Помощ, ще садя за пръв път

Здравейте поръчал съм си 40 семки индика. Ще съдя външно. Намерил съм място, тези дни ще смеся почвата с перлит, тор от калуфорнийски червей и Байкал ем1 100мл на 10л вода, също се чудя дали да сложа чакъл. Мисля направо да съдя семките в почвата след като съм я смешил. Взел съм Месала но не съм сигурен дали е за цъфтеж? Като засадя семките ще сложа изрязани шишенца за защита. Както и чаши от бира за охлюви. Ще съдя Края на месеца. Въпроса ми е дали ще пораснат? За пръв път ми е моля помощ! Ако темата ми не е за тук моля не я трийте! Благодаря!
 
35
63
40 растения .............?! То цяла гора ще стане. Много работа те чака.
Подготвил си почва.
Как няма да пораснат.? Лятото още не е започнало. И аз мисля да сея към 1 юни.
Меласата НЕ е за цъфтеж, макар че се дава предимно тогава и е задължителна :). Може да я ползваш и във вегетация няколко пъти.
 
117
63
Меласата НЕ е за цъфтеж
Точно за цъфтежа е меласата! Във вегетацията ако се дава събира "винарки" /fungus gnat, и то ако се прекалява. Според мене е по-добре да се дава в цъфтежа и то до края, при промивките торове няма, но меласа трябва да има.
Мир
 
35
63
Точно за цъфтежа е меласата! Във вегетацията ако се дава събира "винарки" /fungus gnat, и то ако се прекалява. Според мене е по-добре да се дава в цъфтежа и то до края, при промивките торове няма, но меласа трябва да има.
Мир
Мисълта ми беше, че тя е богата на микроелементи храна и е задължителна за цъфтежа,но трябва и фосфор и калий. Не знам дали единствено с меласа могат да се постигнат оптимални резултати.
 
117
63
Само с меласа няма как да стане.
Аз залагам на големи саксии /25л/ и подготвям микса така, че да минимизирам поливането с храна. Сложил съм по моя преценка гуано, чкч оборска....и май съм се леко престарал, щото още не могат да изядат азота. И пак си трябва фосфор и калий иначе нема да надуе главите. На снимките се вижда ясно. По-добре да са леко гладни и да реагираш като покажат някякъв дефицит, от колкото да сипваш яко от сичко и после да се чудиш кое му е в повече.
Мир

ПС: Копривата е по удачна във вегетацията.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Ina
117
63
Нещата са навързани и няма как само с торене, поливане или светлина. Всичките фактори са важни и един да изостава оказва влияние на останалите и китката се мъчи. За това казвам, че е много по-лесно, като не си съвсем на ясно, да ги оставиш да покажат дефицит.
Сега ще постна и снимки.
 
Много са хубави браво! Понеже ще ги съдя направо в почвата която съм обработил задължително трябва да направя номера с покълването с чаша вода или? Благодаря ви за информацията с меласата, до колкото четох се слагат 3 с.л на 10л вода, през колко време да ги поливам с тази смес докато цъфтят? Vando, цяла гора ще е да, до колкото четох семките които съм поръчал дават от 1000 до 1300 външно едната. Всичко за почвата е подготвено, притеснявам се да не ги изядат вредители докато са малки, някакъв съвет по този въпрос освен това че ще им сложа изрязани шишенца? Някаква информация с поливането и какво да им взема за да израстват пълноценно с минимални грижи? Парите не са от значение. Четох навсякъде прекалено много неща пише, затова моля вас да ми помогнете да се справя! Благодаря ви много за многото бързи отговори !! Мир! :)
 
117
63
Ако имаш възможност да посещаваш градината редовно заложи на био торове като кори от банани , закисни си и коприва да има ако се появи хлороза, и т.н. Ако ти е проблем редовното посещение тогава каквото си прецениш. Аз съм правил и комбинации с минерални и био торове и да ви кажа, китките им беше супер, просто не трябва да де пркалява. Но ако китките са ти в "задния двор" е коштунство да ги ръсиш с кристалон.
Мир
 
117
63
Много са хубави браво! Понеже ще ги съдя направо в почвата която съм обработил задължително трябва да направя номера с покълването с чаша вода или?

Като се разпукат във водата може да ги пускаш и директно на мястото, но е по добре да ги засилиш при теб за да имат висок старт. Може и други техники да има, нека който знае да помага.
Мир
 
Сега чета в сайта на супер плант и се чудя да поръчвам ли? Super grow, super bloom и super plant? Пише с колко вода се разрежда всичко но не виждам през колко време да ги поливам с тези торове, примерно един път с вода и един път с торовете от таблицата ако ги поливам на 3 дни или? Също пише на таблицата 20 40 60 80 литра за различните седмици?
 
Как се процедира с тези био торове, какво още освен обвивка от банан и коприва и кога разбира се? Също с по колко вода да поливам семките като тепърва ги засея? Четох и за едни други торове дето си имат цяла таблица но не знам дали е оферта с тях, тези на супер плант ( не е реклама)
 
117
63
Разгледай дневниците на колегите от минали години. Виж им подготовка и т.н. Харесай си някой и карай по негов тертип.
Мир
 
35
63
Благодаря ви чакам още отговори. Да двора ми е под ръка !
Мисля, че щеше да получиш много и изчерпателни отговори на всички зададени от теб въпроси ако не беше споменал бройката на растенията които ще гледаш.
От там се разбира, че планът е 40-50 кг. сухо,което едва ли е за лична употреба. Понамирисва на бизнес.
ДАНО ДА ГРЕША.
Аз не те съдя.Всеки си преценя риска, дали за 1 или за 100 растения. Дали ще е за пафкане или за пари.
Но повечето тук гледаме за нас и да почерпим приятели и най вече да избягваме дилъри.
 
Разбирам напълно съжалявам ме ме мислите за такъв... няма какво да кажа, благодаря ви все пак! Мир :)
 
Прочетох доста и посъбрах информацията която ми трябва. Имам един последен въпрос свързан с разсада. Понеже няма как да държа разсада вътре, проблем ли е да го държа навън примерно ако го сложа в края на месеца? Или няма смисъл ако ще стоят навън в кофички докато станат поне 20 см? Мир!
 
Top