Съобщение: съвети за сигурност

12
0
Това за топлинните сензори погледни "Cannabis what's the harm" първата част, в Англия ползват такива и наистина един път разбиха вратата на някаква жена, която ползвала печка :D. Но мисля, че ако поддържаш стайна температура в бокса няма как да го засекат. Аз сега искам да си поръчам семена от seedsman с моя карта и много се наплаших от това, че ги следят. Дайте някакъв съвет как да сведа до минимум шанса да ми проследят пратката и да ме хванат...
 
1,059
263
Фирмата която споменаваш Dwars е базирана в Обединеното Кралство. От информациqта изтекла в медиите става ясно, че се следят пратки от Холандия.
 
12
0
За 100% сигурност мислих един вариант, да си ги поръчам и след това да кажа, че са ми откраднали картата и да я закрият. Но от друга стана не мога през 3-4 месеца да си губя картата :d

P.S. Пратките от UK не са ли по-защитени от Холандия?
 
1,059
263
За 100% сигурност мислих един вариант, да си ги поръчам и след това да кажа, че са ми откраднали картата и да я закрият. Но от друга стана не мога през 3-4 месеца да си губя картата :d

Виж кога има промоции или last minute билети на Изи Джет или Раян Аир или др. и си вземи за 50 евро двупосочен билет до Амстердам и обратно за един два дни. Отиваш разхождаш се взимаш си семките, спиш на летището и се мяташ на самолета обратно за България.
 

Ina

1,887
313
А някои има ли информация за тези 1 месе4ни карти ВИЗА за пазаруване по интернет,които ги издават в изи пеи? Някои да си е правил? Видях 4е важат за 1 месец и са специално за поръ4ки по интернет,ако нямаш такава карта от банка. Нещо като временна ВИЗА.
 
.

Виж кога има промоции или last minute билети на Изи Джет или Раян Аир или др. и си вземи за 50 евро двупосочен билет до Амстердам и обратно за един два дни. Отиваш разхождаш се взимаш си семките, спиш на летището и се мяташ на самолета обратно за България.
Хубава схема, но ме притеснява на митницата като те хванат ко прайм ?
 
Хубава схема, но ме притеснява на митницата като те хванат ко прайм ?
:) Нося храна за папагали. Ами махни опаковката, купи една кифла и сложи семките в нея. Хранителна добавка. Айде по-спокойно. Просто махни опаковката и разпилей семите. Няма начин да те хванат. Пък да ги намерят-няма проблем. Също така със самолета не е нужно да се ходи до Амстердам. Варианти-Прага, Любляна, Виена, Валенсия, Барселона и други. Също така ако отворите листа с дилъри на датската страст се оказва, че семките може и от Москва да си ги пратите :). Има и плащане с различни от виза варианти..
 
1,059
263
Хубава схема, но ме притеснява на митницата като те хванат ко прайм ?
Взимаш един кух изкуствен член с капаче и го пълниш със семки и си го слагаш на мястото точно преди да минеш митническа проверка. Минаваш през скенера и веднага към тоалетните или може и да не бързаш както си решиш. После ще имаш цифра семки.:happy
 
Нямам опит с такива неща. Дано и да не придобивам, но се чудя примерно слагам семките в някоя пластмасова играчка и сигурно всичките ти вещи минават през някой скенер или нещо подобно на летището, та тоя пластмасов предмет като мине през тая джаджа ще се видят ли семките вътре ?
Mariq, :pimp: нищо няма да видят. :) Семки и скенер.. :) Ти ако знаеш колко много митове има около скенери, кучета и итн написани от Бабилонците.. :banana1sv6: Спокойно си донеси семките и най-важното е да излъчваш спокойствие и увереност. Всеки нервен ще бъде проверен! Дано да не придобиваш какво? Нали искаш да пушиш. Ще придобиеш. :sad0104:
 
.

Аха, значи само багажа ти минава през скенера ? За първи път ще ми е да летя и незнам каква е процедурата. Ама тва малко ме съмнява. Сигурно ще ме обискират цялата. Може даже и на рип члена да намерят :smiley_joint:
 
1,059
263
Хахахахаха рип вече почна да се гавриш с мене май а :rasta:
Майтап но всъщност има такива случаи, казват им Мулета. Някои лапат пакетчета с големина на корекомски яйца пълни с кока и така минават граничната проверка. После в тоалетната с разхлабителни и ако имат късмета да не им се пукне някое пакетче в корема живеят, другите умират от свръх доза кока или ги залавят. От начало на подготовката мулето започва с парченца моркови примерно за да им се разтвори сещаш се кво и така с по-големи неща докато спокойно си минават пакетите.

Аха, значи само багажа ти минава през скенера ? За първи път ще ми е да летя и незнам каква е процедурата. Ама тва малко ме съмнява. Сигурно ще ме обискират цялата. Може даже и на рип члена да намерят :smiley_joint:
Хмм малко съмнително, с тези високи нива на сигурност, които поддържам, нищо немогат да ми намерят.:pimp:
 
.

Да ясно ми е тва за мулетата, ама то стана гати филма за няколко семки :giggle Мене идеята за храната ми допадна. А понеже досега не съм ходила в кофи шоп, там предполагам има и храна приготвена с билката. За нея казва ли се нещо в закона ? Както каза колегата там за кифлата. Ако такава кифла приготвена с нашата билка се пренесе ? Пък случайно има в нея и някоя семка или пък уш геврек със сусам, а сусама да е друг сусам :itwasntme
 
1,059
263
Така и така стана дума и се сетих за една статия от преди няколко години но актуална и днес.
КОКС

Не трябваше да казва точно това изречение. Изречението, което го предаде. До този момент всичко протече гладко и безпроблемно. Антхонй О. издържа без проблеми дългия седем часа и половина полет от нигерийския пристанисщен град Порт Харцоут до Франкфурт на Маин . Граничарят одобри визата му и Антхонй , в черен костюм, бяла риза и черни обувки изцяло в бизнес-оутлоок издокаран беше вече на път към изхода. Точно тогава обаче застава пред него граничар в цивилни дрехи и Антхонй каза това грешно изречение. Служителят го пита какво смята да прави в Германия и Антхонй отговори: ”Отивам на погребението на маика ми.”
Сега 36-годишниат нигериец седи със закопчан с белезнизи глезен за една пеика в службата за гранична полиция във Франкфурт. Потни перли блестят на челото му, тои се върти насам-натам и чака разсхлабителното, чиито остатък лежи до него в наилонова торбичка, да подеиства. Истинската причина за пътуването на Антхонй лъсна в рентгеновата лаборатория в болницата на франкфуртското летище. Малко размътени се показаха в стомаха му 90 големи почти колкото палец опаковки: общо 1,2 кг кокаин, запечатани в тънки гумени фолиа и завити в наилон.

.....
“Историята с умрялата маика сега разказват всички африкански трафиканти, пренасящи кокс в тялото си, разказва Ханс Урген Шмидт от гранично полицеиско управление във Франкфурт. ”Когато чуят това изречение нашите граничари могат само да се смеят.” Само през тази година (2006) са били задържани от тях вече 40 трафиканта, почти толкова, колкото за цялата 2005.
Чрез трафик се пренася толкова голямо количество кокаин в Германиа, каквото граничните не са и виждали. До края на маи служителите са установили повече от един тон. В изминалата година са били едва 896 кг. Това обаче никак не попречи на предлагането на улицата. Точно 130 тона чист кокаин достига всяка година до консуматорите си в Европа. Един поглед върху развитието на цената показва, че повече от достатъчно “сняг” е в оборот. Кам 60 евро струва един грам кокаин при един дилар в Германиа. В началото на 90-те консуматорат трябваше да плаща двоино за същото количество.
Падането на цената отваря нова клиентела за веществото. Кокаинат вече не е дрогата само за богати. Кокаинат достигна всички слоеве на обществото. Мненията за това, колко немци редовно консумират кокаин, се разминават. Европеиският наблюдателен институт за дроги и зависимост, чиито статистики се базират на социологически изследвания, оценява броя им на около 500 000. Фритц Сюргел от Нюрбернгския Институт за Фармацевтични и Биомедицински изследвания намира това число за прекалено малко и ги оценява по-скоро на около милион. Сюргел се е спезиализирал върху емпирични изследваниа на база на количествата кокаин влизащи в страната( грубо закръглено се дава потребление от 20 тона на година) или от замърсяването на паричните банкноти с дрога. Ако през 2002 особено предпочитаните за целта 100 евров-и банкноти са били средно с 0,03 микрограма кокаин замърсени, тази стоиност през 2005 е вече 50 пъти по-голяма. Данните на Сюргел подкопават разкритията на Гранични и Полиция. Консумацията на кокаин в Германиа експлодира. При едно запитване до посетителите на едно мюнхенско фитнес-студио потвърдиха 20 процента от клиентите, че взимат кокаин. В Берлинската Техно-сцена всеки трети споделя за опит с кока.

Кокаинат принадлежи така към ежедневието на хиппи-сцените в Мюнхен, Берлин или Хамбург, както и Под-а или ръчно направените очила от „Блинде”.
Някои особено креативни са си въобразили, че могат да издържат на натоварването на 16-часовия работен ден само ако си взимат редовно дозата, както други си сърбат еспресото. Повечето използват кокаина като таблетката за добро настроение. „Иди вечер в два напълно чист в дискотека!”, казва един 35-годишен Рекламат... от Мюнхен. „Можеш да издържиш мах 20 минути.” В деиствителност отдавна вече не се смърка в тоалетните на клубовете -прекалено рисковано е. В съответните клубове вече има прекалено много цивилни полицаи.
Това вече се прави по друг начин , разказва един Инсаидер от Мюнхен. Например през деня се провежда един Шоотинг с модели. На вечерта фотографът прибира цола-та от масата и вместо нея сервира една купичка с кокаин. “Това е повече позиране отколкото зависимост” разказва тои. “Ако не можеш да предложиш кокаин си абсолютно аут от тези среди”.

Кокаина се разделя с кредитни карти на линии - и златните Амех - карти важат като “верните за това”, макар че по-малко претенциозните използват и своите ЕЦ-карти или тези от здравната си каса. Смъркането става с 100 еврови банкноти, още по-добре с такива от 200 евро или даже 500. “Десетачките и тези от 20 са вече хиляди пъти пипани, пфу-колко нехигиенично”, вазмущава се една руса консуматорка. Като ънкоол се гледа също така и на обирането на остатъците от праха по масата с навлажнени пръсти и натриването им вав венците. “Това е равностоино на облизването на чиния след ядене в 3-звезден Лоцал”, продължава блондинката от богато семеиство.

Към 20 часа Трупа на маладата хубавица е в готовност за една дълга нощ, която протича горе-долу така: Наи-напред всички излизат да вечерят заедно и да изпият по нещо, след това евентуално още веднъж към къщи за допалнително количество от вестеството. Накрая към някои клуб. Там се танцува, докато настроението стигне наи-високата си точка и - изведнъж смъркащите изчезват. Те продължават да празнуват вкъщи и целта на взимането на кокс е ясна - секс. “Хашиша е дрогата на барборенето, Екстази е танц-дрогата, а кокса е дрога за секс”, разказва Инсаидер-а. “Така и наи-заспалата 0I0 влиза отново в движение.”
Кокаинът впечатлява като начало всеки, които го взима. За “нечувана еуфория” разказва Реинхард Фендрич, които според неговите думи за изминалите години е изсмъркал едно Феррари. Чувствал се е “непобедим” и е вярвал, че “е способен да промени света” признава Хеинрич Фюхрст, отскоро глобен 130 000 евро за притежание на кокаин. Дрогата била увеличила неговото “чувство на удоволствие и щастие”, спомня си артистът Хеинер Лаутербач за времената на своята кокаин-зависимост. Един от наи-големите и наи-първите консуматори на кокаин-Зигмунд Фроид, виждал във веществото универсалното лекарство за безброи телесни и психически заболявания. Тои написал впечатлен на годенитцата си Марта: Взимам я редовно срещу лошо настроение и срешу напрежение в стомаха с блестящ успех и в много малки дози.” Кокаина, пише британският автор Доминиц Стреатфеилд в своята “неавторизирана биография” на праха, “е една сензационна дрога. Нищо, което може да се купи с пари не може да ти донесе такова много удоволствие като кокаина: нито бързи коли, нито скъпи дрехи, нито спортни лодки”.
И точно там лежи опасността: нечувано трудно е нещо, което носи толкова голямо удоволствие, което така радва и ощастливява, да бъде контролирано. В един известен опит с животни е дадено на плъхове толкова кокаин, колкото те самите пожелаят. Те забравили абсолютно всичко: ядене, пиене, спане, секс. Един месец по-късно всички са били мъртви. В продължение на 4 седмици са коксали без пауза. При един друг опит американски изследователи са научили шимпанзета при натискане на определено лостче да получават кокаин. За да се определи колко зависими са станали маимуните е следено, колко често са прибягвали до натискане на лостчето, за да се доберат до праха. Експериментът бил прекъснат след като едно от шимпанзетата стигнало до 13 000 натисканиа.
За деня, в които се е чувствал така, както и шимпанзето от експеримента, Луц (31год.) може да си спомни савсем точно. Беше миналото лято, когато се погледна в огледалото на път за кухнята си и видя в него един непознат. Един, през чиито очи можеше да погледне, директно нататък дълбоко в главата му и да види една голяма черна дупка. В тази дупка сте да се е бил загубил, грам след грам.
Ела, хаиде, опитаи. Може да е показал слабост, един приаятел го е привлякъл. Това се е случило преди 6 години. Като начало щяха да бъдат само няколко пъти. Един квартален смъркач като много други. Тогава все още е бил достатъчно атрактивен, достатачно уверен в себе си и достатъчно преуспяващ. Като баскетболен професионалист е пътувал от турнир на турнир. Но когато започва от една контузия да минава в друга, когато и връзката му с една жена е свършена, тои си спомня за първия Кик... дошъл от пакетчето. Този блясък в главата, които го прави отново толкова шармантен. С които толкова умно може да говори за нещата...
Даже и да показват слабост костите му. Даже и приятелката му да го е напуснала. Коксът е приятел, на които може да се довери. И дилъра, един семеен баща, които само за прикритие работи като външен доставчик, носи дрогата директно до вратата. Без усложнение. Без да се набива на очи. При Луц нещата отново вървят.
Кървенето на носа може да го игнорира, а и за раните има съответното мазило. Всичко се върти около кокса. Може ли дилъра да доставя точно? Не трябва ли да се уговоря с някои друг за да го замести евентуално? Къде мога из път да подновя??? Чувства се толкова гениален, когато лъжите му са толкова добри , че е успял да ги превърне във вещество. “Веднъж”, казва тои, “разказах на един, че са ми нужни пари, за да мога да отпътувам за едно погребение.” Естествено, тои ги получи.
Но с времето се изпарява усещането , че всичко е под контрол. В моментите, когато не е под влияние на дрогата, признава, че не може да се довери на никого, наи-малко на себе си. Признава, че един единствен изпит в университета е отлагал цели 3 години. И че при перманентната консумациа на дрога вече “и в панталоните нищо не става”. Когато лежи в леглото си , сам, след 2- дневен кокаинов маратон и пулса му е 180 удара в минута,а сърцето му сякаш се блъска като метална топка в телесната стена, тогава Луц изпитва само едно: “Чиста омраза към мен самия.”

Луц отдавна вече не принадлежи към ония, които облагородяват вечерите си с доза кокс, казва Ъолфганг Гютз. Гютз е терапевтичният ръководител на КОКОНотделение в Берлин-Чарлоттенбург, което е спезиализирано в амбулантно лечение на зависими от кокаин. При него и колегите му идват хора като Луц.
Болшинството твърдят, кокаинът не прави зависим. Вярно е точно обратното. Съдеики по фактора на зависимост и опасност, деиствително кокаинът трябва да отстъпи пред на хероина. Но всеки десети, умрял от консумация на дрога, умира от кокаин. Но не всеки път, когато сърцето откаже се открива истинската причина за това. В момента почти 40 000 консуматори на кокаин се лекуват в Германиа. Преди 10 години числото е било наполовина по-малко. “Зависимите са значително повече”, казва изследователката Дилек Соннтаг. Тя смята, че 16% от взимащите кокс не могат повече да контролират зависимостта си. Проблемни, ще рече тези, които се намират на границата на зависимостта, са около 30%.
Наи-често пациентите на Гютз са онези, които чрез кокаина искат да подсигурят собствената си креативност. Или чрез него искат да се разправят със страха си. Страх, които става още по-голям, когато творческите идеи намаляват, на архитекти, хора от филмовия бранш, журналисти, музиканти “и всички останали, които по някакъв начин сами трябва да презентират себе си”. Гютз има пациенти, които безпримерно вършат работата си, които без проблем маневрират с поршето си и вярват, че във всеки момент могат да спрат. Които обаче не взимат впредвид едно. Мозакът забравя много. Но никога кокаина.
И понеже това е така, расте и търсенето на белия прах. Според оценките на Бюрото за пристрастяваши вещества и борба с престъпността от УСА по света има 14 000 000 коксвасти??. От тях само европеиците са 3 до 3,5 милиона. Доставките за всички идват от точно 3 държави в Южна Америка: Колумбия, Перу и Боливиа покриващи нуждите на целия Пазар.

От въздуха не е възможно да баде открита плантацията. Невидими между царевица и маслени палми, стоят в дълги редове храстчета с овални листа в тропическата дъждовна гора на колумбииската провинция Нарино. Там расте Еритхрохолум кока, подвид на семейство рози. Пилотът на полицеиския хеликоптер превключва на ниско летене, докато достига 30 метра над кокаиновите храсти. „Идваме точно за събиране на реколтата!”, вика другият МГ-защитник, който седи на отворената плъзгаща врата и показва към 6-те кампесинос, които обират зелените листа от клоните. „Там е лабораториата им”, казва тои и посочва към един навес, пред чиито вход стоят няколко сини пластмасови бидона.
Тук, в тази примитивна лаборатория, селяните произвеждат кока-паста, изходният продукт за търговията с кокаин. Наи-напред часове наред размачкват листата до получаване на гъста каша. Тя по-късно се смесва с киселина, дизел,варовик и натриев карбонат и се бърка докато от нея се получи кафява паста. Тя се продава на търговците на дрога, които добиват от нея наи-напред кокаинова основа, а след това кокаинов хидрохлорид. От първоначално 100 килограма листа се получават към 200г чист кокаин. Повече от половината кокаинови листа в целия свят растът в Колумбия, повече от ¾ от всичкия кокаин кристализира в колумбииските лаборатории.
От 4 години президентът Алвато Урибе води “воина срещу дрогата”. Правителството на Обединените Нации подпомага с повече от 5 милиадра долара кампаниата на колумбииците срещу дрогата. Ден след ден се издигат пърпорещи машини с американски флагчета от водещата база, водени от колумбииските хеликоптери за борба с наркотиците на Херес и полиция Антинаркотикос. Раундъп е химикала, които бива разпръскван изпод крилата на хеликоптерите от специални дюзи. Веществото глифозат изяжда листата на нелегалните кокаинови храсти, а също така и на легалните бананови дръвчета и маслени палми.
160 000 хектара кока-насаждения е имала Колумбия през 2000г . През следвастите години, според официалната статистика в Колумбиа, е била унищожена половината от това количество, към това хиляди лаборатории за дрога. Но в края на април след нови проверки на УС-правителство, шпионските им сателити засичат цели 144 000 хектара насаждениа. Всичко напразно, всичко както е било по-рано.
760 тона чист кокаин, според УНДОЦ във Виена, средно се произвеждат в Южна Америка за година. Само една малка част от това количество бива загубена. Едва 140 тона биват (повредени) още в страните-производителки или заловени при транспортиране. Остатакът достига до световниа пазар. Това е един гигантски пазар/бизнес. Изчислено 600 евро плащат колумбииските Наркос на селяните за килограм кока-паста. Те пък продават килограм кокаин за наи-малко 2 000 евро на големите си изкупвачи. На улицата праха може да докара 200 000 евро за килограм. УНДОЦ изчислява краината цена на кокаина за година в световен мащаб на 55 милиарда евро.
Колумбииските картели доставят бялото злато през карибските пристаниша или Мексико към Северна Америка, където една значителна част се изпушва във формата на крек. Те гърмят с мощни 1000 конски сили бързи лодки(скутери) до островите Галапагос и там прехвърлят товара върху кораби за Азия и Австралия. Прекарват го с кораби през Ориноко и Амазонската река към Венецуела и Бразилия, от където друга голяма част от стоката се отправя към Европа. Кокса се скрива в доставки с плодове или пресован в подметки на обувки, разтворен в ром, или както наскоро се е случило в една определена за УСА доставка оперирана в живи кученца. Пазарът на дрога е клон на икономиката, където глобализацията функционира наи-добре. Италианската Н´дрангела и мексиканските картели също са в играта. Последно колумбииските служби регистрират все по-чести посещениа и от Русия.
Мароканските продавачи на хашиш поемат кокаина от близките острови и го донасят до испанските острови. През класическия Балкански път, които до сега бе запазен изклучително за пренос на хероин, турски и албански синдикати трнспортират кокаина за Западна Европа. Доставките се получават директно от Южна Америка, по кораб през Средиземно море. Нигерииски групировки претоварват материала в Бразилия и го превозват през южноафриканските пристанища към Гана или Нигерия. Там оставят на лагер стоката и междувременно тренират куриерите си. Преносвачите на дрога в тялото започват тренировки с едно гроздово зърно. Които успее да го погълне без да пие допълнително нещо за улеснение, продължава да се упражнява с парчета от моркови. Когато са се научили да потискат позивите за повръщане, биват „нахранени” с пакетчета с кокаин и с билет, документи и подсигурени с допълнително вещество, потискащо перисталтиката на червата биват настанявани в самолети с направление Германия или Холандия. Хора от съответната страна, за които Гълтачите не знаят нищо повече от телефонен номер или малкото име, ги очакват за стоката.
Противно на убежденията, не само бедни жители от Третия Свят се оставят за 5000 евро да бъдат отпратени за извършване на доставка.


Reference: GLAB​
 
12
0
Аз си мислех, че аз съм параноичен :d :d Купи си тик-так слагаш ги вътре чиста работа...
 
Аз си мислех, че аз съм параноичен :d :d Купи си тик-так слагаш ги вътре чиста работа...
:) Това с нигерийците е малко излишно, но нека знаем повече. Носете семки и не се притеснявайте. И да ги намерят.. ще ги конфискуват.. макар да не знам точно на какво основание. И знаете ли че писмените пратки не подлежат на митнически контрол? Ако поръчате семките в пощенски плик с обикновена поща от Европейския съюз.. няма митница. Спете спокойно и пушете повече за здраве.
 
12
0
При поръчването видях опция "Royal Mail" това означава, че се изпраща като писмо ли, както каза killerhippie?
 
При поръчването видях опция "royal mail" това означава, че се изпраща като писмо ли, както каза killerhippie?
Точно така. И идва направо в кутията. Дано се заключва :). Без никакви подписи в пощата.
 
12
0
Излиза с около 10 паунда по-скъпо, но си струва, въпреки, че ако наистина ги следят тези сайтове предполагам, че следят какво поръчваш чрез картата, а не как...
 
0
113
Излиза с около 10 паунда по-скъпо, но си струва, въпреки, че ако наистина ги следят тези сайтове предполагам, че следят какво поръчваш чрез картата, а не как...
Я стига с тази параноя, никой не следи тази индустрия (от големи сеед банки) а именно защото се въртят много големи пари!
Нямам какво др. да кажа! ...... по-запознатите ще ме разберат.
 
Top