Need help with fan leaf tip problem!

  • Thread starter koalajesus
  • Start date
  • Tagged users None
koalajesus

koalajesus

2
3
Hello everyone!

I just recently started this wonderful hobby and I feel like I've been doing sorta okay. My techniques are a bit rough and I've had some bumps in the road, but typically nothing I can't overcome with a bit of thorough research. Regardless, I'm enjoying myself!

Before I get to my questions, a quick summary of my setup:

Random Bag Seed, appears to be pretty indica dominant, named Enigma for obvious reasons
4x4 Tent
4 x Spider Farmer SF1000D angled roughly 10-12 degrees inward at Enigma, currently 34" from tip of canopy
Intake and Outake 6" Inline Fans
Oscillating Clip Fan providing light wind for Enigma
5 Gallon Fabric Pot
Fox Farms Coco Loco mix
RO Water, PH'd to 5.9-6.0
No nutrients added as of yet (Coco Loco is pretty hot already, waiting to introduce still)
Watering every 48 hours, last 3 has been 1L of water
Temperature between 80-83 during lights on, 72-74 lights off
Humidity never goes below 45%, never above 55%

Enigma is currently 24 days old since germination.

I'm at a loss with what I have going on here. Maybe I didn't use the right keywords when searching, but regardless I'd appreciate some input!

The main issue in question is a bubbling/browning, but not really burnt issue that is occurring on the tip of a fan leaf.
IMG 20210403 111229


I had another lower leaf have this same problem, but it was more progressed with little bubbles on the surface of the brown and crispy to the touch. I cut her off and threw it away since no other leaves were showing the issue until I spotted this today.

Not only that, the leaf itself seems to be pretty rough or irritated from what I can see. Unsure of the cause of this as well.

Secondly, Enigma either has a weird trait or I'm goofing up her new growth. It starts out very lime then from the base of the leaf to the tip slowly turns green with age. From research, this is typically normal but photos show the green starting from the tip and working inward with age. Here is a photo of new growth at the top of the plant
IMG 20210403 111400


that same growth a day later
IMG 20210404 051410


and older growth that looked the exact same when it was younger
IMG 20210403 111525

Lot going on in the 4th image, but referring to the large, dark fan leaf at the top of the photo. Looked just like the new growth when it was young and now looks pretty decent.

Overall, I am going to move the lights up a bit to see if the new growth is just overwhelmed or something like that.

Also, it looks like Enigma is potted far to the side as well, but it's bent from early training and only a slightly bad potting job (whoops..)

Any sort of feedback is appreciated! Even if it's unrelated to my initial questions.

If more photos or information is needed to diagnose or you just want to know more, please let me know!
 
boomgagem

boomgagem

Supporter
324
63
Still trying to figure out coco loco myself. I usually ph my water to 6.5ish. But lately as long as its between 6.0 and 6.5 I don’t touch it.

I think the RO is throwing you off and probably needs a little calmag
 
growsince79

growsince79

6,107
313
Improper watering imo. 5 gal containers- 1 liter every other day- is the problem. Water about 1.5 gallons and wait until the pot loses 10-12 pounds before watering again. Might be 5-7 days.
 
koalajesus

koalajesus

2
3
Still trying to figure out coco loco myself. I usually ph my water to 6.5ish. But lately as long as its between 6.0 and 6.5 I don’t touch it.

I think the RO is throwing you off and probably needs a little calmag

It seems to be a pretty solid mix! Was going to be adding Foliage Pro from DynaGro once the Coco Loco wasn't supplying enough.

Might try reducing the PH down to like 6.2 only then.

I might just start with 1/4 strength FoliagePro next watering since it's supplemented with CalMag already.

Thoughts on that?


Improper watering imo. 5 gal containers- 1 liter every other day- is the problem. Water about 1.5 gallons and wait until the pot loses 10-12 pounds before watering again. Might be 5-7 days.

You know, I wasn't sure if I was doing the watering right. I was giving a tad too much and way too often to start and it caused me to be more reserved as time went on.

How about I water a gallon with 1/4 strength FoliagePro to start at next watering and see how Enigma improves?

Thanks for the input though guys!
 
Last edited:

Similar threads

Badinfluence
Replies
4
Views
105
Smokey0418
Smokey0418
robertoj86
Replies
22
Views
332
MIGrampaUSA
MIGrampaUSA
Sauger
Replies
0
Views
118
Sauger
Sauger
Fro5ty
Replies
10
Views
157
Fro5ty
Fro5ty
Sucasa
Replies
2
Views
112
Sucasa
Sucasa
Top Bottom