Autoflower (автомати) Outdoor *мнения*

  • Thread starter Topfan11
  • Start date
  • Tagged users None
T

Topfan11

Колеги, да ви попитам ако някой от вас е гледал autoflower outdoor:
1) Какъв сорт сте гледали ?
2) От коя банка са закупени ?
3) Какъв добив дадоха и от кои сте най-доволни като сорт? Разбира се ако сте използвали топирания и т.н. споделете, макар че доста хора не ги препоръчват специално за авто.
4) Кога е според вас точната дата за сеитба (директно в земята или кофички) ?
5) Използвали ли сте лампи преди да я изкарате навън, защото мярнах на едно място, че автоматите не обичат са бъдат пресаждани поради забавяне в растежа.
6) Използвали ли сте торове, какви и кога ?
7) Поливки

Можете да споделите вашите впечатления като цяло от автоматите, разбира се ако сте гледали такъв тип растения :)) Поздрави!
 
djpanda23

djpanda23

6
2
3
Браво страхотна тема и аз ще гледам автомати тази година ще ми е първият път когато ще отглеждам растения и ще са повече автоматици надявам се хора с опит да споделят знания. :)
 
V

Vando

Ще следя темата. И аз ще гледам автомати за първи път. Ще ги сея Май месец направо навън, без пресяване пък каквото стане. Семената ми са от Seeds Mafiq и един колега тук каза ,че засял 6 техни автоматика. Всички покълнали и след седмица умрели-семките били пълен боклук. Ще видим при мен какво ще стане,но по-нататък. Мойте са Purple kush и Amnezia.
 
J

jonibeibi

Аз най доволен бях от автоматите на zambeza seed и то от сорта big bud xxl auto.Гледал съм го 5 поредни години. От 60 до 140 гр.на растение съм изкарвал и ефекта беше доста силен като за автоматик обаче тази година много им поскъпнаха семките и аз се отказах от тях.Доста е добре вдовицата на ministry of cannabis около 100 гр.сухо на бройка но цъфти малко по дълго.Syrup на budha seed е също мн добър сорт и speed+ на sweet seed,много плодов аромат и вкус и по слаб ефект.Аз лично ги слагам началото на април под цфл за 10тина дена и после в трапа.Толкова от мен дано да съм ви бил полезен
 
H

Hybrid1324

1
4
3
Външното отглеждане в България 2019 стартира а тази година мисля и аз да гръмна някой автомат!
Да караме по същество, отглеждам билката от тинейджърските ми години, но последните 4 само съм отделил време и пари да закупувам (сортови) семена. Мисля, че е време да се запозная отблизо с автоматите за които четох последните 6 месеца внимателно, водих записки сравнявах проекти ( не само на нашия форум) обмислях комбинации и сега ще ви запозная с моя проект 2019:
Разполагам с 20на рандом семки като 4 години подред имам късмет или съм почти убеден, че има начин да се разпознае семето годно ли е и има ли капацитет според плода от който го вземаш, наличие на брой семена в определено количество... дали е от сатива дали е от индика и т.н. Но смея да твърдя че последните 4 години общия брой мъжки е едва 10% а последната нямаше мъжко( не мога да определя как и защо)
До 1май закупя 5 фемки които не съм решил още от кой брийдър и какъв сорт но ще бъдат закупени с тези 20 автомата:
5x Super Critical Auto - Greenhouse
5x Moby dick xxl auto - Dinafem
3x Think Different auto - Dutch Passion
а другите 3-7 броя ще са на Royal Queen
Фемките ще се стартират още с получаването им и мисля, че от там съдбата (старта) на автоматите ще зависи от климата, избрал съм различни брийдъри, защото смятам, че брийдъра е по-важен от сорта....
До 20 май ще съм в течение с прогнозата, но дори времето да не позволява най късно 20 май ще стартирам 10 автомата като от 4 те брийдъра ще засея 2 максимум 3 броя и оставя останалите за напредъка на сезона... 10на дена по-късно ще са се явили първите им същински листа и пак според прогнозата има възможност да са на цфл-ка но не повече от 10дена за да може следващите 10 преди пресяване в земята да свикнат с условията и ватовете на звездата ;) ... 20 л дупка ще бъде с 25х25см периметър (перелит .торф, мулч ... ) с цел 10 бройки да хващат не повече от 5 квадрата за да може практична ЛСТ, скрог... и най-вече дъждобранна система да бъде лесно сглобяема и по-трудно видима за простото око. Най-късно 14 дена (според преживяващия се стрес) след земното пресяване мисля да стартирам Advanced Nutrients комплект и да наблегна на кореновата система... Като ще следя в вегетационния период 6.5 пх да ми е редовната киселинност на водата, след първото хранене мисля да не ги поливам 2 дена за да може да си обере хубаво землището :D и да кача количеството вода при следващото поливане а на момента след поливането ще стартирам ЛСТ техника поне на тези които позволяват .... мисля че си представих плана до 37-40 ден на автоматите а те според много източници са главен фактор за жизнен автомат .. Рандомите ще имат максимум 3 посещения до края на Юни след засяването им в земята и съдбата ще ме отведе при тях чак до момента за чистене на педалите.... Фемките още нямам точен курс който ще спазвам, защото специално тях залагам на собствено място и има дни в които работата ми по тях надвишава нормално време .. което ме кара да съм щастлив, защото труда е най- важен и увеличава максимално шанса ти за успех ... Успех топфен.. Каквото можах да споделя споделих .. не е много но е от сърце и се надявам да съм ти помогнал :)
 
T

Topfan11

Благодаря на всички включили се!! Успех и на теб Hybrid, благодаря за споделеното и дано всички останем доволни от крайния резултат :)
 
J

jonibeibi

Имайте предвид,че автоматите почват да цъфтят много неочаквано(около 20ти ден от поникването).Ако се забавите и ги пресадите вече в цъфтеж ще се запарачат много а това влияе на добива
 
  • Like
Reactions: Ina
T

Topfan11

Така е. Хвърлил съм око на торовете fox farm трио big bloom, grow big и tiger bloom. Някой ползвал ли ги е при автомати специално ? От към сортове имам добри впечатления от critial на royalQ и critical + 2.0 на Dinaf , но фемки, а не автомати. Би трябвало и автоматите им да са чук. 2.0 го дават доста стабилен добив и сравнително бърз. Вдовицата на royalQ също я дават супер мощна авто, някой с впечатления от нея ? :) Само да се надяваме времето да не прецака всичко, че мамата си трака.
 
J

jonibeibi

Topfan11 извинявай брато ама защо си хвърляш парите за скъпи торове?Аз купувам за автоматите тор NPK15-15-15 дето е 20 лв. 2кг. и даже ми остава и за другата година
 
T

Topfan11

А още нищо не съм хвърлил :D От къде я взимаш твоята
 
J

jonibeibi

Сортови семена.Разрови тука у фермата имаше теми преди години отде да се пазарува най сигурно и евтино
 
T

Topfan11

Без прилагане на каквито и да било манипулации и директно засаждане навън само с поливки + торене за автомати, могат ли да се извадят примерно 30-40гр. от бройка ?
Виждам също, че ако се използват някакви техники за увеличаване на добива препоръчват LST или огъването на върха за достигане на повече светлина към долната част на растението. Това може ли да се комбинира с топиране ?
 
Vetrushka

Vetrushka

директно засаждане навън само с поливки + торене за автомати,
Автоматите са някакви извънземни същества и затова ли се нуждаят от специално торене за тях? Къде прочете за специалното торене на автомати искам и аз да прочета.

Без прилагане на каквито и да било манипулации
Това може ли да се комбинира с топиране ?
Не мислиш ли, че в един пост сам си противоречиш?
 
T

Topfan11

Не, не мисля че си противореча. Приятел, хайде да четеш по-внимателно и без излишни коментари. Задал съм въпроси и не чакам като отговор други въпроси. Не съм специалист, но и мразя някой да ми се прави на остроумен. Ако съм сгрешил ме поправи и изкажи мнение по въпросите, ако си гледал автомати. Нямах предвив, че автоматите се торят специално, а просто споменах че интереса ми е единствено към тях като цяло. За второто мисълта ми е огъването на върха + топиране на вече нарастващата долна част на растението, което реално ще се превърнат във върхове ? И моля, спрете да отговаряте с препратки към теми, въпроса е ясен и е зададен тук. Очевидно не съм разбрал от там и се нуждая от малко по-подробно обяснение *като за бавно развиващ* да кажем :) Успех!
 
T

Topfan11

Виждам, че имаш опит в това и можеш да споделиш по-качествено мнение от горното :) Благодаря ти!
 
  • Like
Reactions: Ina
Crazy Train

Crazy Train

Не мислиш ли, че в един пост сам си противоречиш?
Пича може да се е напафкал кога го е писал това. И аз съм писал глупости кат съм са бил нагърмял, за което се извинявам. Нека малко разбиране да има!
Мир
 
Vetrushka

Vetrushka

Виждам, че имаш опит в това и можеш да споделиш по-качествено мнение от горното :) Благодаря ти!
А не мислиш ли, че вече съм споделил? Имам 2 oudoora тук в които са отгледани общо 6 автомата. Отделно имам 3 indoora на които също резултатите са тук, пак с автомати, а ти направили си труда да прочетеш?
Говориш, че няма да прилагаш техники и следващото изречение е за тупиране. Това според теб какво е, ако не е техника? Дори това е техника с висок стрес (физическо нараняване), което не се прави на автомати!
Извода, който мога да си направя е, че не си чел абсолютно нищо, защото ако си чел, щеше да знаеш, че автоматите не се тупират и нямаше изобщо да питаш.
И ето тук е обяснено много добре за различните техники, разгледай и списък на важните теми.
https://www.thcfarmer.com/community/threads/Преглед-на-техниките-за-третиране-на-канабис-scrog-sog-fim-supercrop-lst-и-т-н.46797/
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Ina
Аз доколкото съм забелязала(мои наблюдения предупреждавам,но горе долу и другаде ги споделят хората:)) на растеж почти не им трябва торене азотно,даже лесно ги предобря и забавя.Колкото е по-дребно и бързо аутото(защото нали има и супер аутота),толкова по-малко торене,особено за растеж и почвата не е хубаво да е прекалено гореща и силна и много да с е добавя азот.Защото докато използват азота и току виж вече са в цъфтеж,когато започват други неща да им трябват,а той започва да вреди.Особено в саксия съм го забелязала,навън сигурно не може така да се натрупа...…
Същото се отнася за манипулациите по оформянето(ЛСТ,Топиране),могат да се правят,но ако е супер бързо ауто тогава...няма време,то цъфва само,а вие сте му махнали върха току що:)Чиста индика,лоурайдър и подобни дето пише 60 дни по-добре много да не се пипат или само да се поразтварят,че и без това забавиш ли ги малко.....Ако е малко по-дълго или супер ауто или по-сативесто,тогава повече неща могат да му се правят,по времето,което са им дали може да се прецени,както и по съотношението индика/сатива.Според мен ЛСТ никога не наврежда ако не е много усукано,но дали е нужно навън е друг въпрос,ако е на яко слънце добре си расте и в своята си форма и може би най-добре да го окрепиш и така да си го оставиш.Топинга не винаги е подходящ струва ми се,преценете дали има време да навакса....Пресаждайте ги ако ще ги пресаждате от нещо преди да го запълнят,бързо бързо навън на свободно,иначе(лично преживяно)остават си джуджета:)
 
Top Bottom