GanjaLAB - Unreal Genetics: Р/Еволюция

2,263
263
Здравейте фермери

Започвам нов проект, като самия вид е още под въпрос но като цяло съм се ориентирал горе доло. Този път ще вегетирам в друг гардероб по-малък от предишния който ползвах. Мисля да гледам 2-3 растения майки, с които ще правя клонинги и каквото се сетя. Оборудването е същото а именно гардероб, 125 вата гроу студена лампа, кабел и фасунга. Имам също така саксии и бяло фолио.

Почвата която ще изпозлвам е 100% органичен почвен микс мое производство с 30% перлит. Това е за сега, 4-5 дни преди старта.
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=WSAU1ddAZoU&feature=related[/YOUTUBE]​
Приятно гледане, чувствайте се свободно да питате и да взимате участие в дневника ми.
 
успех ripp в твоето начинание а за цъфтежа какво осветление ще слагаш ако не е тайна :) и ще ми кажеш ли за твоята почва ако можеш защото и аз трябва да си купувам а изобщо нямам излишни пари .
 
2,263
263
Няма да слагам осветление за цъфтежа, това ще бъде бокс само и единствено за растението майка на което ще се спра. Естествено ще има и цъфтеж но нека да има нещо което е готово да цъфти и ще реша как да стане.

Почвата, коайто ползвам е модифицирана подобрена версия на тази която ползвах предния път. Хвърли едно око там и ще научиш всичко което ти е нужно.

10х
 
184
43
:cool
Супер, топ-сериалчето продължава! Следва-( ДВА ПЛАНТА И ПОЛУВИНА ).
Забравих да кажа, аз ще покажа моя вариант на супермикростелт-кутийка с едно автоматче(за кеф) и една майка за аутдор-сезон 2012г. Горе долу в същите условия. Май не е добра идея след Джойнт с кафе в офиса???
:bong-hits:
 
207
28
Лампата за да седи така хоризонтално си я хванал с нещо през самите тръбички, не може ли да стане някой гаф?
 
2,263
263
:cool
Супер, топ-сериалчето продължава! Следва-( ДВА ПЛАНТА И ПОЛУВИНА ).
Забравих да кажа, аз ще покажа моя вариант на супермикростелт-кутийка с едно автоматче(за кеф) и една майка за аутдор-сезон 2012г. Горе долу в същите условия. Май не е добра идея след Джойнт с кафе в офиса???
:bong-hits:
Почна да ми става скучно и за това. Ще е хубаво да видим кво отглеждаш.
Лампата за да седи така хоризонтално си я хванал с нещо през самите тръбички, не може ли да стане някой гаф?
Лампата се държи на захранващия кабел и на въже, като в самия край има тел. До сега не съм имал проблеми с лампата вързана по този начин.

Избрах си и растение вече, надявам се да дойде бързо.
 

Ina

5,110
313
а вентилацията какво? понеже не се вижда нищо подобно. а сорта които избра е?:)
 
2,263
263
Какво какво няма вентилация тва което виждаш на снимките Ина е всичко от към оборудване и нямам запланувано да добавам каквото и да ена този етап.

За самия вид който ще наблюдаваме ще стане ясно скоро, дано да стигне благополучно, че ако нещо стане може и да гледам някой от моите хибриди.
 
30
8
Охохох, надушвам грандиозен спектакъл. Ех, мислех тая вечер да съм на диета ама... :movie:
 
2,263
263
Охохох, надушвам грандиозен спектакъл. Ех, мислех тая вечер да съм на диета ама... :movie:
Трудно е да се каже но определено ще е дълго и продължително занимание. Можеш да натиснеш на линка Събскрайб за да ти е под ръка дневника ми.


гардероба е готов, лампата е тествана свети, семките са на път, почвата е подготвена, саксийките чакат и те, отоплението ще е такова каквото е в стаята ми като в началото ще поддържам по-топлo. започвам да се вълнувам малко повече отколкото е нужно на този етап. направо изпреварвам събитията.
 
48
0
Открехни ни какви са майките ? Мислиш ли клонингите пак да са на слънце ?
 
2,263
263
<<<<breeding projects and new strains>>>>

Представям растенията с които ще работя в този проект. Регулар растенията са тези от които ще избера мъжко. В най-добрия сценарии ще имам поне по едно мъжко от всеки вид. Полена от мъжките/то които избера ще ползвам за да опраша едно много специално растение, което е и единственото феминизирано в групата а именно Сладкия Розов Грейпфрут. Общо взето това е плана.

M

2x The Unknown (Bulgarian Land Race)
2x The Unknown x The Unknown (BLR) reg. - Aspirin
2x The Unknown x The Unknown (BLR) reg. - WB B1
2x The Unknown x The Unknown (BLR) reg. - Yellow

2x Bubblegum (f1) reg. - Serious

2x Skunk GL (Skunk#1 Sensi x The Unknown) reg. - GanjaLAB
2x Skunk GL (f1) reg. - GanjaLAB

2x BigBud (Afghani x Skunk) reg. - Sam the Skunkman
2x Skunk GL x BigBud reg. - GanjaLAB
2x Skunk x BigBud reg. (Siesta) - ---X


F

2x Sweet Pink Grapefruit S1 fem. - (Clone only) - Alpine

= coming next..

Повечето от видовете вече са сложени да покълват, останалите в най-скоро време.
 
  • Like
Reactions: mal
301
93
много ще ми интересно,моя проект долу горе е сходен и ще се надявам да открадна някоя твоя идея.
 
2,263
263
ти единствения им сорт на serious seeds дето не е f1 си го писал тъка...
Така е и така ще е щото това е моя разработка колега върху генетичната линия на Сириоус. За по ясно БГ х БГ = БГ ф1, (имам лог тук във фермата на този проект, който можеш да видиш ако намериш дневника ми от предния сезон)
Това не е Бъбългъма който идва от пакета със семки а получения резултат от селекция на две избрани растения мъжко и женско от пакета със семки на бриидъра.

много ще ми интересно,моя проект долу горе е сходен и ще се надявам да открадна някоя твоя идея.
Ок няма проблем ще помагам, ако нещо не ти е ясно по селектирането и кръстосването питай вместо да "крадеш" нещичко което няма да ти върши най-добра работа.
 

Ina

5,110
313
на мен много неща не са ми ясни,например тези озна4ения s1 и тн знам за F1 и F2 поколения и до там;) можеш ли да дадеш нещо като линк на ли4на или нещо подобно за да се образовам от някъде,където е горе долу разбиремо обяснено кое какво зна4и. или пък да го постнеш тук ще е доста полезно. все пак да знаем горе долу какво правим:)ина4е съм си записла вси4ко кое и как съм опрашвала,оба4е съм го записала по селски дето се казва,ако знам съкратените озна4ения ще ми е по лесно:) нещо тия БГ ландраси не ме грабват,много съм резервирана към тях. Яки ли са?
 
  • Like
Reactions: mal
251
28
на мен много неща не са ми ясни,например тези озна4ения s1 и тн знам за f1 и f2 поколения и до там;) можеш ли да дадеш нещо като линк на ли4на или нещо подобно за да се образовам от някъде,където е горе долу разбиремо обяснено кое какво зна4и. или пък да го постнеш тук ще е доста полезно. все пак да знаем горе долу какво правим:)ина4е съм си записла вси4ко кое и как съм опрашвала,оба4е съм го записала по селски дето се казва,ако знам съкратените озна4ения ще ми е по лесно:) нещо тия БГ ландраси не ме грабват,много съм резервирана към тях. Яки ли са?
Биология за 10-ти клас.
Монохибридно кръстосване :
Монохибридно кръстосване

Същност на монохибридното кръстосване. Оплождането на организми от един вид (рядко от близкородствени видове), които се различават по своята наследствена информация, се нарича кръстосване (хибридизация). Кръстосването е най-важният експериментален метод на генетиката. Индивидите, получени, като резултат от кръстосването, се наричат хибриди. Като работи с различни сортове грах, Мендел започва изследванията си с най-простия случай – кръстосване на сортове, който се различават само по една двойка взаимноизключващи се (алтернативни) белези.

Кръстосване, при което се проследява унаследяването на една двойка алтернативни белези, се нарича монохибридно кръстосване.

Означения в генетиката. При схематично представяне на резултатите от генетични изследвания са приети следните означения: за кръстосване – знакът x, за майчин индивид (индивид, от който произхожда яйцеклетката) О+, за бащин индивид (индивид, от който произхожда сперматозоидът) – О?. Родителите се бележат с p, а хибридните поколения с f – според поредността на поколението съответно с f1, f2, f3 и т.н.
Опити на Мендел. В един от опитите си Мендел кръстосал две грахови растения, едното от които имало жълти семена, а другото – зелени семена. Той използвал като родителски форми чисти линии – такива индивиди, които при много последователни кръстосвания имат винаги еднакво по фенотип потомство. След кръстосано опрашване на растенията всички получени хибриди от първо поколение имали жълти семена, а белегът зелен цвят сякаш изчезнал. Мендел оставил растенията от f1 да се самоопрашват. Във второто поколение той наблюдавал растения с жълти и със зелени семена в съотношение ѕ жълти семена и ј зелени семена. Мендел продължил опита си, като засадил семената на растенията от f2 и оставил новите растения да се самоопрашват. След това констатирал, че:
От зелените семена се развиват растения със зелени семена.
От 1/3 от жълтите семена се развиват само растения с жълти семена.
От 2/3 от жълтите семена се развиват растения, които имат жълти и зелени семена в съотношение 3:1.
Мендел провел опити и с други сортове грах, различаващи се помежду си по баграта на цветовете, по повърхността на семената, по формата на плода. Като анализирал резултатите, той установил, че в индивидите от f1 винаги се проявява само един от алтернативните белези. Белегът на другия родител временно оставал скрит и се проявявал в следващите поколения – f1, f2 и т. н.

При кръстосване на чисти линии белегът, който се проявява още в първо поколение, се нарича доминантен (господстващ), а белегът, който се проявява в следващите поколения, се нарича рецесивен (отстъпващ).

Прието е доминантните алели, отговорни за появата на доминантните белези, да се означават с главни латински букви, а рецесивните алели – със съответните малки букви.
Схематично представяне на монохибридно кръстосване.

Индивиди, които имат еднакви алели на даден ген, се наричат хомозиготни.

Индивиди, в които са съчетани различни алели на даден ген, се наричат хетерозиготни.

Извод: При монохибридното кръстосване вдички индивиди от f1 имат еднакъв фенотип и генотип. В тях се проявява само един белег – рецесивният. Той се наблюдава само в хомозиготните индивиди. В f2 25 % са хомозиготни по доминантния алел (АА), 50 % са хетерозиготни (Аа), а 25 % са хомозиготни по рецесивния алел (аа). В f2, разпадането на белега по фенотип е в отношение 3:1 – на три индивида с проявен доминантен белег се пада 1 индивид с проявен рецисивен белег. Разпадането на белега по генотип е в отношение !:2:1 – 1 от индивидите е хомозиготен по доминантния белег, 2 индивида са хетерозиготни и 1 от индивидите е хомозиготен по доминантния белег.
Дихибридно кръстосване. Закони на Мендел . Полихибридно кръстосване:

Дихибридно кръстосване. Закони на Мендел . Полихибридно кръстосване

Дихибридно кръстосване


oпитите на Мендел с градинския грах проследяват унаследяването на алтернативните прояви на един признак. Но индивидите се различават по много алтернативни признаци. За да се проучи как се унаследяват два признака е необходимо да се проследи само тяхното унаследяване, като останалите признаци на индивидите не се наблюдават.

Дихибридно е това кръстосване, при което се изследва едновременното унаследяване на две двойки алтернативни признаци, които се разпадат във f2 в четири фенотипни класа.
Мендел кръстосал грахови растения, които се различавали по два отделни признака. Растения с гладки и жълти семена били кръстосани с растения със зелени и набръчкани семена.
В първото хибридно поколение всички семена са гладки и жълти. Следователно алелът за гладки семена ( r ) доминира над алела за набръчкана форма на семената ( r ). Алелът за жълт цвят на семената ( y ) доминира над алела за зелен цвят ( y ). От тези семена Мендел отгледал растения, които оставил да се самоопрашат. Получили се семена от f2. Сред тях наред със семената, носещи признаците на родителските форми, се появили и семена, при които наблюдаваните белези се комбинирали по друг начин. Получените семена се разделяли в 4 фенотипни класа: жълти и гладки, жълти и набръчкани, зелени и гладки, зелени и набръчкани. Количественото им съотношение било 9:3:3:1.

Получените резултати Мендел обяснил, като приел следното:
• Двете двойки алтернативни белези (цвят и форма) се определят от две различни двойки наследствени фактори (двойки алели на различни гени).
• В зрелите гамети попада винаги само един алел на всеки различен ген.
• В гаметите на хибридите от f1 алелите на двата гена се разпределят независимо един от друг.
• Възможностите за оплождане между гаметите от f1 са еднакви и затова в хибридите от f2 алелите на двата гена се комбинират по всички възможни начини.
При разглеждане на кръстосването се установява:
• Генотипът на родителските растения, които са избрани да са хомозиготни и по двата признака, следователно е rryy и rryy. Те образуват по време на мейозата два типа гамети ry и ry.
• След оплождането им се развиват растения с жълти и гладки семена. Това означава, че генотипът на растенията от f1 е rryy. Те са дихетерозиготни (хетерозиготни по алелите и на двата гена). При тях фенотипно се проявяват само доминантните алели, въпреки че всяко растение от f1 е получило и по един рецесивен алел от родителските растения.
• Във f2 1/16 от индивидите са хомозиготни по доминантните алели и на двата гена и 1/16 – хомозиготни по техните рецесивни алели.
• В гаметите на хибридите от f1 алелите на гена за цвят на семената се разпределят независимо от алелите на гена за форма на семената. Това определя и независимото комбиниране на двата признака в хибридните семена от f2.
Индивидите от f 1 образуват четири типа гамети – ry , ry , ry , ry. Всички комбинации между гаметите са възможни при оплождането им. Затова за разлика от монохибридното кръстосване, където са възможни 4 различни генотипа на растенията от f2, при дихибридното са възможни 16. За изписването на възможните комбинации се използва решетка на Пънет.
Растенията от f2 са от четири фенотипни класа, като генотиповете им са следните:
• 9/16 от растенията са с жълти/гладки семена и следователно имат и двата доминантни алела на двата гена – в хомозиготно или хетерозиготно състояние. Генотипът им може да бъде записан с обща формула
(r_ y _)
• 3/16 от растенията са с гладки/зелени семена и носят доминантия алел за гладка форма - в хомозиготно или хетерозиготно състояние и рецесивния алел за зелен цвят в хомозиготно състояние. Генотипът им може да бъде записан с обща формула (r_ yy).
• 3/16 от от растенията са с набръчкани/жълти семена и носят рецесивния алел за набръчкана форма в хомозиготно състояние и доминантния алел за жълт цвят в хомозиготно или хетерозиготно състояние. Генотипът им може да бъде записан с обща формула (rry_).
• 1/16 от растенията имат набръчкани/зелени семена или имат и двата алела в хомозиготно състояние. Генотипът им е rryy. При кръстосване на растенията от f1 помежду им се получават нови комбинации на алелите. Появява се генотипът rryy (зелени, набръчкани), в резултат на това, че в редица последователни поколения алелите се комбинират независимо по нов начин.
Разпадането на признаците във f2 е в четири фенотипни класа, в съотношение 9 : 3 : 3 : 1.Закони на Мендел

Като следствие от разгледаните до тук примери могат да бъдат формулирани следните основни закономерности на наследствеността, които се основават на направените от Мендел анализи. Те се наричат закони на Мендел. Тяхната валидност е била потвърдена по-късно, през 1900 г., когато 3-ма учени ( Хуго де Фриз, К. Коренс и Е. фон Чермак) независимо един от друг, преоткриват и потвърждават вече описаните от Мендел закони.

1. Закон за еднообразието на първото хибридно поколение
При кръстосването на два хомозиготни индивида, различаващи се по една или няколко алтернативни двойки признаци, във f1 се получава еднакво потомство.
Това се дължи на доминирането – от всяка двойка признаци се проявява само доминантният.

2. Закон за разпадане на белезите във второто хибридно поколение
При кръстосване на индивиди от f1, получени след кръстосването на два хомозиготни индивида, се получава разпадане на белезите във f2 в съотношение 3:1 за монохибридното кръстосване 9:3:3:1 при дихибридното кръстосване.
Нарушава се еднообразието на индивидите от f1, защото се проявяват и рецесивните признаци.

3. Закон за независимото комбиниране на признаците
Признаците (респективно алелите на гените, които ги определят) се унаследяват и комбинират независимо един от друг, независимо дали са доминантни или рецесивни. Наред с комбинациите от признаци, характерни за родителските форми, във второто хибридно поколение се появяват нови комбинации от признаци.
Това се дължи на случайното оплождане.

Свойството на алелите на различните гени да се комбинират свободно и независимо един от фруг показва, че гените имат материален характер и проявяват дискретност. Тя им позволява да се събират в генотипа на хибридите и след това да се разделят непроменени и незасегнати един от друг и да участвуват в нови комбинации при следващите оплождания.
Тези правила са валидни принципно за всички организми. При организми, които се размножават по полов път те са валидни за гените, които са разположени в автозомите ( това са всички хромозоми без половите). Развитието на генетичната наука през 20 век доказа наличието и на редица отклонения от тези правила на Мендел.
Полихибридно кръстосване

Полихибридно е кръстосване, при което се изследва едновременното унаследяване на повече от две двойки алтернативни белези. Получените хибриди се наричат полихибриди.
Да проследим едновременното унаследяване на формата , цвета на граховите семена и цвета на семенната обвивка. Тук се проследява унаследяването на три двойки алтернативни признаци : форма на семената (гладка и набръчкана) , цвят на семената (жълт или зелен) и цвят на семенната обвивка( кафява или безцветна), т.е. кръстосването е трихибридно . Във f1 всички растения били с доминантните белези – жълти, гладки и с кафява семенна обвивка. От тези семена Мендел отгледал растения, които оставил да се самоопрашат. Във f2 се получили семена, разпределящи се в 8 фенотипни класа:
• жълти и гладки семена с кафява обвивка
• зелени и гладки семена с кафява обвивка
• жълти и набръчкани семена с кафява обвивка
• зелени и набръчкани семена с кафява обвивка
• жълти и гладки семена с безцветна обвивка
• зелени и гладки семена с безцветна обвивка
• жълти и набръчкани семена с безцветна обвивка
• зелени и набръчкани семена с безцветна обвивка
Разпадането по фенотип било 27:9:9:9:3:3:3:1, т.е. получили се общо 64 генотипа.
Нека приемем, че доминантният алел за жълт цвят на семената е А, а рецесивният (за зелен цвят) – а, доминантният алел за гладка форма на семената е b, а рецесивният за набръчкана форма – b. Доминантният алел на третия ген (С) определя кафявата семенна обвивка, а неговият рецесивен алел (c) – безцветна.
Изходните родителски форми са хомозиготни по доминантните (АА bbcc ) и по рецесивните ( aabbcc ) алели на трите гена. Поколенито от f1 е хетерозиготно и по трите гена ( aabbcc ) и образува 8 различни типа гамети. При тяхното взаимно оплождане се образуват 64 генотипа на хибридите от f2.

И при полихибридното кръстосване хибридите от f1 са еднакви – проявява се първият закон на Мендел за еднообразие на поколението в f1. Във f2 става разпадане на признаците като численото съотношение между различните фенотипни класове е (3:1) n , където n е боят на алтернативните двойки от белези, които се проследяват едновременно при полихибридното кръстосване.
 
2,263
263
на мен много неща не са ми ясни,например тези озна4ения s1 и тн знам за F1 и F2 поколения и до там;) можеш ли да дадеш нещо като линк на ли4на или нещо подобно за да се образовам от някъде,където е горе долу разбиремо обяснено кое какво зна4и. или пък да го постнеш тук ще е доста полезно. все пак да знаем горе долу какво правим:)ина4е съм си записла вси4ко кое и как съм опрашвала,оба4е съм го записала по селски дето се казва,ако знам съкратените озна4ения ще ми е по лесно:) нещо тия БГ ландраси не ме грабват,много съм резервирана към тях. Яки ли са?
Преди няколко дни го обясняваx това S1виж тук
Хубаво е Ина да си записваш растенията както е прието защото иначе става объркано. Има си приет ред за обозначенията, къде се изписва женското, къде мъжкото (Female X Male), съкращения и т.н. GrowFAQ

БГ ландрасите с които се занимавам не са яки на вид, нито потентни, не си струват да се гледат въобще. Загуба на време. Обаче някои от тях, не съм сигурен коя линия точно се пада за това съм ги разделил, имат една изключителна характеристика за която гледам. Искам този ген да се прехвърли на следващото поколение, нищо повече ама нищичко, само това ми трябва и ще стане сензация в познатия свят на канабиса. Важно е обаче полученото растение да се доближава колкото се може повече до оригиналната майка SPG. Стигна ли до там само да има знак, че съм на прав път и зарязвам всичко друго фокусирам над една двойка растения и ще ми е по лесно за работа. Като за начало, трябва да минат всички през първата цедка и ако природата реши ще съм една крачка по-напред към перфектното растение за отглеждане навън в България а и не само.

Другите хибриди могат да оформят индор линия. А там където съм почнал да ги кръстосвам също може да излезе нещо добро под формата на 3 странен хибрид.

Чакай първо да покълнат:sweating че някои са от преди 4-5 години и не се знае дали въобще ще стартират.
 
  • Like
Reactions: mal

Ina

5,110
313
уау,ето това е ве4е интересно и полезно,макар 4е няма да имаме възможност вси4ки закони на Мендел да изпробваме,но ве4е поразбрах малко по ясно за какво става дума.:) благодаря! Ripp;ще разглеждам какво става тука,то е ясно;) при мен ве4е станаха доста добри растения за аутдор в БГ,но все още са слу4аини на външен вид,всяко си е разли4но за себе си. сега гледам и един,два f2 на микса Даже да видим ще бъдат ли със зелени или с жълти обвивки грах4етата :) кои е този признак,които толкова упорито търсиш в БГ ландраса? може би бърз цъфтеж,тука нашите вид4ета с това могат да помогнат на световното развитие на коза. има и някои много здрави с дебели глави,които стават преди края на септември,а доколкото разбрах пове4ето се водели тук за сативи някви. незнам доколко е вярно,но маи не са рудералиси. а такива бързи сативи все могат да влязат в употреба предполагам.
 
2,263
263
Именно точно така веднага се досети Ина, хитро момиче си ти. :character0111:

Сигурна ли си че имаш f2 там (когато кръстосаш два хибрида от f1 поколението, получаваш ново f2). Дори и така да е това, че си направила няколко кръстосвания не означава че пак няма да имаш "но все още са слу4аини на външен вид". Така няма да стане да ги оеднаквиш и общо взето винаги ще имаш "всяко си е разли4но за себе си". Трябва да си избереш някое растение, което ти харесва най-много на външен вид или е много добра комбинация от различни характеристики и да го стабилизираш.
 

Ina

5,110
313
E да,засега са на слу4аен принцип,нямам къде да доразвивам толкова много. еми за хибридите кръстосала съм тези предишните ЛА конф и уаит у пак със себе си,демек втори f2 съм направила явно. аз си го представях 4е ще се размесят вътре още пове4е гените от двете. в момента имам само един мъжки смесен между тоя микс и ванила къш и с него ще опрашвам каквото опрашвам. може да дадеш някои съвет когато доиде това време,оба4е за стабилизиране не виждам как да го направя като нямам мъж от същите,а е ве4е друг.:) просто семена за ли4на употреба:)но ще опитам и аз по натам като разбера по добре за какво става дума,ще си ги записвам до тогава. Успех с бриидването,дано и от БГ се използват полезните гени в краина сметка. аз даже съм си мислила 4е трябва да им се обърне внимание на сиид банките върху някои полезни ка4есва на нашите сортове. освен дето цъфтят бързо са и доста здрави и непретенциозни,а и същевременно дашни,ако са и сативи още по добре. само един проблем има,4е не хвашат грам,ама те с това щ се справят предполагам.:)Аз ина4е съм намерила също уникални на вид представители в селата краи Лове4,които биха се харесали на всеки ценител...стига да не ги пуши:)
 

Latest Cannabis Seeds

Xanadu

Xanadu

Katsu Seeds
Bandaid Haze #7 x Pre98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Bubba’s Sis

Bubba’s Sis

Katsu Seeds
ChemSis x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Schromba

Schromba

Katsu Seeds
Schrom x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Kaffir Kush

Kaffir Kush

Katsu Seeds
Key Lime Pie x Pre-98 Bubba Kush
12
Feminized
New
$150.00
Top