Jokera Indoor Първи Гроу Начинаещ

  • Thread starter Jokera
  • Start date
  • Tagged users None
Jokera

Jokera

Да всички са феминизирани забравих да го спомена по рано всички имат пистили и власинки освен две от тях само и ме е страх да не се опрашат ако случаино има мъжко
 
xploder

xploder

Няма за какво да се притесняваш! First ти го написа. Мъжките показват пол по-рано, а и на тях също им трябва време за да съзреят и да могат да оплождат... като при бозайниците. И ти на времето си се чудил за какво ти е това между краката ;-) :D
 
Jokera

Jokera

Да да рабрах но малко ме притесни това и така ще чакам още да се види
 
trevoman67

trevoman67

Щом семената са феминизирани, няма какво да те притеснява, шанса да излезе мъжко от феминизирана семка е 1 на милион, аз до ся не съм имал мъжко, но пък съм имал случай да излезе от 1 семка 2 зародиша, ама тва си е бонус.
 
  • Like
Reactions: Ina
Jokera

Jokera

Че ме подсети тези които се съмнявам че са мъжки са бонус семки
 
trevoman67

trevoman67

Че ме подсети тези които се съмнявам че са мъжки са бонус семки
Ш ме побъркаш човеко аз за кво говоря, ти за кво се сещаш... Бонус или не ако са феминизирани тоест 99.9 процента са женички останалия 1%е за онова с мъдята!
 
Jokera

Jokera

Здравейте имам малак проблем със темперетурата в бокса когато свети лапата е 28,29градоса а по време на тъмния 18,16 пада ако сложа духалка да вдигне малко няма да е проблем ели градусите са нормални
 
me4opush

me4opush

Не трябва да я оставяш да пада толкова.Може да вземеш още един таймер и да го настройш да пуска духалка ,когато угаснат лампите.Духалката настройваш да подържа 21-23 градуса.
 
trevoman67

trevoman67

Има вариант да се направи превключването с един таймер като се използва контактор с NC и NO (нормално затворен и нормално отворен контакт) за предотвратяване на фалове ако единия таймер се прецака нали се сещаш кво се случва 50°вътре да не говорим тия духалки къв ташак са.... Абе беля са си
 
Jokera

Jokera

Ем тряше да взема решения да избегна некакви измръзвания знам ли
 
firstcitizen

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Не трябва да я оставяш да пада толкова.Може да вземеш още един таймер и да го настройш да пуска духалка ,когато угаснат лампите.Духалката настройваш да подържа 21-23 градуса.
Поредния грешен съвет от теб. На предния си замълчах, но тука не се стърпях.
Защо да не пада под 21 температурата през нощта? Ако има проблеми с температурата през деня(когато работят ламите) напротив, точно обратното, трябва през нощта да са по-ниски градусите за да може растението да регулира и тушира стреса от високата температура през деня. Когато ти си се опекъл на Слънце вечерта още топло ли искаш или искаш да спиш на студено? Когато си измръзнал на студа, искаш след това още студ или да си на топло?
Ползвал съм този трик няколко пъти на индор. Когато докато са светнали лампите през деня и е много висока температурата, вечер им правя умишлено по-ниски температури за да може средно за 24 часа растенията да му се получат 22 градуса.

По едно време гледах с много дросели и на лампи 600 в, като едната от 600 w HPS лампа без култюб стартирана с дигитален дросел беше на 5 см от върха на растението. (НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ НИКОЙ ДРУГ А ГО ПРАВИ ТОВА) Растенията нямах изгаряния или топлинен стрес! Като на 1 метър от лампата температурата ми беше 25 (без УВ радиацията). Направо ме беше страх да сложа да замеря температурата на върха на растението ( на 5 см от 600 В лампа). Но исках максимално много светлина да получат растенията. Да вярно, помогна ми това и че растенията бяха големи, в много почва (легло), отглеждани органични в симбиоза с полезни почвени бактерии и гъби, а и високите нива на влага и CO2.
Когато вдигаш температурата, трябва да вдигаш и CO2 и влагата за да не страдат растенията. (това е изключително важно правило)

Да не говорим, че на нормалните термометри не излиза и температурата от УВ радиацията. Лампите, както и Слънцето излъчват УВ радиация. УВ радиацията от лампите покачва температурата на живи обекти (растения) с 3-5 градуса. Тези 3-5 градуса няма да се покажат на вия нормален термометър, но те са факт и растенията ги усещат.

Другото което е че много си глезите китките. Растенията трябва да получават и стрес и глад.
Давам пример с един мой познат: Човек, който много го е страх да не се разболее, облича се с вълнени дрехи и през лятото, не се мокри със студена вода, пази стриктна хигиена и изнежва организма си по много други начини. Този човек боледува много редовно. Обаче тази своя мания я е "втълпил" и на детето си, сега и на един от внуците си.
В същото време аз съм човек, които гладува на момент, не се обличам много, взема студени душове и не боледува. Колкото по-здрав става имунната ви система толкова по-здрави ставате.

Да поговорим и за торенето: Когато прехванвате растенията те стават кекави и "мързеливи".
Когато човек и растението е гладно (умерено гладно), той се стреми да расте и да свърши нещо, за да се нахрани.
Когато човек се нахрани и преяде - става мързелив и му се доспива, нищо не му се прави. Ако човек е гладен не може да заспи и да стои на едно място. Той иска да свърши нещо за да се нахрани. Всъщност глада причинява и неврогенезис в мозъка, но това е друга тема.
Следиш ли ми логиката?
 
Jokera

Jokera

Фолиото го смених със цели фолирани плоскости купешки да хванах логикаата сега във боксчето когато свети лампата е 28,29градуса на тъмния е 18, 19, хпс 600вата е без допалнително ухлаждане на лампата защото не отоплявам бокса и във помещението не се топли извинявам се ако съм задал тъп вапрос
 
Jokera

Jokera

Сега имам био блоом на био биз но се чудя да добавя нещо още
 
Top Bottom