2 x Himalayan Gold + White widow

69
16
Малко позаебах темата...нямаше го апарата за снимки....както и да е.Нещата вървят добре...все още държа булките във вегитация с цел повече клони- повече клонинги.Преместени са в новия си дом от доста време че с тия кашони не стават сериозни неща.
Светя все още със същите лампи и вече се усеща недостиг на светлина имайки в предвид че към сегашните китки добавих още 7 от които вече 4 са аут от бокса....нема място.
Ето и малко снимки:
 
168
16
Изглеждат много добре- като се има предвид какво преживяха в началото. На колко дни са вече? Изглеждат ми огромни. По колко са: 80-90 см или повече. Целите ли ще отидат за клонинги?
Сега ако ги пуснеш 12/12 и ще станат към 2 метра. Дали имаш тплкова място или ще ги използжаш само за клонинги ? Ама и аз те затрупах с въпроси...
 
X

xubpug

Guest
направп виждам над 20 клонинга тук:banana:
 
69
16
Смятам да отрежа по 5-6 клонинга(може и повече) от разстение включително и върховете и да ги пусна да цъфтят.В момента са към 80 санта без саксиите.Ще ми е първо клониране така че може и да изчакам седмица може би преди 12/12...малко несигурен се чувствам...ае като всеки първи път
Поздрави
 
X

xubpug

Guest
постараи се да им е влажно и топло и не мисля че ще имаш проблем
 
168
16
Кво малки! Адската джунгла. Сериозно. Не ти ли свърши мястото? Аз си мисля, че трябва да им удариш една фризура на клонингите. че много големи листа виждам и ше им е по трудно... Нали се сещаш как се подрязват листата. или поне мо-големите.
 
69
16
И аз си го мисля тва за подкастрянето...наистина са големи листата на някои от клоните.До сега бяха захлупени плътно с капак...днес мисля малко въздух да им вкарам и да видя как ще се адаптират.Ползвал съм лактофол вкоренител.
Едно въпросче - колко трябва да е влажна почвата? (ползвах компресирани торфени палети Jiffy )Поеха доста вода и ми се струва че е прекалено много.На няколко пъти притискайки торфа към клоните отцедих част от нея - дано не съм отмил хормона така!

За мястото и аз малко взех да се притеснявам...все нещо ще измисля:character0025:
 
105
18
Май е по-добре да се изстискат от излишната вода предварително, аз големи ядове брах с клонингите, ако е много мокро не се хващат! трябва само да е влажно! А откъде закупи джифи-то?
 
105
18
А относно мястото, и при мен се получи така! Затова преработих всичко отначало- отделен по-висок бокс само за цъфтежа!
 
69
16
В бриколаж има 12 бройки за 6.50.Мисля доста добра цена и доста удобни за ползване.Даже в момента мисля има неква промоция мини оранжерия заредена с палети за 8-9 лв...но не става за нашите цели.Дават я за засаждане на семена(много е нисък капака и)
Бокса ми е 2.20 висок но е разделен на 2 части като втората (по-ниската) в момента помещава клонингите.Мисля да ги изкарам и да махна преградата като за начало защото мястото отдолу попривърши
 
105
18
Aз малко преебах 4-5 клонинга обаче успях да си направя 40 и вече знам как най-добре да си ги правя, с материали за 10 лв мога да направя 200 кл. така и така имах време! и Вече използвам цялото място максимално, Вече имам 4 майки от 4 различни сорта фем. и си готвя 40 бр за навън 10 да оцелеят ще съм предоволен, залагам голям % смъртност за да се разочаеовам по-малко! :) един вид застраховка!
 
69
16
Въпреки грешките които и аз допуснах след по-малко от 7 дена вече имам 4 вдовици с коренчета.Очаквам и другите скоро

@ nov_indoor Опита му е цаката....верно без четене не става ама като почнеш да ги пипаш нещата добиваш увереност!Аз съм доволен от Джифито трябва само да се внимава да не са прекалено напоени с вода (грешката която аз допуснах)
4-5 демидж от 40 мисля е повече от успех при теб.Аз имам заложени 12 - по 6 от сорт със същата идея като твоята - за навън.Мисля адаптацията е най-важна в случая.

Едно въпросче:Веднага ли да пресаждам вкоренените резници.Притеснявам се от светлината да не стане сакатлък...дали са достатъчно развити.
 
105
18
Аз ги държа в перлита докато станат много и големи коренчета! После като ги пресадя ги оставям на сянка някъде в стаята или ги пресаждам точно преди тъмния период. това което виждам на снимката може да го пресадиш, ама не му притискай много пръстта, че коренчетата са му нежни, аз ги пресаждам и с такива и с по-големи корени, с по-малки им е трудно и се бавят 1 седмица! Само ми кажи как така за по-малко от 7 дни порастнаха коренчетата? при мен това става за 2 седмици!
 
A

ALB3RTsWeeD

Guest
клонингите трябва да се пресаждат веднага след като се покажат коренчетата понеже не обичат светлина
 
69
16
Благодаря за отговорите...просто за няколко часа се показаха.Снощи нямаше и следа от коренчета.След малко ще пресадя вкоренените.
Само ми кажи как така за по-малко от 7 дни пораснаха коренчетата? при мен това става за 2 седмици!
Аз също останах приятно изненадан.Светя 24/0 с 2 пури по 18 вата.Температурата 22-25 макс.Отопление на почвата не съм ползвал.Явно е от сорта.От другия няма резултати все още.
 
105
18
клонингите трябва да се пресаждат веднага след като се покажат коренчетата понеже не обичат светлина
Аз слагам слой перлит под тампоните с вата и корените се крият в него! не стоят на светло! Пък и като редиш тампоните един до друг плътно, пак не стига светлина до тях!
 
A

ALB3RTsWeeD

Guest
Аз слагам слой перлит под тампоните с вата и корените се крият в него! не стоят на светло! Пък и като редиш тампоните един до друг плътно, пак не стига светлина до тях!
може би имаш предвид кубчетата вата те даже си имат и от страни оградено с бял найлон но имах предвид за на другия колега който използва juffy дори и при семките пак се действа по същия начин ;)
 
69
16
Малко ъпдейт
Клонингите се развиват доста добре...особено вдовиците които учудващо бързо се вкорениха и развиват.Хималаята както може би споменах нещо не ме радва с развитието си и като цяло при нея малко по-бавно стават нещата.От 6 клона имам 3 вкоренени и пресяти ,а от другите 3 възлагам надежди на 1.При вдовицата 100% успех без забележка.

Мисля бях писал някъде че изкарах няколко растения от бокса (4) поради липса на място и от месец са на слънчева светлина.Мислех си,че ще се върнат към вегитация след първоначалния шок от смяната на фотопериода,но сега като се замисля май няма да стане.От 4-те ми останаха 2 момички , които бързо литнаха нагоре и започнаха да цъвтят.Въпроса ми към хора които са се сблъсквали с подобна ситуация е:
Дали сега след като вече деня расте осезаемо има някакъв вариант да минат към вегитация и по какъв начин ще им се отрази това?Питам не толкова заради въпросните 2 момичета колкото заради клонингите които скоро ще пресея навън.Щот ако и те тръгнат да цъвтят по-добре е да ги оставя да поотраснат повечко.В момента са под 24/0.
Благодаря предварително на всички отзовали се!
Ето и снимките:
 
105
18
Аз лично мисля да ги изкарам навън, като станат големи поне по 40 см от саксията нагоре че и повече ако мога да ги задържа до юни ще е идеално, като ги изкарам и направо да почва да им намалява деня! Въпросът е че ще има трудности при пренасянето на големи растения навън за пресаждането!
 

Latest Cannabis Seeds

Strawberry Sorbet
Sold out

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash
Sold out

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Strawberries & Cream
Sold out

Strawberries & Cream

Connoisseur Genetics
Strawberry Cough x The White
5
Feminized
Limited
$80.00
El Chapo
Sold out

El Chapo

The Plug Seedbank
Sour Diesel IBL (ECSD) x Headbanger
6
Feminized
Limited
$90.00
Top