2 x Himalayan Gold + White widow

69
16
Благодаря за съветите и коментарите.Моля разяснете ми какво имате предвид под буфериране на почвата.Преди малко си купих ph тест и замерих това на водата с която поливам.Стойноста и е 7.5...нямах време да замеря ph-то на почвата - преди малко угаснаха лампите.До момента няма следи от преторяване и изглеждат добре с изключение на проблемната вдовица.

Благодаря отново на всички отзовали се! ;)

Мога ли да сваля ph-то на почвата ако евентуално се е повишило само чрез разтвора с който поливам или трябва да предприема и други мерки?Мисля до седмица да ги пресея в по-големи саксии и да следя от тук натаък ph-то при всяко поливане.
 
B

bahura

Guest
следващия път полей с вода,като направиш пх-то 6,0
Има в предвит, че когато ти падне pH-то на 6,0 можеш да полееш с необработвана престояла 24ч вода от чешмата (която е 7,5 - 8)

Аз лично предпочитам да поливам постоянно с разтвор 6,5 като го понижавам с pH Grow Down, pH Bloom Down

Купил съм си и използвам само Down защото водата ми е 7,5 ; 8 и не ми е необходимо pH Up-а

Попринцип навсякаде чешмената вода е над 7; 7,5

Заради хлорта
 
69
16
Тва е така...няма начин с тая "пречистена" хлорирана и мъртва вода.

Аз също смятам да ползвам PH Down...идеята е така стабилизира ли се PH на почвата?
... за пръв път се забърквам с мерене на PH
 
B

bahura

Guest
Ами виш сега ако пръвта ти е 6,5pH и поливаш само с разтвор 6,5 няма как да се промени pH на почвата. И като знаеш това можеш да си направиш извода ,че ако pH на почвата ти се е качило на 7 - 7,5pH пожеш да полееш с разтвор 5,5 - 6 pH
 
168
16
Вижте с каква вода почнах да поливам аз:
HISSAR "Жива вода" - много ниска минерализация <50mg/l pH-7
Има я в "CBA" supermarketi. Струва около 50 стотинки за 1,5 литра(в синя бутилка е) . Не е много като се има предвид , 4е това е най- близкото до дестилирана вода, което намерих.
 
168
16
Добре де- аз като премеря пХ на разтвора (торове на Биобиз и вода) и той ми показва около 5,5 при вода 7,5. Смятайте колко свалят торовете. Как така pH Down- че няма ли да стане още по ниско. Аз имам едно pH Up, но са ми казали, че тези изкуствените коректори са лоши за растенията. Знам , че се използва някаква вар за буфер, но нито зная от къде да я намеря, нито как точно да я използвам.
Хайде наистина някой по- компетентен да обясни какъв Буфер може да използваме в Бг и също от къде да го намерим. Това е много важно и освен на Astral и на мен съм сигурен, 4е има един куп гровери тук, за които това ще е много полезна информация. Благодаря.
 
B

bahura

Guest
Незнам ... торовете на биобиз може да са с някакво pH, но тези които аз използвам нямат (Dutch Formula). Първо се прави pH на разтвора после се добавят торове
 
69
16
Ползвах Лактофол при първото торене....не ми се бързаше щото искам да използвам само органика...както и да е не мисля да продължавам.

Та идеята ми беше че и аз установих, че тора сваля ph-то.Моето от 7.5 с азотния стана 7.0.
 
105
18
Лимонена киселина! Лимон! Прочетете малко по въпроса! Безвредна е!
 
69
16
Пич ако искаш нещо да кажеш защо направо не го направиш....нали споделяме...уж?!
 
105
18
Пич ако искаш нещо да кажеш защо направо не го направиш....нали споделяме...уж?!
Няма проблем да кажа! Обаче ако всеки използва всичко което прочете без поне елементарно да се замисли каква ли реколта ще изкара! Лимонената киселина е БЕЗВРЕДНА за нас и за почвата и за растенията.
Лимонената киселина е слаба органична киселина, съдържаща се в цитрусовите плодове. Тя е естествен консервант и се използва също за придаване на кисел вкус на храни и напитки. В биохимията тя е важен посредник в Цикъла на Кребс (наричан още „цикъл на лимонената киселина“) и поради това участва в метаболизма на почти всички живи същества. Използва се и като екологичен почистващ препарат и действа като антиоксидант. Намира приложение също така в медицината, текстилната промишленост и фотографията.

Лимонената киселина се съдържа в много плодове и зеленчуци, но е най-концентрирана в лимоните, където може да съставлява до 8% от сухото тегло на плода.

Киселинността на лимонената киселина се дължи на трите карбоксилни групи COOH, всяка от които в разтвор може да отдели протон. Ако това стане, се получава цитратен йон. Цитратите са чудесни буфери за регулиране на pH на киселинни разтвори.

Цитратните йони образуват соли, наречени „цитрати“ с много метални йони. Сред тях е важен калциевият цитрат или „кисела сол“, който се използва широко за консервиране и овкусяване на храни. Освен това, цитратите могат да хелатират металните йони, което ги прави подходящи като консерванти и омекотители на вода.

При стайна температура лимонената киселина е кристален прах. Тя може да съществува както в безводна форма, така и като монохидрат, който съдържа по една молекула вода на всяка молекула лимонена киселина. Безводната форма кристализира от гореща вода, а монохидратът се образува, когато лимонената киселина кристализира от студена вода. Монохидратът може да се преобразува в безводна форма чрез нагряване над 74°C.

От химическа гледна точка лимонената киселина има качествата на останалите карбоксилни киселини. Когато се нагрее над 175°C, тя се разпада, отделяйки въглероден двуокис и вода.
Откриването на лимонената киселина се приписва на иранския алхимик от 8 век Джабир ибн Хаян. Средновековните учени в Европа забелязвали киселинната природа на лимоновия сок. Такова знание е записано в енциклопедията „Спекулум Маюс“ („Великото огледало“) от 13 век, съставена от Винсент от Бове. За първи път лимонена киселина е изолирана от шведския химик Карл Вилхелм Шееле, който я кристализирал от лимонов сок. Промишленото производство на лимонена киселина започва през 1860 г. на основата на италианското производство на цитрусови плодове.

През 1893 г. Карл Вемер открива, че хлебният мухъл може да произвежда лимонена киселина от захар. Микробното производство на лимонена киселина обаче не придобива промишлено значение докато Първата световна война не разстройва износа на цитрусови плодове от Италия. През 1917 г. американският хранителен химик Джеймс Къри открива, че определени разновидности на плесента Aspergillus niger биха могли да бъдат ефективни производители на лимонена киселина и Пфайзер започва промишлено производство, използвайки тази техника, две години по-късно.
 
69
16
Благодаря за инфото...не мисля ,че ми беше нужно цялото.Можеше да споменеш само за буферирането.


Цитратите са чудесни буфери за регулиране на ph на киселинни разтвори.
 
168
16
И сега от толкова текст какво разбрахме...: че е добър буфер лимонената киселина(което вече го знаехме). Но как да я използваме и от къде да я купим....? нали това беше идеята. А и лимонената киселина или лимонов сок... се използват само за сваляне на ph. От което имаме по рядко нужда.
 
168
16
Here are some ph buffers when your ph is too high: Use these SOIL PH Adjustments to lower your ph: sawdust, composted leaves, wood chips, cottonseed meal, leaf mold and peat moss. Sawdust, composted leaves, woodchips and, lemon juice, PH DOWN.

Hydro PH Adjustments: PH Down (vinegar and lemon juices are good for soil, but not recommended for hydro use) Phosphoric acid during flowering and Nitric acid for vegtative growth.Thanks goes out to syko2 for that one! (Only quality PH buffers should be used to adjust ph and be sure the buffer and nutrient work's well together.)

Here are some that will raise the ph: use these SOIL Adjustments when your ph is to low: PH UP, dolomite lime, hardwood ash, bone meal, crushed marble, or crushed oyster shells, potassium hydroxide <--- Thank you Uncle Ben!

Hydro Adjustments: PH UP,lime,potassium hydroxide and potassium sillicate .(Only quality PH buffers should be used to adjust ph and be sure the buffer and nutrient work's well together.)

Защо никога не казват как да се използват...
 
661
63
Добре де- аз като премеря пХ на разтвора (торове на Биобиз и вода) и той ми показва около 5,5 при вода 7,5. Смятайте колко свалят торовете. Как така pH Down- че няма ли да стане още по ниско. Аз имам едно pH Up, но са ми казали, че тези изкуствените коректори са лоши за растенията. Знам , че се използва някаква вар за буфер, но нито зная от къде да я намеря, нито как точно да я използвам.
Хайде наистина някой по- компетентен да обясни какъв Буфер може да използваме в Бг и също от къде да го намерим. Това е много важно и освен на Astral и на мен съм сигурен, 4е има един куп гровери тук, за които това ще е много полезна информация. Благодаря.
буфер се прави от слаба киселина и нейна сол :) в случая давам пример с оцетна киселина и натриев ацетат и зависмост от пх-то което искаш да получиш от едното слагаш повече от другото по малко но все пак това са малко опасни неща и не е за всеки:character0095:особено пък за хора като вас с пара в джоба :)
Поздрави
 
661
63
попринцип всеки тор се разлчава,някой свалят пх други качват и това си зависи какво са използвали за направата им.Азотната киселина е много силна като солната и не могат да образуват буфери но пък солите им са с неотрално пх-7 :)фосфорната киселина тя е по слаба и се дисоциира на 3 степени с отделяне на последователно 1,2,3 водородни катийони почвам да усещам как става трудно за разбиране а по-просто няма как да се напише още по зле..на татъка става още по объркващо,сложно и ОПАСНО все пак това са киселини и някой доста се сърдят като тръгне човек да ги разрежда с вода примерно :) тези неща са за хора който имат поне някакви познания в тая област иначе абе много си е опасно и съжелявам много че написах ония пост и трябва да обяснявам за това:bowто си е като два свята направо..в единия свят хората бъркат бъркочите а в другия човек отива в магазина и си ги купува в бутилка примерно хехе :)
Поздрави
 
168
16
Ама как така пара в джоба... Ако ни знае6 с какъв бюджет сме вси4ки тук...
Още някой да каже нещо по въпроса? И моля кажете от къде да ги намерим материалите, защото ако ще още 100 4овека да изброят 1000 буфера смисъл няма да има ако не знаем как да се сдобием с тях.
Натриевият ацетат е химично съединение с формула CH3COONa. Натриевият ацетат се получава чрез взаимодействието на сода бикарбонат (сода за хляб) и оцетна киселина (етанова киселина).
Ето аз как го разбирам: сода бикарбонат + оцетна киселина = Натриевият ацетат
Как тогава: "буфер се прави от слаба киселина и нейна сол в случая давам пример с оцетна киселина и натриев ацетат и зависмост от пх-то което искаш да получиш от едното слагаш повече от другото по малко.....
Малко тавталогия се полу4ава май....
 
69
16
Мисля че ако наистина има някой който има опит може да се обясни малко по-простовато....вярно е че това е отделна материя,но все пак не е задължително да си химик за да направиш нещо от сорта.Най-леснo е да си купиш шишенце ,а относно хората с парите аз лично не се причислявам към тях...падам си повече по направи си сам...или както е прието в БГ - от нищо нещо :D
 
69
16
Малко експериментални резултати:

на литър вода с PH 7.5 добавих 5ml фреш от лимон
PH падна на нужните ми 5.5

Незнам до коко ще са точни данните в зависимост от лимона който се ползва :rofl
 

Latest Cannabis Seeds

Sundae Cookies
Sold out

Sundae Cookies

Divine Genetics
Sundae Driver x GMO Cookies
12
Feminized
New
$200.00
Sunset Sherbet S1
Sold out

Sunset Sherbet S1

Divine Genetics
Girl Scout Cookies x Pink Panties
12
Feminized
New
$200.00
Strawberry Sorbet
Sold out

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash
Sold out

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Top