DWC Autoflower: pH and PPM issue

  • Thread starter Barnacle.Pete
  • Start date
  • Tagged users None
Barnacle.Pete

Barnacle.Pete

3
3
Hey y'all! Thanks in advance for your time and patience. I'm growing a Lithium OG Kush auto in a DWC system and am having a strange issue I can't find the right answer for.

I'm aware of the basic "pH up, EC down, plants are feeding but may need more food".

However, my pH rose from 5.8 to 6.8 overnight, AND my PPM rose by 10. (from 440-450 PPM)

I'm using RO water, synthetic General Hydroponics Flora Trio series nutrients, and that's it. I mix my nutrients, let them stir or bubble for twelve hours, and then pH balance.

Am I simply not feeding her enough?

Thanks again for taking the time to read this and help!
 
Aqua Man

Aqua Man

Staff member
Supporter
20,606
638
Hey y'all! Thanks in advance for your time and patience. I'm growing a Lithium OG Kush auto in a DWC system and am having a strange issue I can't find the right answer for.

I'm aware of the basic "pH up, EC down, plants are feeding but may need more food".

However, my pH rose from 5.8 to 6.8 overnight, AND my PPM rose by 10. (from 440-450 PPM)

I'm using RO water, synthetic General Hydroponics Flora Trio series nutrients, and that's it. I mix my nutrients, let them stir or bubble for twelve hours, and then pH balance.

Am I simply not feeding her enough?

Thanks again for taking the time to read this and help!
Alkalinity is your issue. You need to add a buffer and acid to stabilize it.

 
Barnacle.Pete

Barnacle.Pete

3
3
Alkalinity is your issue. You need to add a buffer and acid to stabilize it.


Thanks a ton, man!
 
fuelon

fuelon

1
3
Alkalinity is your issue. You need to add a buffer and acid to stabilize it.


So basically you need to add PH+ and then add PH-? Or some "hard" water can act like buffer?
 
Top Bottom