Напоителни Системи !!!

Status
Not open for further replies.
29
28
Обменяне на опит с видове напоителни системи, с цел по улеснено отглеждане на градината и повече мерки за сигурност.
 
29
28
Здравейте моя проблем е с поливането, имам нужда от напоителна система , но не мога да си направя и не змам от къде и каква да си купя... При мен положението е така че водата ми е на 200 метра от градината и имам нужда от система за поливане която да е почти безшумна.
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
347
263
Скорпи и Ветрушка за 1-та градина ползваха автоматизирана напоителна система с отдалечено управление. Скорпи е описал подробно нещата в тема в Гръсти
Тука можеш да видиш дневника им и крайният резултат от автоматизираната напоителна система:

 
  • Like
Reactions: Ina
29
28
Аз бих си взела роби да носят тубите хехехехе
Аз си мислех да хвана 2ма калайджии и да им давам някой лев да ми поливат и аз само да ходя да торя, ама ще вземат да ми осерат градината, може да ги хванат или да ме окрадът и после трябва да им режа гърлата или може и да ме издадът, затова най добре сам... 😀😀😀😀😀
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
347
263
Темата я заключвам. Grrr777 получаваш бан.

С робството, расизма и агресията дори не трябва да се шегуваме. Знаете ли, че в 21 век все още има роби и това е много тъжно, защото хората сме еднакви, а това да нямаме всички еднакви права е чиста несправедливост.
Дори в България има роби.

Когато бях дете "беше модерно да си расист" и така се подведох и на 13 години бях скинар, но колко да съм бил нещо такова, като не съм осъзнавал, какво е ? Радвам се, че не съм бил толкова тъп да нараня някой физически. Но расизма в мен изчезна точно за 1 ден, един ден, които ме промени за цял живот и го помня много добре все едно беше вчера.


Беше лятото и бях на 13 години, бях отишъл на работа, като черноработник. Събирах бали от полето за един чурбаджия. Човека беше наел работници (единият бях аз) да товарим цял ден бали на камиона и да правим курсове след което да ги редим в сайвана. Беше се разбрал с всеки по отделно каква надница да му плати.
На балите всичките работници отсвен мен бяха от махалата. Един от работниците беше роб, истински роб. Чурбаджията го беше "наел" за няколко дни от "господарите му". Господарите му го били купили преди много години от друг човек. След случката проучих, че господарите му се отнасяха с него изклкючително лошо, като го бият, унижават и се гаврят с него. Това, че той спеше в конюшната на сламата при коня и че ядеше, това което остане и му дадът е най-малкият проблем. Години по-късно след случката на роба му купиха робиня за да си имат деца, които господарите им да го ползват...

Този човек не знаеше да говори, нито българск(плаче ми се докато ви пиша това) и, нито турски и нито цигански език. По някакъв начин разбираше всичко, което му се каже, но не можеше да говори, защото никой не го е учил да говори, като дете. Този човек въпреки, че изглеждаше сух като клечка, но беше изключително жилъв и работеше 2-ти по-ефикасно и повече от всеки друг на полето. Някой мислеха, че е толкова неуморим заради лудостта му.

Стана 12:00 на обяд и спряхме работа (бяхме започнали от 5 сутринта по хладно), казаха, че ще отпочинем за обяд и всички насядаха да обядват. Стана ми много не удобно и изпитах невероятен срам от това, че нямах какво да ям, а и не бях ял от няколко дни. Направо буца ми беше преседнала на гърлото и ми се дорева, но стиснах зъби за да не покажа емоция и се дръпнах на страни. Докато другите обядваха, аз седях и тагъвах сам в себе си и в този момент дойде този черен сух мъж и седна до мен на земята. Отвори устата си и излязоха неразбираеми звуци, извади платняната си торба и я отвория, като извади каквото имаше и със жест показа, че го споделя с мен. За ядене господарите му бяха сложили стар сух хляб, лук, сол, бамя и вода. До него ден не харесвах да ям бамя, защото ми беше много лигава и боцкаща, но него ден бях гладен, като куче. Той беше необразован, беше неук и не можеше да говори никакъв език, но буквално с един жест ми показа на униерсален език, че си споделя това, което има. Седнах и ядох с него. Проядох бамя. Това беше една от най-сладките и вкусни обяди в моят живот. Самият лук и бамя ми сладняха все едно са деликатес, а хляба въпреки, че беше стар сухар за мен беше прекрасен. В точно този момент всички скинарски и фашискти глупости се изпариха от главата ми. Осъзнах, колко съм бил тъп. Сърцето и душата ми плачеха вътрешно от радост и тъга. Благодарих му на човека. Вярвам, че тази моя среща с него ме промени за цял живот.

След това имах възможност да работя още няколко дни с него докато сме на бали. Както и след време имах отново срещи с него, но той не желаеше помощ и промяна, нито от мен, нито от полицията, нито от държавата, нито от никого. Разбрах, че няколко пъти сам е бягал и се е връщал сам, след което са го счували от бой, гаври и тормоз. Този човек е имал мното тежък живот и от раждането му с физическо и психическо насилие са го смачкали и променили за цял живот... Много ми е тъжно за този човек. Много е тъжно, че това се случва в 21 век, защото всички хора сме равни.

Хората сме хора независимо от нашата кожа, пол, етнос, националност или нещо друго... всеки човек е способен да обича и да изпитва радост и да раздава радост на другите. Всички в основата си сме еднакви, както по устройство...
Технологията..., тъй като тази технология е субективна, а технологиите, с които вие боравите, са обективни. Сега ви говоря за субективна технология и става въпрос за вас. Тук вие сте софтуерът с който се опитвате да боравите. По същество, ако погледнете на себе си, в момента функционирате според софтуера, в който сте се превърнали. Примерно:
В какво семейство сте родени, какви родители имате, в какво училище учите, какви приятели имате, каква атмосфера, каква религия, какво общество и т.н. всичко това определя какъв човек сте вие в момента, нали?

Така, че софтуерът е бил вписан във вас, произволно, от всеки с който сте били в допир, а не от обучени професионалисти. Почти всеки, който е дошъл във вашият живот е внесъл по нещо. Където и да сте отишли, някой е пъхнал по нещо в главата ви. Нямали сте избор от къде да приемате и от къде да не. Когато кажете:
" Не харесвам този човек. Не искам да приема нищо от него", то привличате нещата и ще възприемете от него много повече, отколкото от който и да е друг. Така работят някой неща във Вселената и във вас самите. Така, че сега самият начин, по който мислите, чувствате, разбирате и действате в живота си е точно такъв, какъвто е софтуерът ви, нали? Самия начин, по който движите тялото си е начинът, по който е вашия софтуер, искам да разберете тов, че нещата са свързани. Примерно ако... някой, който ви познава много добре, някой, който ви е много познат върви на една 2 км разстояние не може да разпознаете нищо за този човек, но просто по начина, по който се движи вие знаете, че това е този човек е този ваш приятел, нали? Защото самия начин, по който тялото му се движи е само по себе си начина, по който е написан неговия софтуер, но този софтуер е бил написан несъзнателно.

Сега, ако искаме някаква независимост да се случи, ако искаме някаква трансформация да се случи, трябва да създадем малко разстояние между вас и вашия софтуер. :) Когато сте твърде идентифицирани с него, просто сте изгубени в него, това е всичко, което ставате.
Сега трябва да създадете малко разстояние.

Всички сте чували думата Буда? Нали? Дори има популярна чалга песен в която се пее за него, така, че съм сигурен, че всички сте чували за Буда по един или друг начин :) Като кажа Буда вероятно вие си мислите за Гаутама Буда. Но Гаутама не е единственият Буда. Това не е неговото име. Той е станал Буда. Имало е хиляди Буди и все още има. Буда на санскрит означваа РАЗБУДЕН / Просветленият. Всъщност, какво означава Буда: Бу означава Буди или интелектът, а Да означава Дада, който е над. Който е над интелекта си е Буда. :)))

Щом сте над интелектуалния процес, страданието в живота ви е приключило, защото цялото страдание е произведено там във вашия логичен ум. Когато сте вътре във вашия интелект, когато сте се забили в интелекта си, вие сте непрекъснато страдащо човешко същество. Където и да сте поставени имате начин да създадете някакъв вид страдание. Страховете ви, тревогите ви, напреженията ви, вашият стрес. Просто вижте, хората са способни да страдат за почти всичко. Да? Не е ли така? Моля да забележите, че хората са способни да страдат за почти всичко в Света. Ако не сте образовани ще страдате за това:

Ако се образовате ще страдате от това. Ако не намерите работа ще страдате за това. Ако намерите работа ще страдате от това. Ако не сте женени, ще страдате за това. Ако се ожените ще страдате от това. Ако нямате деца ще страдате за това. Ако имате деца ще страдате от това. Нали?
Хората са способни да страдат почти за всичко.Това е природата на интелекта. Когато сте в интелекта, това е както е животът.

Ако сте под интелекта, няма да страдате толкова много. Животните не страдат колкото вие страдате. Ако физическите им нужди са покрити, те са сравнително добре и щастливи. Те не знаят такова страдание каквото човешките същества знаят, нали? Така, че ако сте под нивото на интелекта няма да страдате толкова, както зададохте този въпрос.

Ако сте над нивото на интелекта, вие сте Буда. Ако сте под нивото на интелекта може би да ви наречем Будала. Ако сте в интелекта сте непрекъснато страдание. И така, за да се избегне страдание, хората измислят много начини да слязат под нивото на интелекта. Примерно с прекалено ядене, алкохол, прекалено задоволяване на физически удоволствия.

Това са все начини чрез, които се опитвате да избегнете мъчението на интелекта за известно време. Опивате се и се чувствате добре за няколко часа, но тогава живота ще ви догони още по-силно, няма да ви остави. Сега, това същество, което е било под нивото на интелекта някак е еволюирало на нивото на интелекта.
Единственият изход на това е да еволюира отвъд интелекта. Така, че основите на йогата са технологията как да се отиде отвъд това.

И така, как се прави това сега? Субективни технологий не могат да се изследват в непосветени атмосфери. Необходима ви е много посветена, съсредоточена атмосфера, в противен случай няма да бъде във вашето схващане. Не е учение, а е метод. За прилагане на този метод е необходимо да бъдете по определен начин, в определено ниво на ангажираност и определено ниво на възприемчевост, в противен случай няма да работи, защото... сега, ако отидете в химична лаборотория, вземате това вещество, онова вещество и ако го сложите в тази стъкленица - нещо се случва. Но, ако не сте склонни да го сложите в него, ако седите тук и мислите, и мислите, какво ще се получи от това, какво ще направи това, ще стигнете до всякакъв вид грешни заключения. Докато не го сложите там, няма да знаете. Може би ще експлодира в лицето ви, но докото не го сложите там няма да знаете за какво става въпрос.

Но сега вие сте веществото, вие сте химикът, вие сте алхимикът и вие сте експерименталният процес. Вие сте всичко! Сега имате нужда от друг вид лаборатория, в противен случай не работи. Ако беше обективно нещо, просто бихме могли да напишем книга и да ви я дадем, но защото е субективно нещо, трябва да бъдете водени стъпка по стъпка, защото е напълно различно и от изцяло друго измерение на възприятие и опит. Но възможно ли е за мен? Възможно е за всяко човешко същество. Вътрешно всички ние сме еднакво способни, вътрешно не се различаваме. Всички сме способни на радост, нали? Да? Ако сте били радостни за един момент това означава, че сте способни на радост, нали? Просто не можете да се задържите там, това е цялата работа. Няма едно човешко същество на тази планета, което никога да не е било радостно. Всяко човешко същество е било радостно в някой момент, което означава, че е способно на радост. Това е, че не може да се задържи там и така има нужда от технология как да поддържа атмосферата вътре в себе си. Възможно е! Нирвана е напълно възможно да се постигне за всяко едно живо същество.


 
Last edited:
Status
Not open for further replies.
Top