Прогнози За Времето

  • Thread starter WDScorpio
  • Start date
  • Tagged users None
Аз си сравнявам синоптика и даливали пак...:)Синоптика определено е по-оптимистичен,но и на двата няма нощни под 5 градуса,няма дъжд,а дневните са доста добре,абе бива за още някоя седмица:)Аку уедъра е също оптимистичен!Слана откак ползвам тази градинка не съм виждала,даже след 15 окт....
 
Vetrushka

Vetrushka

Това което прогнозират по сайтовете е прогнозата на 2 метра височина и температура на сянка. Това е стандарт за поставяне на синоптичната станция с уредите. Почти винаги има разлика до 1-2 градуса от тази на 2 метра и тази при самата земя. Затова и на автомобилите когато външната температура падне под 3 градуса, термометъра показва опасност от заледяване.
 
Еми аз гледам тези удобните телевизионни сайтове,дето има за по 10ина дни и кога залязва и изгрява,не се задълбавам с графиките и тн,просто да си направя сметка може ли да стоят и до кога горе долу ще има смисъл.....Месечната на акууедъра е добра чак до 28 окт. при мен,тогава вече пада до 2 градуса нощна,иначе бива.Имам едно,което може и да го интересува до тогава прогнозата хаха Даже доста топли моменти има и нощни 9 градуса в средата на месеца!Дъжд не виждам почти никакъв,ееех,дано!
 
Vetrushka

Vetrushka

Дано всичко е наред, мен много ми е притеснено. Гледам ги в балкана на 1000 метра височина, на едно южно склонче, до сега не съм гледал фотопериодни и малко се притеснявам. Уж по- думи на познати от мястото там не е валяло толкова колкото при мен, но все за тях мисля, влагата е много там не е падала под 80%. Направо сън не ме лови, защото за последно ходих преди 6-7 дни и имаха още доста. Нямах възможност да ходя през седмицата и вече нямам търпение утре да се кача и да видя какво е положението.
 
Shortyy

Shortyy

@Vetrushka - брато благодаря ти за информацията и за споделянето и с нас!!!
За мен беше много полезна !!!
Пожелавам на всички колеги и колежки скоро да режат елхите и нека времето бъде с нас хахаха :)
 
WDScorpio

WDScorpio

Честито, първите слани в западна България вече са факт.
 
Vetrushka

Vetrushka

Къде е имало слани тази сутрин, аз знам само за изолирани места в североизточна България. За утре сутрин има опасност за Лудогорието и в Предбалкана.
 
Една бърза слана може и да не бъде толкова фатална,зависи:)Мен са ми ги попарвали два дни яка слана,те бяха на финал,някъде пак началото на октомври,но нямаше никакви щети,само листенцата на главите тук там изгорени и големите листа полилавяли и тн,но си довършиха съвсем спокойно после като се затопли,даже ми се стори,че ги накара да пуснат повече трихоми този стрес,но може и да си въобразявам.....Много зависи и от самия сорт,има такива,които са планински и издържат няколко дни дори на минусови нощни.Така и с мухлясването,струва ми се че сативите издържат повече на влага(логично,много от тях произхождат от такива места тропически и тн,пък и тук като дойде есента са все още рехави и поемат доста),а има пухкави индики с някои определени структури на главите,които са страшно податливи.
 
Vetrushka

Vetrushka

А студа забавя ли самото зреене или не. При мен също в Неделя сутринта е имало съвсем лека слана, но не са имали проблем цветята.
Сега прегледах последните модели и дават малко по- високи минимални от вчера, валежите за в сряда са изчезнали, но има такива в събота. В западна България около 5-10 литра на квадрат се очаква и облачно време.
 
Vetrushka

Vetrushka

Предполагам сте видели и официалните прогнози, но от тази вечер след полунощ ни очаква много дъжд и сняг над 1500 метра. На места ще има с над 50 литра на квадратен метър.

7.10.kod_.png
 
Vetrushka

Vetrushka

Обновена прогноза от НИМХ тази вечер за събота:

Създава се сложна метеорологична обстановка! През започналото денонощие времето ще се определя от средиземноморския циклон Ралица, който се формира в Йонийско море и ще се премести на изток, преминавайки през Гърция, Егейско към Черно море. Времето ще бъде облачно, постепенно валежите ще обхванат цялата страна и през деня ще са повсеместни, на места интензивни и значителни по количество. В Югоизточна България ще има и гръмотевична дейност. С умерен и временно силен северозападен, а в източната половина от страната североизточен вятър ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижават и към 15 часа ще са от 6-8 градуса на места в западните райони, до 16-18 в югоизточните. Привечер и през нощта срещу неделя с понижението на температурите в районите с надморска височина 600-700 метра , дъждът ще преминава в сняг.
 
Shortyy

Shortyy

@Vetrushka - брат кога се очаква да спрът валежите , че при мен вече втори ден не спира и съм умислил бурените , точно от това се притеснявах 2-3 поредни дни дъжд!
 
Vetrushka

Vetrushka

@Vetrushka - брат кога се очаква да спрът валежите , че при мен вече втори ден не спира и съм умислил бурените , точно от това се притеснявах 2-3 поредни дни дъжд!
В западна и централна България до обяд трябва да е спряло, на изток до вечерта.
 
При мен пекна слънце още на другия ден,изтръсках ги и е добре положението,но...са на сянка вече тази есен:/Май ще сменям градината:)Все пак като знам че ще е хубаво оставих ги до другата седмица,има някво слънце през деня:)
 
WDScorpio

WDScorpio

Вероятно този понеделник ще бъде последният ден с температура на 20°С след това започват дъждове и кофти време с преобладаваща облачност сиреч ако ще берете реколтат сега е момента.
 
Vetrushka

Vetrushka

По вероятно е неделята да е последния слънчев ден, след това от сряда отново, но с по ниски температури. Още е прекалено рано да се говори за след 7 дни, особено в есенното полугодие. За справка последния сняг, 2 дни преди това снежната граница беше на 1600 метра, а после слезе на 700.
Като цяло и аз мисля тази седмица да ми е последната, има индикации за -2, -3 с антициклонално време, което ще рече сигурни слани сутрин и температури под нулата.
 
Top Bottom