Medical strains cannabis – Медицински сортове марихуана/канабис - Ruderalis Indica & Special Kush

Status
Not open for further replies.
В крайна сметка, нямерих вариант да ми донесат CBD oil. Ако някой има повече инфо, моля да ме посъветва, кой вид е по-добре да взема / за баща ми е /

премахната хипервръзка

или
премахната хипервръзка

Благодаря предварително,

edit firstcitizen :външни препратки не се допускат с цел безопасност .Надявам се маслото да ви е помогнало .
 
Last edited by a moderator:

firstcitizen

First Citizen
Supporter
С опасност да се повторя,искам да кажа,че при рак за да е пълно лечението е нужно да има и ТХК!
ПС. и точно определяне на съставките в биохимията.
Както каза колегата, че при болести като рак за пълно лечение е нужно да има и THC (Тетрахидроканабинол), което е и психоактивно вещество в канабиса . (това което ни кара да се чувстваме по-странно ) Но вие можете да консумирате олиото според дозите и да минете цяло лечение без да изпитате и 1 психоактивен ефект . (без да ви "напуши")

Но както колегата каза, за да е пълен ефекта трябва да има и ТХЦ . Освен, че трябва да има CBD,CBN,CBC,THC и още над 100 други молекули .

Много масово на пазара са се появили измамници, който уж продават Масло от марихуана .
Някой от тези хора го правят маслото от конопени семки и в него няма ТХЦ и още една камара полезни вещества .(Пак е полезно и лечебно , но няма същите лечебни свойства като на оригиналното масло от цяло растение - глави,листа и стебло ) .
Някой от тях дори не продават масло от марихуана .

А тези който продават истинско масло от марихуана, не се знае качеството на материал и начините по който той е отглеждан .


За това най-правилното решение е да си отгледаш собствено растение и да си извлечеш от него всичко .
Знам, че може би не разполагате с достатъчно време, но все пак е хубаво да засеете .
Защото случайно ако ви помогне конопеното масло ще трябва:
Вариант 1 : да купувате страшно скъпо масло от канабис .
Вариант 2 : да купувате материал от дилъри за да извлечете материала . (материал с незнайно качество, някой от тях слагат гадости на материала си за да хваща повече, защото не са се справили, но това на вас само ще ви навреди и отрови ) Но пак ще е по-малко на който ще ви го продават фирмите .
Вариант 3 : Засявате и отглеждате едни прекрасни натурални растения с който ще преборите собствените си заболявания . Мога да ви кажа, че самият процес с отглеждането ще ви даде тласък и желание за живот .

И докато готвиш матеряла прочети за Артемизинин в гугъл

Ако има служители на реда, който да са толкова глупави да лъжа за заболявания, само ще ви кажа, че Съдбата ще ви накаже и ще ви разболее наистина ако го направите .


Още информация :
Първо нека погледнем, какво държи раковите клетки живи, после ще се върнем назад и ще изследваме как канабиноидите КБД (канабидиол) и ТХК (тетрахидроканабинол) разкриват слабите места на раковите клетки.

Във всяка клетка има семейство взаимопревръщащи сфинголипиди, които специфично определят дали клетката ще живее или умре. Този профил на фактори се нарича "Сфингополипиден Реостат". Ако ендогенният Церамид (сингализиращ метаболит на сфингополипиден-1-фосфат) е висок, смъртта на клетката е неизбежна. Ако Церамидът е нисък, клетката е силна и издръжлива.

Елементарно, когато ТХК се свърже с рецепторът за канабиноиди КБ1 или КБ2 в самата ракова клетка, той предизвиква увеличение в синтезата на Церамид, който води до смърт на клетката. Нормална здрава клетка не произвежда Церамид в присъствието на ТХК, следователно не е засегната от канабиноидите.

Раковата клетка умира, не заради цитотоксични хемикали, а заради малка промяна в митохондрията. Между повечето клетки има органели в цитоплазмата. Смисълът на митохондрията е да произвежда енергия за клетката. Щом Церамидът започне да се натрупва, включвайки Сфинголипидният Реостат, той увеличава пролускливоста към Цитохром Ц, важен протеин в енергийният синтез. Цитохром Ц бива избутан от митохондрията убивайки източникът на енергия на клетката. Церамидът също така причинява генотоксичен стрес в ядрото на раковите клетки произвеждайки протеин наречен П53, който спира обработката на Калций в митохондрията. Ако това не е достатъчно, Церамидът разрушава клетъчната лизозомата - храносмилателната система на клетката която произвежда хранителни вещества за всички функци на клетката. Церамидът, и други сфингополиди, активно потискат пътищата в клетката без да оставят никаква възможност на раковата клетка да оживее.

Най-важното в този процес е натрупването на Церамид в системата. Това означава приемане на терапевтични количества КБД и ТХК, непрестанно, в период на време, държейки метаболитно налягане на пътищата на раковата клетка.

Как работи този път? Защо тялото приема прост растителен ензим и го използва за ефикасно лечение на множество различни физиологични системи? Тази ендоканабиноидна система съществува във всеки животински живот, в очакване на неговият ендоканабиноиден активатор. Това е интересно. Нашата собствена ендоканабиноидна система покрива всички клетки и нерви; тя е доставчикът на информация течаща по нашата имунна система и централна нервна система. Тя отговаря за опазването на нервите, и малко променя самата имунна система. Тя е главната система за управление поддържаща нашата хемостаза; нашето здраве.

Само от любопитство, как стават работите на клетъчно ниво и къде нашето тяло произвежда ендоканабиноидите? Тук виждаме, че ендоканабиноидите имат свой произход от нервните клетки точно в синапсът. Когато тялото се афектира чрез заболяване или нараняване то директно изпраща информация до ендоканабиноидната система и казва на имунната система да подпомогне лечението. Ако тези хомеостатични системи са отслабени, не трябва да се изненадваме, че екзоканабиноидите са терапевтични. Те помагат на тялото по най-натуралният възможен начин.

За да видим как работи това да визуализираме канабиноидът като триизмерна молекула, където една част от молекулата е нагласена да се впише в нервът или клетъчният рецептор на имунната систематочно като ключ в ключалка. Има поне две места с ендоканабиноидни рецептори, КБ1 (централна нервна система) и КБ2 (имунитет). Обикновенно КБ1 активира сигнализацията на централната нервна система, и КБ2 активира имунната система, но е много по-сложно от това. ТХК и анандамидът активират и двете места за рецептори. Други канабиноиди активират единият или другият рецептор. Среди видовете канабис, канабис сатива се обръща към рецепторът КБ1, а канабис индика се обръща към КБ2. Което означава, че сативата е по-нервоактивна, а индиката е по-имуноактивна. Другият фактор е, че сативата има повече ТХК (тетрахидроканабинол) и индиката има повече КБД (канабидиол).

Знае се, че ТХК и КБД са биометични към анандамида, което означава, че тялото може да използва и двете взаимозаменяемо. Следователно, когато стресът, нараняването или заболяването изискват повече ендогеннен анандамид от колкото произвежда тялото, тогава неговите мимични екзоканабиноиди се активират. Ако стресът е преходен, и лечението му може да бъде преходно. Ако изискването е попълнено, както се случва при ракът, тогава лечението трябва да предостави постоянно налягане на модулативният агент на хомеостатичните системи.

Обикновенно КБД се привлича от плътно опакованите КБ2 рецептори в далака, месторождението на имунната система на тялото. От там, имунните клетки търсят и унищожават ракови клетки. Интересното е това, че е доказано как ТХК и КБД канабниноиди имат силите да убият ракови клетки директно, без да минават през имунни посредници. ТХК и КБД влизат през пътя на липоксигеназата и директно потискат растежа на тумора. Също така е открито, че КБД потиска обратното захващане на анандамита. От тук разбираме, че канабидиола помага на тялото да задържи собствените си натурални ендоканабиноиди потискайки ензимът, който разлага анандамида.

Това малко изследване леко докосва няколко съществени концепта. Най-накрая искам да ви оставя с уважението към природата, която е създала перфектното лекарство, което чудесно се вписва в нашата имунна система от рецептори и сигнализиращи метаболити, които ще предоставят бърз и пълен имунен отговор за системният интегритет и метаболичен хомеостат.
 
Здравейте, благодарение на добри хора се сдобих с масло от канабис за майка ми, вярвам, че е качествено и съдържа лековитите съставки. Искам да попитам дали мога да пробвам да го намажа на отворена влажна,рана, страх ме е да не стане някаква реакция, щото мястото е възпалено?
Материала с който разполагам е много гъста смолиста субстанция като паста, препоръките са по 3 пъти на ден колкото грахово зърно, дали е достатъчно за облекчаване на болка?
Който има опит с прилагането му при онкоболни ще съм благодарна да пише!
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Здравейте, благодарение на добри хора се сдобих с масло от канабис за майка ми, вярвам, че е качествено и съдържа лековитите съставки. Искам да попитам дали мога да пробвам да го намажа на отворена влажна,рана, страх ме е да не стане някаква реакция, щото мястото е възпалено?
Материала с който разполагам е много гъста смолиста субстанция като паста, препоръките са по 3 пъти на ден колкото грахово зърно, дали е достатъчно за облекчаване на болка?
Който има опит с прилагането му при онкоболни ще съм благодарна да пише!
Аз не съм практикуващ лекар и не мога да давам реални медицински съвети . Всичко което направите ще бъде напълно на ваша отговорност .

Да, това е материала/субстанцията който ти трябва .
Да, започни с 3 пъти на ден колкото оризово зърно . Вземай го в продължение на 1 седмица с тази дозировка . След като направиш 7 дни на тази дозировка .Следващата седмица започваш с двойни дози . Пак 3-ти на ден, но този път по 2 оризови зрънца .
След втората седмица почва да уголемяваш дозите на всеки 4-ри дни . До момента в който не стигнеш 1 мл олио за 1 ден . Обикновено трябва да са ти необходими 30 дни да достигнеш тази дозировка .
След като достгинеш 1 мл олио за 1 ден . Трябва да вземаш дозата от 1 мл/ден до момента до който рака не изчезне напълно .
До пълното премахване на рака, на някой хора им отнема повече време .

Ще ти стигне ли олито, което си купила ?

За раните : аз съм ползвал канабис олио (смолистата субстанция ) за рани и порязвания, но са били леки наранявания . Със сигурност видях по-бързо заздравяване .
НО на отворена голяма влажна рана би се притеснявал да сложа .

Канабисмасло (коноп и кокосово масло) съм го ползвал при леки изгаряния и ми е помагало .
 
Благодаря ти firstcitizen за изчерпателния отговор, хващам се като удавник за сламка на написано от теб и по конкретно това изречение "Трябва да вземаш дозата от 1 мл/ден до момента до който рака не изчезне напълно" а ще изчезне ли някога тази гад ... моля се всеки ден !
Започваме по тази схема с това което имам, което със сигурност няма да ми стигне за целия цикъл, но от сега започвам да търся за още.
Бъдете здрави и ви благодаря!
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Не трябва да спираш да се надяваш,бориш и молиш това нещо да се случи . Трябва с цялото си съзнание и душа да го желаеш, и да не се предаваш .
Лечението може да продължи повече от 3 месеца, така че трябва да имаш олио в наличност .

Въпреки, че си го купуваш олиото, аз с риск да се повторя и да те подразня те съветвам да си купиш сортови конопени семки от който да израснат сортове растения с високо съдържание на THC и CBD . Да засееш и да го оставиш да презрее растението, за да може частично THC да се преобразува в още CBD . Така ще има най-висококачественното олио на най-ниска цена .
Растежа на самото растение също ще ти дава сила да се бориш .

Защото ако пребориш рака ще искаш да имаш олио във вас винаги под ръка, също така ще пожелаеш да дадеш и на други хора .

Ще се помоля за теб и майка ти .
 

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Как се прави канабис олио(има и други техники, на мен лично тази техника на рик със спирта ми е напълно достатачна като резултати),дозировка и друга допълнителна информация за канабис олиото :

Супер е лесно и всеки може да го направи в домашни условия .Ако човек вземе правилните мерки за безопасност (добра вентилация,без цигари,пламъци и искри докато се готви ) не е опасно . Спазвал съм тези мерки за безопасност и никога не съм се подпалвал .(надявам се и да не се случва )
П.С никога не е излишно човек да има пожарогасител във вкъщи . (било то и прахов 1 кг) Хубаво е човек да има пожарогасител, защото повечето малки пожари който тръгват в къщата с един от най-малките пожарогасителите може да бъде потушен на момента .
Също така наличието на изправен пожарогасител в колата e ....
За хора който имат индор боксове или се отопляват на дърва е страшно препоръчително да имат пожарогасител .

Надявам се, колегата talasum да е добре .
 
Здравейте свободомислещи хора. (няма как да не се отбележи след прочитане дори и на една тема в този форум)
Накратко пиша в тази тема за да намеря някой със заболяване като моето или поне нещо близко.
Заболяването което имам е "Спина бифида на латински: 'Spina bifida – буквално „раздвоен гръбначен стълб“) е вроден дефект, който се състои в непълно изграждане на гръбнака (по точно на невралната тръба) по време на бременността"
Взето от уикито.
Плюс прескрипан нерв на гръбначния стълб и наченки на плексит.
Моят въпрос е, ако някой от вас страда от тези заболявания да напише няколко реда тук, какъв сорт гледа или употребява за лечението си и как точно приема лекарството.
Благодаря ви предварително.
Смятам, че разговор на тази тема ще бъде полезен тъй като всяко 3-4 дете в България родено преди 2000г страда от спина бифида . За щастие при някой от страдащите заболяването не се проявява никога.

edit firstcitizen: премахване на хипер връзки
 
Last edited by a moderator:

firstcitizen

First Citizen
Supporter
Здравейте свободомислещи хора. (няма как да не се отбележи след прочитане дори и на една тема в този форум)
Накратко пиша в тази тема за да намеря някой със заболяване като моето или поне нещо близко.
Заболяването което имам е "Спина бифида на латински: 'Spina bifida – буквално „раздвоен гръбначен стълб“) е вроден дефект, който се състои в непълно изграждане на гръбнака (по точно на невралната тръба) по време на бременността"
Взето от уикито.
Плюс прескрипан нерв на гръбначния стълб и наченки на плексит.
Моят въпрос е, ако някой от вас страда от тези заболявания да напише няколко реда тук, какъв сорт гледа или употребява за лечението си и как точно приема лекарството.
Благодаря ви предварително.
Смятам, че разговор на тази тема ще бъде полезен тъй като всяко 3-4 дете в България родено преди 2000г страда от спина бифида . За щастие при някой от страдащите заболяването не се проявява никога.

edit firstcitizen: премахване на хипер връзки
willingto, Добре дошъл във форума. Съжалявам единствено, че болки и здравословни проблеми са те довели при нас. Благодаря ти за думите .

Имал съм мускулни спазми и болки за който ми е помагал конопа, но проблемите ми са били от много по-лек характер, най-вече от претоварване .

Не съм тествал олиото за твоят здравословен проблем, защото аз боледувам от друго нещо, но когато търся за моите собствени здравословни проблеми, чета и останалата част от информацията за ползите на конопеното масло срещу останали заболявания .


Това което съм срещнал като информация е че конопеното масло помага на пациенти с гръбначни заболявания да управляват своите симптоми. Приемането на конопено масло може да намали или премахне изцяло болката,спастичност, мускулни потрепвания,проблеми със съня и депресия .Също така може да подобри контрола над пикочният мехур .
Надявам се някой колега да ти даде повече информация от личен опит .
Аз мога да ти препоръчам да пробваш сорта Critical Kush - Barneys farm ( Barneys farm е производителя на семена, а сорта е критикъл къш )


Дори не мога да предполагам, колко ти е трудно на теб и всички останали с това заболяване. Вие сте истински герой, защото за вас всеки ден е борба. Борите се въпреки трудностите и отношението от страна на държавата .


Ако искаш пиши за проблема си и в тази тема :
https://www.thcfarmer.com/community/threads/Билкарница-конопа-Ме-Лекува-От.87204/

Успех !
 
Благодаря за добрите думи firstcitizen !!
Това което забравих да споделя е, че аз следя форума повече от 6-7 месеца просто не съм се престрашавал да пиша поради факта, че не бях изчел достатъчно. (не че ще дойде момент в който ще знаем всичко..)
Чета информация на български и английски но ми липсва личното мнение(становище) на човек приемал от растението за определеното заболяване.Това не омаловажава усилието да помогнеш за което също благодаря ! Относно държавата си прав с изключение на това, че едно медицинско от личния лекар ти дава право да посетиш 7 пъти кинезитерапия. В момента стартирам outdoor проект с Medical Mass х 3 и Dance World х 3 ще споделям развитие по тях се цел общо обогатяване на знанията.
 
Ако някой има в повече от това олио, моля пишете ми. Може и на имейл: (Цензура)
Благодаря предварително.
И много сте полезни.

edit firstcitizen: изтрит имейл
Ползването на форума за купуването, продаването и разменянето на субстанции е забранено .
Вие може да сте служител на реда, а може и да сте болен човек, но не бих искал да рискувам сигурността на потребителите на форума .
Моля ви повече такива изречения да не виждам. Бъдещи такива молби ще бъдат директно трити и наказвани .
 
Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.
Top