Поредната такава тема

Привет на всички. Казусът е следният: Искам да си засадя 1 и най-много 2 растения, по възможност на закрито (в килер например). Става въпрос за лична консумация. Разгледах темите тук, както и клипове и статии, но всичко изглежда толкова сложно. Всеки използва някакви странни за мен термини и абривиатури на различни инструменти, стойности, продукти и др. Та понеже става въпрос за нещо съвсем символично, бих искал да разбера повече за сетъпа.

Единственото, с което съм на ясно до тук е сайта за покупка на семки (един чуждестранен, започва с Ро) и процеса, дето се слагат в мокра салфетка, за да покълнат. И след това имам бегла представа за нещата, ама ми липсва мнооого теория. Понеже съм сигурен, че за в бъдеще ще има много като мен, които търсят обяснено на човешки език - как да си посадиш първото "дръвче", нека един път завинаги някой добронамерен човек да обясни кое от къде и как. Всеки от вас, които сте навътре в нещата в някакъв момент от живота си е бил в такава позиция. (е може би не толкова зле, но все пак)

- Тор
- Почва
- Кубчета
- Осветление
- Вентилация
- Вода
- Палатка
- Бюджет
- Период от време

Благодаря предварително. 🙏
 
82
28
Най-напред пиши на Гугъл Отглеждане на коноп pdf. Чети от страница 41 надолу. Има всичко много подробно.
Вчера обяснявах на един математик как да си отгледа разтение, много трудно ми беше, искаше точност до грам, поливане до милиграм. Запецнахме на поливането близо половин час, спъна го думата влажно и мокро, направо му спече мозъка и блокаж, как да разбере как да полива и кога е влажно или сухо... Може ти да ме разбереш. Гледай сега, щом много не ти се чете ето ти рецептата, която му дадох, макар че first е пуснал добри теми тук

Ето какво му казах, става и за теб
1. Семки от seedsman com. Вземи примерно PeyoteWiFi 5seed 32.97€ и получаваш още 5 Gorilla безплатно. Излиза 3.3€ семката. Ако ти е скъпо вземи три семки за 23.38€ и три free. Повече от идеално.
2. Плати с биткойн и ще имаш 25% намаление. Там пише как става искат регистрация с лична карта. Отнема час да се регистрираш.
3. Докато чакаш да дойдат от сайта на urbanbotaniks com или друг сайт, поръчваш
3.1. почва BioBizz all-Mix 36 лв. Почвата е супер и има всичко- мъх, червей, перлит, микроза, торове. Намокряш почвата два дни предварително заради микрозата. Не се слага торове 5 седмици. Задължително ще броиш дните от показването на разтението.
Screenshot_2019-08-23-09-42-35-855_com.android.chrome.png

3.2. Картонени чашки за разсад, първо там ще ги сложиш като покълнат с кълна надолу в мокра пръст и внимателно с пинсетка ги поставяш на 7мм. Съвсем наплитко и посипваш със суха почва. саксии 6,5л с размери 19.5х19.5х25 2.50 лв бр, колкото са ти семките+ чинийки. На дъното сложи два пръста измити камъчета за да не се запушват дупките на саксията при поливането.
3.3. От шестата седмица по малко тор, от същият сайт по таблицата
biobizz-english.jpg

Т.е. купуваш си торовете отляво показани и спазваш дозировката, поливаш със вода стояла на слънце или три часа в отворен съд.
4. Вентилация и палатка от същият сайт urbanbotaniks според бюджета. Може и ако имаш стар шкаф. Още като се покажат им сложи вентилатор да духа над тях иначе ще увяхнат или изгният, може и малък от комп в началото.
За лампите нека друг да каже...
 
217
263
Първо си избери помещението в което искаш да гледаш и според него ще си набавиш и другите неща. От помещението ти зависи, светлината, вентилацията, броя растения. В един бокс задължителните неща са, лампа, изкарващ вентилатор, филтър и вентилатор за обдухване. В началото ползвах и аз такива от компютър, но няма смисъл, за 20-30 лв. се взима много удобен вент с клип и можеш да си го настройваш на къде да духа. Изкарващия вентилатор ти зависи от обема на бокса. Смяташ колко кубика ти е помещението за отглеждане и правиш сметка, за 1 минута вентилатора трябва да изкарва обема на бокса между 3 и 5 пъти, колкото повече, толкова по- добре.
Няма смисъл да гледаш само 1 растение, какъв и бокс да измислиш винаги ще има място за 2-3. Аз ползвам стара секция, облепена с фолио от вътре. Размера и е 90х60см, височината е към 2 метра. На тази площ съм гледал 2 растения в 50 литра саксии, но ти препоръчвам 20 литра и 3 броя.

Кажи какъв ти е бюджета и ще видим, кое е най удачното в твоя случай, така няма смисъл да коментирам, марки и цени, защо не знам каква ти е целта.
 
Top