1st ind.r season for me :)

Здравейте! По пътя на конструирането на бокса срещнах няколко проблема, с които не мога да се справя.

Indoor​
  1. Сорта - харесал съм си G13 Haze на Barney's Farm. До колкото разбрах е хибрид, повечето сатива. Планувам да си взема нормални семки, да ги пусна да порастнат и да видя кои ще излезнат женски. Тук идва и частта, която не ми е ясна. Ако да речем от 10 излезнат 3, възможно ли е да клонирам тези 3 и който от клонингите оцелее, да го отгледам редом с "оригинала"?
  2. Саксии - докато са малки в какви саксии да ги отглеждам? А когато порастнат големи какви ще ми трябват? Гледам тук се оразмеряват в литри, но когато отида в магазина, то там не пише коя колко литра е.
  3. Почва и торове - каква почва точно трябва да взема? Става ли с някаква нормална или трябва да се гледа нещо някакви съставки? Отделно виждам, че доста от хората ползват BioBiz - понеже никъде в града ми не продават такива течни торове, а обиколих поне 10 гаражчета (такива са местните "градинарски" магазини за съжаление) и във всяко едно ми казват че няма, и че много вносители на течни торове имало и всички били г/д еднакви. Също така ме питат защо точно държа на тази марка, а отговор нямам. Та каква е наистина разликата м/у обикновените и тези, които споменавате тук (БиоБиз, Дъч формула и т.н.)
  4. Поливане - понеже когато порастнат големи предполагам че трудно ще влизам отдолу да ги поливам, дайте някакъв акъл какво приспособление да използвам, за да не се чудя как да се шмугвам в гората? Някъде бях чел с фуния и маркуч? Така няма ли да е прекалено, ъм... не-равномерно?
  5. Филтър - как се казват точно тези "топчета", използвани за направата на такъв карбонов филтър? Г/д по кои магазини да ги търся?

Това са общо взето нещата, които ме интересуват, а не успях така много да разбера от четенето на дневници.


Outdoor​

Паралелно с indoor проекта мисля да подкарам и един аутдор (за който е малко рано да говоря, но по-добре рано, отколкото късно). Та, намерил съм си местенце из едни драки (от гледна точка на сигурността) ама проблема е, че из тези храсталаци мястото е прекалено малко и част от тях пречи на слънчевата светлина. Каква трябва да е влажността, температурата и ph-to на почвата там? Целта ми е да измеря, преди да бодна, за да знам дали ще стане или да си търся друго място. Видях, че често растенията биват нападани от гадинки. Каква подготовка трябва да направя на почвата и с какво да напръскам против тези гадинки? Също така, какви торове ще ми трябват за там и евентуално мога ли да ползвам същите, като за индора?

Това са нещата, които горе-долу ме интересуват, а не успях да разбера. Извинявам се, ако въпросите са прекалено глупави..:sad0047:

P.S. откакто съм с Globul GOWeb Unlimited доста често взех да посещавам форума:giggle
 
2,263
263
Пич ти до сега само картинки ли разглеждаш във фермата. Седни си на Д-то и прочети нещо, поразтърси се за информацията. Половин година си наоколо би трябвало да знаеш, че единствения начин да направиш добър избор е като научиш какво, как, кога и защо. Един от начините е и с питане, след ресърча и скимирането на информацията. Ако не си правите труда да си ъпгрейдвате личните бази с данни в главите цял живот ще ве лъжат всякви мизерници за тва и онова. Ще получиш отговори естествено но почвам да си мисля че не схващате базистни неща. Ясно е че неможе да се предпази всеки нечинаещ да бъде заблуден но поне тука във фермата бъдете един левел над другите, иначе за кво си губим времето с вас.
 
Гледам да се предпазя от грешки... Защото от доста време спестявам и сега съм към края - за сега съм си купил лампички и дървен материал за оформянето на самия бокс. Скоро поръчвам семената и искам да съм изчистил всяка една подробност преди да почна с цел предпазване от грешки... Това е, просто каквото мога да избегна от сега - поне да го направя. Иначе това, че всеки може да ми даде какъвто и да е отговор - така е, прав си.. но поне малко или много може да ми каже нещо, което не съм предвидил ;) Съжалявам, ако съм обидил напредналите - не съм искал да го направя.
 
1,068
113
Само да те питам,защо дървен материал?
С ЦД и УД щеше да ти излезе ем по лесно,ем по евтино....
 
Под ЦД и УД да разбирам cd профил ли? Трябваше да използвам дървен материал, защото мястото просто не позволява друго. Също така намерих малко по-евтино. Иначе за бокс с размери 1.5х1.5х1.8 излиза някъде 110-120лв. материала - не мисля че е чак толкова скъпо...
 
ЦД и УД са алуминиевите профил за монтаж на гипскартон :) удобно и лесно
 
2,263
263
staneca ОК явно си се отнесъл доста на сериозно с индоор проекта си. Все пак сериозно ли питаш кви саксии ти трябват? ДА не ги объркаш нещо ли?
 

Latest Cannabis Seeds

Xanadu

Xanadu

Bandaid Haze #7 x Pre98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Bubba’s Sis

Bubba’s Sis

ChemSis x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Schromba

Schromba

Schrom x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Kaffir Kush

Kaffir Kush

Key Lime Pie x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Top