Прогнози За Времето

  • Thread starter WDScorpio
  • Start date
  • Tagged users None
WDScorpio

WDScorpio

Тук ще постваме предполагаеми прогнози за времето, като опасност от градушки, ниски температури, слани и т.н.

Това е за идната седмица от 16 до 20 април.
Нов дебел сняг и тласък на вече закрития ски сезон по нашите курорти в на края на април. Около 30% от територията на Стария континент се очертава да побелее, ако се реализират предвижданията на моделите за мощна арктична инжекция в периода четвъртък-петък. До 168 см нов сняг в Алпите, като че ли те най-много би следвало да се облажат от предстоящата обстановка. В Динарските планини, Карпатите, Рило-Родопския масив и Централната Старопланинска верига би трябвало да натрупа едни 25-50 см.
Събота сутрин -2 за София

vremeto.gif


Колегите, които вече са изнесли расада навън трябва да вземат спешни мерки.
 
Smoke Pot

Smoke Pot

Затова се смях на изкаралите растенията си навън в началото на Април. Сателитите дават данни: данните в ръцете на идиот са нищо, в ръцете на малко грамотен са ценен източник. Peace и дано не ви измрат растенията.
 
G

Grow4money

5
0
3
Също така няма смисъл от ранно изкарване ако дупките са малки. Не съм мерил точно колко бързо 100 литрова дупка се запълва на макс с корени и растението спира да наддава, но мисля, че е за не повече от два месеца. А надали има много фермери със 100 литрови или по--големи дупки.
 
braZdi

braZdi

Също така няма смисъл от ранно изкарване ако дупките са малки. Не съм мерил точно колко бързо 100 литрова дупка се запълва на макс с корени и растението спира да наддава, но мисля, че е за не повече от два месеца. А надали има много фермери със 100 литрови или по--големи дупки.
има има... :D в едната градина с багер ги копахме ( ебавам се ) :D Ще видим дали има файда от толко копанье накраяя ;) За колегите искарали по рано да слагат туби и някфи самоделки парници ( Ф8 арматурка и найлонец става бърз и лесен парник :) )
 
Jointlover

Jointlover

Гролчезакинти 100 литрова дупка за всеки корен е много това,освен ако проекта е да се отгледат гиганти на 6 месеца и повече.:love2:
 
Partizanin

Partizanin

Здравейте колеги, зачетох се и ми дойде една математическа задача, 70см дълбока и 50см широка=на колко литра е равна ? Миналата година в такива дупки бях много,много доволен!
И добре, че не съм ги изкарал! Хвала за темата!
Peace!
 
Vetrushka

Vetrushka

В интернет има калкулатори за изчисление на обема за аквариуми с тях лесно може да се пресметне и дадена дупка колко литра събира. Ето какво показва в твоя случай, говорим за цилиндричен аквариум.

akvarium.jpg
 
Partizanin

Partizanin

В интернет има калкулатори за изчисление на обема за аквариуми с тях лесно може да се пресметне и дадена дупка колко литра събира. Ето какво показва в твоя случай, говорим за цилиндричен аквариум.

View attachment 692346
ЛООЛ ебаси майката, аз се чудя защо видях такъв зор да ги напълня! А събирам почвата от индора слагам и ЧКЧ и перлит и вермикулит и пак купувах 3 чувала по 50 литра нова... Предобрил съм малко, но какво пък, добро си им е на душичките :) Благодаря братуха!
 
G

Grow4money

5
0
3
Гролчезакинти 100 литрова дупка за всеки корен е много това,освен ако проекта е да се отгледат гиганти на 6 месеца и повече.:love2:
100 литра дупка дава 200 до 400 грама сухо. Като горната граница е трудна и за нея се иска яко поливане и торове. Стават по два метра високи и два метра широки ако си ги топирал често и си ги изкарал от рано навън или си ги изкарал по 80 сантиметра високи.
 
Vetrushka

Vetrushka

Много лоша шега си изигра времето с природата и тази година. В момента снежната граница е 900 метра в западна България. Тази вечер и в София ще го обърне на сняг, както и почти цяла северна България. Събота сутрин в затворените полета ще има и слана. Минималните температури за Събота сутрин за района на София ще са около -3 -4.

Това е прогнозата на американския модел GFS, наклонените черти са снежна за събота сутринта покривка.
 
Last edited:
firstcitizen

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Шега? Това е нормално, все пак сме Април. Все още има буквата "Р" в месеца ....
Които е съдил рано трябва да го е предвидил това и да е съдил с мисълта, че това ще се случи и че трябва да има възможност да ги предпазва. (парник,туба или друга закрила)
Конопа е здрава гадина. Виждал съм го да се оправя и расте като луд въпреки попарен от слана и студ през пролетта. Но въпреки това това е стрес, които може да навреди на добива, дори шанс да унищожи реколтата напълно.
Времето и природата са 2 страни на един и същи медал.

То хора с висше образование и степени по метрология не се справят с разчитането на данните, то ние ли ще се справим ?
Въпреки това, дори на идиот като мен като види синьото по картата, му светла, че ще е студено. Като видя, че температурата е под 5 градуса, а да не говорим за минус .(температури под 0 ) Ми става ясно, че ще е студено.


Мисля, че темата ще стане една от най-четените и важните през сезона.
Поздравявам ви за темата :smoking::fire:
 
Smoke Pot

Smoke Pot

Който е садил външно и си прави мини оранжерийни с найлон да помисли и за камуфлажна..Все пак не гледаме тиквички
Ще те допълня само с едно. Ако не е укрепен хубаво, демек е претупан - вече го няма след снощния вятър.
 
kuche5819

kuche5819

Миналогодишния аутдор го бях отписал.Слана,студ,мъгла..Почвата на няколко пъти замръзваше,но за мое очудване станаха големи тополи.Сортовете бяха 2 fast 2vast.Накрая горе долу бях доволен и от към количество и от към качество.Може би изигра ролята мулчирането,което бях направил
 
Smoke Pot

Smoke Pot

При някой друг има ли снежец? Само да информирам, че темперстурата на снега е 1 градус Целзий. По-добре мини-парниците/тубите да са добре закрепени и вятърът да не ги е пратил другаде. Е все пак хипотетично добрата новина, е че ако са затрупани под снега няма да ги хване сланата утре :D деъъмннн трябва да спра да пиша пияно/напушен евъри тайм.
 
Last edited:
Здравейте,градинарчета!:)Аз имам вече 15ина навън от семка кажи речи,защото на закрито мога да ги гледам само за кратко и много дребни се налага да ги изкарвам навън....До сега бяха свежи,но след студа мога само да се надявам,че са оцелели,тъкмо се поразвиха.Затова ги подкарвам и още бебета ги слагам на партиди навън през разни интервали от време.Така ако ми се прецака сегашната партида върви нова с нови 20,30 семки и така.....Започнала съм от март някъде и ще продължа да слагам нови семки до края на април или до май някъде ако се налага.Не мога да слагам нито парници,нито шишета,защото ще се виждат и не мога на сигурно да ги гледам до желания по принцип от мен размер.Иначе са сравнително на закътано и в сравнително топъл район,но....Разчитам най-вече на бройката,но се хабят доста семки:)Подозирам,че и сега ще се поизхабят хаха и отделно колко мъжки ще излязат от оцелелите после.......Иначе накрая от женските си режа когато мога клончета и ги слагам и тях навън през цялото лято,някои стават дребни,други задоволителни и така.....Тъй че не е лошо да има резерва от разсади дори за 3ти път да посадите,защото ако всичко сте сложили наведнъж стават фалове:)Успех и ми стискайте палци!
 
seedman

seedman

Моите бебета са още в саксийки в стая. Имам лош опит с ранно изкарване. Преди години една партида я мина сланата и макар, че не умряха, спряха да се развиват и си останаха по десетина сантиметра. Още няколко дни, колеги, и ще сме по-спокойни откъм време :). Аз още не съм ходил при градинката. Ще ползвам същите дупки от миналата година - мястото е много добре огрято и страшни тръни - минава се само през една пътека наведен и със дебели плътни дрехи.
 
Vetrushka

Vetrushka

Здравейте днес и утре атмосферата в цяла западна България ще бъде неустойчива. На някой места ще има силни гръмотевични бурии и на места ще има едра градушка. Утре явленията ще бъдат по- ярко изразени, на местата, където преди обед е имало повече слънчево греене. Това е предупреждение от Estofex, те имат доста добри попадения за нашият район.

04.05.2017.png


A level 1 was issued for northern Greece and FYR Macedonia, W Bulgaria, Serbia, E Bosnia and Herzegovina, E Croatia, W and central Romania, W Ukraine, E Hungary, E Slovakia, SE Poland mainly for large hail and to a lesser extent severe wind gusts and excessive precipitation.
 
Top Bottom