LSD & Big Bang

168
16
Здравейте всички. Започнах отново, ноза мое най-голямо съжаление със страшно ограничен бюджет. Сега съм със стария си бокс (другия трябваше да го върна на собственика му), който е 80/50/160. С 3 вентилатора: един за изходящ, един за входящ въздух и един за циркулира въздуха в бокса. Някакъв смешен рефлектор, който дори няма приложение все още. Отвътре бокса е облепен с B&W фолио. Осветлението ми се състои от 3x23W cfl 6500k i 1x24W
2700k. Разполагам и с една 150 W HPS, но се надявам да не трябва да я използвам- в този малък бокс температурата става над 30 градуса въпреки вентилаторите. Един приятел от Лондон ми прати CFL 250W 6500k, но все още не съм я получил- надявам се да дойде здрава, 4е без нея съм обречен. На по късен етап ще купя някаква за цъфтеж.
За съжаление дори и за почва нямах пари и се наложи да си взема каквато и да е : ТЕРА МИКС pH 5,5-6,5 и EC 0,6-1,0; 10% перлит (българска), само колкото да ги запо4на. Това естествно беше голяма грешка, тъй като зная , 4е не е добре да се смесват на по-късен етап.
И тук веднага имам въпрос: Мога ли все пак да направя нещо по въпроса с почвата? Мога ли да я смеся на по-късен етап с някаква друга или само да и добавя перлит(4е о4евидно и е малко)? Освен всичко мисля, 4е няма и никакви буфери. Наливам и вода с pH 7,5, a излиза такава с 5,5, а растенията са само на седмица. Твърде рано е да добавям нещо във водата. Мисля след няколко дни да ги пресадя ( в момента са в кофи4ки от кисело мляко).
Наистина се надявам да ми дадете съвет за почвата, 4е много ги обърках нещата.
 
B

bahura

Guest
Добре си е почвата стига се притеснява .... и аз гледам в такава с супер малко перлит дори едва се забелязва, но нямам проблем. Просто ако можеш сложи още перлит при пресаждането
 
за биг бенга ще ти кажа че се чувстваше мнооого по добре в почва с много пясък отколкото в купешка ...аз лично бих сложил повече пясък/перлит
 
168
16
Благодаря ви за съветите. Ще и прибавя перлит. Но и това pH ме притеснява- нещо забелязвам пожълтели 4асти на едно от първите листа на Биг Банг. Изглежда като недостиг на магнезий (има логика- като се има предвид, 4е той се абсорбира при 6,5+ pH, а това на изтичащата вода ми е 5,5+) Но пък как да му добавя като е само на 8-9 дни... Не би било добре.
 
Не съм 100% сигурен но мисля че се сещам точно коя почва ползваш и ако не греша почвата ти си е доста добра и не ти трябва нищо да и слагаш за целия период на отглеждането!
 
342
18
как така няма да слага нищо,бре... ми с какво ще се хранят цветята...? колкото и хранителни в-ва да има в тая почва ме съмнява да изкарат целия период на отглеждане ... най-много месец,месец и полвина от вегетацията.. а в цъфтежа колкото по-добре ги храниш толкова по-добре ще ти се отплатят...
П.С:под добре не разбирайте МНОГО,а правилно,всеки сорт си има някава специфика за храненето,така че е добре да се поинтересуваш за за твоя сорт в кои период от какво има нужда повече...
 
168
16
ААА забравих да спомена, 4е имам на BioBizz: Grow, Bloom & Top Max. Той darto_magare имаше предвид, 4е няма да смесвам самата по4ва с друга, а не за торовите добавки в последствие.
 
342
18
да,може аз да не съм разбрал нещо :) иначе за торовете мога да добавя като съвет към теб,да не слагаш цяла доза от препаратите.В началото започни с 1/2 или 2/3 от предписаната,наблюдаваи ги и постепенно увеличавай...
Успех ;)
 
168
16
МОЛЯ ПОМАГАЙТЕ !!! Първите листа имат проблеми:пожълтяват и някви петна се появяват. Абсолютно типично за рН проблеми. Така. Да започна с това, 4е тази почва "ТЕРА МИКС" е супер боклук. pH и падна от самосебе си за само две седмици и то при положение, че сум използвал само вода с pH 7,5. Въпреки, че не съм използвал торове реших да пробвам да направя промивка, че да го вдигна малко поне това рН. Водата този път се оказа с малко по високо рН - 8. Да спомена, че китката на която пробвах промивката е в 3 литрова саксия. Използвах 8-9 литра от водата, която споменах и рН ми се вдигна от 5 на няма и 5,5. УЖАС. Такова нещо не ми се беше случвало: за 2 седмици поливана само с вода почва да и падне рН с повече от единица. АААААА и рН го меря на изтичащата вода. Както и да е..... Както казах - почвата е БОКЛУК. не я използвайте.
Въпроса ми е следния:

МОГА ЛИ ДА ГИ ПРЕСАДЯ В ДРУГА ПОЧВА БЕЗ ТОВА ДА Е ФАТАЛНО ? -не ме интересува, ако получат само стрес и се забавят малко само да си спася китките в крайна сметка.

И АКО МОГА- КАКВА ПОЧВА ДА ИЗПОЛЗВАМ?

ПС сигурен съм, че почвата е проблема. Температурата ми е между 18 и 20 вечер и 26-28 през деня. Лампата ми пристигна и сега съм с 250W 6500к и 3х24 W 2700K. На 10-15 см са растенията от лампите.
 
69
16
Аз пресадих в Лактофол...четох добри отзиваи за нея във форумът.Пресях заедно със старта торф за да не закачам корените.За сега нямам оплаквания.От светлината е изключено да ти е яда според мен - 15 санта даже си е високо...моите са на около 5-6 от върховете и нямам яд.Тва с почвата е много тънък момент....както и с ПХ-то.На колко дни са ти разстенията...стават ли за пресаждане?
 
168
16
Работата е там, че вече са пресадени, но не ми пука- пак ще ги пресадя. На тази почва никога няма да и оправя рН. Много е ниско. И аз мислих на 5 см да ги сложа , но тази 250 В топли изненадващо много ца ЦФЛ.
Ти от къде я взе тази почва ?
 
69
16
Има я в Бриколаж....2,5 и 10 литрови разфасовки.Защо се притесняваш от пресаждането?Аз смятам още веднъж да пресадя.Може малко да ги забави ,но за в момента така съм решил.
 
342
18
Все пак мисля че лампата ще ти е ниско на 10см. аз имам 125в цфл и не я свалям под 20-25см.когато цветята са в цъфтеж тогава е по-важно да е макс.близо лампата до тях,относно пресаждането не мисля че е задължително, ако си промил с вода с неутрално ПХ...Успех
 
168
16
Така. Не искам никой да обидя, но моля да се включват хора, които са минали химията за осми клас. Вода с рН 7 не взаимодейства с киселини и основи или с каквото и да е. Няма как да си повиша рН на почвата с нея. Затова се казва неутрална. Ако разтвора е с различно рН тогава може...... Водата може само да отмие евентуално натрупаните торове, но не и да променя рН на каквото и да е било.
 
342
18
Ами пич,като си решил да ги пресаждаш,действай...просто казвах мнението си,какво бих направил аз.. и то е да изчакам няколко дни след промиването,ако няма положителен резултат,може би тогава.Все пак цветята са си твои ти си ги отглеждаш и ти си решаваш..Успех
 
Така. Не искам никой да обидя, но моля да се включват хора, които са минали химията за осми клас. Вода с рН 7 не взаимодейства с киселини и основи или с каквото и да е. Няма как да си повиша рН на почвата с нея. Затова се казва неутрална. Ако разтвора е с различно рН тогава може...... Водата може само да отмие евентуално натрупаните торове, но не и да променя рН на каквото и да е било.
ако е толкова лоша тази почва и искаш да я махнеш вземи едно корито напълни го с вода, изкараи цветята от саксиите и ги накисни с почвата в водата, разтръскай ги да падне почвата да се размие и си готов да пресаждаш. ако се размотаят дълги корени не ги режи , водата в съда да е с подходяща температура и пх.ако аз си направя почва с пх 6.2-6.8 единствения начин да падне на 5.5 е когато се натрупат соли от торенето а те се промиват само с неутрална вода. в бг пазара за торф е пълен с всякакви лайна . купи си лактофол ако не ти се харчат пари за скъпи миксове .направи си хубав почвен микс за да не ти се налага да четеш химия за 8-ми клас в бъдеще.
 
168
16
Този метод найстина ли ще проработи. Склонен съм да го пробвам. Мерси за това включване.

С рН и с торенето съм наясно. Нямам проблеми с това. Все пак съм отгледал 6-7 реколти. Имам изградени навици и спазвам всички основни правила. Просто никога не ми се е налагало да сменям почва или пък да променям рН с повече от половин единица.

А се дразня , защото съм задал 2 конкретни въпроса и ми се искаше да получа конкретен отговор на тях... а не да ми се казват неща, които зная или които не са правилни. В никакъв случай не ми се искало да обидя някой. Ще задам и още един въпрос:

МОГА ЛИ ДА НАПРАВЯ МАНИПУЛАЦИЯТА С "Light MIX" na BioBizz (това има в момента в Растена, а и и знам рН-то) ?
 

Latest Cannabis Seeds

Strawberry Sorbet
Sold out

Strawberry Sorbet

DNA Genetics
Heirloom Swiss Sativa x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Sorbet Stash
Sold out

Sorbet Stash

DNA Genetics
Headstash x Sorbet
6
Feminized
Limited
$85.00
Strawberries & Cream
Sold out

Strawberries & Cream

Connoisseur Genetics
Strawberry Cough x The White
5
Feminized
Limited
$80.00
El Chapo
Sold out

El Chapo

The Plug Seedbank
Sour Diesel IBL (ECSD) x Headbanger
6
Feminized
Limited
$90.00
Top