Проблем със органите на реда

89
18
Не става въпрос някой да ми дава съвет.просто казвам какво ми се случи и ми е интересно как ще коментирате колеги.случаят е следнйят,направиха ми акция органите на реда при което ми намират десет саксии със растенйя на три седмици предполагате със какъв размер са .мене ме задържат за 72 часа във следствен арест и ми повдигат обвинение по които наказанието е от 2до6години лишаване от свобода.във обвинителнйят акт пише че са от коноп.та интересно ми е дали вообще когато те не са цъфнали и няма тхс.във тях какво могат да направят
 

Kot

1,112
163
По този член ли са ти повдигнали обвинение?

Чл. 354в. (Нов - ДВ, бр. 95 от 1975 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 21 от 2000 г.) (1) (Изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Който засява или отглежда растения от опиев мак и кокаинов храст или растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите правила, се наказва с лишаване от свобода от две до пет години и глоба от пет хиляди до десет хиляди лева.


Ако са били на три седмици трябва да са още малки, затова пробвай да минеш като маловажен случай - "(5) В маловажни случаи по ал. 1 наказанието е лишаване от свобода до една година и глоба до хиляда лева. " Моли се на прокурора, обещавай, че повече няма да правиш така и подобни за сделка с прокуратурата да минеш по тоя член и да те осъдят условно. Следващия път внимавай на кой разправяш, че гледаш канабис. Мен как не ме хващат? Щото само аз знам, че гледам.
 

Kot

1,112
163
Мръсници, с цел разпространение искат да те обвинят. Ако нямат доказателства, че си продавал на някой не се давай да те съдят по тоя член. Настоявай да те съдят за отглеждане.
 
255
43
Бях мааму! Как предполагаш, че са те надушили, добронежелател или нещо друго
 
  • Like
Reactions: Ina

Kot

1,112
163
Trex1, а сушен канабис примерно намериха ли у вас? Или други забранени вещества?
 

Kot

1,112
163
Беше хубаво да го споменеш това още в началото. Нереално ми звучеше да те хванат само с засадени растения и да ти повдигнат обвинение по друг член. В интернет пише, че ти е повдигнато обвинение по алинея трета, а не първа. Тоест само за притежание. Мисля, че има шанс случая да се счете за маловажен заради малкото количество, но тия умрели 100 милиграма амфет са ти изиграли лоша шега.
 
47
18
Шшш Човечее, много тъпоо. Надявам се да се да ти простят, като те пуснат да минеш тънко.
Като цяло и в моята глава се въртят сценарии, в които ми правят обиск... И направо нз кво ще правя ако се случи. На мен ми казаха че за отглеждане присъдата е по 1г. И 6месеца на растение... И като цяло как протича един обиск, имаш ли шанс да успееш да хвърлиш през терасата китките?😁
 
528
243
И като цяло как протича един обиск, имаш ли шанс да успееш да хвърлиш през терасата китките?😁
Тук ще споделя нещо, което до сега не съм споделял с вас, по- повод изхвърлянето през балкона, според мен нямаш никакъв шанс.
Та какво се случи при мен, да уточня случката е преди повече от 8-9 години.

Имам апартамент на мое име, даден под наем. Един хубав следобед ми звъни баща ми по- телефона и ми казва (наемателя) нещо е сгафил и искат да правят обиск на апартамента, тъй, като е на твое име без твое присъствие не може. Отидох към имота, зад блока където е паркинга, тогава вече правеха тараш на колата на наемателя. Имаше 2 патрулки и 1 син бус, пред блока имаше поне 2-3 автомобила на полицията също. Качваме се към апартамента, човека го съблякоха чисто гол във входа пред вратата. Имаше 2 ма свидетеля и беше супер унизително за него. След това, ме предупредиха полицаите, че имам 2 варианта. Единия е да ги пусна доброволно да направят обиск, а другия, че след 20-30 мин. ще влезнат и без мое разрешение.
Обърнаха апартамента на горе с краката, вътре просто няма къде да се скрие нищо, това разбрах със сигурност. За да не казвам подробности, ще кажа, че намериха доволно количество твърди наркотици (килограми). По натам нищо няма да разказвам, само ще кажа, че човека в момента си е навън без никакви проблеми, а мен тогава ме разпитваха повече от него и ме разкарваха да давам обяснения. Естествено за мен няма никакви последствия, но видях какво представлява обиск и според мен нищо не може да се скрие.
 
121
28
Да, има шанс да ги хвърлиш през терасата, но преди да си им отворил.
При мен поне беше така, имах 1 минута да изхвърля всичко и като влязаха 30-40 минути писаха протоколи и т.н. след което започна претърсването и не намериха нищо.

След 2 часа си взех нещата.. :D
 
528
243
Всичко зависи от обстоятелствата, в случая си изкарал късмет. Моя човек, го закопчават на прибиране във входа. И е нямало как да направи каквото и да е било.
 
47
18
Аз за това нямам търпение да одъртея и да заживея в къща с голям двор, нанякво диво място. Да си гледам тревата и доматите, да си пуша под сайваната... Buena vista!
 

Kot

1,112
163
Ако те ударят много рано сутринта имаш секунди до минути, зависи колко ти е яка вратата и дали не могат да влязат през прозорец, да се свестиш от дълбокия сън и по предварително мислен сценарии да действаш. Като гледам клипчета хвърлят наркотици с пликчетата с тоалетната, но не всички се отмиват. Ако хвърлиш през терасата не е добре да има отпечатъци по пликовете за да не ги свържат с теб. Трябва да имаш силна воля и да не се пречупиш и да си признаеш всичко. Ще те лъжат, че ако си кажеш ще е по-добре за теб и накрая се озоваваш в затвора.

Имах малки пликчета, не да слагам канабис в тях, но ги изхвърлих да не кажат, че съм дилър. Везната обаче не мога да изхвърля, меря си торовете с нея.
 

Latest Cannabis Seeds

Strawberry Sorbet

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Strawberries & Cream

Strawberries & Cream

Connoisseur Genetics
Strawberry Cough x The White
5
Feminized
Limited
$80.00
El Chapo

El Chapo

The Plug Seedbank
Sour Diesel IBL (ECSD) x Headbanger
6
Feminized
Limited
$90.00
Top