Could this be the start of root rot?

  • Thread starter TheGreek_978
  • Start date
  • Tagged users None
TheGreek_978

TheGreek_978

277
63
So the plant from seed to now is about 4 weeks old. I’m growing In DWC setup. The res temp on a high day gets to about 74-75 but I try to keep it from 67-72 by adding ice bottles to the bucket. I’m using hydroguard but I need to check the date. ItsNot expired but it might be past the 6 month mark of

The PPM’s are at max 400 ppm and p.h is 5.7-6.0. Room temp gets to about 80 being the max and humidity is around 60%. The plant herself looks amazing but today when I went to look at the roots And swap out bottles I saw some brown. I’m wondering is it just staining from the nutes or the beginning of root rot.

let me know what you guys are thinking.



5B56AF10 E025 43CD A672 F08170C055CC
7D8E4412 336B 454B 8145 987172F4CCB2
DBD2FAAB AE00 4CAE 9549 08A4FAB6491E
 
Aqua Man

Aqua Man

Staff
Supporter
21,607
638
So the plant from seed to now is about 4 weeks old. I’m growing In DWC setup. The res temp on a high day gets to about 74-75 but I try to keep it from 67-72 by adding ice bottles to the bucket. I’m using hydroguard but I need to check the date. ItsNot expired but it might be past the 6 month mark of

The PPM’s are at max 400 ppm and p.h is 5.7-6.0. Room temp gets to about 80 being the max and humidity is around 60%. The plant herself looks amazing but today when I went to look at the roots And swap out bottles I saw some brown. I’m wondering is it just staining from the nutes or the beginning of root rot.

let me know what you guys are thinking.



View attachment 1127942 View attachment 1127943 View attachment 1127944
Nope looks fine... give a gentle rub to get any slime off. Looks like just a bit of bacteria. Keep water at 1" below the net pot so the bubbles are splashing the roots and tops feed once a week to get bennies or h2o2 to the roots in the net pot and keep from a salt buildup.
 
TheGreek_978

TheGreek_978

277
63
So here are more pics from the last ones I posted. Can this be root rot or just staining? The new roots are nice and white but the ones in the middle are brown but not slimey.

I massaged them and some roots came off which stink but they look better o guess.
I have the water about 1 inch under the net pot and also water temps bother above 72
772DF748 A0AA 4228 A3FE 4EC29D782618
17123FEB BD41 4FEF A64C FCD7D2C06E54
1DC3E30B D6EC 4E26 8632 CF6D00E6E02A
4E99C73D DCD3 4E07 B02D 32DD51BA0F13
D4317B5A A7B4 43CE 857B F7B60C9EF8C4
ECB0A5A2 F490 4288 87C3 AD7768C1A363
 
Aqua Man

Aqua Man

Staff
Supporter
21,607
638
You top feeding every so often to keep the root innoculated?
 
TheGreek_978

TheGreek_978

277
63
You top feeding every so often to keep the root innoculated?
I do, once I set the Ph I use 1 cup of the res water and I top feed once a day with it.
It does not feel slimey so I thought maybe stained but not sure
 
Aqua Man

Aqua Man

Staff
Supporter
21,607
638
I do, once I set the Ph I use 1 cup of the res water and I top feed once a day with it.
It does not feel slimey so I thought maybe stained but not sure
If no slime it's staining... bacteria and root rot will both be slimy.
 

Similar threads

TheGreek_978
Replies
24
Views
507
Aqua Man
Aqua Man
Smokey0418
Replies
18
Views
393
Aqua Man
Aqua Man
desertkush
Replies
0
Views
61
desertkush
desertkush
GanjaPlanter868
Replies
3
Views
132
GanjaPlanter868
GanjaPlanter868
C00P_DUP313
Replies
7
Views
285
C00P_DUP313
C00P_DUP313
Top Bottom