LED - research, тестове и изводи

Намерих един български сайт, в който изработват лед осветление по поръчка и попитах за една 250-300ватова "изработка" със спектри червен 630nm, червен 660nm, син 425nm, инфрачервен 730nm, ултавиолет 380nm, бял 12000К, както е тая за почти 1000лв в един от гроушоповете.

edit : 5 минути по-късно ми се обадиха и ме питаха за каква площ бла-бла и ще ми се обадят :) същевременно намерих еквивалент на BlackStar 240w, който е за почти 1000лв го намерих за 550лв, но пак са много.
 
Забравих да добавя,че тоя, който видях за 550лв е 300вата и е от уж професионален магазин за ЛЕД осветление. Уж.
 
Аз чакам в момента китайска реплика на блекстар 240вата за гроу/клонинги и един 240 пълен спектър. Общо с доставката (без мито) платих 315 долара за 2-та. Пращат ги по DHL, платих ги преди 2 дни, трябва да ги получа в понеделник.
 
Взех си LED-овете днес, общата сметка излиза на малко над 400 долара с митото и ДДС-то за 2-та. На фона на цените в магазина (мисля че 1050лв беше единия 240 ватов блекстар), мисля се получи много добре.
 
Бе и аз такава врътка уж пробвах, но май ДДС ще платя 100%, а за мито не се знае още.
Панела е с цена 200 долара и е от Китай.
 
Като поръчвате има вариант да не се плаща мито и ддс. Попитайте продавача за подробности. Каквото си поръчаш директно от Китай може да опаковат все едно ти го праща някой познат като подарък.
 
Значи аз лично реших да не пестя от мито, защото не ми се занимава. Иначе от Китай ги бяха декларирали на 60 долара обща стойност и с малко игра с фактурата от пейпал можеше да докарам, че струват там някъде. Случвало ми се е обаче да ми изгубят цял ден на митницата заради такива връти и понеже не ми се чакаше (разбираемо :)), реших да си платя като поп.
 
Между другото ДДС-то е по-големия разход. В декларацията митото беше под 10 лв. Общата сума на мито + ДДС беше 107 лв и някакви стотинки.
 
Като поръчвате има вариант да не се плаща мито и ддс. Попитайте продавача за подробности. Каквото си поръчаш директно от Китай може да опаковат все едно ти го праща някой познат като подарък.
Значи тия панели ги пратиха точно преди някакъв техен фестивал. Ако бяха се забавили с 1 ден, щях да чакам 4-5 дена повече - обясниха ми, че фабриката затваря за няколко дни покрай празниците им....
 
А това заслужава ли си според вас 1200watt led grow/720watt консумация
Ако си сигурен, че искаш да дадеш 1000лв за панел.
Зависи и колко цветя ще гледаш. Ако е само за 2-3, няма смисъл. А и да ти кажа, моя 300вата дето е направо ми боде очите. Супер ярък е. Пък тва може и да ти окапят очите. Пък не знам за цветята колко полезно ще е .
 
Много е голямо това за повечето боксове. Според мен този е за поне 4-5 кв.м площ.
 
Парата не е толко важна в случая, led-a вече не е съащта екзотика, като преди 2-3 години.
Китайците предполагам са смъкнали цената до нещо съвсем нормално, но в pdf-a обясняват подробно къде точно е изтънено при най-евтините модели, кето е полезно,
ако някой реши да си прави DIY.

ПС. можеш да я видиш на сайта им.
 
Top