Моите Цветя И Миксове

153
93
Бе ина да те питам тия от фантомите от тръгнаха при тебе.???че нещо не ми изглеждат много добър ген материал.
 

Ina

2,030
313
Фантом ОГ беше на Барни една семка и тя тръгна,дори е доста хубаво цвете.Имам два други Фаст ОГ,които също тръгнаха,но едното е малко изкривено(но расте добре иначе),а другото е по-дребно,така че от ОГтата ми най-ме кефи Фантома засега.Ще ги клонирам всичките иначе,но мисля на този Фантом да наблегна от тях.Всичките семки иначе ми изглеждаха зеленки,но само Пайнейпъл не успях да подкарам.....
 

Ina

2,030
313
Ето ги как са,на последната са топирани току що(доста бързам аз ,може да се изчака още малко),клонинги засега не ми трябват да се занимавам с тях,затова не ги изчаках,ами само им резнах връхчетата да се ориентират да растат разклоненийцата отдолу вече.....Може би ще махна и единичните листа с разклонения и ще оставя от по-нагоре да се развива......
 

Ina

2,030
313
Сега смятам да направя това,не е препоръчително и прочее,но аз правя бунзай и така си представям,че ще стане бунзай:)5ните листа ми засенчват разклоненийцата,по принцип сигурно е по-добре да се вържат надолу някак и би могло.Обаче мисля да ги махна в този случай и да остане само с връхчета,само те да растат оттук нататък.Най-малкото ако се прецакат ще видите,че така не се прави,пак е полезно:)Предвиждам известно забавяне,но не фатално,след което ще се наместят в новата си форма.Иначе като си правя разсад просто си го оставям да си расте и не го кълцам излишно.
 

Kot

367
163
Тия листа не засенчват разклоненията, а им генерират енергия за да растат. Ауксините сега са в тези разклонения и ако не бараш до няколко дни ще са избушили кочината. Нали аз така гледам и знам.
 
210
263
Ако осветлението е слабо, няма да се развият всичките или по- точно само горните. Точно там видях разликата при вегетацията на CFL и MH. Много по- бързо тръгват с металхалидната лампа и се изравняват всички и растат заедно. При CFL лампата няма такъв растеж и почти не могат да се изравнят.
 
210
263
Аз съм с ХПС и избухват всички.
До сега вегетирал ли си с MH лампа? Аз също съм по- доволен от HPS спрямо моите CFL-ки. Обаче миналата година пробвах за първи път MH и останах изключително доволен. От сега натам винаги с MH ще ги почвам.
 

Kot

367
163
До сега вегетирал ли си с MH лампа? Аз също съм по- доволен от HPS спрямо моите CFL-ки. Обаче миналата година пробвах за първи път MH и останах изключително доволен. От сега натам винаги с MH ще ги почвам.
Да, аутдорите ги вегетирах под 400 вата МХ за 20на лева и бяха много доволен. След второто вегетиране я изхвърлих и имам само 1000 вата ХПС. В началото се издължават, но после си растат супер. Нещо не ми се дават пари за МХ лампа като и с тази става, но може и да пробвам, ще помисля.
 
96
43
И аз съм вегитирал под МХ но обмислям тази година да пробвам под ХПС че и без това ще сменям със нова но се чудя колко цветова гама да бъде
 

Ina

2,030
313
Аз съм с прожектор:)ЦФЛ изобщо не съм имала от години,подарих ги всичките на колеги:)МХ и ХПС в тази тема няма да има смисъл да обсъждаме ,защото и от тях съм се отказала отдавна,най-вече заради безопасността и удобството,но сега вече има и варианти,които могат да бият продуктивността им,така че и те за мен поне са в историята.Аз съм хвърлила око на куантум бордовете по принцип,изглеждат ми удобни и топлели много по-малко от кобовете и единичните големи чипове с охлаждания и тн.
и ако не бараш
Къснооо:D Това не е някаква препоръка всеки да го прави,също така знам всички теории за и против,слънчеви панели и тн и тн,малко ли сме ги говорили и спорили хахаНо все пак и аз гледам мааалко от малко та бих могла да предположа какво ще се получи,защо,как и не само да предположа,но съм го правила многократно(само че по-често на клонинги наистина).Макс малки храстчета с макс много клонинги,това планирах,това се надявам и да стане:)
Сега ще ги оставя да се руутбаунтнат(да им се понавият корените и да им отеснее) леко в тези кофички и да поискат да се преместят неистово(но не и да с е мъчат дълго) хаха. След това ги прехвърлям с 2та литра и вече в тях ще останат под формата на сбити,гъсти храстчета.Ще понарежа каквото ще режа и ги изкарвам майките,а оставам да се занимавам с клонингите ,защото няма място за всичко:(.Направила съм и FIM(на близките снимки се вижда как е тръгнало след него отгоре,не всички са фимнати,някои са топнати),може на някой да е интересно,за да има още повече бройки клонинги,а тези от единичните листа,заедно с листата ги махнах да се развива основната корона нагоре заедно,но пак ще има по-рано готови клонинги за рязане.
 
210
263
@Ina ако си с "умен" телефон би ли си сложила приложението GPS Status, аз го ползвам за няколко неща. Мери ми надморското равнище, компас и има LUX Метър интересно ми е колко лукса ти показва на височината на растенията. Може и друго приложение, но ми кажи ако мериш с друго да сравня с MH лампата ми. И колко ток харчи този прожектор, харесва ми как изглеждат цветята и питам само информативно.
 

Ina

2,030
313
Aми той е 200вата реални, излезе силен за този шкаф и за единия разсад и по -подходящ щеше да е 100,150вата.Но не знаех как ще вървят с него,затова за всеки случай набичих по-силен(излишно,това място е по-малко от квадрат)Сега трябва да го вдигна много след пресаждането,защото в даден момент твърде гъсти вървят ако е наблизо,само листа.За малки бебета със сигурност щях да ползвам нещо по-слабо,сега вече прецених,но имам само него.За вегетация много съм доволна,може би един квадрат ще стане задоволително.Цъфтеж обаче не се знае....Ще го сложа приложението,добре,но сега ще вдигам прожектора.Ще измеря преди и след като го вдигна на нивото на върховете какво пише.Сега мен ми се струва,че е доста близо.
 

Kot

367
163
Ако е лед няма да покаже никак коректно.

Аз сложих приложението, но не намерих опцията за мерене на лукс. Иначе преди няколко дни написах в търсачката lux meter и си сложих първите приложения. Точно под лампата 1000 вата хпс под прав ъгъл на 80 сантиметра ми показа 22000 lux.
 
210
263
Ето при мен какво показва MH лампата на 60см, бебетата ми са на 2-3 дни. Тези семки са тестови, от моя Крит миналата година. С тях ще си правя различни опити, ще отделя една женска и мисля да я оставя на вън, да видя какво ще стане. Това го правя, да се занимавам докато почна с основното. Използвам сега лампата да си направя и разсад от домати.

Screenshot_20190401-225828_GPS Status.jpg

20190401_225339.jpg
 

Ina

2,030
313
Аз теглих 2,3 приложения,но в тях нямаше лукс метър или каквото е това.....изтеглих и само такъв метър,но м и се струва,че съвсем не показва коректно,даже изобщо си показва нещо си,защото сравних с истински лукс метър(който имам,но той е до 20 000 и спира по-близо да показва,там обаче ще хване от цветята до прожектора) и ще ги снимам и двата да видиш.....Мисля,че лукс метъра си показва точно.....
 

Ina

2,030
313
Ето при мен какво показва MH лампата на 60см, бебетата ми са на 2-3 дни. Тези семки са тестови, от моя Крит миналата година. С тях ще си правя различни опити, ще отделя една женска и мисля да я оставя на вън, да видя какво ще стане. Това го правя, да се занимавам докато почна с основното. Използвам сега лампата да си направя и разсад от домати.

View attachment 864319
View attachment 864318
Аааааааа!Имало гое,добре че си го подчертал,аз бях изтеглила същото и го смених с друго....:)
 

Ina

2,030
313
Изтеглих го пак,имаше всичко друго,което е показано при теб...с изключение на лумените:)Затова изтеглих някакъв лукс метър и снимах какво показва,нищо общо с уреда,някъде май наполовина,мисля че уреда ще да е по-акуратен?!Уреда е х 10,така пише и е до 20000 (снимах докъде спира да показва-последнмата снимка дето пише OL и къде горе долу е прожектора).Прожектора го вдигнах още с една педя горе долу,понеже там някъде се качиха след пресаждането.Може да бъде по-близо,но ми се струва прекалено,имам чувството,че ще им дойде в повече.А и е завъртян тъпо на една страна все още,предполагам ,че ще забележиш:)Трябва скоро да го завъртя по дължината на гардероба.
 
Top