125w Cfl/400w Hps, Organic, Sog :)

  • Thread starter shennong
  • Start date
  • Tagged users None
shennong

shennong

Не можах да се сдържа и си позволих удоволствието, да стисна един от върховете :D Стори ми се прилично плътен за дните си :happy: И как само се захаросват ръбовете на някои листа, направо искам да ги откъсна и да ги изям, едвам се сдържам :D:D:D
 
shennong

shennong

06.07.2015 - Ден 32 от 12/12

10л вода:

25 мл - Kalong Bloom
30 мл - течно ЧКЧ
550 мл - концентрат от Guano
35 мл - Alga C
50 мл - BioBud
3 с.л. - Меласа

Пх 6.5

Темп:
24.2 - 30.7

Влага:
50%-67%
 
shennong

shennong

Влагата за жалост се замерва само при входа на бокса и то на по-ниско ниво от върховете и няма как да знам точно колко е около върховете, но пак ще е висока според мен. Чудя се какво да мисля да я сваля малко, ама и не ми се купуват разни абсорбиращи машинки.... а то май няма много други варианти...?
 
shennong

shennong

08.07.2015 - Ден 34 от 12/12

10л вода:

20 мл - Kalong Bloom
50 мл - Palm tree ashes
550 мл - концентрат от Guano
30 мл - Alga C
40 мл - BioBud
3 с.л. - Меласа

Пх 6.6

Темп:
26.5 - 32.2

Влага:
54% - 66% :(

Много високи стойности и на темп и влага. Не са постоянно в максимума, но пак са много високи. Темп е горе долу около 30 градуса средно, а влагата около 56-60%.
 
shennong

shennong

11.07.2015 - Ден 37 от 12/12

10л вода:

35 мл - Kalong Bloom
700 мл - концентрат от Guano
150 мл - Taste improver
32 мл - Alga C
50 мл - BioBud
2.5 с.л. - Меласа
1 с.л. - Мед (свърши меласата и сложих малко мед. Вярвам, че меда също ще им хареса)

Пх 6.5 - 6.6

Темп:
26 - 33.9

Влага:
37% - 73%

Като гледам до какви стойности скачат температурата и влагата и ми се препотява мустака... Хубавото е, че не са в максимума постоянно, но факта, че по някое време достигат такива стойности никак не е хубав. Не знам какво да правя, дано да изкарам по някакъв начин до края без тези стойности да се отразят на цветята. Просто няма как да купя влагоабсорбатор и климатик...
 
shennong

shennong

Мерси за обнадеждаващото включване, дано и аз да мина между капките :rolleyes:
 
Chupakabra

Chupakabra

Е как мухал в това време , недейте така. Мухала най-добре го трепе слънцето и сушата.
 
shennong

shennong

Е как мухал в това време , недейте така. Мухала най-добре го трепе слънцето и сушата.
Брат в някои моменти държи що годе сухо, но явно има и моменти, в които се покачва. Като поствам списъка с храната пиша също колко е влагата и температурата, ако искаш виж малко по-назад последните няколко пъти какво съм писал като стойности. Максималните стойности са все над препоръчителните за период на цъфтеж. Пък и при мен въздуха е влажен, което също допринася за този проблем. Скапана работа, но .. дано успея да мина без щети по някакъв начин :)
 
Chupakabra

Chupakabra

Поливай само при изгрев(цъкане на лампите) последния път нямаш проблем , знам как е времето там. Няма да имаш ядове.
 
shennong

shennong

Поливай само при изгрев(цъкане на лампите) последния път нямаш проблем , знам как е времето там. Няма да имаш ядове.
Така поливам. Всеки път поливам малко след като светнат лампите, защото и тогава имам възможност като цяло. Ще видим какво ще излезе.

Засушаване само накрая преди да режа ли ? Вече са в 39-ти ден от 12/12. Това ще рече грубо 6 завършени седмици, като изкарам една седмица за предцъфтеж излиза, че скоро на 16.07.2015 ще завършат 5-та седмица и започват 6-та.
 
bigjimmyss

bigjimmyss

Засушаване се прави от 2-рата до 6 седмица цъфтеж ;) с цел корените да дишат повече:) ГХ казват че го правят по 5 дни, но при високи температури е рисково :) така че просто чакаш саксиите да олекнат и поливаш това е засушаването при теб ;) Успех
 
shennong

shennong

Благодаря за уточнението :) В такъв случай до сега съм правил засушаване на половината цветя в бокса, защото пият повече вода от другата половина - 3 дена без вода и са леки като перце. Затова като поливам, на едната половина започнах да давам повече вода от колкото на другата, че горе долу едновременно да имат нужда от още.

Oт казаното разбирам, че не трябва да ги засушавам накрая преди да режа, така ли ? Само промивки и на тъмно за 1-2 дена ?
 
shennong

shennong

Гроу-а е 100% органика, ако се водим по това какво пише на добавките. Бустера ми е пепелта заедно с гуаното и поради тази причина в горния слой на почвата се наслояват частици от торовете, с които поливам, за това ще го обера преди да почна с промивката.
При положение, че е органика 1 седмица промивки трябва да е предостатъчна, нали ?
 
shennong

shennong

Колеги също така се чудя, ако полея с двойна доза пепел дали ще ги преторя ?? Тази вечер ще е поливането с пепелта и от съветите ви зависи дали ще е доза и половина или две дози. Ако има някой който го е правил ще съм благодарен да сподели.
 
shennong

shennong

Мерси за хубавите думи брато :) Малко ме прехвали, защото можеше по-добре да се случат доста неща, пък и сега се появиха тук там разни проблеми, които определям може би нещо като мг, азот и кой знае какъв още дефицит. Като мога ще ги снимам, за да им направим една диагностика. Всъщност проблеми се забелязват при половината от цветята - тези, за които споменах, че пият по-бързо водата. Фаворита ми са именно тази част от растенията, не че на останалите не им се радвам, но тия са с мазната структура и неповторима супер специфична миризма.
За кой ПК бустер казваш, че би бил по-добре от пепелта ? Да го видя ако е органика.
Хвърлих едно око набързо на въпросната тема и видях много яки GSC-та, направо диамантчета :cool: Мерси за темата, тя е голяма и наведнъж няма как, но със сигурност бих я попреглеждал от време на време :)
 
shennong

shennong

Ходих до харема, да ги нахраня, но видях, че могат да поизсъхнат още и оставих сместа за следващия ден. Дано да няма ядове за буламача в тубата, че трябва да стои един ден в тия жеги. Приготвил съм двойна доза пепел + още неща.
 
shennong

shennong

Намерих органичните гроу, блоом и ПК бустер на B.A.C. в един бг онлайн магазин. Бустера е 45.58 лв за 0,500л. Как ти се стори след като го използва ? Boost-ва ли ги както си му е реда ?
За първия си индор реших да се доверя на торовете, с които помпя аутдора, защото съм доволен като цяло. Взех и малко допълнителни екстри, с които аутдора не разполагаше и се надявам накрая да се получи добре този гроу.

А ако слагам двойни или тройни дози от препоръчаните за пепелта и гуаното, дали ще успея да се доближа по някакъв начин до концентрацията и ефекта на химичните бустери ? За жалост нямам с какво да меря ЕС на разтвора, пък и да имам не знам дали ще мери правилно органиката.(имаше някакви изказвания, че май не замервало правилно ЕС на органика, което нямам идея дали е вярно)
 
shennong

shennong

Ами живот и здраве като правя пак гроу бих опитал органиките на B.A.C. щом даваш позитивни оценки. А пх-то си го следя и почти всеки път се налага да го коригирам до 6,5-6,6.
За друг път съм решил със сигурност, че лично ще си направя поне една от органиките, а именно по-добрата домашна рибна емулсия - риба, меласа и малко магнезий. Тоя фиш паудър на ГК нещо май не ме кефи.
Абе и аз уж все чета, че с органика трудно се преторявало ама де да знам, викам да си питам. Значи не очаквам преторяване сега след двойната доза пепел, а прилично набъбване :cool:
 
Top Bottom