2 x Himalayan Gold + White widow

69
16
И така след първият ми допир с лампите дойде времето и за първият ми индор проект.

Бучнал съм 2 x Himalayan Gold (GHS)
и една Вдовица (другата не покълна) - пак на зелената къща.

В началото нещата тръгнаха добре...даже доста добре.
Много бях зарибен от видео презентацията на хималайското злато и реших да го пробвам и навън след като клонирам сегашните си разстения ако са живи и здрави дотогава.

От няколко дена започнах да наблюдавам как първият чифт листа на вдовицата започват да пожълтяват а в последствие и следващият след него.За сега не съм торил с нищо и в момента са в третата седмица.Гледам да поддържам температурата в нужния диапазон а за влагата малко нямам инфо (спек малко финансов).Днес сутринта бяха оклюмали всички до едно,като се съмнявам че може да е било от сушинка - полях семпло.Към 10 ми се цъкат лампите и ще ги щракна.Сега поствам последните снимки които съм им правил на 2 седмици вегитация.
Ще съм благодарен за всички мнения и съвети !
А да светя с 2 x 150 CFL White и 4 x 35 2700K...
 
168
16
Ами азотна недостатъчност ми изглежда това- ще трябва да прибавиш някакъв тор за вагирация- той ще е с повечко азот и ще се оправят.
Но хайде дай повечко инфо. Каква почва, поливане, температура... знаеш си. Свтлината ми изглежда пре достатъчно.
 
69
16
Почва:
60% Торф
30% Перлит
10% Калифорнийски черав :d
Температура:
Дневна 25-28
Нощна 17-18
Поливане само с чиста престояла водица

Понякога се случва дневната температура да скочи до 30 градуса което не е много добре но се надявам да не е фатално.Бокса който ползвам в момента е малък (стария който използвах предния път) , но като поотраснат още малко ще ги местя в по-голям ( около 1 кв.м. на 2.20 височина ).
Мислех да ги торна в началото на 3-тата седмица с азотно торче...явно трябва да се вслушвам в интуицията си (малко прекалявам понякога с торовете)
 
B

bahura

Guest
Ами щом ти е толкова висока температурата махни едната 150в цфл и просто приближи останалите предостатачни са ти в този етам не е добре да стигаш 30С. Както не е хубаво да падаш под 18С. Това си е много важно за доброто развитие на растенията. Или ако можеш увеличи вентилацията в бохса и го дръш леко отворен през деня. аз ако бях на твое място щях да ги гледам до този етап само на 1x 150w и щеше да им е идеално. След да кажим още една седмица когато ще сa наляли доста щях да пусна и другата 150w cfl лампа. А тези 4x35w 2700k cfl щях да ги пусна 4,5 дена преди на ги пусна да цъфтят. И вече при приминаването от 18/6 към 12/12 се пуска hps-a ;)
 
69
16
Втотарата 150 ватова я сложих вчера - просто експериментирам.Разстенията са на минимално разстояние от лампите вчера го увеличих малко от страх да не ги изгоря.Относно тези на 2700 - чел съм че не е зле да се комбинира и във вегитацията с такива ( преди тва ги ползвах за цъвтежа на предните ми разстения).За цъвтеж ще ползвам 400W HPS + 4 x 35 CFL 2700 - като се замислям и да оставя едната 150W.

Някакви други идеи за пожълтяването на листата?След малко ще ги торна малко с 10/3/4 ( N/P/K )
 
168
16
Ами честно- мисля , 4е това е решението. Просто(както съм сигурен , 4е знаеш) не прекаляваи с торенето. Малко като за начало. А тази по4ва не е ли всъщност аа Био Бизз лаит микса. Както и да е. Добре звучи всичко при теб. Дори и за температурата не мисля , че е чак толкова много. То си и зависи къде я мериш. Ако е под пряката светлина на лампите може и 35 да ти показва и да не е много.
Аз лично не виждам някакви признаци на висока топлина при твоите китки. Даже на тази снимки като за 2 седмици растения мисля, че са доста добре. Продължаваи добрата работа и ни дръж информирани.
ПС Много те моля да ми кажех как си свърза 150 ватовите лампи към тока. В смисъл дали си използвал трижилен кабел(дали си ги заземил ми е мисълта). Че тези дни си чакам доставката на 250вата цфл и се чудя какъв кабел да използвам за да свържа рефлектора към тока. До този момент бях с hps а при тях с тези запалки и баласти нямаше нужда от заземяване, но при тази 250 вата цфл така и не мога да намеря информация. А естествено ме е страх да не грумне , 4е е скъпа.
Благодаря предварително и ти желая успех с торенето!
 
B

bahura

Guest
Немисля, че трябва да се заземява цфл лампа затова не ти е нужен трижичен кабел. Просто я вклучваш към един таимер и това е
 
168
16
Дано си прав, брат. Че ще ми е голяма мъка да ми изгори лампата.
 
така няма начин да ги закараш до края човече. измери ph на почвата и го вкарай в нормата преди да ториш и да ги изгориш . Сигурно е от торфа или от водата с която поливаш.моя микс е подобен на твоя даже доста по силен но не ми се случват такива работи
 
76
18
Spar row като мериш Ph на почвата не може да се разбере дали са преторени.Тои ти е написал че само с вода ги полива.Ако искаш да разбереш дали са преторени са мери EC на почвата.Капни и малко азот на вдовицата би трябвало да се опраи. Когато е в пръст тори само 1 път в седмицата наи-много то остава в пръста.
 
168
16
Ако почвата му е тази, която си мисля- не вярвам да му е паднало толкова много pH-то, 4е да е вече проблем. На 2 седмици растения са все пак и са поливани с вода само. То трябва да е 5, 4е толкова бързо да му пожълтеят растенията.
BioBizz LIGHT-MIX
Съдържа 60% торф, 10% BioBizz WormHumus, 30% перлит.
pH: 6,2 EC: 1,2
Неговото описание е същото като това. Тази почва я използвам и няма начин само с поливане с вода за 2 седмици да падне. Пада 4ак като почнеш да го поливаш с торове. Преди това си стои около 6 някъде.
ПС Не 4е не е добре да го провери все пак. И тези саксии ми се виждат като едни мои, които използвах за лол райдъри. Те мисля са не повече от 5 литра и като нищо вече им е понамалял азотът.
 
69
16
Поствам снимки от преди малко...торих семпло и ще видя резултата тия дни.Ако не им понесе ще ги промия.Засега само вдовицата се цупи нещо.Хималаите се развиват малко по-бавно като се има на предвид че се пръхнаха с няколко дена закъснение...особенно най-малката - тя изостава с близо 5 дена.Няма лев за PH метър а ми се иска да го следя...най-малкото да знам това на водата с която поливам какво е.Вдовицата е в 19 ден вегитация.

Newcomer не се коси за свързването...всичко е както при обикновенните крушки (няма запалки и дросели - те са вградени в лампата).Единствено внимавай да не я счупиш друго неможе да стане.Аз строших една при завиване...
Благодаря за коментарите и съветите!
 
76
18
Никога няма да му падне под 5 защото на водата е 8 остаите го тва Ph не е тва проблема.Трябва малко тор да им сложи все пак само едно растение е жълто.
 
69
16
Тия генни работи със семките маата си е...

За пръв път виждам разстение вместо двойки листа да вади тройки още от пукането на семката - като трилистник е :d

Почвата сам си я миксвах - на торфа пишеше че е с ph 6 - 6.5
 
168
16
В София водата е между 7 и 7,5- един пи4 с електронен апарат го мери 4есто и ми казва(еколког е). Само за инфо ви го казвам ако някой се интересува.
Радвам се, 4е само с двужилен кабел ще мина. А колко ти е квадрата кабела на 150 cfl-а? Сори, 4е само те тормозя за това.... :blush
Инъче стискам палци да се оправи вдовицата.
 
168
16
Чудна таблица, rqpa. И на мен ми стои на десктопа. A инъче този помощмик ми се струва копиран от 420magazine...
 
168
16
... DONT feed more than 1 time a week, use 1/4 strength for first feeding and then go up to 1/2 strength from then on when using chemical nutrients. Its very easy to overdo it. Causes leaf tips to appear yellow or burnt. To correct soil should be flushed with three gallons of water per one gallon of soil. NEVER give nutrients to plants that are under 2 weeks of age, at this age the soil nutrients are enough to suppliment them untill 2 weeks of age or more depending on how good your soil is. Using ferts before 2 weeks will almost likley kill your plants....
Важно и добре казано.
 
ряпа ,не съм казал че са преторени (знам че не са торени изобщо) а че нещо им пречи да се хранят ПХто е избягало или липса на кислород в корените(удавени,преполяти). за ЕС мерилки не мисля да говоря. Виж колко са малки още растенията. Астрал със сигурност азота си е там в почвата и не им трябва да ги ториш още.
 
651
63
Много готини растения Astral :) а за проблема с дамата защо не пробваш да удариш един буфер на почвата около 7 би трябвало да се стабилизира както казва Spar row може нещо да и пречи от избягало пх вследствие заключен азот и др :)
Поздрави
 

Latest Cannabis Seeds

Strawberry Sorbet
Sold out

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash
Sold out

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Strawberries & Cream
Sold out

Strawberries & Cream

Connoisseur Genetics
Strawberry Cough x The White
5
Feminized
Limited
$80.00
El Chapo
Sold out

El Chapo

The Plug Seedbank
Sour Diesel IBL (ECSD) x Headbanger
6
Feminized
Limited
$90.00
Top