Invoer Elektronisch Patiënten Dossier alsnog via achterdeur

“Het is de taak van de leiders om leugens te vertellen, om de vijand en het volk te misleiden in het belang van de staat.” – Plato, De Staat, 382, 389.

Mooi, dacht u; het Elektronisch Patiënten Dossier is voorgoed van de baan. Niets is minder waar. Via een achterdeur laat uw overheid deze centrale, gestandaardiseerde registratie van gevoelige gegevens, alsnog invoeren. Uiteindelijk gebeurt dat zelfs op wereldwijde schaal. In 2015 moet het systeem standaard zijn in heel Europa.

Nederland gidsland in Europa voor invoer ‘digitale agenda’
In het landelijk Elektronisch Medicatiedossier (EMD) leggen zorgverleners en apothekers alle medicatie vast die aan een patiënt is voorgeschreven en vervolgens overal te lande door professionals is op te roepen. Uiteraard is het eenvoudig uit de voorgeschreven medicatie de medische of psychische klachten waaraan de patiënt lijdt op te maken.

Direct hiervan afgeleid is de uitbreiding van het EMD: het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) dat eveneens centraal opvraagbaar zou worden en per 1 november 2008 van start ging. Het EPD is de schatkamer voor verzekeraars en farmaceutische corporaties maar de overheid doet het voorkomen alsof de patiënt hier centraal staat. Afgezien van een gigantisch risico voor de privacy, maakt het dossier, dikwijls gevuld met gevoelige gegevens, de patiënt juist kwetsbaar en chantabel.

Prominenten juichen de invoer van het EPD toe in de gecontroleerde mainstream media. Bilderberger en Eurocommissaris Neelie Kroes, verantwoordelijk voor de invoer van de ‘Digitale Agenda’ in Europa, spreekt erover als ware het onderdeel van Neerlands nationale trots en stelt:

Lees veder: http://www.argusoog.org/2011/06/invoer-elektronisch-patienten-dossier-alsnog-via-achterdeur/
 
Top