Led Light burn or mag deficiency?

  • Thread starter Growinggrow33
  • Start date
  • Tagged users None
Growinggrow33

Growinggrow33

16
3
Hi everyone! Does this look like magnesium deficiency or something else? The fan leaves edges started browning so at first I thought it was light burn, then nute lockout and now mag deficiency.
I was using happy frog soil and recently changed to roots organic lush soil, she was in 7gal plastic pot for a while transplanted her to a 10gal fabric pot on Wed, also used roots organic calmag twice this week.
Led 660w
Temp 76-80F
Rh 65
 
Growinggrow33

Growinggrow33

16
3
Something is not right... what are you measuring with?
Can you give details on your grow please?
I use the lux meter app you recommended before, but not to sure how the app works maybe I’m doing it wrong I just put my phone on the top part of the plant.

She’s been in veg for about 10 weeks had her since a seedling I’ve used bat guano before in the past when she started to yellow and it fixed her up. I use distilled water and only water when it’s dry and doing 18/6 light schedule.
 
SweetLeafGrow

SweetLeafGrow

228
63
I use the lux meter app you recommended before, but not to sure how the app works maybe I’m doing it wrong I just put my phone on the top part of the plant.

She’s been in veg for about 10 weeks had her since a seedling I’ve used bat guano before in the past when she started to yellow and it fixed her up. I use distilled water and only water when it’s dry and doing 18/6 light schedule.
Are you adding cal/mag to your water?
 
Aqua Man

Aqua Man

Staff
Supporter
21,304
638
I use the lux meter app you recommended before, but not to sure how the app works maybe I’m doing it wrong I just put my phone on the top part of the plant.

She’s been in veg for about 10 weeks had her since a seedling I’ve used bat guano before in the past when she started to yellow and it fixed her up. I use distilled water and only water when it’s dry and doing 18/6 light schedule.
Screen facing up? Does it say 10xon the screen anywhere?
 
SweetLeafGrow

SweetLeafGrow

228
63
Yes, because you are using distilled water, all those micro minerals are not present that would normally be there with regular city tap water. If you check my grow journal, on some of the early posts I had a plant with leaves that look very much like yours. I was also using distilled water and not using cal/mag. I started using it every watering and the problem went away.
 
Growinggrow33

Growinggrow33

16
3
Yes, because you are using distilled water, all those micro minerals are not present that would normally be there with regular city tap water. If you check my grow journal, on some of the early posts I had a plant with leaves that look very much like yours. I was also using distilled water and not using cal/mag. I started using it every watering and the problem went away.
Yes, because you are using distilled water, all those micro minerals are not present that would normally be there with regular city tap water. If you check my grow journal, on some of the early posts I had a plant with leaves that look very much like yours. I was also using distilled water and not using cal/mag. I started using it every watering and the problem went away.
wow makes sense, very interesting I will check out your grow journal thank you!
 
Aqua Man

Aqua Man

Staff
Supporter
21,304
638
Here look at the recommendation 75% power at 24-48" so I cut to 75% at 40" until they recover.
 
Aqua Man

Aqua Man

Staff
Supporter
21,304
638
If you open the app what is the calibration factor and what phone are you using it on?
 
Growinggrow33

Growinggrow33

16
3
Here look at the recommendation 75% power at 24-48" so I cut to 75% at 40" until they recover.
I currently have it at 25% power though and that’s what it was set at when I did the lux reading. Should I still move them up?
 
Top Bottom