Прогнози За Времето

631
243
Миналата година ми ги валя сняг (10см покривка), два пъти имаше слана, температурата пада няколко пъти до -2 и нямах проблем. Ако се завият на 100% ще мухлясат, трябва да се проветряват. Каквото сабя покаже и това е...
 
Миналата година ми ги валя сняг (10см покривка), два пъти имаше слана, температурата пада няколко пъти до -2 и нямах проблем. Ако се завият на 100% ще мухлясат, трябва да се проветряват. Каквото сабя покаже и това е...
Супер, по конкретно за Critical от RoyalQueens не мога да намеря информация дали ще имат проблеми с идните дъждове и дали ще ги преживеят с минимални загуби.
 
Супер, по конкретно за Critical от RoyalQueens не мога да намеря информация дали ще имат проблеми с идните дъждове и дали ще ги преживеят с минимални загуби.
И според теб каква е пропорцията за кристални/облачни/кехлибарени , не перфектната а такава при която да могат да се приберат и да са задоволителни ? :) Благодаря
 
631
243
Това зависи от толеранса ти най- вече. Най - съм доволен от 20-30% кехлибарни, миналата година прибрах Вдовица с прозрачни и тук там някой облъчен и беше пълно разочарование за мен, а някой хора си гълтаха езика от нея.
 

Ina

5,214
313
Мен ме кефи да са бели всичките без кафяви…..Но ги бера и по-зелени......А някои на кристални+бели ми харесват повече отколкото бели с кафеви.В общи линии не с егледа само това в една глава,затова не ползвам микроскоп изобщо ами си ги гледам така като стане бяла с просто око цялата и най-вече по-твърда и не избухва толкова,а не бляскава,значи оттам нататък може да се бере на етапи,може да си остави човек някои от същия вид да узреят много повече...…..
 

Ina

5,214
313
Относно времето препоръчвам ви много хубаво да ги подстрижете преди дъжда,всичко голямо,средно и особено жълто което ги пакетира главите като увисне да го няма.Особено на по-готовите,даже надебеляват без листа излишни да висят.Може да се жертват отделни клони и дебели глави за да се пусне въздух между други клони и да не тежат толкова на цветята.Обратен наклон не е хубаво да има на клоните защото следва трошене,ако можете връзвайте ги да седят главите нагоре,защото ако са в хоризонтална позиция и извити повече вода остава по тях.Както са при мен голяма част....:/
 
631
243
Някой неща започват да се изясняват с наближаването на обстановката, дъжда е силно редуциран, но температурите ще паднат дори и малко повече от прогнозираното по- рано.
Най- студено в западна България ще бъде в сряда сутрин, а за източна в четвъртък. Има опасност от слани в сряда и четвъртък, след това студа си заминава и остава горе долу приятно време. Ще бъде слънчево, тихо и малко по- хладно от това на което сме свикнали. Дано обстановката да мине с колкото се може по- малко дъжд.
 
336
143
Дано , че аз и сега намирам тук там мухъл , който е на база росата сутрин и яденото от гъсениците !
 
  • Like
Reactions: Ina

Ina

5,214
313
Оф,то едно листенце да има изсъхнало в главата и даже нищо да не ги е яло като се накисне това ми ти листенце и айде мухъла готов:(
 
653
143
@Vetrushka при мен се измени прогнозата и за моя район го дават без дъжд. Има ли и други модели да го потвърдят?
 
631
243
Да за момента валежите са почти 0-леви навсякъде, обаче нека да изчакаме още малко. Циклона още не се е зародил и моделите се лутат ту в едната крайност ту в другата. Нищо не е сигурно все още, само студа.
 
653
143
Ох дано бога на козунака бъде с нас !!!
Сигурно както всяка година - ще сговняса за няколко дни и после ще отапе "а, ся тва слънце"
 
  • Like
Reactions: Ina

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Не само дъжда е от значение, а и вятъра. Дори понякога вятъра е по-проблем от дъжда...
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Някой с информация за слани до края на месеца ?
Просто си следи прогнозата всеки ден (отнема 1 минута). Следиш температурата в сутришните часове и видиш ли под 5 градуса започваш да се притесняваш. (около 2 градуса шансовете за слана са 90%, а пък за около 0-та да не говорим:) Нали знаеш от физиката, че топлото се качва на горе, а студеното стои ниско долу по-близо до Земята...
Особеностите на релефа влияят до голяма степен върху честотата на сланите, в смисъл дали тайната градина е на склон, долина, равнина, плато и т.н. ... ако мястото е голо шансовете са по-големи за слана, както и ако мястото е в ниското. Също така зависи и от студените течения. Може да го дават 5 градуса, но през градината ако е открито поле и минава студено течение да го ослани. (давам пример)

Решение за сланите има или береш, или ползваш покривала против слани, парници или ползваш хранителни вещества, които правят растението издържливо към стрес и по-специално измръзване.
Аз ползвам Bio Hydrate на BetterOrganix,защото аминокиселините действат като антифриз, изпомпвайки растението, пълно с захари и пектин. Bio Hydrate стимулира растенията да усвоят хранителните вещества с 1/3, хем действа като фунгицид против вредните гъби/мухали, без да вреди на полезните почвени гъби и бактерии, намалява нужда от поливки с 1/3, но наистина най-бруталното е че прави растението издържливо към студ и топло. Всъщност Bio Hydrate е екстракт от растението Юка (пустинно растение, което живее на много студено и топло) и Алое (Сапонини) + допълнителни тайни съставки :). Bio Hydrate е благоприятен за почвените микроорганизми, като същевременно осигурява значително намаляване на напрежението на водата, като по този начин се постига по-равномерно овлажняване, като по този начин се подпомага усвояването на хранителните вещества и се намаляват потребностите от напояване с около 1/3 през целия цикъл. Bio Hydrate намалява рН, което стимулира микоризата за достъп на P . Само 3-4 капки от Bio Hydrate на 1 литър престояла вода (за да няма хлор) са напълно достатъчни да отприщят растенията да откачат. Ползва се листно!
Ефективен и при ползване за правене на клонинги, но тогава е достатъчна дори само 1 капка на 1 литър престояла вода . (отново се дава листно)
 
631
243
Специално за градинарите от източната и югоизточната част от страната! Въпросният "ураган" или (Medicanes) по- точно за който говорят в медиите, че ще се образува в средиземно море ще смени курса си. И в неделя-понеделник източната част ще е под негово влияние. Ще паднат много големи количества дъжд. Сумарно ще паднат валежите за 2 месеца в рамките на 1-2 дни.
Ще вали в цялата страна, но специално източната част, положението ще е тежко. Характерното за този вид циклони е тяхната непредсказуемост, може на места да се обяви и бедствено положение!
 

Latest Cannabis Seeds

Strawberry Sorbet
Sold out

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash
Sold out

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Strawberries & Cream
Sold out

Strawberries & Cream

Connoisseur Genetics
Strawberry Cough x The White
5
Feminized
Limited
$80.00
El Chapo
Sold out

El Chapo

The Plug Seedbank
Sour Diesel IBL (ECSD) x Headbanger
6
Feminized
Limited
$90.00
Top