125w Cfl/400w Hps, Organic, Sog :)

  • Thread starter shennong
  • Start date
  • Tagged users None
shennong

shennong

Здравейте фермери. След няколко успешни аутдора реших да се разпиша и на индор. От около месец съживявам едни растения майки, които пазя от лятото, а състоянието им беше повече от критично - 3 литра саксии, изоставащ таймер, слабо осветление, студ, акари (срам ме е)..... След аутдора, както сами разбирате ги изоставих .. поради една или друга причина нямах време да се занимавам с тях. Тревата взе да свършва и се заех със съживяването на мамите. Избих акарите, пресадих в 7 литрови саксии, сглобих приемлив гроубокс, купих изкарващ вент, по-мощен цфл както и торове.

Оборудването ми в този момент е :

Сглобен бокс - трябваше да е метър на метър, но след сглобяването идва малко по-малък няма как да го измеря в момента защото не съм там, но става въпрос за минус няколко сантиметра.
Осветление - 125w цфл, 3 цфл-ки по 33w - всичко 6400К.
Вентилация - изкарващ вент (Blauberg Turbo с капацитет до 361 м3/ч) . Както и едно обдухващо вентилаторче.
Торове на Guanokalong (GK ) + още 1-2 неща които се надявам малко по-късно да успея да снимам и кача.
Все още не съм си купил ХПС-а.. двоумях се м/у филипс грийн пауър или силвания гролукс, но Джими препоръча грийн пауър-а, така че съм се насочил към него и е въпрос на време да го купя.

Цветята са на режим 20/4 и вече са живнали малко. Поливките правя с пх 6,4 - 6,5 и от 1 седмица им давам по 1+ литър вода. Преди това ги поливах с 500-700 милилитра докато се осиферят. Температура и влага не мога да кажа със сигурност защото термо-хидрометъра е малко изчаткан, но скоро се надявам да го сменя като правя поръчката на другите неща. На този етап ми стига, че горе долу им харесва обстановката. Но скоро и замерването на тези стойности ще е качествено.

Започнах да водя записки на поливките от началото на Април като преди това през март съм полял 1 път с fishpowder, 1 път с kalong grow и един път съм пръскал листата с BACHUMUS :

02.04.2015 - seaweed powder - GK
05.04.2015 - fish powder - GK
09.04.2015 - fish + seaweed - GK
11.04.2015 - guano - GK
13.04.2015 - guano + taste improver - GK

Ами за сега е това надявам се малко по-късно да успея да снимам всичко и съответно да кача тук. Смятам освен торовете, които имам да поръчам на атами водораслите за листно защото до колкото разбирам са чук и за цъфтежа да добавя Био Бъд към храненето като искам да попитам дали според вас ще мога да вмъкна Био Бъд-а измежду поливките с продуктие на гуанокалонг. Ще кача снимки на всичко и като видите какво имам ще се радвам да ме посъветвате за Био Бъд-а пък и за каквото си решите, че имам нужда от съвет, критика и т.н. Отворен съм за критики и препоръки.
Сортовете ще ви разочаровам че не помня, но още пуша от треволяка и ми пада главата яко така че се надявам да станем свидетели на яки главуни :) Ако пропускам нещо кажете.
 
shennong

shennong

Умишлено качих толкова много снимки на майките защото на някои снимки цветовете излизат по различно, а така като са много човек може по-лесно да добие представа за състоянието им и да ми помогне. Все още се виждат следи от предишното им състояние, но ми прави впечатление че на места има проблеми и по новия растеж. Да не би да съм направил по-силна почвата и заради това да се наблюдават разни проблеми макар, че се съмнявам. Забравих да кажа за почвата - 35/35/30 чкч/торфено-почвена смес (от цветарския )/перлит.
 
shennong

shennong

Фиш паудър-а съм снимал отворен защото останах учуден от вида му. Може би очаквах нещо по-различно.. то тва прилича на пръст и камъчета не знам ..Просто не съм го купувал друг път и не знам. А това което е в отворената кутия от палмова пепел е пепел от стъблата на тазгодишния аутдор и съм решил някой път да направя сравнение между гуано+палмова пепел и гуано+канабисова пепел. Ама това с експериментите по-нататък живот и здраве.
 
shennong

shennong

За СОГ-а мисля да са в 3 литра саксии. 2 седмици докато вкоренят, засаждане на вкоренените клонинги, 2 или макс 3 седмици вегетация не съм го решил окончателно. От там вече си бича 12/12 и каквото сабя покаже. Горе долу това е плана.. надявам се час по скоро да пусна клонингите да се вкореняват ама още клонекса не съм поръчал. Имам някакъв гел, който е от лятото и не съм сигурен дали ще работи. Така че няма да рискувам с него да не хабя материал, че така или иначе ще ми трябват доста клонинги. Ако ще ги наблъсквам плътно една до друга май към 30+ 3-литрови саксийки идваха. Не знам ще го доизмислям вече колко бройки точно ще навра вътре. Надявам се ако някъде греша да ме поправите. Знам че има и СОГ-аджий тука да не се ослушват ами да удрят по някое рамо ако кривя от пътя :rolleyes: Голямо писане дано не съм отегчил някой..:D
 
bbking

bbking

Мн добър избор на торове!!!Само ГУАНОто трябваше да е на ПЛАГРОН....Не ги прави на чай!Ръси по саксиите 1 път на седмица по 2 лъжици .Ама НЕ в двулитровите,че ще им дойде в повече
 
bigjimmyss

bigjimmyss

Здравей Колега,
Аз бих ти препоръчал да си вземеш ROOT!T GEL4plugs за вкореняване вместо клонекс, за 2-3 дни има резултат.
Успех! Ще следя темата ти с интерес!
 
shennong

shennong

Мн добър избор на торове!!!Само ГУАНОто трябваше да е на ПЛАГРОН....Не ги прави на чай!Ръси по саксиите 1 път на седмица по 2 лъжици .Ама НЕ в двулитровите,че ще им дойде в повече
Относно гуано-то на плагрон съм се чудил не веднъж дали ще има разлика в ефекта. Решил съм да направя тест някой път, за да се види на живо какво става. То на плагрон е с НПК 4-16-3, а на ГК 1-10-1. Не съм рискувал и винаги взимам гуаното и пепелта на ГК, защото са от една фирма и са си едно за друго. А за чая пък логиката ми е, че като е направено на чай и е престояло си е отпуснало хубаво хранителните вещества във водата и са в по-добра форма за усвояване отколкото наръсеното, което отпуска със всяка поливка (по моята логика). При аутдор правя и двете - хем ръся, хем поливам с чай и мисля, че им харесва. Дано не намериш за неуважително това, че споделям и собствените си разсъждения по въпроса. Просто " В спора се заражда истината " както са казали. Не, че аз споря с някой... аз просто обменям мисли :D
 
shennong

shennong

Здравей Колега,
Аз бих ти препоръчал да си вземеш ROOT!T GEL4plugs за вкореняване вместо клонекс, за 2-3 дни има резултат.
Успех! Ще следя темата ти с интерес!
Гела който имам е точно този и се чудих дали още го бива. Имам го от лятото и е на половина пълен. Наскоро правих клонинги от една от майките, която беше много издължена и се наложи да я скъся малко :D та викам да не хвърлям материала и направих 5-6 клонинга използвайки гела, който имам. Не знам аз ли оаках нещата с клонингите (нямам много бройки т.е. опит с клонингите), майката ли не беше в достатъчно добро здраве или пък гела вече не става, но не се хванаха седмица и половина.. И накрая ги изпържих като ги забравих на топло.
Та имам молба към теб. Би ли споделил своите съвети за това как да имам възможно най-висок процент успеваемост при клониране. Вярно ли е, че е добре да намаля азота преди да взема клонинг от майката.. и разклоненията ли да гледам колко са (3-4) или дължината на самия клонинг независимо от броя на двойките листа и разклонения. Пх-то на водата в която потапям торфените гъби ? пх-то на водата с която пулверизирам..? Тези неща не са ми ясни напълно. И ще съм ти благодарен ако внесеш малко яснота. Има инфо в нета всякакво ама си е друго да ти каже човек, който е направил някой друг клонинг в повече.
 
bbking

bbking

Относно гуано-то на плагрон съм се чудил не веднъж дали ще има разлика в ефекта. Решил съм да направя тест някой път, за да се види на живо какво става. То на плагрон е с НПК 4-16-3, а на ГК 1-10-1. Не съм рискувал и винаги взимам гуаното и пепелта на ГК, защото са от една фирма и са си едно за друго.
Разликата е голяма при мен.Само ПЛАГРОНа действа по-добре от ГУАНО+ПЕПЕЛ дори!!!Аз ако правя ОРГАНИКА пак ще е само с ПЛАГРОНа.Опитай го!Давай само ПЛАГРОН на някоя от китките,като евентуално след седмица 5(цъфтеж) може и да сложиш нещо друго ако решиш.Няма да има нужда обаче;)
Дано не намериш за неуважително това, че споделям и собствените си разсъждения по въпроса. Просто " В спора се заражда истината " както са казали. Не, че аз споря с някой... аз просто обменям мисли :D
Смятам,че именно за това сме тук.За да се роди истина си трябват факти.
Око да види и ръка да пипне
Успех:)
 
shennong

shennong

Разликата е голяма при мен.Само ПЛАГРОНа действа по-добре от ГУАНО+ПЕПЕЛ дори!!!Аз ако правя ОРГАНИКА пак ще е само с ПЛАГРОНа
и изобщо не слагаш пепел ?

Давай само ПЛАГРОН на някоя от китките,като евентуално след седмица 5(цъфтеж) може и да сложиш нещо друго ако решиш
Ако мога още този гроу ще направя теста, само да има излишна пара за допълнителни разходи. А храненето няма да бъде по различно от на другите цветя, просто няма му давам гуано+пепел от ГК, а гуано на Плагрон.

Успех:)
Благодаря ти :)
 
shennong

shennong

МОМЧЕТА СУПЕР ПОТРЕСЕН СЪМ........ Поливам си аз днес с разтвор от kalong grow + taste improver и в един момент в една от саксиите виждам поникнали две ГЪБИ .......... ако пак ходя днес при китките ще снимам гъбите да ви ги покажа, но не мога да обещая.
Нищо нередно не виждам по китката освен тия гъби в саксията...... някой някакви идеи какво да очаквам или пък да правя ? :D
 
bbking

bbking

МОМЧЕТА СУПЕР ПОТРЕСЕН СЪМ........ Поливам си аз днес с разтвор от kalong grow + taste improver и в един момент в една от саксиите виждам поникнали две ГЪБИ .......... ако пак ходя днес при китките ще снимам гъбите да ви ги покажа, но не мога да обещая.
Нищо нередно не виждам по китката освен тия гъби в саксията...... някой някакви идеи какво да очаквам или пък да правя ? :D
Ейййй,ако са отровни може да предпазят китките от инсекти.Иначе режи и яж:D
Клони взимай от добре полято растение.Млади клонки с 3 чифта листа,но не хилави.Махам първата двойка листа,като гледам да е забит поне до или повече от тази двойка,която съм махнал.Ако листата на следващата двоика преди върха са развити много ги режа на половина.Абе,хубаво е да е забито клончето на 2см и повече
 
Last edited:
shennong

shennong

Клони взимай от добре полято растение.Млади клонки с 3 чифта листа,но не хилави.Махам първата двойка листа,като гледам да е забит поне до или повече от тази двойка,която съм махнал.Ако листата на следващата двоика преди върха са развити много ги режа на половина.Абе,хубаво е да е забито клончето на 2см и повече
Намаляш ли азота на майката преди да кълцаш ? На няколко места казват, че е желателно на други места казват пък че било мит.
 
shennong

shennong

Ето и снимки на гъбите с които все още се чудя какво да правя.
 
Top Bottom