Me4okush Grow – Critical + White Widow (rqs)

  • Thread starter me4opush
  • Start date
  • Tagged users None
me4opush

me4opush

Здравейте фермери :mushtache:
На 18ти септември пуснах 3 семки в салфетки, които бяха в хладилник половин година. Всичките тръгнаха мн. добре , мн. бързо.
На 20ти ги засях, на 21 се показаха над почвата. . без една от тях - Sour Diesel ,тя не успя да се хване в почвата , и останаха две :(
Лампа HPS 250W обикновена 2000K, без куул тюб този път.
Почва моя смес : 38% почва , 38% торф , 12% ЧКЧ , 12% перлит
За сега са само на вода , по натам мисля да поливам с разтвори на ЧКЧ и подобни естествени чайове, ама и това не се знае, всичко в движение:sweating:
Топирани са веднъж , вегетацията беше 33 дни и от 23.10.18 са на 12/12
2пъти пресадени ,първоначално в торф за 10 тина дни, след това в гореописаната смес за още 10тина дни и накрая във финалните олкло 20 литрови саксий със същата почвена смес. Не са до горе пълни , в по късен етап ще ги допълня със прясна силна почва .
Първите две седмици бяха на CFLки 4бр. по 23W (3бр. 6500К+ 1бр. 2700К)+ изкарване на балкона, после на натриевата 15тина дни на 16/8 фотопериод.
Това е за сега, ако има нещо пишете:smoking:
 
me4opush

me4opush

И така 9ти ден от 12/12 (9F)
Критикала от самото начало тръгна странно и така си остана.Не мога да разбера какъв е проблема , дали такава семка се е паднала или има проблем с корените?!? Ph-то е ОК - ръноф 6.5! Но пък мирише чудно...грозен и миризлив- харесва ми ;)
 
И мен ми се е случвало и първоначално си мислех,че е генетично(даа бе,колкото пъти съм си мислила така все е било моя грешка),иначе си расте нормално,зелено,не е да е сдухано или забавено.Но после реших,че май е нещо от почвата или както казваш с корените.....Тази година имах едно много завъртяно и после се оправи и стана съвсем нормално,мисля че беше защото почвата ми задържаше много вода или въобще от нея беше нещо,не можах да разбера точно и много м и е интересно,пак по подобен начин изглеждаше.Мисля,че това попречва донякъде и на главите после ,но дано не.Моето в случая беше мъжко.Те в една и съща почва ли са?Накрая ще трябва да го разгледаме как са му корените ако може да изследваме защо точно стават така:)
 
me4opush

me4opush

Почвата им е 1:1.И при двете пресявания корените му изглеждаха наред, мъхести и бели... Със сигурност ще се отрази сериозно на добива и при условие, че критикала се води за мн. дащен сорт , ще се радвам да пусне поне 30 тина грама.
 
me4opush

me4opush

Ден 14 от 12/12 .След седмица ще ги окастря, за да влиза светлина надолу. Добавил съм свежа почва в саксиите с повишено количество ЧКЧ , остана и малко място за още едно допълване по нататък.
 
Много хубаво оформено!Покажи на финала с колите до къде е,много яко да е възможно по-ниско!:)Човека питаше в една друга тема как да с е вмести в 70см:)
 
me4opush

me4opush

Покажи на финала с колите до къде е
Те са толкова сбити цветята ,че надолу не преминава светлина.Не ми се рискува да махна много от листата които пречат това да става , че няма да останат соларни панели, въпреки че ми е любопитно какво би станало... Бокса е смятан за едно растение на SkrOG или без манипулации, като се осветява и отстрани, но нямаше как , трябваше да ги използвам семките , че не ги знам колко могат да стоят в хладилник. А те дори щяха да са три , като това което не поникна беше 85% сатива :D
 
  • Like
Reactions: Ina
K

Kot

Някъде бях срещнал твърдението, че светлината преминава през няколко листа, 5-6 някъде. Има логика.
 
me4opush

me4opush

25ти ден цъфтеж (58ми от семка)
Влагата е критично ниска 20-25%.Започвам със сушене на кърпи , пранета и каквото друго измисля.До сега са поливани единствено с вода и дръжките на листата червенеят.От следващата поливка ще захранвам с чай от ЧКЧ и меласа.
 
Оу,ниска е,вярно!Те добре че вс е пак са в такава гъстичка форма и си пазят малко влагичка между клонките и листата,но поне 40 да стигне.....Пранетата помагат междудругото,само че бързо изсъхват:)За само на вода са много добре до това време!
 
me4opush

me4opush

ниска е
Пулверизирам с 500мл вода на ден, това вероятно компенсира донякъде сухия климат.
само на вода
Мисля си ,че понеже светлината е слаба ,позволява толкова време без допълнително хранене,поради по-слабия метаболизъм ,ако беше някоя по мощна ,вероятно да са дали някой дефицит.

Това че премахнах куултюба ,не беше добра идея.Исках лампата да ги топли, но сега не мога да я смъкна повече от 45см , нито да добавя цфлки да помагат на сенчестите места.
Въздуха влиза на около 18 градуса в бокса с влажност 25-35% и като се затопли вътре, влажността му пада допълнително:crying2::badboy:
 
SecretKey

SecretKey

Ако спреш да пулверизираш и започнеш да поливаш, същевременно върнеш култуба (защо си го махал или е студ ?), ще вдигнеш влажността.
 
Jokera

Jokera

В по горните снимки тфа не са ли некакви червей ели гадинки спри ако спамя мир
 
Top Bottom