Рецепти за кейк,бисквити,шоколад,манагуа

30
33
Аз съм пробвал запечени сандвичи поръсени с THC чубрица :D Ефекта беше много як, държа ме над 8 часа.
Просто поръсвате кашкавала и печете сандвичите заедно с THC подправката.
Предполагам, че заради мазнините, които се отделят от печенето THC мулекулите се увеличават и за това действа над 8 часа :party1:
Хаха, ще се пробва. :D Нещо по-специално за самата чубрица или просто добре изсушени и наронени глави?
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
542
263
Аз съм пробвал запечени сандвичи поръсени с THC чубрица :D Ефекта беше много як, държа ме над 8 часа.
Просто поръсвате кашкавала и печете сандвичите заедно с THC подправката.
Предполагам, че заради мазнините, които се отделят от печенето THC мулекулите се увеличават и за това действа над 8 часа :party1:
Нищо по-специално, само наронваш сушените глави ;):woot:
Може би препуших, но това не ми изглежда на натрошена марихуана. :smoking:
 
Може би препуших, но това не ми изглежда на натрошена марихуана. :smoking:
Ами просто сандвичите на снимката не са мойте. Снимката я взех от нета за модел :D
Пробвал съм същото нещо и със сандвичи със сирене. Пак е яко :cool:
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
542
263
Който е тествал да даде обратна връзка? Хареса ли ви? :)
Точно това съм тествал още преди няколко години и мога да ти кажа, че няма наркотични ефекти ако просто си поръсиш филиите със стрит материал и ги печеш 2 минути на партигрила, а коза като си го пушех ме напушваше. (не е рентабилно да си хабиш материала така) Ще ти споделя друг метод, които също съм пробвал, как препечените филии да имат наркотични ефект от конопа: Мажеш препечената филия с канабис-масло и вече слагаш другите неща по избор. От такива филии вече човек може да се нагърми много сериозно. Как съм направил канабис-маслото? Конопа(глави,листа, трим или друга шлака от конопа) заедно с кокосово масло са се варили на водна баня в продължение над 2 часа(понякога съм го оставял и по 3 часа, но нещо не ми хареса да се вари толкова дълго) . След това прецеждам през женски чорап или марля за да отделя само чисто масло от шумата, а на шумата може да се направи втора цедка с ново кокосов масло, втората цедка също има наркотичен ефект, но е значително по-слабо. Кокосовото масло извлича 1%-3% повече thc в сравнение с кравето масло.
Вече имаш канабис масло и с канабис-маслото намазана на филия се получава един много интересен билков вкус, нещо като на чубрица, но в същото време изядеш ли филии за едно наяждане се напушва на очи за целия ден.

Точна в миналата страница на тази тема съм писал за канабис-маслото и препечените филии :D
https://www.thcfarmer.com/community/threads/Рецепти-за-кейк-бисквити-шоколад-манагуа.12357/page-12#post-1674258

Може проблема да е бил в мен, защото обикновено Крос Толеранса ми е много висок, особено към THC-то. Има периоди в който изобщо не ме напушва коза, колкото и да го пуша, чак ми става скучно да пуша, а виждам в същото време, че други хора се напушват, като завъртим един масур в кръга и това означава, че проблема не е в коза :D. За това правя паузи за изчистя рецепторите. Ако съм бил в момента в който толеранса ми е много високо(след бране :D ) е напълно възможно заради това да не съм усетил нищо.
 
Аз със моето ниско кръвно като взема на гладно и не подложа някаква храна, направо излитам в космоса. Винаги ме хваща :smoking:
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
542
263
Идеята за панирано листо ми хареса и мисля да го пробвам с домат отгоре или тиквичка. Много месо и много пържено ядът тия хора ... после защо боледували хората.

P.S Първо ще го пробвам със сурово листо без да е пържено. Благодаря за споделянето, дойдоха ми няколко идеи на ум .
 
185
63
Мисля, че след пърженето няма да има горчивия вкус, ще стане леко като чипс. И аз тея дни ще го пробвам.
 
Изпарения материал (коз на изоарител)става ли за готвене или за тор..?
 
19
18
Здравейте хора, под: "канабис-масло" имате предвид 200-300 гр. краве масли + 20 гр. листа от канабис на водна баня 30 мин., или нещо друго? Че не разбирам нещо...? Поздрави!
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
542
263
Здравейте хора, под: "канабис-масло" имате предвид 200-300 гр. краве масли + 20 гр. листа от канабис на водна баня 30 мин., или нещо друго? Че не разбирам нещо...? Поздрави!
Не просто листа, а трим - листа с трихоми (смола) ако са от "воднистите" листата (fan) сложи повече като количество, от "воднистите" листа трябва да сложиш повече, защото имат по-малко съдържание на thc в сравнение от трима (дребните листенца които изкачат от главите ). Другото е че го вариш на водня баня 1 час и 30 мунити, а не 30 минути.
Пирготвянето на маслото + сготването на кеска/ браунито общо отнема около 3 часа цялата процедура.
Аз наливам канабис маслото още горещо в сместа за кекса и оставам другата част от маслото, която няма да ползвам сега да изстива. Гледай да го използваш бързо канабис маслото, защото при кокосово масло + канабис - издържа до 6 месеца в хладилника. Краве масло + канабис издържа още по-малко в хладилника. Ако престои прекалено много време вкуса му мръдва леко и силата му спада малко.

Другото е, че като ми свърши материала почвам да пуша и трим, ако ми е останал :D


Успех с готвенето и после да споделиш как е било наяждането.

П.С не яж прекалено много! Ефекта идва след време, но е много силен. Изяж средно голямо парче и изчакай час-два преди да ядеш повторно, защото ако ядеш и стоиш 30 минути и си мислиш, че нищо ти няма и ядеш повторно...
П.С2 най-добрият вариант е да изпушиш едно масе след като изядеш кекса и след като почне да те опуска масура, почва да дейста кекса ;)
 
168
63
А винце някой пробвал ли е?:) Имаше едно време рецептичка в един български форум, който го няма вече :(, помня че се слагаше бирена мая, портокал,лимон , вода и май пресен материал, ако някой е по-запознат, моля да сподели, че имам мераци от по-калпавите части да си направя едно 100л-200л винце е тъй да има да си пийвам по празниците!:drunk:
 
168
63
Тцтцтцтцтцтцтцтц:(.....Е за пърженото да, прав си. И костенурките ядът месо ама живеят 200 години;)
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
542
263
Тцтцтцтцтцтцтцтц:(.....Е за пърженото да, прав си. И костенурките ядът месо ама живеят 200 години;)
Приятел, ти с костенурка ли се сравняваш? Костенурките са влечуги и са ектотерми/студенокръвни или по-точно това са животни, които разчитат на външни източници на топлина, защото тяхната собствена не им е достатъчна да функционират. Отделно човешкия метаболизъм и метаболизъма на костенурките много се различава, техния метаболизъм е много по-бавен от нашия. На първо място, те могат да оцелеят дълго време без храна, благодарение на бавния процес, чрез който разграждат и поглъщаната храна, превръщайки я в енергия. Освен това, костенурките обикновено са много бавно движещи се и спокойни същества, което означава, че техните енергийни изисквания също са доста ниски за разлика от нашите. Другото, което е че костенурките могат да хибернират, като забавят жизнените си процеси и разчитат на запаси в тялото си. Обикновено го правят зимата, като се хибернират в някой водоем за да оцелеят до лятото те забавят дишането си, забавят движението си и буквално хибернират на границата между живота и смъртта и използват натрупаните хранителни вещества и енергия в тялото си. Също така дишането на костенурките и хора много се различава... костенурките ползват клоачна респирация или по-точно - дишат с гъза си. Аз от гъза само издишам пръдни. За костенурките е важно да не замръзнат за това хибернират във водоеми с цел да не замръзнат и заради кислорода във водата, могат много дълго време да стоят на студено, но не трябва да замръзват. Ние не сме костенурки. Ние сме ендотерми - скъпи метаболитни топлинни пещи - които трябва непрекъснато да зареждат телата си с храна/енергия, за да генерират телесна топлина и да поддържат постоянна температура, за да останат живи и здрави. Когато е студено, обличаме дрехи, които сме направили или купили за да регулираме метаболизма си и да останем топли. Ние си осигуряваме голямо количество кислород чрез белите ни дробове, докато костенурките при хибернация имат много висока издържливост към аноксия... За хората промяна в телесната температура обикновено е признак на болест или че нещо не е наред. Когато температурата на тялото на костенурката се промени, това е просто защото средата е станала по-топла или по-студена.(примерно се сменят сезоните и за това се е сменила температурата на вън) Отделно костенурките си носят бронята и къщата на гърба (черупката). Броня която няма само защитна функция от вредители, но има и жизнено важна функция, когато са в хибернация те мобилизират калций от техните черупки(изсмукват го), за да неутрализират киселината, по същия начин, по който ние приемаме калций съдържащи антиациди за киселините в стомаха ни. Пролет костенурките се движат толкова бавно и странно и черупките им са много меки, защото цялото им тяло е схванато заради хибернацията и реално цялото им тяло е в крампи, за това толкова много обичат пролет да се наслаждават на Слънцето и топлината, защото то им помага да възстановят нормалните функции на тялото си, за това толкова често пролет ги намира по пътищата....

Тцтцт ако ще си говорим така, то има дърветата, които живеят по 2000 години (свещените фикуси), както има и други дървета на по 5000 години (борове). ;) ;)

Реално ако човек осъзнае какво всъщност е човека, ще паднеш на колене в истински знак на уважение и ще се поклони сам на себе си. Пробвай някой път, когато точно изгрява или залязва Слънцето да гледаш директно към него и дишай дълбоко, като вдишваш през носа и издишваш през устата :). Точно в тези няколко секунди в който изкача или се скрива Слънцето, лъчите му няма да ти навредят, а дори ще ти разкрият невероятни красоти ;)
 

Ina

3,001
313
костенурките ползват клоачна респирация или по-точно - дишат с гъза си. Аз от гъза само издишам пръдни
Хехехе,много информативно,както се бях напушила много смешно ми стана,естествено от целия образователен пост аз се спрях на това изречение:)Но наистина това не го знаех!:)После се замислих ако ние бяхме така:)О,не,няма да задълбавам хахахаха
 
168
63
Приятел, ти с костенурка ли се сравняваш? Костенурките са влечуги и са ектотерми/студенокръвни или по-точно това са животни, които разчитат на външни източници на топлина, защото тяхната собствена не им е достатъчна да функционират. Отделно човешкия метаболизъм и метаболизъма на костенурките много се различава, техния метаболизъм е много по-бавен от нашия. На първо място, те могат да оцелеят дълго време без храна, благодарение на бавния процес, чрез който разграждат и поглъщаната храна, превръщайки я в енергия. Освен това, костенурките обикновено са много бавно движещи се и спокойни същества, което означава, че техните енергийни изисквания също са доста ниски за разлика от нашите. Другото, което е че костенурките могат да хибернират, като забавят жизнените си процеси и разчитат на запаси в тялото си. Обикновено го правят зимата, като се хибернират в някой водоем за да оцелеят до лятото те забавят дишането си, забавят движението си и буквално хибернират на границата между живота и смъртта и използват натрупаните хранителни вещества и енергия в тялото си. Също така дишането на костенурките и хора много се различава... костенурките ползват клоачна респирация или по-точно - дишат с гъза си. Аз от гъза само издишам пръдни. За костенурките е важно да не замръзнат за това хибернират във водоеми с цел да не замръзнат и заради кислорода във водата, могат много дълго време да стоят на студено, но не трябва да замръзват. Ние не сме костенурки. Ние сме ендотерми - скъпи метаболитни топлинни пещи - които трябва непрекъснато да зареждат телата си с храна/енергия, за да генерират телесна топлина и да поддържат постоянна температура, за да останат живи и здрави. Когато е студено, обличаме дрехи, които сме направили или купили за да регулираме метаболизма си и да останем топли. Ние си осигуряваме голямо количество кислород чрез белите ни дробове, докато костенурките при хибернация имат много висока издържливост към аноксия... За хората промяна в телесната температура обикновено е признак на болест или че нещо не е наред. Когато температурата на тялото на костенурката се промени, това е просто защото средата е станала по-топла или по-студена.(примерно се сменят сезоните и за това се е сменила температурата на вън) Отделно костенурките си носят бронята и къщата на гърба (черупката). Броня която няма само защитна функция от вредители, но има и жизнено важна функция, когато са в хибернация те мобилизират калций от техните черупки(изсмукват го), за да неутрализират киселината, по същия начин, по който ние приемаме калций съдържащи антиациди за киселините в стомаха ни. Пролет костенурките се движат толкова бавно и странно и черупките им са много меки, защото цялото им тяло е схванато заради хибернацията и реално цялото им тяло е в крампи, за това толкова много обичат пролет да се наслаждават на Слънцето и топлината, защото то им помага да възстановят нормалните функции на тялото си, за това толкова често пролет ги намира по пътищата....

Тцтцт ако ще си говорим така, то има дърветата, които живеят по 2000 години (свещените фикуси), както има и други дървета на по 5000 години (борове). ;) ;)

Реално ако човек осъзнае какво всъщност е човека, ще паднеш на колене в истински знак на уважение и ще се поклони сам на себе си. Пробвай някой път, когато точно изгрява или залязва Слънцето да гледаш директно към него и дишай дълбоко, като вдишваш през носа и издишваш през устата :). Точно в тези няколко секунди в който изкача или се скрива Слънцето, лъчите му няма да ти навредят, а дори ще ти разкрият невероятни красоти ;)Я си ям месце и нищо ми няма. Ние сме създадени да ядем месо, всички вегани, вегетарианци, които познавам са на по 15-20 г, а изглеждат на по 50. Това за дишането отзад ме разсмя, ама си е така!:)
 
Top