моля за помощ

разполагам с 2 прожектора цвят 6500к сила 50вата = 400вата ЕНЕРГО СПЕСТЯВАЩИ мощност 4000лумела АА другииЯЯЯ е 2500лумела. Един прожектор 20вава = 160вата 1000лумела цвят 2700к една светлина СВЕТЛОДИООДНА ЛЕНТА 1600лумена цвят 4000к и лампа с фасунка 17вата = 100вата 1500лумела ЦВЯТТТ 3000к бокса Е с размери 70см ВИСОЧИНННА и ширина 40см ... в цъффтежж съм от 20 дена имах предцъжтеж 12 дена ! стигат ли ми 10хиляди лумела за 2 кълпазани?
 
нов съм и имам проблем с настройките на писанЕЕЕто ПРАВИИИИ ми някви редакции и не ми ФОРМУЛИРА изреченията, както съм ги написал.имах предцъфтеж 12 дена вече са в цъфтеж от 20 дена
 
Извинявам се за спама ето ви картина да имате няква представа за разположението на осветлителните тела.
IMG_20190924_174253.jpg
IMG_20190924_174055.jpg
 
Last edited:
За тия условия са си супер цветята... А дали ти стигат тия всичките тези лумени прожектори лентите ватове ледове(то си е бая нещо) на края ти ша кажеш стигали ти или не
 
Благодаря сега вече ще я карам по уверено.Макар че днес направих малко експерименти сложих финно смляни черупки на половин яйце никога не съм прилагал този метот иначе до сега съм я карал на вода от кокосови орехи 15мл. в 1 литар вода. Пепел от дърво ,бананови обелки киснати в вода коприва и портокали.Аспирин и английска сол преди и след пресяването на едната девойка а другата пусна коренчета през отворите на кофичката.Зарових 1/2 от кофичката в почвата така като гледам не си пречат една на друга . Избрал съм си тая почва добавил съм към нея (мустаци,коса,влакна - незнам как се нарича) от кокосов орех ги остъргах с нож. исушени бананови и портокалови обелки нарязани на малки парченца. За дренаж използвах черупки от бадеми те задържат влагата стабилно и позволяват на ненужната вода да изтече.А като задържат влагата във цъфтежа ми е по лесно да намаля влажността защото поливам по рядко с 2 винтилатора съм само за вкарване на въздъх единия е малък от PC стандартен а другия е по стабилен за баня във тоя малкия бокс е идялен + това имам и климатик в стаята мога да го пускам на исушаване на въздуха. 12/12 са семките не са ауто отгоре ги покривам с един чаршаф само през тъмния периот като спре таймера.Също поливам и с вода от аквариум гледам си риби който мятат хайвер не са от тея обикновенните рибки (живораждащи) но това е друга тема. Имам и една лампа за пилета се води цвят 2700к но тя грее мнг силно и немога да я ползвам в тоя малкия бокс ще ги изгоря и поради тая причина се притеснявах за лумелите.
 
Last edited:
Бих ти препоръчал да спреш да експериментираш и да заложиш на нещо сигурно не знам какво друго да кажа аз не съм фен на събери чарк и не го разбирам това ... най вече като не знаеш какво правиш
 
Бих ти препоръчал да спреш да експериментираш и да заложиш на нещо сигурно не знам какво друго да кажа аз не съм фен на събери чарк и не го разбирам това ... най вече като не знаеш какво правиш
Като му гледаш цветята дали не знае какво прави ? Просто се ебава пича :)
 
това не са чарколи приятел тея лампи стуват пари и аз лично обичам сам да си правя нещата а не да си купя бокс и химична тор.по тоя начин се губи интереса друго си е ти като си го направиш.правиш си и тор хем ти е интересно хем трупаш опит .малко ме се засегнах с тея чарколи но както и да е.работата не е до пари то с пари всеки може дай да видим без пари кой кво ще направи.само да кажа тея семки не са поръчвани от сайт и съм сигорен че има хора който искат с малка инвестиция да си гледат като мен по 1-2 гащника. при мен не е до пари ако искам ще се хвана сериозно но аз не смятам да разпространявам.
 
искам да разбера дали ще са достатачни тея 10хиляди и 600 лумела.хора сме учим се докато сме живи.
 
Много съм разочарован от тази марка "Horoz" . Имам една СФЛ-ка 60в. от техните и китките хич не им харесва. Сбръчкват листата...май УВ-то им е в повече.
Има разни приложения за телефони, мисля и лукс метър имаше.
Мир
 
аз нямам такъв проблем с збръчкване на листата. имай и предвит че бокса е висок 70см.според мен збръчкването на листата е от малка саксия или мнг ти е тесен бокса само новите листа ли ти се збръчкват от към върха ?
 
На три грола вече я пробвах и не става. С осрам цфл23в/4бр. няма проблем. С мх 150/250 в пак няма проблем. Само с нея им спира растежа и сбръчква листата.
 
Много съм разочарован от тази марка "Horoz" . Имам една СФЛ-ка 60в. от техните и китките хич не им харесва. Сбръчкват листата...май УВ-то им е в повече.
Има разни приложения за телефони, мисля и лукс метър имаше.
Мир
няма приложения за телефони бъркаш се тея прожектори мнг стабилно светят
 
Не е това. Имам тяхна спираловидна цфл. към 25см дълга. От тия фенери не съм ползвал.
Та тази лампа, която имам по-скоро ще ги умори или изхерми...
 
в момента съм с 2 по 50вата =400вата такива прожектори нямам проблеми не ги мори мнг добре се развиват.вероятно проблема ти с збръчкването на лситата е липса на калций или недостиг на кислород в корена.другия път пробваи да заровиш в почвата до центара на стеблото едно такова кентче разпробии го зтраво цялото от до. и не го запълвай вътре с почва по този начин ще му осигориш кислород то ще си диша и при мокра почва.аз съм си направил такава кирийка понеже преди време имах същоя проблем
 
утре ще кача снимка да видиш как е сега немога защото калпазаните спят.забелязал съм че повечето торове не предлагат калций а калция е мнг важен през целия периот на развитието им.
 
тоя номер с кенчето го правя като го пресаждам.разполагаш ли с картина да ги видя.тия листа
 
Колега, вече ти обясних, че съм я пробвал на три различни грола. След смяната й с цфл, или мх всичко си идва на мястото. За какви дефицити говорим??
 
Top