Моите Цветя И Миксове

Да,сега и аз се чудя какво като останат за другата година:)
Е принципно намалява с времето кълняемостта,както каза колежката,но говорим за повече от две,3 години ,а ако се съхраняват добре и много стари си покълват,да.Но аз една година не знам какво стана всичките ми семена спряха да работят(може би аз нещо съм ги прецакала,на влага или кой з нае,обикновено ги държа в хартия на хладно,сухо),нито едно не покълваше дори,бяха към 5,6 годишни мои си миксове разни и от познати.И затова гледам да ги използвам до 2 години за всеки случай,тези аутота сега бяха от миналата...…..а не знам по принцип кога са направени от самата банка...…
Вие в какво ги държите иначе за по-дълъг период?
 
Нямала съм този късмет да съхранявам за по дълъг период от време. А относно кълняемоста върти ми се нещо от рода на 25% спад на година.
 
Ми покълваха си екстра,почти всички до към 5 година и когато се местих в друго жилище и тн не знам какво ги направих,абсолютно всички,които опитах не покълнаха?!2 поредни години слагах на аутдорите и от тях,в салфетки,в кофички директно в почва,в земята мятах накрая-не!Нещо да съм ги спарила ли?Още имам дори от тях,колкото пъти пробвах нищо!Да,нещо такова беше 25%,но до втората година всичко е ОК.Аз ги вадя като ги получа от кутийките и ги слагам в хартиени пакетчета ужким на сухо и хладно,тогава може и да съм държала някои и в наилон и нещо да са се запарили......Имах много хубави,яд ме е че поне някое не иска да тръгне да си припомня какви бяха:)миналата година направих едни,ужким аутота на индор с майка и баща ауто,но тази година поради липса на възможности въобще за гледане тях не сложих,че се водят най-пресни и ги оставих за другата година.Сега и тях ако прецакам пак трябва да купувам:(
 
А пък гледам тука из чуждите теми на 20 години семена покълват хората?!:)Е явно въпроса е в съхранението,а те им и помагат с разни бактерии и тн на дъртите семки.Но много хора до 6,7 години ги покълват от раз.А забравих,пробвах и да ги пукна като поседят малко във салфетката,леко да ги цъкна,това доста пъти е подкарвало някои упорити,но не тръгнаха и така.Накрая ще ги сипя някъде и това е:)
 
Каквото и да ти се налага да си купуваш миличка е по-добре от колкото да си купуваш марихуана от дилър. Защото ти ще си избиеш парите след двадесетия изпушен грам и ще имаш да пушеш още 500-1000 гр. :)
Относно градинката , която си направила, много ще се засенчват и на долу сама знаеш,че ще са рехави и слаби главите.По мои изчисления смятам ,че на едно растение ще му трябва поне 1м2 за да е хубаво огрято . Освен ако не е от онези напудрени гиганти. В старата си регистрация( в която така и не успях да вляза) общувах с фенове,които гледаха 3-4 метрови дървета ,човека ми показваше тенекии пълни с глави,а самото растение имаше за упора висока траба от скеле ( до колкото не ме лъже паметта). 2017 година беше година на пудрата ! :) :Д

Ти имаше едни лед проекти , какво се случи с тях ,остана ли доволна от ЛЕД-а?
 
Хаха,е да близичко са,но аз ги кълцам да не си пречат много.По принцип и да са близо има някои предимства,когато не ги посещаваш,но да,също и недостатъци доста.Още един недостатъке,че всички хващат заедно гъбички там:).Долу клоните ги махам,оставям само свястното нагоре.Те не са и много на слънце тези,но пък не ги поливам и не ходя много,така че каквото дадат ще съм доволна засега.Иначе да,по-добре по-далечко,но тук всички са в една дупка,то не е дупка ами мини нивичка на широчина.Еми много клонинги направих,някои подарих ,но ми останаха и трябваше да ги наслагам,жал ми беше,друаде нямаше къде и така.Иначе по-малка бройка друг път и по-нашироко,така си е.3,4 метрови дървета е яко,но не е много удобно на горила,ако са повече бройки по дребни,да кажем да не са по-високи от мен най-ще ми е удобно с пръскането и тн.Ако са ми на спокойствие в двора тогава друга работа,но при тези условия бих предпочела да са ниски....:)
О,поне до дилъри не опирам,само когато свърши преди лятото:)
Ами,ЛЕД проекти,сега си гледам разсада с един прожектор ЛЕД и за вег съм много доволна от него,цъфтеж не съм правила с него.Няма как,вътре почти не мога индор,само разсад набързо пролетта.Търся евтини варианти на лед,за вегетация всикчи стават крушки,прожектори,това съм установила засега:)Нямам качествен панел или нещо......
 
Ето цветята как се развиват,доволна съм.Не са ядени,ще покажа с какво съм пръскала,обичайните домашни репеленти,а на едната градинка-син камък,с който преставам вече защото някои тръгват да цъфват.Интересното са колчетата,много удобни и не са скъпи от Баухаус колчета за домати,има различни размери и затова ви обръщам внимание,че трябва да се подпира,а те много ми харесаха.
 
Тези не са,сега ще ти покажа един,два хаха Тях ги броя за прецакани,но ги оставих де,все пак цъфтяха нещо там и ще ги обера другия път по една главичка:)Един го махнах направо,че ме хвана яд,така беше гъбясал и на сянка!:(пак казвам това не е пример автоматите навън могат да станат приятни с по няколко клонки,дори доста добри и само аз съм виновна ,че са така!:DИма още един,два и те са така,не ги снимах,че ме дразнят само:)
 
Интересното са колчетата,много удобни и не са скъпи от Баухаус колчета за домати
Да, наистина, много добре изглеждат колчетата (и билките също). То да ти кажа и това спиралното колче за домати, пак от БауХаус, ще стане идеално за кльощавия разсад (като моя:opps:) от Сийд мафия
product_20473.jpg


В отварата какво има? Виждам лук, чесън, люти чушки, зеленото прилича на чубрица май. С нея пръскаш ли или наоколо?
Доста ми е странно - аз се гордея с моите аутота, които са наполовина на твоите, а ти не смееш да ги покажеш :D:D:love1:
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Ina
Зеленото е може би розмарина,но и чубрица може да се добави,неща,които миришат,билки,мента също имаше май,тютюн(но ми е скъп и не пуша,затова слагам малко).Може да си сложиш по твое усмотрение още други неща,но да не вредят на цветята,а да дразнят насекомите.Не се варят,само с е накисват в гореща вода и не седят дълго,а е желателно да си запазят ароматите.Иначе в рецептата има и лъжица олио за прилепване или сапун със същата цел,но понеже ще да цъфнат не слагам,иначе в растеж може малко олио,сапуна нещо не ме кефи много......
Това спиралното не го видях там?Но имаше много дълги,по два метра и нагоре,аз взех средните и няколко големи за най-едрите,че те бяха по-скъпи.
Ами според както трябва да са аутотата не са добре,но няма да ги хвърля де:)
 
Е те си цъфтят,малки,големи……..:)Аз ги оставих тези,малко им изрязах около тях листата на големите,полях и нека си цъфтят...…..
 
Зависи от почвата.Като гледам размера на саксията няма нужда,но не знам в какво е по-точно?Ако с а някви кокоси се тори от рано и почти ако не и всеки път,но да ти кажа аз не ги разбирам много тях...…Ако е торфен субстрат зависи какво друго са му добавили,но обикновено имат достатъчно за няколко седмици....И* по-хубаво умерено ,щом е свежо много да не с е зоби излишно:)Повече на цъфтеж сигурно,на растеж може и въобще да мине така.
 
Това на снимката е "овлажнителя" срещу него духа едно вентилаторче от комп(това ми е и вентилацията хахаха)и държа отворена вратичката за да влиза свеж въздух всякога,когато мога.
Виж какво намерих в алиекспрес, идеално за овалажняване в домашни условия, мини аератор за горе-долу 15лв
 
Здравейте, моето авто стана на 1 месец, но ми се вижда дребничко. 17-18 см. Колко ли ще стане след още 6 седмици? Иначе си цъфти... Вашите как са?
 
Здравейте, моето авто стана на 1 месец, но ми се вижда дребничко. 17-18 см. Колко ли ще стане след още 6 седмици? Иначе си цъфти... Вашите как са?
Това с autoto е малко на късмет, зависи колко reduralis ген влезе в него. Отделно си има сортове, които са си малки и няма как да станат големи. Сега в едната градинка имам 2 автомата, Disel на RQS и Jack Berry XL, ами това което се води XL e 30 cm, а другото е 1.20м, засадени по едно и също време в дупки с еднакъв почвен микс.

Disel Auto RQS
Disel Auto.jpgJack Berry XL
Jack Berry XL Auto.jpg
 
Виж какво намерих в алиекспрес, идеално за овалажняване в домашни условия, мини аератор за горе-долу 15лв

Не върши работа, ако не си до тях постоянно. Има много малък резервоар и водата ще свършва много бързо. Аз ползвам с резервоар от 5 литра и за 24 часа го изпразва. Като чета описанието, е направо смешно, то затова и цената му е такава.

Water tank capacity: 35ml
 
Top Bottom