филмче в замунда инересно е става дума и за използването на канабис за мед. цели казва се Inside Marijuana / Супер ТРЕВА (2009) мисля че ще ти е интересно ако не си го гледал
 
207
28
Филма наистина е интересен, но аз не вярвам, че тукашното правителство ще се реши на тази стъпка, за мисленето на хората е говорено много пъти.
На скоро се бяхме събрали много роднини на маса, някой каза нещо за марихуаната, след което се заяви че почнеш ли от трева стигаш до...
С това мислене на хората няма да стане работата, то хората са възрастни, ама и сред връстниците ми е така, едните само пуфтят без да мислят, другите казват, че е страшно, наркотик, пристрастява и така..
 
всичко е политика и пари а мнението на "стадото" лесно се манипулира но да не изместваме темата тук е мед. марихуана
 
B

baibulgar

Guest
Всичко което казвате е така , спор няма . Аз отдавна не споря ( и не говоря ) с "хората" по темата ... Обаче , все си мисля че :
Колкото по-рано започнем да го мислим , толкова по-рано ще го измислим . :help:
 
B

baibulgar

Guest
Само да ви кажа че майка ми е на 68 години , да е жива и здрава жената ...
Има проблеми със сърцето , лек паркинсон и глаукома.
Третирам я с Himalaya Gold , 3-4 пъти седмично вечер преди лягане .
Това нещо продължава вече почти година , и резултатите са налице !
Също така от 4 месеца е спряла тютюна и е само на лекарството .
Нямаше изобщо нужда да и обяснявам за какво става въпрос и че си е билка и т.н.т.
Най-дорите ми растения години наред са били поливани и обгрижвани от самата нея !
Да не говорим че когато човек се чуства значително По-добре , няма какво да се обсъжда , ако му помага и работи за него самия ... това е най голямото доказателсво !
 
207
28
Радвам се, че и тук се използва по такива предназначения, проблемът е че това ще го направиш ти или някой друг който е запознат с билката, но нормалният човек никога няма да реши да го използва, а и как да реши нали е незаконно...
 

Ina

5,121
313
Да,много малко маики ще се навият на това лечение. Дано се чувства много по добре maika ti,baibulgar. Тя преди употребявала ли е,как го приема. защото и самото пушене не на всеки ще е приятно,пък и не е твърде полезно.
 
B

baibulgar

Guest
Да,много малко маики ще се навият на това лечение. Дано се чувства много по добре maika ti,baibulgar. Тя преди употребявала ли е,как го приема. защото и самото пушене не на всеки ще е приятно,пък и не е твърде полезно.
Употребявала е много пъти от 90-та насам, но повече от "келешлък" дето се вика .., да се покаже че е готина майка пред събралите се в нас "идиоти" ( моите приятели ) .
Беше заклета пушачка допреди време и пушеше по кутия и малко някъде на ден .
От 4-5 месеца не пуши тютюн , само чисто ( като истинска Хамериканка ) !
Добре и влияе защото има много свободно време и си намира занимания по градината.
Някой ден като се видя в парички ще и взема един хубав вапорайзер и съвсем ще се рОди !
Няма да и казвам че съм я писал по форумите , макар че от този факт ще и стане много мило .
:volcano:
 
Чувал съм доста неща за канабиса в медицината.
Тази билка колкото е красива забавна тя е и толкова полезна.Канабисът те успокоява,релаксираш не се нервираш - не се ли нервираш - не се разболяваш.Пуша трева от 3 години познавам 15 годишни пушачи на трева които не са БАВНИ както казват! Познавам и хора които пушат от 1-2 години и толкова са затапяли,че просто повече от това не могат.Тази билка влияе на всеки организам по различен начин и за това я пренебрегват (като наркотик).Ако беше наркотик до сега да съм умрял.Пуша по 10 пъти на ден през седмица правя нови рекорди и ми няма нищо освен ,че не съм се разболявал от 2 години!
 
207
28
Аз си имам теория относно "затъпяването" при подрастващите, в които попадам и аз...
Слагам го в кавички, защото не мисля, че затъпяват, а по скоро проблемът е в това, че са мързеливи, аз започнах да пуша миналата година, и скоро след това резултатите в училище ми паднаха, но не защото съм станал по-тъп, а защото бях мързелив, въпроса е че част от другите ми приятели са мързеливи и за това изглеждат тъпи, защото не учат... Вече не ми пречи да уча и да пуша, въпреки че не съм пушил скоро тъй като не ми се дават пари, а чакам да ми стане цветето :)
Та мисля си, че човек трябва да знае как да пуши и заедно с това да не си остава учението съвсем, това е проблема според мен.
Поздрави
 

Latest Cannabis Seeds

Xanadu

Xanadu

Katsu Seeds
Bandaid Haze #7 x Pre98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Bubba’s Sis

Bubba’s Sis

Katsu Seeds
ChemSis x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Schromba

Schromba

Katsu Seeds
Schrom x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Kaffir Kush

Kaffir Kush

Katsu Seeds
Key Lime Pie x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Top