Рецепти за кейк,бисквити,шоколад,манагуа

Здравейте,
Вече последни дни ще пуша от материала който скътах. Та питам има ли някаква рецепта в която да ползвам ДИВАК и да хваща. Знам за манагуа. НО ако има нещо друго което да става кажете.
 
.

Днеска събрах реколтата и с част от листата си направихме манагуа и поне при нас със съпартиеца ми след около час някъде толкова бяхме зле. Досега не бях пила такова нещо и не вярвах че такъв ефект ще има и то само от листата. Не можехме да спрем да се хилим, вървяхме ухилени до уши по улицата хаха, беше голям цирк :smiley_joint: Само ей тва че чисто мляко с листа е меко казано отвратително както на външен вид, така и на вкус. Едва го изпих, но имаше ефект :) Малко бавно се изрази, но доста силен и сравнително траен :rauch08: Интересно ако изпиеш половин или цял литър мляко с тия листа :D
 
219
43
То щом сте можели да ходите, значи не е било на макс изживяването - първо ниво е опционален глад и много смях; следва опционална параноя и силна отвеяност, огромни затруднения в концентрирането само над едно нещо; този етап е опционален също - да заспиш; ако не заспиш, си идват вече разни трипове, илюзии и понякога дори халюционации, но това съм го виждал и изпитвал само един път след манагуа с 50гр. глави вътре от Невилс Хейз, хаха, така че и за това може да се каже, че е опционално, хехе. :)
Мир.
 
219
43
Прост ли си, че не разбра или се правиш на интересен? :confused0054:
Мир.
 
.

Да и при мене имаше такива ефекти, но доста слаби. Пак ме гонеше и глад и не можех добре да се концентрирам, ама ефекта най-вече беше смешен хаха :giggle И с тоя глад вчера изядох един магазин със сладко хуахаухауаха, a тва не е хубаво :itwasntme
 
219
43
май май ти си простия! да не мислиш че всички сортове имат еднакав ефект при консумиране!?!? също тъка си мнг смешен, безинтересен и халюцинираш от хапчетата които пиеш...
Най-много мразим, 'га обикновена кифла се прай на кроасан с шоколад, mainstream sucker! :D
И да знаеш, че грешиш - ако си направил хубава манагуа, то вече няма нищо общо с коза, от който са дошли канабиноидите, просто защото всичко е вече разтворено в млякото - не само трихомите (в които зависи какво е съотношението между канабиноидите, а не колко THC или CBD са, 'шото има и сортове с по повече от 1% CBD, ама пак се скъсваш от смях, просто няма edge, като параноя или racy thoughts). След 5-7 часа варене на млякото просто забрави за коза, многознаещия... то няма дори същият ефект като от напушване, ти ми говориш, че даже коза ще го определя - беги от тука, хаха... Пий си каквото си пиеш и спри да трупаш празни поустове и да се правиш на интересен като хал-хабер си нямаш. Като знаеш нещо - тогава се прави на интересен, като не знаеш и се мъчиш да се прайш - ще те хранят... т'ва е.
Мир.

едит:
от 2000-та насам в чата вече е прието мн, вместо мнг, мой човек, хахах...
 
Здравейте.
Не че съм модератор ама DJ.s..Blueberry сдържай се малко, защото почваш да дразниш. Новобранец си и "оцапваш" всяка тема.
 
0
18
Здравейте, мисля да пусна 3 или 4? растения през тази зима от доста слаб коз, направо си е дивак сигурно. Поне семена имам много. Доста съм се навил за идеята, въпросът ми е дали някой е правил подобно нещо и какви са били резултатите. Ако отгледам 3-4 растения, листата ще отидат за манагуа, а от главите - хаш(три пъти съм правил - два пъти стана супер, един път сгафих и не напушваше, така че ще се справя доколкото смятам). Въпросът ми е по-точно дали си струва цялото упражнение? Дали ще има достатъчно материал от 3-4 растения за повече от десетина напушвания с хашиш и манагуа? Ако някой е опитвал подобно нещо да сподели плссссссссс
Благодаря, 6те пробвам
 
219
43
Нещо не си от най-схватливите, май, приятелю.
Когато сложиш коза в млякото и то почне да ври, от температурата и някои белтъци в млякото, канабиноидите се отделят от растителната маса. Щом се отделят, от продължителното нагряване, канабиноидите се разграждат, а от други белтъци и разни организъмчета (тук вече наистина не съм чел за точният процес, само знам какво става), канабиноидите не се разграждат/изпаравят, а се образуват нови съединения (като THC не влиза вече в тази категория), които могат да бъдат усвоени от киселините в стомаха на човек. Независимо какво е било съотношението на канабиноидите във видимите трихоми по растението, то има канабиноиди и по останалите части от него - в различни количества и дори някои различни видове, които ги няма в цветовете/главите. Става една мешавица и всичко от гледна точка на това как и какво се усвоява, се променя, защото всички канабиноиди влизат в нови връзки, а не както при маслото, просто да се запазват, че да се запази и ефекта на коза, от който е направен екстракта.
Вари го, печи го - това е работата. Ся, хората са мислили, правили разни измервания и са видели, че има една основна линия на нови съединения с канабиноиди в тях и вече разтвореният в млякото THC, които в общи линии се появяват винаги и имат точно определен ефект, защото сега вече се усвояват в стомаха - разнообразията на този ефект и отношенията им с количествата вече ги описах на миналата страница.
Манагуата е вторият по сила извлек от този тип, на първо място е тинктурата. Олиото от коз е на последно в тазо категория; хашишовото олио пък е в категорията си най-силно - така стоят нещата. Ти щом не искаш да пробваш манагуа - недей; но, е добре да разбереш, че не е нищо като другите извлеци и като цяло все едно не е правено от коз, хаха...
Що се отнася до вкуса - по-назад в темата пак бяха обяснили и за това, че може да се овкуси манагуата по разни начини; ако проявиш интерес - чети.
Още нещо за Блубери - когато хората почнат тебе да питат за това как да направят нещо, а не мен, тогава ми казвай кой какво е правил. Нямам какво да доказвам - още повече пък на човек от твоят тип : "Ти май хубав коз не си пушил", щото това : първо, че нищо не означава; второ - показва само ТИ самият какво и от къде си пушил и трето (под 150в ХПС):


Хаха, както и да е. На въпроса ти, Мария: общоприето е поне 5 часа, но аз и до 7 съм карал... Ако се чудиш дали има разлика в ефекта - да, доста повече смъква и малко повече време държи... и има по-гаден вкус, хаха.
Хиена - мен първата ми манагуа и първият ми хаш бяха все от диваци, защото по него време нямаше такъв голям хайп (и такова голямо търсене) около хибридите. Понякога хващаше - понякога не хаша, но манагуата винаги си сцепва, няма какво да го говорим даже, хаха. Мяташ 3 големи шепи листак, стебла и т.н. и заливаш с мляко да покриеш + 2 пръста, вариш 5 часа, добавяш шоколад преди да смъкнеш тенджерата. Можеш да вземеш някакъв алкохол (1:2) или просто си гълташ две чашки на екс от манагуата и си търсиш стабилно канапе за следващите няколко часа... :)
Мир.
 
.

хаха ти обаче яко си се разбивал THC, нз чак какво си правил :confused0059: :D Аз смятай от листа само и то варени около 20 минути и се разбихме доста качествено, пък ти нз как си бил хаха. При мене също и млякото беше малко и му добавих и малко вода, за да има за всички хаха, а пък днеска четох че thc не се разгражда във вода. Ако знаех нямаше да слагам, ама за утре ще знам хахаах :D Аз мислех да си правя чай, ама то щом thc не се разгражда във вода няма смисъл. Също четох че примерно в манагуата, ако се добави нещо сладко ефектът и ставал по-траен. Така че шоколада не само за вкус, ами и за трайност на разбиването хаха. Днеска си пържих филийки с thc масло. Станаха чудесно и леко хванаха отначало както при млякото, сега очаквам по-стабилен кик. Дано ме кикне хахаха :D Аз имам и няколко кучета и котки, та след като изпържих филиите им направих храната с тва масло и сега всички са натръшкани навън хахаах. Особено голямото ми куче, което изяде най-много, толкова спокойно стана и от доста време спи ахха :D Утре ще е твоята рецепта в кухнята на марчето хаха :D Дано оцелея след тва :rofl Благодаря ти много за изчерпателното инфо :bow И беше писал, че тинктурата от коз е най-силна ? Ще споделиш ли как я правиш ?
 
219
43
Всъщност, можеш да си направиш и чай - просто трябва да добавиш соев лецитин...
Тук е обяснено много добре. Ако някой има затруднения с английският оригинален текст, кажете - ще го преведа, когато видя молбата ви, хехе. :)
Тинктура... Има основно две техники, които се използват - топла и студена. Аз предпочитам студената, защото е по-лесно и сякаш по-чист извлек, но това е лично мнение и е дори малко в разрез с общоприетото, както и да е.
Накратко, ще ти опиша 3 начина:

1) Студен начин с етанол:
Трябва ти поне 95% етанолов алкохол... На всеки 500мл. спирт, слагаш 30гр. натрошена (значи и изсушена) листна маса, глави, кийф и т.н. Слагаш това в хладилника да се изстуди здраво (или предварително изстудяваш коза и спирта) и ги слагаш в стъклен (задължително НЕ пластмасов) буркан (може и бутилка - само да е тъмен цвят) и клатиш яко 5-10 минути, след което прибираш обратно в хладилника. Правиш това през няколко часа в продължение на 3 дни и после филтрираш течността добре с нещо фино - ако ще ползваш кафен филтър, използвай два. Изцеди добре коза през филтрите - ако ще го правиш с ръце, използвай ръкавици. С остатъка можеш просто да си правиш масло - пак става, хехе. Тази течност вече си я съхраняваш до няколко месеца в хладилника - това е най-трайният извлек. Тъй като има лош вкус, можеш вече към тази течност да добавиш някакви ароматни/вкусови екстракти, но съвсем малко.

2) Топъл начин с глицерин.
Разбира се, най-доброто, което можеш да ползваш е някакъв готварски растителен глицерин - аз лично търсих и не намерих, така че дано ти успееш... Използвай около 40гр. сух и натрошен материал на всеки литър от глицерина. Смесваш с вода и нагряваш - нагрявай възможно най-слабо: кипенето не е никак желателно, защото ще прецака нещата. Загравяш в продължение на поне един ден - по принцип, може и само 10-тина часа, но има хора, които оставят повече от два дни - не знам дали е оправдано. Ти можеш и сама да си вкусаш да пробваш, когато решиш, но глицерина изстива много бавно, така че внимавай да не се опариш. Съхраняването е пак със същите изисквания, но хората пишат, че било по-добре да е в хладилник - на тъмно, без пластмаса. :)

SeaGreen">3) Традиционен начин (отнема най-много време, но е най-лесен).
Взимаш поне 95%-ов етилов алкохол (или продукт, който да е с поне 80% спирт, чел съм, че ползват и ром някои хора и ставало много добре пак) и тъмна бутилка. Гледай да имаш място в бутилката - ще я разклащаш всеки ден в продължение на поне 40 дни. Оставяш бутилката на не прекалено топло място, например покрай прозореца, но трябва да е много тъмна бутилката или да е увита в нещо, което не пропуска светлина. Съхраняваш в хладилника и можеш да овкусиш по твоя преценка...

Разбира се, това са изключително опростени варианти и на трите метода... Има хора, които използвад лед за първият метод и разни други неща, но там вече по-сложно ставаше и ще трябва да се поровя, ако някой не се справи сам с намирането на тази информация, нп.
Вкуса на тинктурата ти се определя основно от това какво използваш, за да направиш екстракта. При алкохола и спирта ти е ясно, а при готварският глицерин вкусът е - нормално - сладък от самият глицерин, така че там може и да не овкусяваш. Макар и сладък, не много ниско калоричен и няма проблеми да се ползва от хора с проблемна кръвна захар.

Ами, дано съм помогнал поне малко - успехи на всички!
Мир.
 

Ina

2,963
313
А ето резултата от бациликус булгарикус след като престои завито 3,4 4аса в одеяло:) използвала съм як трим от глави няколко мои шепи,демек Активия си е отвсякъде хаха ;)
 

Ina

2,963
313
е,за маитап е много ясно:) голяма изродия,нали?:) само 4е вобще нямам желание да го тествам,направих го само за да видя дали ще се скваси:)
 
658
113
Ми не знам ,но мене ,ако питаш при закваската протичат много различни процеси които спомагат за деградирането на thc-то.И ,аз лично не бих го пробвал ;) Но пък знае ли се,може да сте пионери в начинанието ;)
 

Ina

2,963
313
хм,незнам,но защо пък при закваската ще се разгради thc?тва едва ли някъде го пише вобще:) може мле4но-киселата бактерия да не му пре4и. поне съдеики по цвета,мириса и вкуса не е навредило вси4ко си е същото както при манагуата. еми,добре,експеримента трябва да се приклю4и:)
 
219
43
Той Фоктор попрочел тук-там малко, колкото да се прави на интересен, хаха. Тази бактерия се храни с лактоза и в процеса отделя млечна киселина. Thc се отделя и разгражда и в самото мляко, така че довода на Фоктор е безпочвен, защото това разлагане се е осъществило още по време на правенето на манагуа...
Лактозата е свързана с абсорбацията от страна на млякото на thc, само дотолкова, доколкото е свързана с мас; thc се отделя най-добре в мас (и олио става, предполагам) и алкохол - нищо ново, нищо, което "ние" да сме измислили, стига с тролването вече.
Мир.
 

Ina

2,963
313
Е и мен ми се струва 4е ще сцепва :) а се скваси сигурно по добре и от нормалното,което правих паралелно.
 
като чета и направо ми текат лигите с извинение,никога не съм пробвал нещо подобно с екстракт от козинка,ама живот и здраве ако искарам нещо тези месеци с удоволствие ще забъркам нещо :d, и ще споделя .
 
Top