Отворена Пратка Със Семки От Митницата

Преди 9 месеца поръчах от тях и дойдоха със брошурите и семките за 10-15дни и всичко беше ок. Но семките бяха много зле сигурно половината покълнаха на мен и партията. Друг техен приятел взима от тях 5 и само 2 покълват.
Скоро пробвах останалите семки да покълна от 4 една излезна 1. Аз лично повече от тях НЕ.
 
14
18
Преди 9 месеца поръчах от тях и дойдоха със брошурите и семките за 10-15дни и всичко беше ок. Но семките бяха много зле сигурно половината покълнаха на мен и партията. Друг техен приятел взима от тях 5 и само 2 покълват.
Скоро пробвах останалите семки да покълна от 4 една излезна 1. Аз лично повече от тях НЕ.
Възможно е братле аз поръчвам по малко 10 семки на различни брийдъри досега само 2 семки са ми правили проблеми.
 
Гаранция- Франция ,:) аз миналата година си поръчах от тях със стелт и всичко беше ок. Ако се случи да потурчат стелт пратка и после да ти кажат: "Еми оправяй се!" Ще бъде много лоша реклама за тях Напоследък ми прави впечатление, че от както са си сменили собственика rqs са го ударили на мързел и безхаберие що се отнася до рекламации и т.н...
Извинявай виолет ви жъне, :) че ти оспамихме темата ама не си нито първият, нито последният жертва на "прибран" служител от цигански пощи, и на мен взе да ми писва!:(
A, споко. Всякаква информация ми идва добре по случая. Доволен съм от момчетата, че бързо изпратиха пратката и след 2 седмици се върна пак при тях уж заради грешен адрес. После за седмица дойде ама празна. От 3-4 дни не са ми отговорили на имейла за отворената пратка. Ще видим какво ще кажат. Мисля точно Seedsman да пробвам. Изглежда имат добри семки на добри цени. Благодаря на отзовалите се.
 
20
93
Преди две седмици ми дойдоха семките от seedsman.И преди 2 месеца пак от там и пак си дойдоха.Доволен съм.А преди половин година от Динафем никакви ги нямаше,целия пакет не дойде.В сийдсмена има всякакви семчоци и на RQS.
 
Здравейте. След като писах на RQS и изпратих снимки на пакета как е дошъл, се съгласиха да ми изпратят друг със същите семки + stealth опция без допълнително заплащане :)
 
Здравейте. След като писах на RQS и изпратих снимки на пакета как е дошъл, се съгласиха да ми изпратят друг със същите семки + stealth опция без допълнително заплащане :)
Супер! То и да дойдат може да се измисли нещо social engineering :D
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
347
263
Супер! То и да дойдат може да се измисли нещо social engineering :D
Какъв е смисъла? Човека си иска семената, неговите семена, които си е поръчал, не иска чужди семена или да лъже, че не ги е получил, това е глупаво, заеш ли защо? Защото точно заради такива врътки на 2-3 издънки от тук във фермата дето решиха да си спестят 30-40 евро, като уж не са получени семената, вече някой брийдъри не изпращат семена до България. Примерно dutch passion още преди години спряха доставки до България заради точно такива "врътки" и човек ако иска семената им трябва да ползва посредници... От точно 2-3 трима човека тръгна цялото лошо реноме за българските градинари, и няколко банки са разбрали за това и просто не искат да изпращат техни семена до България.
Отделно това е лоша Карма. Замисли се, че посяваш лъжа, какво очакваш, че ще обереш? "Ганджа боговете няма да оставят това незабелязано, после наказват в добива"
Точно заради такива индивиди като теб, всички останали по веригата страдат, ама нали момчето е "хитрец" и прави social engineering, какво му пука за другите, ако му пукаше нямаше да се занимава с глупости и да прави social engineering и дребни измами за семки за 30-40 евро, а щеше сам да си направи нещата, че да не се налага да лъже и маже, като бездушевен, а да си изкара с честен труд парите за семената.
WeeeBGG мисленето ти е консуматорско и те хващам за втори път да предлагаш на някой да мами за семена, пради тази причина получаваш наказание лаг за дълъг период от време.
Заради такива, като тебе ще стане така, че хора, които наистина не са си получили семената, брийдърите няма им пратят компенсация!

Години на ред ви обеснявах не раздувайте публично от къде и как си купувате семената, не показвайте снимки на пакетите в които пристигат семките.
 
148
63
Eдна безценна мъдрост- "Семките са като каското - правиш се на тарикат блъснеш си колата нарочно един път изплащат ти щетата, пак се правиш на тарикат, блъснеш се втори път няма вече!"
15.01.2019- Josep
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Ina

Kot

367
163
Eдна безценна мъдрост- "Семките са като каското - правиш се на тарикат блъснеш си колата нарочно един път изплащат ти щетата, пак се правиш на тарикат, блъснеш се втори път няма вече!"
15.01.2019- Josep
Като не ти я изплатят завеждаш дело и ако имаш всички нужни документи ти изплащат парите с лихвата даже. :D
 
@firstcitizen Вие какво ми разправяхте, доставката до България била 2-3 дни много бързо.. Пълни глупости, чаках ги 15 дни. Тези 15 дни можеха да цъфнат достатъчно за да я опитам, но беше пълен провал. Голяма работа, мен ми беше за опита тази година пак ще опитам, а това че съм ги завъртял с едни 30 евро е буквално нищо за такива фирми. А това че заради една таква поръчка може да забранят доставки за цяла страна е пълна простотия, не съм искал да навредя на никой.

И на никой не съм предлагал да мами за едни 30 евро.. Човека не си е получил семките и те му губят времето и правят проблеми по този начин, много ясно че ще му помогна като знам как.
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
347
263
WeeeBGG на мен са ми идвали семена за 2 дни, идвали са ми и за 15 дни. Така, че явно зависи и от това, колко поръчки имат в момента, както и от други фактори, които не са ми известни. Аз ти казах, не им пиши да ти бавят поръчката, че ще ти я забавят повече от колкото искаш!
За семите, още миналата година го каза публично с другият ти профил за social engineering-га, замълчах си тогава. Сподели ми на лично, че си ги изгърбил, пак си замълчах. Обаче сега се опитваш да съветваш други градинари публично да се направи social engineering и да лъжат брийдърите. Няма как да те пропусна вече.
Супер! То и да дойдат може да се измисли нещо social engineering :D
Бате "Ганджа боговете са те наказали заради това, което си направил", като правиш лоши работи не ти дават да си пробваш реколтата, я ти я обира някой друг, я идва студ и слана, или идват болести и вредители... Карма го наричат хората, а ти както искаш му викай. Аз съм го изпитвал на гърба си, защото и аз не съм бил от добрите и послушни хора едно време и на мен ми се е случвало кофти неща с градината, Обаче се стремя всеки ден да ставам все по-добър човек. Колкото повече добро правиш, толкова повече всичко ти помага и става по-лесно... Карма брат, Карма.
И да за 1 такава измами могат да се забранят доставките за цяла държава, колкото и фантастично да ти звучи. Не си мисли, че ти си най-големият хитрец. Само ще ти кажа, че прохождаш по отъпкана пътека по която вече други са ходили, не окриваш топлата вода ти, нито за отглеждането, нито за измамите :D. Още преди 6 години точно в тук във фермата имаше хора, които направиха подобна измама с някой брийдъри и банки, точно заради тях вече dutch passion не доставят семена до България от години, не са само те дето не доставят семена до България. Такъв срам е, че до Румъния и другите държави около България доставят семена от години, а в България не, защото сме големи хитреци. Цял Свят ни разбра, че сме най-големите измамници (не само за семките ами за всичко).
Тези потребители дето направиха тази измама със семената вече не посещават фермата. Акаунтите им бяха баннати за години от старите модератори, а повечето от темите им бяха изтрити, видях, че на един наскоро му изтече наказанието. (просто аз мога да чета и изтритите теми)

Тази година ще си по-мотивиран да си направиш градината както трябва от рано и да отгледаш хубави растения. Вече крастата за отглеждане те е хванала, а отглеждането е по-пристрастяващо от пушенето.
 
@firstcitizen Е да, но не я забавиха защото им казах. Ти доста ми помогна и съм ти доста благодарен за това :) Все още съм нооб това е нещо ново за мен, нормално е да се допускат грешки. Казах първо на теб, не знаех дали е правилно но ти си замълча а мълчанието е знак на съгласие. И съм наказан отдавна, свиква се. Радвам се за теб че ставаш по-добър човек всеки ден и ти върви. Грешно ме разбра, нито се хваля нито мисля че съм хитрец, тука прекали малко. Съвета ми никой не е длъжен да го слуша, все пак всеки отговаря за него си.

Мотивиран съм, едно от малкото неща който ми доставят удоволствие. Пушенето изобщо не е пристрастяващо, от месеци не съм пушил и не мисля да пуша скоро. Ако смяташ че лаг-а е малко наказание може направо да ме баннеш, не съм много по социалните неща и ще намеря начин да се оправям сам.
 
Преди 4-5 години бях поръчал от ситито 10 семки the doctor на Greenhouse.Вместо 10 дойдоха 8.Аз им писах няколко пъти и в следващата ми поръчка ги пратиха тези 2 семки,но си ги платих.Писах им няколко пъти и те се направиха на луди не ми отговаряха на съобщенията и спрях да се занимавам с тях
 
148
63
Като не ти я изплатят завеждаш дело и ако имаш всички нужни документи ти изплащат парите с лихвата даже. :D

И аз искам да живея от застраховки за уж случайни инциденти, :)ама както ти каза -''Мечтите са безплатни.''
 
153
93
Ей да не приемете сега и розовите,миналата пролет ми пратиха kush banner голяма сила ти казвам
 
16
28
Съмнява ме от митницата да ти свият семките,много по-вероятно е тези от пощата да ти ги откраднат тъй като в БГ това се случва масово...до преди година помня,че доставяха с DHL,но сега вече нещата ги поемат Български Пощи - ужас направо.
 
153
93
Аз лично,предупреждавах поне 10пъти,че Rqseeds не ползват DHL вече и ние клиентите не можем да си получим "безплатно",и сигурно каквото там сме си поръчали!!! или квото е там по пакетите.хаха!!!???
 
153
93
Така за недоразбралите доплащане за dhl personal ли беше или privet беше специална опция нова на dhl 10е за Europa,но си струва всичко ти идва навреме ,стига да не са експлозиви2,защото "пак пояснявам на кутиите вашите кутии със семки ,пише на чист бг език.......AMSTERDAM и после адреси ....Пък всеки знае в центъра са само хотели,хотели,бардаци,кофешопове,магазини за всичко свързано с индустрията.
 
Top