Регенеративно Земеделие/ No-till

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
В момента с настоящето земеделие има 1 милиард гладуващи хора, а все повече хора се раждат, сушата на Земята е ограничена, а заради конвенционално земеделие губим хумус все по-бързо, по-бързо от колкото го откриваме. Нашето безотговорно отношение ни води до Климатична Катастрофа и всички се правим, че нищо не се случва, а всичко го виждаме и усещаме. Климата се прецаква всяка година все по-бързо и повече, но освен, че лятото настъпва по-рано и си заминава по-късно, това означава бъдеща суша и глад, а от тях тръгват болестите и войните .... Много от болестите идват от храните, храните стават все "по-лоши" и "болни", а от това се разболяват хората. Храната е фундаментална за тялото, душата и съзнанието. Правителствата са безотговорни като излизат от Парижкото споразумение за климатичните промени и по този начин показа, че не искат да носят отговорност за действията си.(баси капитализма ще унищожи всичко включително самия себе си) Ако искаме да оцелеем и живота да продължи да съществува трябва да вземем мерки веднага и това трябва да го направим ние, като фермери, защото никой друг няма да го направи. Който каквито може и колкото са му по-силите.
На много от вас вече ви известно, а други тепърва ще научат за регенеративното земедели, само се надявам темата да ви е интересна.


При регенеративното земеделие има много висок капацитет за инфилтриране на водата. Намалявайки повърхностното оттичане на водата, значително се намалява ерозията на почвата.Това е така, защото растителност спира отичането и изпаряването на водата, а в същото време "държи всичко стегнато и вързано с корените", така не позволява на ерозията да разрушава почвата. В същото време органичните остатъци от растенията обогатяват и подобряват структурата на почвата. Това е нещо много ефективно и важно за сухите месеци.


Плевелите не се скубят, а се режат с цел корена да остане възможно най-дълго време в почвата (ако се премахват изобщо плевелите). Набляга се на минимално почвено обезпокояване, защото не искаме да мачкаме и трамбоваме почвата или да смущаваме работливите червей, микроорганизми, гъби, протозоа и т.н. Почвата се покрива с растителни отпадъци (мулч), също така се ползват техники като покривни култури. (cover crop).


Какво в същност прави регенеративното земеделие?
Подобрява структурата на почвата и нейната способност да задържа вода, а водата е от изключителна важност през сухите периоди. Спестява на фермерите пари за пестициди, фунгициди и торове. (това е истинската дрога ...) Спестява енергия, защото био земеделието изисква от 20% до 60% по-малко енергия. Смекчила ефект на глобално затопляне, благодарение на факта, че устойчиво отглежданите култури и компостните механизми могат да намалят световните CO2 емисии, защото връща CO2 в почвата, където му е мястото. Увеличила значително хранителната стойност на произвежданите продукти.

Темата няма да бъде само за коноп и се надявам да се включат повече хора. Вие какви други растения освен коноп отглеждате? Имате ли компостер? Какви техники за компостирате прилагате за да подобрите вашия компостер? Какви видове мулч ползвате? Ползвате ли свойства на растенията? Какви бионични модели виждате в Природата? Нека изградим почвата заедно и разберем какво правят хранителните вещества в нашите растения ;)

Прилагам PDF към книгата „Революцията на една сламка„ на Масанобу Фукуока .

Доктор Elaine Ingham е истински Герой ! Невероятна жена !
 
View attachment Revolucia.pdf

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Миналия път заложих на вестници, но се оказа, че ми е свидел материала (вестниците), а по цял слагах и плевелите пробих през хартията, която изгни и се превърна на тор. Но плевелите не ми пречат. Всъщност плевелите са билки и имат много полезни ефекти върху растенията, градината и човека. Най-здравия човек, които познавам яде тученица, люцерна, коприва, спанак и други плевели, и бачка по цял ден физическа работа, било по градината или да помогне на някой стар, болен или нуждаещ се човек. Той е истинска био-машина, влиза в огъня и излиза невредим, мести планини с вярата си, но няма да ви занимавам с него в момента.

Плевелите не ми пречат, а дори ми помагат. Задържат влагата, торят и ме пазят от вредители, много виждам вредители по плевелите, а не по култивираните ми растения, което ме кара само да се радвам. Не ме бърка дори да ми ядът растенията, защото има в изобилие за всички.
Пипер, домат, коприва и още една камара растения, който чакам да се покажат ;)
rege.jpg


Зелена салата сред коприва гледана, няма нищо общо нито по вкус, нито по хранителни стойности с отглежданите на хидро салати, нито отглеждани по стандартния начин.
rege1.jpg


Ползвам свойствата на растенията да гонят определени вредители или да стимулират растежа на други растения. Растенията имат комбинации, които са или благоприятни или негативни, за това следя постоянно какво съдя и къде за да бъдат в симбиоза растенията и да ползвам техните свойства. Трудно се помни и се чертаят схеми и се водят подробни дневници, какво се случва. Освен това така мога да сравня, коя година колко добив съм имал и кое работи за мен.
rege2.jpg


Домата, както и лука имат свойството да гонят, някой вредители, а и да стимулират растенията около тях с газове :D На заден фон е вижда жълт кантарион, който още не е цъфнал, но е грамаден! Станал е като зелена стена.
rege3.jpg


Отпадъка ми от миналогодишното оглеждане на боб. Бобовите растения са невероятен стимулатор за гъбите, хората и растенията ;)
rege4.jpg


Тухлите от едно време, не са като днешните ;)
rege5.jpg


Хубавото на ръчната работа е че всяка шепа почва минава през ръцете ти няколко пъти и можеш да премахнеш неща, които не искаш. Този вредител тук се казва Поповото Прасе (Gryllotalpa gryllotalpa) и е вид крилато насекомо, рибите много го обичат, но растенията не, защото направо им прерязва стеблата докато са крехки растенията... когато са малки и тънки растенията, това е най-честият им враг, както и охлюва...
rege6k.jpg
regenerativnozemedelie.jpg


Намерих стара дървена греда, която реших да я ползвам за стена, но по-интересното е че го надупчих и заразих с Кладницата (Pleurotus ostreatus). Така ще превърна стената в храна, а едновременно гъбата ще компостира дървеният материал и ще отделя хранителни вещества в почвата.
regenerativnozemedelie1.jpg

Заразяването на дървото с Кладница :)
regenerativnozemedelie2.jpg


Гъбите май ми станаха мания след като спрях да консумирам месо, трябваше да заменя източника на протеини.
regenerativnozemedelie3.jpg
regenerativnozemedelie4.jpg
regenerativnozemedelie5.jpg


Тука се виждат от какво е изградено леглото, за съжаление имам ограничено количество компост и не можах да сложа на това легло от него, но пък съм му направил други "магии", които да компенсират това.
regenerativnozemedelie6.jpg
regenerativnozemedelie7.jpg
regenerativnozemedelie8.jpg
regenerativnozemedelie9.jpg
regenerativnozemedelie10.jpg

Тук копривата направо извира при корена на самото растение, но не личи да му е лошо :)
regenerativnozemedelie11.jpgИнтересен канал в youtube, които е по темата :


Много скоро ще подобря мулча си :)
Изобилие само за 9 месеца, благодарение на мулча :
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Инче давай смело и помагай в темата :) Кака ви Ina много ги разбира работите с регенеративното земеделие, тя всъщност е самороден талант заради силната си развита интуиция. Прави работи, защото мисли, че ще им е готино на растенията и те наистина стават по-красиви, защото им е готино. :D Това, което тя прави повлияна от импулса на блика, се оказва, че зад резултата които постига има брутална наука и след камара проучвания и изследвания се оказва, че трябва да се направи точно така. Сещам е за един пример с джвакането в тинята , тинята е освен, че е полезна за хората е полезна и за растенията ви ;)

Това го пусни на бабето ти, може да вземе да повярва ако и го каже друго бабе :

Хляб от камъни
KB.jpg
KB1.jpg
KB2.jpg
KB3.jpg
KB4.jpg
KB5.jpg
KB6.jpg
KB7.jpg
KB9.jpg
 

Ina

5,214
313
Хехех,мерси,но научната пък страна леко ми куца:)Но наистина някои работи после с е оказват че са така и без да знаеш обясненията си ги правил!Това много ме кефи!После като го прочета тук или ми се потвърди от някъде с обяснения вече и ми става яко ,че съм го нацелила някак си по друга линия съм стигнала до същото!:)предполагам на всеки се случва като си послуша вътрешния глас,той обикновено е прав и даже не съм видяла да бърка ако е наистина той,а не някакви фалшиви импулси:) наистина чуто от ...друга възрастна дама хаха някак си повече ги заинтригува и както се вижда не е да си зареже жената градината в треволяци както бабчето си го представя,защото ме мързи да копая примерно и всичко да умре и да се навъдят змии и гущери,знаеш ли какви апокалиптични картини ми описва като заговоря за тези нови методи хахаха:)Има там по село инач1е нейни приятелки,които полека лека почват да питат тор от червей,това онова,говорим си,може би и те ще я убедят:)Аз засега имам на разположение една мини градска градинка,където ще ги пробвам тези трикове,поне растителните неща си хвърлям там от двора,нещо като мулч ще си направя,само че със съседа(който също се зариби и си оправи неговата градинка)ще садим рози и такива неща,защото там не става за ядене.:/Макар че гледах домати миналата година ей така за майтап,да разчупим малко градската среда:)Но все пак ще пробвам да подобря почвата с такива работи,половината го видях от клиповете тъй че благодаря за тях!Ще предам нататък:)
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Всички сме чували, че Земята се движи в Космоса. Возим се безплатно , а ? :D. Чували сме клишето "Кораба Майка", да земята наистина е жив биологичен "кораб" които се движи в Комоса.(интересно ми какво ще стане като стигнем там за където сме тръгнали :D ) Във Вселената всичко е в движение! Всъщност разположението на Луните, Планетите и Звездите оказват невероятно влияние върху всичко живо.и неживо. Всички сме усещали това движение, когато Земята е твърде далеч или твърде близо до Слънцето, също така всички знаем за ефекта на Луната върху водата (приливите, отливите и т.н), Луната влияе също така на Хората, Животните и Растенията.(някой хора не могат да спят в различни в определени фази на луната) Със сигурно сте чували за гадатели и астрономи, които са предсказвали някакви неща по звездите. Защо ли най-влиятелните политици се допитват до гадатели ? Може да ме помилите за луд, но Растенията, Животни и Звездите говорят, само трябва да имаш развити сензори да ги чуеш, видиш и разбереш. (всеки може да си изгради такива сензори, без значение от човека :) ) Ако наистина искате да отглеждате с пълния потенциал на растенията, вие трябва да се съобразявате с микро и макро Космоса. Няма значение дали храните органично или химично....Звездите и други небесни тела оказват влияние на вас и вашите растения. Но определено има по-голям ефект ако отглеждаш биодинамично органично :)
Не можем да говорим за регенеративното земеделие и да не споменем Рудолф Щайнер и Мария Тун :).
Мария Тун е друга невероятна жена !

Това една книга, която ще ви даде по-ясна представа за какво говоря. "Посевни дни" на Мария Тун, дава препоръки за най-добрата обработка на растенията в зависимост от звездните констелации.

Аз ли съм луд или Звездите ми говорят ? :D

Не притежавам никакви права върху двете книги и ги споделям с вас единствено, защото информацията е много ценна и полезна. Невероятно благодарен съм на всеки човек отделил време и усилия за тези трудове. Останах изключително радостен и доволен да разбера, че има хора, които движат България в тази насока и най-малкото, че има такива книги преведени на български език заслужават адмирации.

"Посвени Дни" от Мария Тун:
MT.jpg
MT1.jpg
MT2.jpg
MT3.jpg
MT4.jpg
MT5.jpg
MT6.jpg
MT7.jpg
MT8.jpg
MT9.jpg


Посевни дни за май 2018
MT10.jpg


Посевни дни за юни 2018
MT11.jpg
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Не съм ви сподели, но аз отглеждам органично и по конвенционалните методи, но бавно и постепенно изменя всичката земя до която се докопам към регенеративното земеделие. Еее не напълно стандартно отглеждането, защото инокулирам почвени гъбички и бактерии, както й давам други допълнителни неща да я "изчистя" от отровите с която е напоена Земята. Давам нещата в много малки дози, но постепенно променят нещата.
N.jpg
N1.jpg
N2.jpg
N3.jpg
N4.jpg
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Хайде, хайде не бъдете срамежливи, ех добре, че е Инчето да ми прави компания в тази тема :)
Очаквам включване и помощ по темата :)
Инче мини градска градина е много интересно, аз самия съм си правел. Сложи някой домат, дори да не ядеш от него ей така за разкош(макар, че аз от моите градските ядох и бяха много вкусни), също така някое цвете да му прави компания на домата.
Да, много е приятно, когато послушаш интуицията си и се окаже, че съвсем случайно си направил по възможно най-правилния начин нещата. Ама интуицията и тя като Бог, не говори с думи, но трябва по-често да ги слушаме :)
 

Ina

5,214
313
Ми той и баща ми ги яде,даже ми ги крадоха,понеже няма врати на двора:)Много добре бяха,макар че не ги торих,омешах нещо подобно на тухлите ти,които показа,тогава само изчистих до голо почвата както е в "конвенционалната" ти градинка на снимките(и при баба така е голо и се напуква,а тя копа ли копа трева и носи в контейнера или пък я гори и само тогава я сипва отгоре,има и стара люцерна от козите останала,поне ми се иска нея да я поразпределим около домата и тн ако не друго),а сега започнах да хвърлям трева и такива неща отгоре и се пробвах да посадя малко тревица(буквално,не мара),но нещо без голям успех за да покрие там,че от пръстта се дига прах само.Ще има втори рунд на райграса есента:)И ще взема детелини и някви смески с цветчета така за кеф,но и да стане жив мулч после.Аз го предупредих татето,че съвсем няма да са био там баш доматите,но сега си направих едно мъничко отзад поне да не е до улицата с колите и там може би другата година ще има краставица,може и тази ако баба има разсади още.Едни двама дърти бандюги им подарих два чувала дюли да си правят ракия пак с предупреждението,че може да са леко оловни:)Имам едни тиквички ли,кратуни ли или нещо за украса,вече не помня,но пораснаха доста и тях ще ги садна някъде ,че закъснях:)Днес спасих едно бенджамиче от кофата,препълнило саксията горкото и някой го беше метнал под едни дюшеци,пък то си е съвсем наред.В къщи стана сиропиталище за изхвърлени по кофите,вече имам 3:)И една баба не можеше да се грижи за един голям кактус в тясна саксиийка та ни викна да го докараме от входа и,сега е пресаден и да видим какво ще стане.Изобщо много приятно е всичко това!!!!!Тор от червей няма там да сипвам,макар че де да знам.......Ще нося сега на баба да го види какво е точно,поне това я заинтригува:)
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Да, като е голо, почвата става на пепеляк. Точно това не го виждат нормалните фермери, а то си е ерозията на почвата в пълна сила. Почвата е изгубила свойствата си и трябва да бъде възстановена.
Купи си 1 пакет ръж (струва 1 лев) и го насей, става невероятна тревица(не коноп), които можеш да си го стрижеш свеж и да го ядеш (ако не е замърсен от града). Ако не го стрижеш ще си порасне голям. Ръжа ще ти даде невероятен мулч, след като го изрежеш, а в същото време в почвата ще се случва чудо ;) особено ако ги заразиш с онова нещо, защото ръжа е генератор за микориза.
 

Ina

5,214
313
Ръж!Добре!Е там няма да го ям,ама за при баба може:)Всичко заразявам колкото мога както ми каза:)микоризата си я пазя за марихуаната,че ми е малко(пък съм намислила после от там да си взема почва и тя да е с бактериите и нея)а пък на градския двор на едно място под едно дърво ми се стори че има сама появила се или това са финни коренчета на треви,но под камъните,които слагам за украса беше и ми се стори не като коренчета,а като нея както изглежда.Обаче копах там и ги пренаредих и тя май изчезна,може да е станало сухо и да съм я прецакала,жалко ако е така:(Може и да не е била тя изобщо,защото още не съм и свикнала как точно изглежда,но мисля че я различавам от коренчета......Там хвърляха много изгнили дъски и тн и от стар покрив боклуци,дали може да се самопояви така?Да,за почвата точно,на двора при баба расте всичко добре ,но е станала точно така на целия двор,кора суха и прах.Тя ръси оборски и пепел,но паки седи така,иначе е плодородно,но сигурно точно трябва нещо да го покрие малко,а и като полеееш да не изчезва на секундата.....Само има едно място с ягоди,там е най-свежо,защото са в тревата и отдолу като копнеш съвсем различно,мекичко.....А голото напукано и много съхне......
 
52
33
Уфф тая тема плаче за мене.. може да се включа и аз плахо. Много от нещата и при мен така се получиха карах на усет и през времето обвих и в знание. Но повечето ми е от хора и каквото ми кажат растенията. Гледам си китките в такова място с такава ерозия толкова набита пръст и в началото зарязана растителност. В момента съм заобграден от джунгла половината от мен донесена половината порасна покрай каквото аз забодох и малкото кръгче с сбитата глинена почва където съм отъпкал суетейки се приготвяйки се(щаба) става все по малко и малко. Разстенията направиха пръста по рохка. Няма такова което да не е добре дошло. Но лично аз подкрепям(обичам корени) фиданките. Лопата неможеше да се вкара. и зеления цвят беше само за дърветата а сега е като на снимката(там отива едно поникнало фъндъче без шанс за пълен потенциал заради големите дървета около него. Като цяло нямам снимки да покажа по смелите неща и се и притеснявам да не покажа нещо което неискам. Същите тухли(като едно време) ми е огнището.

Краставичките много бързо качват мрежата ако от другата страна им са дзверят теменужките.
Днеска станах с мисълта да опръскам всичкия байкал навсякъде кадето ходя(като малко дете съм с новия си пулверизатор).Няма да е ефективно но ще е интензивно и количественно.
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
При мен Конвенционално и Регенеративно(No-till ) са разтегливи понятия, и при двете правя някакви странни неща. При монокултурите също използвам органични торове и инокулирам с положителни почвени бактерии и микроорганизми, за да възстановя почвата, защото преди това е била тровена много...
ntf.jpg


Боба е невероятна храна, хранителните му свойства са признати от хилядолетия и е неизменна част от т моята храна. В същото време, като обера(наскубя) боба на есен ще използвам всичкия остатък от него за мулчиране и наторяване.
ntf2.jpg

Тиквите от по-горния пост.
ntf3.jpg
ntf4.jpg
ntf5.jpgНаправо съм ходя и инокулирам с почвени гъбички и бактерии. Пълня си разтвори и пръскам и заразявам навсякъде с положителни почвени бактерии и гъбички, които възстановяват почвата. Дори вярвам, че някой ден ще изградя микориза навсякъде под мен или поне ще оставя пътека от растения, бактерии и гъби (гора) след мен.
ntf6.jpg

ntf7.jpg

На мястото на салатите.
ntf8.jpg


Много хора ми се смееха когато ми видяха Нектарината в саксията. Викаха ми "Какво ще го правиш, дърво в саксия"... мина се време и я засях в Земята, а същата година ми даде 1 нектарина. (вярвам, че така ми каза Благодаря), сега втората година по нея има десетки . Бъдете по-смели, когато някой ви каже това е невъзможно или "Заеби", трябва да им казвате благодаря на тези хора, защото ви показват, че сте на прав път.
treeeeeeeeee.jpg

Семената още в началото преди да ги засея ги накиснах в Bio-Balance Foliar (1 мл. / 1 л. нехлорирана вода) и добавих няколко трошички Bio-Media Pro във водата и оставих семките да се понакиснат малко преди да ги засея.
ntf1.jpg

Картофите са невероятно вкусно нещо и човек може да ги приготви по много начини. Картофите учат човек да се насища с малкото, когато съм бил най-беден и гладен, супа от картофи с подправки и магданоз ми е струвала, като най-вкусното нещо на Света.
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Преди си мислех, че гората е направена изцяло от дървета, но сега вече знам, че основата(фундамента) лежи в земята, в гъбите...
biodinamika.jpg
biodinamika1.jpg
biodinamika2.jpg
Тук съм обрал салата, но съм оставил корена й в Земята и няколко листа за да поддържат корена жив по-дълго, а и искам да видя дали ще продължи да расте, нищо не губя все пак тези листа така или иначе нямаше да ги изям, а да ги хвърля на компостера :)
biodinamika3.jpg

Гъби са навсякъде в градината ми.
biodinamika4.jpg
biodinamika5.jpg

biodinamika6.jpg
biodinamika7.jpg
biodinamika8.jpg
biodinamika9.jpg
biodinamika10.jpg

Тук направих опит и изрязах листата на лука за да си направя салата, но оставих корена вътре, оправи се и почна да расте на ново, а в същото време и главата се беше раздвоила на два лука :)
biodinamika11.jpg

Яд ме е че не мога да ви покажа всичко...
biodinamika12.jpg
biodinamika13.jpg


Нито една от гъбите в постовете ми, не е забранена от закона .... и всичко споделям тук с образователна цел. Искам единствено да ви покажа красотата на майката природа и колко е приятно да отгледаш храната си в симбиоза с нея. Вие всички го можете, знам го, защото виждам потенциала във всеки един от вас.

Поздрав:
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Ние сега навлизаме в 6У. Шестото голямо унищожение на тази планета. Често съм се чудел дали ако имаше Обединена Организация от Организми или още известна, като "О-О"...и всеки организъм имаше право да гласува, дали щяха да гласуват ние да сме на планетата, или не? Според мен това гласуване се проявява в момента. Искам да ви представя един комплекс от шест микологични решения, с използване на гъби, и тези решения са основани върху мицела... Oще от Paul Stamets във видеото - 6 начина по които гъбите могат да Спасят Света :

Духа на доброто :


Dr. Fred Provenza и Мрежата на Живота :

Изграждане на Здравето на Почвата за Здрави Растения от учен по почвата Dr. Elaine Ingham :
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Trametes versicolor - Разноцветен Траметес или още известна като Пуешка Опашка или Каваратаке (японското име на гъбата). От латинското "versicolor"- разноцветен... по нашенски разноцветна праханка е гъба, която е участва като естествен механизъм в компостирането в природата и по-специално в горите. Гъбата е неядлива, защото е много жилава, за това се консумира на чай, екстракт или стрита на прах в капсули.Месото на самата гъба е толкова жилаво, че трудно за дъвчене... прясно откъсаната се дъвче, но трудно, има вкус на гора. Самите гъбата е "космата"/"мъхеста" и тялото й е разноцветно. С какво е известна и полезна тази неядлива гъба? Тя компосира дървесен материал, които бактериите няма да могат и го превръща в уникална тор и почва. Невероятен безплатен продукт от майката природа, които укрепване защитните сили на организма и подобряване функцията на имунната система, които предпазват организъма от бактерии,гъбни заболявания, повишават защитата на организъма към заболявания, спомага за преборвания на заболявания. В САЩ и Япония се правят масирани проучвания за ефекта на тази гъба върху организъма и по-специално за лечение на раково болни. По-специално рак на гърдата, рак на матката, рак на червета и стомаха, рак на дроба, рак на простата и още един куп заболявания. ( белодробния, колоректалния и стомашния карциноми) Дори го използват за стимулиране на имунната система при химио и лучевая терапия, защото подпомага имунната система, а в същото време атакува рака. Гъбата дължи вълшебните си свойства на бета-глюкани, тетрациклични тритерпеноид, полизахарид крестин (полизахарид-К; PSK) и полизахарид пептид(PSP), които директно реагира върху "раковите стволови клетки"(CSC). От една страна повишава и подобрява имунната система, от друга страна подобрява функцията на стомаха, които от своя страна повишава имунитета на цялото тяло, в същото време полизахарид крестин действа антираково на организъма, антивъзпалително, антибактериално и т.н. Всъщност полизахарид К влияе и косвено на имунитета, и по-точно в производството на специфични маркиращи протеини, които се свързват с мембраните на клетките или капсулите на вирусите, за да подскажат на имунните клетки, че наоколо има нарушител за унищожение. Правят се масирани проучвания в изследването на тази гъба.

Расла е на чисто място, може да се каже, че най-мръсното нещо там е фаса в ръката ми.
TV.jpg
TV1.jpg
TV2.jpg
TV3.jpg
TV4.jpg
TV5.jpg
TV6.jpg
TV7.jpg
TV8.jpg

Като ги брах, не ги отскубвах изцяло, а и оставих живи по пъна. Тези, които съм оставил не ги губя...Има за мен, има и за природата ... ще има и друг път, като ми потрябват да си набера.
TV9.jpg
TV10.jpg
TV11.jpg

Направо са расли около дървесината и листата, много ми е красиво да виждам естествените функции на Майката Природа. От смъртта се ражда живота...
TV12.jpg
TV13.jpg
TV14.jpg

Направо е консумирала листа, дървесина и до каквото се докопа.
TV15.jpg
TV16.jpg
TV17.jpg
TV18.jpg
TV19.jpg
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
TV20.jpg
TV21.jpg
TV22.jpg
TV23.jpg
TV24.jpg
TV25.jpg
TV26.jpg
TV27.jpg
"Месото" на гъбата е много жилаво все едно ядеш хрущял ...
TV28.jpg


TV31.jpg
TV32.jpg
TV33.jpg
TV34.jpg
TV35.jpg
Тук ясно си личи мъхестата част на гъбата :)
TV36.jpg
VT3.jpg


Малка част която няма да консумирам и реших да я изхвърля на компостера. Розовото е Neurospora (червена-розова хлебна плесен ), много често се вижда по купешкия хляб от магазина .
TV29.jpg
TV30.jpg
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Цъфти :)
SA.jpg
SA1.jpg
SA2.jpg

Да покажа прогреса при салатите. Започна нов растеж след като обрах частта, която ще ям и оставих няколко листа, които със сигурност нямаше да ги ям, а щях да ги изхвърля в компостера. Корена е все още жив в почвата, точно там където го искам, а бонуса към това е нови салатки ;)
SA3.jpg
SA4.jpg
SA5.jpg
SA6.jpg
SA7.jpg
SA8.jpg
SA9.jpg
SA11.jpg


Мир
 
245
63
Цъфти :)
View attachment 802482 View attachment 802483 View attachment 802484
Да покажа прогреса при салатите. Започна нов растеж след като обрах частта, която ще ям и оставих няколко листа, които със сигурност нямаше да ги ям, а щях да ги изхвърля в компостера. Корена е все още жив в почвата, точно там където го искам, а бонуса към това е нови салатки ;)View attachment 802485 View attachment 802486 View attachment 802487 View attachment 802488 View attachment 802489 View attachment 802490 View attachment 802491 View attachment 802492

Мир
ФИМ
 

Latest Cannabis Seeds

Strawberry Sorbet
Sold out

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash
Sold out

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Strawberries & Cream
Sold out

Strawberries & Cream

Connoisseur Genetics
Strawberry Cough x The White
5
Feminized
Limited
$80.00
El Chapo
Sold out

El Chapo

The Plug Seedbank
Sour Diesel IBL (ECSD) x Headbanger
6
Feminized
Limited
$90.00
Top