Темата За Начинаещия (и Не Само) - Мини-туториал

Полезна ли ви беше информацията?


  • Total voters
    89
Само да добавя тук, че без значение какви торове или почва използвате е много важно растенията да получат всички необходимин елементи, необходими за развитието на едно растение за да имате максимални резултати и добри реколти.
 
Здравейте градинари, имам един въпрос който обмислям от няколко дни и много ме вълнува мнението и на някой друг, преди да съм го направил.... Дървени пелети за горене, но не пепелта както навсякъде чета че помага, а самите пелети, примерно натрошени или начупени... В почвата примерно вместо перлит или просто за допълнително "вкарване на въздух и вещества"... Аз лично си мисля да го изпробвам на няколко китки при пресаждане, но първо ще видя вашето мнение :) ?
 

Ina

5,024
313
Би могло ако не ги слепват пелетите с нещо,защото ми седят лъскави отгоре като хапче малко и незнам като се разбие дали отделя нещо,какво се случва?В смисъл нали се с ещаш като ги правят в тази форма какво им слагат в кашата или както там се прави?Не е лошо да се разбере наистина,макар че талаш по-евтино ще е.
 
Продавам чисто нов 100/100/200 с лед лампа, карбонов филтър, турбина *цензура* пишете във Вайбър

edit fistcitizen: премахната хипервръзка и лични данни
 
Last edited by a moderator:
245
63
Продавам чисто нов 100/100/200 с лед лампа, карбонов филтър, турбина "цензура" пишете във Вайбър

edit firstcitizen: премахната хипервръзка и лични данни
ти май ще го подаряваш...хахах
 
Last edited by a moderator:
90
33
Каква храна (чай) да забъркам за цъфтежа на дамите?
Нещо от обора...градинско..
 
90
33
натъпках една бутилка от 10л с водорасли на морето, само вода ли да добавя (чешмяна) и да изчакам да загният за да поливам?
 
245
63
натъпках една бутилка от 10л с водорасли на морето, само вода ли да добавя (чешмяна) и да изчакам да загният за да поливам?
Трябва да ги обезсолиш първо, с честа смяна на водата,после наситняваш ,слагаш нова вода и малко меласа или кафява захар за ускоряване на ферментацията
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
1,362
263
Ами firstcitizen ми каза че 500 гр. ще стигнат за 3 растения и даже ще остане за другата година. Също че най-добрите водорасли са кафявите и червените.
Наистина така ти казах, защото водораслите са много икономични и ефективни. Реално аз от водораслите давам по 1-2 мл на 1 литър престояла вода. Но има значение какви растения гледаш. Дали гледаш автоатици като Quick One, които имат живот 60-на дни и пият около 1 литър вода. Или гледаш фотопериодни растения по 3-4 метра, защото на фотопериодните нуждите ще им са много по-големи, защото ще ги поливаш примерно с по 20 литра на корен, а и тях можеш да ги засилиш с малко по-високи дози. (примерно)

Дори и да ви остане тор от водорасли, запазете я!!! Дръжте я на тъмно и хладно място. Можете да я ползвате и другата година. Да не говорим, че при някой торове с времето стават по-добри, но трябва да са с висока концентрация. Някой хора ферментират торовете си по 3-5 години...
 
90
33
Водораслите са зелени, черноморски. Добре ли е в бутилка 10 л. от минерала вода да сложа 1/3 водорасли и да допълня с вода?
 
Ако пусне висящи лилави пъпки които са затворени , а върха е цветен това какво означавА мажко или женско ?
 
Top