Началото Без Край!

Kot

571
163
В OLX се продава 250W HPS лампи комплект за 35 лева, използван, само рефлектор ти трябва.
 
145
63
Зависи как тия три семки как бъдат оформени и кога бъдат пуснати да цъфтят. Под 600 вата могат да се хванат и 16 и 25 растения.
С адекватно топиране и 4Х50л. саксии/потове 600в ми се вижда добре.
Мир
 
20
18
Според мен който и от двата да вземеш ще бъдеш доволен от резултати те, определено заложи на 900w заради по големият потенциал аз съм за VIPARSPECTRA заради повечето инфраред чипове и го дават една идея по мощен!
 
125
63
Остави светлината, там има много варианти, нека да обсъдим Аромата..... Къща ли е или
..ЖК
 
20
3
Зависи как тия три семки как бъдат оформени и кога бъдат пуснати да цъфтят. Под 600 вата могат да се хванат и 16 и 25 растения.
Забравих да кажа че семките са автоматици. Реших че като за сефте ще е по-малко вероятно да ги орезиля :)

Остави светлината, там има много варианти, нека да обсъдим Аромата..... Къща ли е или
..ЖК
Ужким тия сортове са слабо смърдящи би трябвало да нямам проблем с миризмата то ще си каже!
 
20
3
Лампата пристигна но нямаше време кога да пиша. MEIZHI 600W Updated. Леле това как свети не е истина! Значи като седя 5 мин и гледам цветята у-а оглеждам и после 5 мин виждам различни цветове и ме боли главата, трябва да си купя очила за този вид лампи и слънчеви вършат някаква работа но видях че има специално за лед. М/у временно разбира се по трудния начин разбрах че тая светна е страшно дразнеща и си купих и един хубав гроу бокс 90х90. Остава да си купя вентилатор и филтър но за сега или не ми харесват или са много скъпи.
За сега растенията изглеждат страхотно давам им само BioBizz Grow, и в почвата още при засаждането я размесих с 3-4 препълни супени лъжици ситно смлени черупки от варени яйца не-знам дали така се процедира с калция. Чудя се какво друго био превантивно да им давам - само не казвайте водорасли защото на близо водорасли няма от къде да взема :D Някой ползвал ли е BioBizz Fish и наистина ли смърди толкова много че да не може да се ползва на закрито.
 

Kot

571
163
Супер са, но не е добра идея да се садят в една саксия. Влагата също е ниска.
 
20
3
Супер са, но не е добра идея да се садят в една саксия. Влагата също е ниска.
Като цяло знам, но първо нямам място и беше инцидентно друг път ще сея по 1-2 растения макс, а тази торба е 75 литра ако не се лъжа. Второ някъде четох че когато се посадят повече от 1 растение в един съд растенията си предат някакви сигнали защото знаят че са едно до друго и започват да растат по бързо защото се конкурират за светлина . А в природата с повече светлина е този които е отгоре и по-голям. Настина не съм виждал на много места да са в един съд но защо пък не. Влажността я контролирам като ги пръскам често но и не смятам че това е много вярно защото на стенния влагомер в същата стая показва 60%, смятам че понеже съм пуснал вентилатор да духа 24/7 датчика се обдухва и показва невярно.
Със вентилацията как е
Ох понамирисва макар че вентилатор духа постоянно а прозорците са отворени постоянно. Както и преди казах по трудния начин разбирам че е трябвало да си купя всичко ама нали съм скръндза. Остава да си купя качествен pH-метър и канален вентилатор с филтър. Тъка се сещам за един въпрос да задам. Понеже нямам комин или външна стена където да вкарам тръбата от вентилатора филтрите вършат ли достатъчно добра работа ако взима въздух от бокса и го изкарва обратно в стаята(циркулира през филтъра)
 

Ina

2,995
313
Може да се сложат в един съд,по принцип фото ще е по-удобно,защото може да се реже някое ако избие над другите и могат да се оформят повече при нужда.Но в такъв голям съд и тези ще станат добре.Ако някое попречи на друго винаги може да се поразтворят/поизкривят на различни посоки.Лошото на едната саксия е когато има проблем,защото не може да се отделят болни и защото може някое от тях да има различни изисквания за ядене и поливане,но в общи линии не е проблем да са в една саксия.Може да видиш в другия форум пример за сатива и индика в една саксия,доста забавно:)Иначе по-удобно ако са подобни като вид.Ще е по-интересно за разнообразие да ги видим в един съд как ще са,в отделни сме виждали:)Много са сладки:)
Влажността в стаята може да е 60,но вътре в палатката с лампата и вентилаторите както казваш сигурно е по-нисичка.
За филтрите аз никога не съм имала,но при един приятел беше така в стаята и да ти кажа миришеше,е,не беше както без......
 
295
263
Не си правете шега с миризмата !!! Това много зависи от сорта, от стреса и от много други фактори. Обаче миналата година критикала такава миризма имаше, че от 4-тия етаж се усещаше зад блока! (изкарвам директно на вън) Тогава се принудих да взема филтър, защо нещата излизаха извън контрол! Просто си представям един indoor с 3-4 такива цветя, 100% целия вход щеше да мирише.

От това цвете ми беше клонинга на вън, изключително силна миризма и на вън. Когато вятъра беше попътен се усещаше на повече от 30-40 метра от градината!


Ох понамирисва макар че вентилатор духа постоянно а прозорците са отворени постоянно.
След, като сега ти понамирисват в цъфтеж ще бъде нещо невероятно, повярвай ми. От сега мисли първо за филтъра и после за другите неща, това е съвет от мен.
 
20
3
Здравейте, ето го и първия проблем от мен. Давам им само биоБизз торове тъка че теоретично е по-малко вероятно да е преторяване от колкото недостиг. Проблема е че спрямо това което гледам в интернет и чета не намерих дефицит ,които да матчва на 100% единствено климатичен стрес мачваперфектно но температурата е м/у 20/26 градуса със сигурност освен ако не е спирал ток или нещо без да съм разбрал но пак не трябва е паднала под 18. Пиша и питам главно заради това че ме е страх да дам торове като ми изглежда на преторяване искам експертното мнение. Мисля че и забавиха растежа ама нормално като има стрес
 
108
43
Да не си преполял спазваш ли схемата на био бизз вентилацията как е свеж въздох достига ли до тях
 

Kot

571
163
Искаш експертно мнение във форум и безплатно? Как да стане тая работа?!

Най-вероятно е недостиг слаб недостинг на калций.
 
20
3
Искаш експертно мнение във форум и безплатно? Как да стане тая работа?!

Най-вероятно е недостиг слаб недостинг на калций.
Че то платен форум има ли. И да прочел съм толкова много неща в този форум че мога спокойно да нарека няколко човека експерти в отглеждането. Бях сложил в почвате доста смлени на прах черупки от яйца и преди няколко дена полях с вода в която имаше поне 2-3 лъцичи черупков прах и не е ли рано за калциев дефицит. Ще изчакам още някое друго мнение и ако се потвърди ще дам още калции :)
 
228
93
Аз за експертно мнение не претендирам......но ми се струва че си пръскал с вода на пуснати лампи и тук там има изгоряло като от лупа.също така понякога от биобиз..а се получават малки ръждиви петна.!?!
 
19
18
И аз това щях да кажа - ако си се опитвал да вдигаш влагата с пръскане по растенията при пуснати лампи направо си ги изгаряш като с лупа....
 
19
18
Това правило навярно има изключение, като всяко друго? Защото при мен определено не му е добре но мирише, както ти каза само при допир. Като отворя бокса мирише супер слабо.
Pастенията Ha Sensi Seeds имат слаба миризма във във фаза цъфтеж особено northern lights.
 
Top