Съвети за сигурност/Правила за ползване/За всички новодошли

Status
Not open for further replies.
2,263
263
Съвети за сигурност
С това съобщение искам да ти дам още няколко съвета, как да се предпазиш от асоцияция с дилър и как да избегнеш всякаква връзка с тях. Не претендирам да съм изчерпателен но няколкото момента по доло трябва да ти дадът основа за разбиране и идея за това което ние не толерираме.

Едно от остриетата ни гласи следното: Прескачаш дилъра и си отглеждаш твоя собствена!

Това е и старт финалната права където ти се включваш в борбата срещу организираната престъпност и даваш своя принос за легализирането на канабиса.

Съвети:
1.Покупката от дилър е лоша идея ако си го правел спри и отглеждай твоя собствена
2.Продаването също е в нарушене с нашите правила
3.Също така разменянето под каквато и да е форма и за каквото и да било.
4.Предпазвай се и от подаряване на които и да било.
5.Фактически дори, когато вадиш джоинт и подаваш на човека до теб ти нарушаваш горните съвети.
6.Единствения вариянт твоя материал да попадне при друг човек е само ако е извършена кражба срещу теб.

Да обобщя с две думи само ще добавя, че всеки член на групата, който игнорира общо приетите съвети и препоръки ще бъде изгонван с бан от тук.Правила и съвети за ползване!

ТИ СИ СЪГЛАСЕН:

1. Да публикуваш, разглеждаш или каквото и да правиш в thcfarmer то да бъде съобразено с общите правила по-доло, както и глобалните правила на сайта.

2. Да не нарушаваш правилата написани по-доло, да не псуваш и злоупотребяваш. Такива мнения могат да бъдат премахнати без предупреждение, а ако тези деиствия се повтарят или постовете ти съдържат и подтикват към насилие, потребителския акаунт ще бъде заличен за винаги.

3. Че, това е частна собственост и ти си наш гост и ние си запазваме правото да трием всеки пост/членство за каквото и да било.

МОДЕРИРАНЕ:

Всички мнения, които не нарушават правилата по долу са приемливи.

Изключение правят постове, за които собственика на саита смята, че имат деградиращ ефект - можеш да се консултираш с @firstcitizen
Теми относно модерирането на саита или коментари по правилата не са позволени и ще бъдат изтривани без предупреждение. Всички подобни е желателно да се изпращат на @firstcitizen

Ако мислиш, че не нарушаваш с нищо правилата и въпреки това темите, мненията и деиствията ти са били модерирани - тогава имаш право да съобщиш на @firstcitizen

Всички решения на Админa са краини.

НИЕ НЕ ТОЛЕРИРАМЕ ЧЛЕНОВЕ КОИТО:

Използват нашата: Персонала система за съобщения, Пощенска ситема, Чат или Бюлетин, за следните цели:-

1. Търгуване или обмен на каквито и да са субстанции, които са нелегални според закона в България!

2. Нарушават чуждата уединеност: публикуваики информация срешу някои, която е лична и персонална или поставят свободата на членовете под риск.

Ако си под тези години 18. Това означава, че не можеш да: разглеждаш, пишеш, да се присъединиш или каквото и да било свързано с thcfarmer. Ако сме осведомени за пренебрегване на това правило, ще поставяме бан на потребителя и всички негови постове ще бъдат изтрити.

Избягвай да правиш комерсиална реклама или да искаш от другите членове да купуват, продават или разменят, каквито и да е комерсиални продукти.

Публикуване на текстове с комерсиална насоченост, връзки към саитове и спам
- това включва спамене чрез системата за съобщения и връзките в подписите на потребителите.

Информация съдържаща измама, кражба или хаквне.

Публикуване на инфирмация нарушаваща добрите нрави, законите в БГ и различваща се от общо удобрения стил от членовете.
- това включва; сектантски, сексуални, порнография, вулгарни, омраза, ненавист и др. подобни.

Публикуване на картинки без разрешение от собственика им.

МОЛЯ ДА НЕ;

ъплоадваш и представяш картинки съдържащи водни знаци, подписи, под авторски права - т.е не взимаи снимки от други саитове освен ако нямаш разрешение от собственика.

Избягвай да пускаш теми със заглавия на английски ако не смяташ да пишеш в днневника си на същия език. Ако все пак искаш да е на друг език сложи поне една дума на БГ или в скоби (бг).


ТИ СЕ СЪГЛАСЯВАШ:

Че, веднъж качиш ли картинка, текст или фаил в thcfarmer то това е подарък, и thcfarmer придобива авторските права и може да използва информацията за разпространение и бъдещи публикаци.

Възможно е да поставим малко лого на картинките ти, до колкото да предупредим другите саитове, чия е картинката.

Моля запомни, че от thcfarmer не носим отговорност за никакви публикувани съобщения.

Всеки потебител, които почувства, че даден коментар не отговаря на правилата и злоупотребява моля да уведоми @firstcitizen и да се вземат необходимите мерки ако е наложително.

Моля разбери, че ние не можем да следим за всяко съобщение в мрежата и е добре ако почувстваш нещо нередно да изпратиш ЛС/Е-маил на @firstcitizen

Също така разбери, че ние не можем да реагираме и отговорим на всяко ЛС/Е-маил.

Надявам се да намериш интересни дискусии и теми, както и да си прекараш добре и полезно времето.
За всички новодошли

Имаш възможност да ползваш Auсtions за да играеш в търгове и да наддаваш за едни от най добрите семена от марихуна на пазара. Важно не прави фалшиви залози защото администратора ще ти изтрие потребителя, възможно най добре.

Също тука във фермата можеш да станеш и специален потребител (Premium Member), като по този начин ще помогнеш за развитието на цялата ферма.

За да си част от нашия отбор трябва да се придържаш към правилата ни!

Всеки желаещ да подкрепи сайта може да се обърне към @firstcitizen

Поздрав за
RiPP :smoking:
 
Last edited by a moderator:
415
143
Как да останем анонимни.

В тази тема ще ви покажа най-популярните и сигурни методи за да запазване в тайна вашата самоличност, информация и кореспонденция.

Статистиката за подслушването в България е смразяваща. Доклад на парламентарната подкомисията за контрол върху специалните разузнавателни средства и върху достъпа до електронните съобщения установява, че за 2011 г. съдилищата са разрешили 13 624 пъти прилагане на СРС (подслушване). Освен това са разрешени 58 702 достъпа до трафични данни по НПК и още 15 350 по ЗЕС. Отказани са само 639 искания или под 1%.

В България подслушването е масово явление от гледна точна на държавните органи, но и дори хора без особено големи познания в тази насока могат да четат вашата кореспонденция или пък да открият приблизително къде се намирате. Българските интернет оператори имат практиката да изпращат TCP Dump-ве на съответните органи, като в тях се съдържа информация дали от IP адресна на техен абонат е правена заявка (опит да се отвори сайт или услуга) към IP адрес на следен сайт в случая THCFARMER, и колко често се правят тези заявки.

Антидот срещу подслушване и проследяване има. МВР не е всесилно. Дори ЦРУ не е всесилно.
За съжаление тези методи за защита на данните и тяхното споделяне са слабо известни на широката публика. А времената са такива, че на мушката на службите са не само терористи, престъпници, шпиони, политици, журналисти и граждански активисти. В полицейска държава всеки може да стане обект на подслушване и проследяване. В мутромилиционерска държава, каквато е в момента България, от подслушването до рекета и изнудването на бизнеса крачката е много малка.

Съдържание:
 • 1 - Tor & VPN
 • 1.1 – Какво е Tor?
 • 2 - Wickr, Signal (Мобилни приложения за комуникация)
 • 3 - Image EXIF data
 • 4 - Информация върху снимките
 • 5 - Електронна поща
 • 5.1 - Guerrilla Mail
 • 6 - Поръчки чрез Еконт, Soeedy и др.
 • 6.1 – Поръчки на семена
 • 7 - Мобилни устроства
 • 7.1 - Информация в мобилни устроства
 • 8 – Компютри и информация
 • 9 - Трансфер на големи файлове
 • 10 - Невинно – опасните бисквитки
 • 11 - Всичко останало

1 - Tor & VPN
Това са два достатъчно сигурни инструмента, с които можете да скриете от вашият оператор или от човек, който ви следи, къде влизате и какво правите в интернет. И двата инструмента, криптират вашият трафик. Имайте на предвид, че някой оператори следят трафика на Tor и го записват в случай на поискване, но този трафик е криптиран и обикновено отнема много време и ресурси за да се декриптира (едва ли ще се занимават ако нямат основание да вярват, че сте опасен престъпник или терористична организация). За да не се набивате толкова на очи с Tor можете да използвате VPN като през него пуснете TOR (Tor To VPN). По този начин ако използвате VPN с високо ниво на криптация AES-128 AES-256 ще бъде "почти" невъзможно да се декриптира.
Искам да подчертая, че по този начин не само се пазите от ушаците, но и от хакери, които искат да откраднат вашата лична информация, като номера на кредитни карти и прочие.
Аз лично използвам VPN с AES-256 почти през цялото време.

1.1 – Какво е Tor?
TOR
(The Onion Router) е виртуална мрежа от проксита чиято цел е анонимизиране на трафика така че да не може да бъде разпознато от подслушващи кой е оригиналният източник (и собственик) както и да не може да бъде декриптиран и прочетен в повечето случаи.
Той е безплатен и на Source, така че всеки може да провери дали вътре няма нещо „неприятно”.
Идеята е проста – ползвате Tor мрежата за прокси (тоест вашият трафик се опитва да минава през нея). Всяка ваша сесия избира различен, случаен път между два или повече TOR сървъра, минава между тях криптирана, и на края излиза от последния TOR сървър до крайната точка.
Вътре в TOR мрежата не се запазва и пренася информация за оригиналния източник на трафика.
За подслушващите това е доста неприятен момент. Защото поради използването на TOR те не могат:

 • Да декриптират трафика и да разберат какво потребителя иска да направи и какво комуникира
 • Да определят с кого си комуникира потребителя, защото destination-а на сесията е случайно избран TORсървър, който на всички отгоре може да не е и последния в TOR мрежата и дори да имаш подслушвачка около него не можеш да си сигурен от къде идва трафика
 • Дори да се включат в мрежата и слагайки TOR сървър, желаещите за подслушване нямат механизъм за контрол на трафика. През тях ще минават случайни сесии, вероятно не всичките необходими за осъществяването на определена комуникация, и не може да се определи кой е оригиналният им източник
Дори да имат подслушвачка пред сървърите, до които отива трафика, не могат да определят източника му (освен, ако той сам не се издава вътре в трафика, казвайки името си).
TOR действа за TCP най-вече, с възможности да анонимизира SSH, WEB и какво ли не. Но може да се ползва също и за UDP.
Препоръчвам всеки да си изтегли и да има инсталиран TOR на компютъра си, и да го използва за всяка комуникация, която смята, че е критична по отношение на личната му сигурност.
Можете да го изтеглите от тук: ask google for „tor project”

2 - Wickr, Signal (Мобилни приложения за комуникация)
Ако имате поверителна комуникация с някой най-добрия начин да я запазите поверителна е да използвате едно от двете приложения. И двете са с криптация от край до край и съобщението може да бъде прочетено само от човека към когото е изпратено.
Използвам Wickr малко е бъгав но ми върши страхотна работа.

3 - Image EXIF data
Преди няколко години попаднах на една новина, че хакер от анонимус е заловен заради снимка на гърдите на приятелката му. Жалко, приятелката му има с какво да се похвали, но не за това е тази тема.
EXIF е стандарт, позволяващ да се записва допълнителна информация в направените снимки, като дата на снимката, с какво устройство, на какво фокусно разстояние, дали е използвана светкавица, сериен номер на устройството, с което е снимана и най-вече гео координати.
Когато направите снимка с любимият си iShit, андроид или каквото и да е там произведено последните 3-4 години, на 100% имате записани EXIF данни, и след като качите тази снимка в някоя социална мрежа, те са четими от техните системи. Имайте предвид, че в огромна част от случаите оразмеряването на снимката (thumb) не премахва EXIF данните, и трябва ръчно да ги изчистите. Има достатъчно софтуер, позволяващ редакция/премахване на EXIF

4 - Информация върху снимките
Всичко което заснемете може да бъде използвано за да бъдете уличени. В кадрите трябва да присъства само и единствено растенията ви и нищо от заобикалящата ви обстановка. Ако пръстите на ръцете ви попаднат в кадър лесно могат да бъдат използвани за сканиране на отпечатъци.

5 - Електронна поща
Никога не използвайте личния си e-mail адрес за регистрация в сайтове за отглеждане или поръчка на материали за отглеждане.
5.1 - Guerrilla Mail
Най-лесният начин анонимно да изпращате мейли, е да използвате уеб-базирана поща в Tor Browser. Естествено, това изисква да си направите нов акаунт, без да разкривате лична информация, което е трудна задача, като се има предвид, че Gmail, Outlook и Yahoo! Mail изискват телефонния ви номер.
Препоръчваме Guerrilla Mail, временна имейл услуга, от която винаги може да се отпишете.
Guerrilla Mail ви позволява да създавате нови случайни имейл адреси с едно кликване. Употребата й в Tor Browser гарантира, че никой, дори Guerrilla Mail, не може да свърже вашия IP адрес с този мимолетен имейл адрес.

6 - Поръчки чрез Еконт, Speedy и др.
Никога не използвайте домашния си адрес при подобни поръчки. Взимайте вашите пратки директно от офиса на куриера, а най-добре изобщо не използвайте техните услуги.

7 - Мобилни устроства
Инструментите за анонимност за телефони и таблети изостават доста от тези за настолни компютри. Въпреки това Guardian Project са създали приложение, наречено Orbot, което работи с Tor под Android.
Сърфирането, изпращането на електронна поща и обменът на незабавни съобщения на телефона могат да се настройват така, че да използват имплементацията от Orbot на Tor като прокси.
Apple потребителите засега нямат нищо, което да може да се сравнява с това. Има единствено евтино приложение, наречено Onion Browser под iOS, което предлага анонимен достъп до мрежата за iPhone и iPad.

7.1 - Информация в мобилни устроства
Не пазете снимки или информация, която може да бъде използвана за да бъдете подведени под отговорност. Използвайте PIN или Password за заключване на вашите устройства. Ако все пак пазите снимки или си водите дневници за това какво сте правили, използвайте криптиращи програми така, че тази информация да не бъде лесно достъпна.

8 – Компютри и информация
За криптиране на информацията на твърдия диск на компютъра ви или на всякакво външно устройство като CD или флашка Изпозвайте TrueCrypt ( ask google for truecrypt sourceforge) – изключително надежден софтуер под отворен код, който ви осигурява практическо неразбиваемо криптиране на избрания от вас хард драйв (реален или виртуален).

9 - Трансфер на големи файлове
Google Drive
и Dropbox не осигуряват особено големи възможности за защита на личните ви данни. Затова Мика Лий е създал Onionshare, софтуер с отворен код, който позволява на всички да прехвърлят директно големи файлове чрез Tor. Когато го използвате, за да споделите файл, програмата създава т.нар. Tor Hidden Service - временен, анонимен уеб сайт, хостван на вашия компютър.
Ако дадете на получателя на файла .onion-адреса на този сайт, той може надеждно и анонимно да го изтегли чрез своя Tor Browser.

10 - Невинно – опасните бисквитки
Това е една от любимите теми на всички анализатори и специалисти по компютърна сигурност. В същото време е и един от най-простите и масово достъпни начини да защитите неприкосновеността на личната си информация онлайн. Да се чуди човек при това положение защо толкова малко хора се възползват от него.
Контрола над така наречените „бисквитки” (cookies) може да се извърши от всеки браузър, а за да научите как точно е достатъчно да посетите помощната страница съответно Chrome, Firefox, Internet Explorer, Safari или Opera.
Тези микроскопични (и невинни на пръв поглед) записи за вашите предпочитания за настройките на посещаваните от вас сайтове, могат да съдържат огромно количество твърде лична информация. Не всеки може да инсталира специална програма за филтриране на интернет трафика или да се справи с включването на добавки (add ons), но управлението на бисквитките е безкрайно елементарна опция на всеки съвременен браузър, така че няма оправдание ако просто оставите тези данни „на открито”, където всеки би могъл да се възползва от тях.

11 - Всичко останало
Дори и ако използвате Tor, за да криптирате всяко отделно интернет приложение, което използвате, все още може да се намери ингформация за вас. Твърди се, че NSA са използвали дори некриптирани съобщения за грешки на Windows, изпращани до Microsoft, за да откриват потребители и да проследяват самоличността им.
За тоталните параноици, препоръчваме да се използват цели операционни системи, замислени да изпращат всичката информация през Tor. Най-популярната операционна система под Tor е Tails (The Amnesiac Incognito Live System). Tails може да се зарежда от USB стикче или от DVD, така че да не остава никаква информация в компютъра.

Нещо елементарно, което уж всички знаят, но забравят:
Ъпдейтвайте редовно софтуера си, използвайте качествени анти-вирусни и анти-спайуер програми, създавайте достатъчно сложни пароли, различни за различните сайтове, и изчиствайте метаинформацията от файловете, които изпращате в мрежата!
Прекалената предпазливост никога не е излишна в нашите среди.
 
Last edited by a moderator:

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Ще го кажа за пореден път .Във форума има полицай . Всяка една наша дума се следи, за това трябва да внимавате какво казвате и какви снимки качвате .
В България отглеждането на билката е все още ЗАБРАНЕНО . За това трябва да се пазим изключително много .
НО ако сте умни и не споделяте сами личните си данни,не се срещате с лица от форума и внимавате какви снимки качвате няма да имате никакви проблеми при ползването на форума .


Има хора който ползват от над 10 години форума .Ако форума беше виновен за залавянето на някой от тях, аз и те вече щяхме да сме в затвора .
Във форума има градинари/съфорумници, който отглеждат от 40 години .(тези, който гледат от по 10-20 години изобщо няма да ги спомена ) Има производители на семена . (банки) Има хора който не са на тази възраст от колкото време тези хора отглеждат .
Разгледайте другите секции и ще видите, че има хора който отглеждат легално и не легално с по 10-20 хиляди вата осветление . (хора с брутални дневници )

Бъдете умни и ползвайте разумно форума .

Искам да ви помоля да спрете да се логвате автоматично във форума . Дори да не ползвате никакви криптиращи системи, поне да влизате в инкогнито режим в браузара си за да не оставят хронология/история къде сте търсили .
Това ще пази вас и форума .
Защото може да се ползва информация срещу вас или срещу форума .
Ако задържат 1 от нас служителите на реда могат да изземат лаптопа .Поне нека не ги олесняваме с автоматично логване във форума и от там да пише на други градинари да поиска лични данни или среща с тях ....
Моля ви да не ги улесняваме !

Гроу шоповете :
Аз лично съм ползвам българските гроу шопове и съм нямал никакви проблеми .

В една прекрасна България, ако коза е легален дори ще могат съвсем нормално да се рекламират във форума .Също така потребителите на форума ще могат да ползват отстъпка от магазините, защото са членове на форума, но билката не е легална в България .И това е опасно да се случи . Съжалявам ...... (кой не би искал да пазарува с намаление )
Нямам нищо против вас и вашият бизнес .Просто се притеснявам за мен и останалите .

Затова ще ви помоля да ограничите максимално пазаруването от тези магазини в България .
Защото ако едно ченге си свърши както трябва работата, за 1 ден могат да изловят половината форум .
Отделно тези хора ви продават нещата с надценка, следователно вие можете да си ги поръчате на по-ниски цени от друго място .(чужбина)
Безопасността ви е на първо място !
Така, че получавате безопасност и по-ниска цена ако пазарувате от чужбина .

Няма значение дали торите с химия или органика всичко можете да си намерите по-евтино от колкото е в гроу магазините .
Дори е по-добре си купите измервателни уреди и да бъркате сами торовете си .(не зависимо химия или органика ) Така, ще ви излезе жълти стотинки торта = тревата .А нивото,познанията и уменията ще си ги вдигнете до небесата .
Дори да ви се занимава да правите собствени торове, можете да си ги намерите по-евтино "шишетата" с тор от чужбина, както и оборудване .

Потребители ченгета :
Има потребители във форума който ще искат да се срещнете, да им пратите семки,материал или да им продадете нещо, или да ви подарят нещо .Пазете се, тези потребители могат да са полицай .Мислете с главата си, да могат да са доброжелателни съфорумници, но могат да са ченгета и да ви изпържат .За това за да спестите 20-50 лева не си заслужава риска .

Дори да се срещнете с някого и да правите нещо, го направете както трябва защото може да има тежки последствия за вас .


Ние не трябва да спираме да отглеждаме и да се борим за легализирането на Конопа .
Можете да ползвате форума съвсем спокойно ако го правите разумно без да давате личните си данни или да слагате снимки на който на заден план се вижда уличаваща информация за вас .За това най-добрият вариант е да снимате растенията без заден план и внимавайте с отраженията в някой предмети .

Приятно ползване на форума на всички .
 
Last edited:

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,363
263
Става правило

Когато обидите и нападнете градинар, не можете да очаквате друго освен да се раздразни .За това по-добрият вариант е да покажете по-добри резултати от неговите и той самия ще се запита дали да не опита по друг начин да отглежда .

От тук на сетне обида срещу градинар който отглежда със синтетични торове, ще го смятам за обида срещу мен, както и обида към градинари който отглеждат със органични торове ще я смятам за обида срещу мен.Ще го смятам за атака към мен,обществото ни и каузата за легализация .Защото такива действия само ни вредят .

Не трябва да се разделяме ..... не трябва да се делим на градинари, който отглеждат със синтетични торове, на такива с био торове, на дилъри или консуматори .Трябва да сме единни ако искаме да постигнем нещо .
За това и държавата ни в това положение, защото се делим на българи,турци,цигани,сини,червени,хомосексуални и какви ли още не общности ...... и единна държава няма .(всъщност всичките сме български поданици, но го забравяме )

По супер елементарни начини ни разделят и насъскват един срещу друг,и ни владеят . Крадат ни, поробват и владеят .

Така, че от тук на сетне искам да ви виждам възможно най-обединени и задружни .Повярвайте ми има какво да научите един от друг и има с какво да си помагате, със знания .
За да успее легализацията трябва да сме задружни !
 
Status
Not open for further replies.

Latest Cannabis Seeds

Strawberry Sorbet
Sold out

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash
Sold out

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Strawberries & Cream
Sold out

Strawberries & Cream

Connoisseur Genetics
Strawberry Cough x The White
5
Feminized
Limited
$80.00
El Chapo
Sold out

El Chapo

The Plug Seedbank
Sour Diesel IBL (ECSD) x Headbanger
6
Feminized
Limited
$90.00
Top