LED - research, тестове и изводи

125
28
Леле какви работи пишете...Поне отворете сайтовете на Osram и Cree да разгледате...Wikipedia...Това за цветната температура на диодите (3000К,6500К...) се дава като параметър на светодиодите които излъчват бяла светлина.Защото бялата светлина e съвкупност от няколко спектъра.Бялата светлина от слънцето съдържа всички цветове в себе си.(виж снимка)За да се получи бяла светлина може да се ползват зелен,червен и син диод.Също може да се ползва ултравиолетов или син светодиод с специален фосфор който преобразува светлината.
Има бум в последно време на "производители" на диоди.Това,че в щатите имало много голям избор на лед осветление нищо не значи.Голям пазар,по-голямо търсене,по-голямо предлагане.Така или иначе повечето неща си ги поръчват от братята китайци.
 
Намерих един български сайт, в който изработват лед осветление по поръчка и попитах за една 250-300ватова "изработка" със спектри червен 630nm, червен 660nm, син 425nm, инфрачервен 730nm, ултавиолет 380nm, бял 12000К, както е тая за почти 1000лв в един от гроушоповете.

edit : 5 минути по-късно ми се обадиха и ме питаха за каква площ бла-бла и ще ми се обадят :) същевременно намерих еквивалент на BlackStar 240w, който е за почти 1000лв го намерих за 550лв, но пак са много.
 
Забравих да добавя,че тоя, който видях за 550лв е 300вата и е от уж професионален магазин за ЛЕД осветление. Уж.
 
Аз чакам в момента китайска реплика на блекстар 240вата за гроу/клонинги и един 240 пълен спектър. Общо с доставката (без мито) платих 315 долара за 2-та. Пращат ги по DHL, платих ги преди 2 дни, трябва да ги получа в понеделник.
 
Взех си LED-овете днес, общата сметка излиза на малко над 400 долара с митото и ДДС-то за 2-та. На фона на цените в магазина (мисля че 1050лв беше единия 240 ватов блекстар), мисля се получи много добре.
 
1,547
263
Защо плащаш ддс и мито? Има вариант да не се плащат поне при мен се получи.
 
Бе и аз такава врътка уж пробвах, но май ДДС ще платя 100%, а за мито не се знае още.
Панела е с цена 200 долара и е от Китай.
 
1,547
263
Като поръчвате има вариант да не се плаща мито и ддс. Попитайте продавача за подробности. Каквото си поръчаш директно от Китай може да опаковат все едно ти го праща някой познат като подарък.
 
Да, но понякога и за тая опция продавача ти иска допълнително кинти.
 
Значи аз лично реших да не пестя от мито, защото не ми се занимава. Иначе от Китай ги бяха декларирали на 60 долара обща стойност и с малко игра с фактурата от пейпал можеше да докарам, че струват там някъде. Случвало ми се е обаче да ми изгубят цял ден на митницата заради такива връти и понеже не ми се чакаше (разбираемо :)), реших да си платя като поп.
 
Между другото ДДС-то е по-големия разход. В декларацията митото беше под 10 лв. Общата сума на мито + ДДС беше 107 лв и някакви стотинки.
 
Като поръчвате има вариант да не се плаща мито и ддс. Попитайте продавача за подробности. Каквото си поръчаш директно от Китай може да опаковат все едно ти го праща някой познат като подарък.
Значи тия панели ги пратиха точно преди някакъв техен фестивал. Ако бяха се забавили с 1 ден, щях да чакам 4-5 дена повече - обясниха ми, че фабриката затваря за няколко дни покрай празниците им....
 
Това е само 25 вата, защо не пробваш китайците? За 220 долара ще си вземеш 240 ватова от Китай.
200 долара = 300вата поне при мен. Това без мито и ддс.
 
А това заслужава ли си според вас 1200watt led grow/720watt консумация
Ако си сигурен, че искаш да дадеш 1000лв за панел.
Зависи и колко цветя ще гледаш. Ако е само за 2-3, няма смисъл. А и да ти кажа, моя 300вата дето е направо ми боде очите. Супер ярък е. Пък тва може и да ти окапят очите. Пък не знам за цветята колко полезно ще е .
 
Много е голямо това за повечето боксове. Според мен този е за поне 4-5 кв.м площ.
 
Top