Rastafaska's Grow Room

Здравейте!Реших да споделя отново с вас,поредния ми гроу,защото сортовете ми се струват интересни.Тук няма да видите нищо революционно,нито някакви авангардни техники или био отглеждане,защото аз съм един обикновен аматьор с аматьорски прийоми,въпреки това в повечето случаи някак си ми се получава:),надявам се и този да е такъв.Не следвам схеми на торене,поливане и т.н.,всичко е така да се каже,на око.Но разбира се,ще се радвам на вашите съвети и мнения!Така че,ако на някой му е интересно въпреки горенаписаното,да заповяда!
И така
Бокс - 2 х 2 х 1 м.
Осветление - 4 х 400 вт,включват се поетапно,в зависимост от нуждите.
Саксии - 10 л.
Почва - Купешка,че по-лесно (Голд лейбъл лайт микс + малко чкч и кокос).
Торове - Не бързам с торовете,ако се наложи по-натам (имам някакъв за растеж и за цъфтеж на Кана,течен чкч,блумбастик,микроелементи,отделно само водоразтворимо желязо и според мен толкова стигат).
Семена - Силвър хейз/Сенси сийдс - четири,(две тръгнаха добре,две се забавиха малко и едно умря в зародиш) вчера ги пресадих в 10-литровите саксии.В последствие,също вчера,реших да сложа и три Уайт уйдъл/Роял Куин да се люпят.
По-натам,ще пусна и снимки.
Успех на всички с проектите!
 
Last edited:
titles in one language and body is in another. Us English speaking people are clicking because we can read the title then leaving because we can't read the body and your native people are not clicking because the title makes them assume the whole thread is in English lol. Well idk what this says but good luck on your journey!
 
Така е,прави сте.Не очаквах,че името на темата,ще внесе смут и ще има голямо значение.Не предположих,че някои ще го приемат за подвеждащо,други за неприемливо.С удоволствие бих дублирал текста и на английски,но това ще ми струва време,което нямам.
Драсни-пални-клечица и успех на всички!
 
От днес са на 400 вт МХ/24 ч.,а преди това на 200 вт флуоресцентна лампа (от която не съм доволен и това е последния път,в който използвам такава),но вече условията граничат с идеални.Температура 24°C,влажност 75%,вентилацията за сега е естествена,защото все още няма нужда от принудителна,но съм включил вътрешен вентилатор.Тази вечер,ще полея първите,с коктейл от коренов стимулатор,ензими и азотен тор.И за сега толкова.
Успех на всички!
 
Преди малко вдигнах малко лампата,че жегата и влагата май им идват малко в повече.Сега е на около 60 см от върховете и скоро,ще се възстановят.
Сигурно някой от вас се питат,защо използвам архаичните MH/HPS лампи.Причината е топлината.Отглеждам само зимата,а бокса ми е в стая която не отоплявам и тази топлина ми трябва.
 

Ina

1,887
313
Ако пробиеш отстрани дупки на тези кофи няма да сбъркаш.Аз също ползвах такива,много гадно миришеха на химия в началото,но на размер ми бяха много удобни иначе,а и меки и ги сбутвах в гардероба:).само че с тях надолу ми оставаше много мокра почвата,макар че уж слагам доста перлит и подобни.Като ги пробих от всяка страна към средата и там където и да е по някоя дупка в тези части,които седят по-накиснати по-дълго ми се подобри изсъхването,така че пробвай ако прецениш.Също виж отдолу дали са достатъчно големи дупките,а и на тази кофа няма такова да ги държи леко над земята,а са до самата земя дупките,което също малко затруднява изтичането и влизането на въздух.както е на работните саксии има едни малки пластмасови,които ги държат леко нависоко именно с тази цел въздух и изтичане.Затова поне макс големи:)
 
153
93
да точно канцеларско кошче,идеално дори да не е пълно до горе.но да бъдат леко повдигнати от поставките със по едно камаче или нещо......ще по добре пробвай!!!
 
Така е,около 10 литрови кошчета,много са удобни и с хубав дренаж,пробити са отвори М16 от страни и от долу,по десетина на кошче плюс това и чинийките си имат оребрение.Ползвам ги вече седем-осем години.Наистина,почвата се е слегнала малко,но ще ги допълня скоро.От днес са с натриева лампа 12/12.
 
Най-накрая и аз да направя една свястна снимка.Първият кадър отразява някаква моя импровизация.Отдясно са четирите силвър хейз,а отляво са вдовиците,които все още са на метал-халогенна лампа.Всичко е 12/12,защото нямам друг вариант.Също така включих вентилацията,защото лампите са вече две.Регулирам температурата чрез клапите на бокса.Прави ми впечатление,че вдовиците се развиват по-бавно,но не изключвам и моя грешка.
 
По-големите навлязоха в ранен цъфтеж и за момента торя с комбиниран тор Компо.Малките все още торя с тера вега(като и при двата сорта добавям по-малко количество тор,спрямо указаните количества).Всичко изглежда нормално.Осветлението е 2Х400 HPS.
 
Last edited:
Top