Started the Blue Microverse auto

  • Thread starter Clyde4210
  • Start date
  • Tagged users None
Clyde4210

Clyde4210

461
63
I decided I can do the box later but I went ahead and started the Blue Microverse auto.

Hydroton
GH Trio
Ts1000 and ts600
5 gallon bucket in bathtub.

The pics are around 24 hours old and yes all of them.
 
Started the blue microverse auto 2
Started the blue microverse auto
Started the blue microverse auto 3
Started the blue microverse auto 4
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Air pump went out but I was able to fix it. Reeds went out or actually they were dirty. If you have an air pump that works but isn't pushing air it's probably the reed. Temporary fix is use a piece of sandwich bag cut into the shape of reed.

What I used as tut.

 
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Something isn't right plant is growing at a snails pace, no roots visible at 8 days old.
 
16588777806887885698167837349728
16588778055805632527599410670460
Clyde4210

Clyde4210

461
63
It was the pH for some reason it's going up and high. It has always went down no matter what. Only thing I can think of it is spring water and maybe the rain or pump added something. Back on track but 4 days behind.
 
Clyde4210

Clyde4210

461
63
13 days old.

I think this plant will be a monster if I wanted. I'm going for small but doubtful.

First pic is today and second pic is from yesterday. I added set up pics.
 
IMG 20220731 144914740
IMG 20220730 070416712
IMG 20220731 161904484
IMG 20220731 161857243 HDR
Clyde4210

Clyde4210

461
63
So far so good. I will say this is definitely a delicate plant according to site it should toughen up as it gets older.
 
IMG 20220803 154909195 HDR
IMG 20220803 154856052 HDR
IMG 20220803 115700064 HDR
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Raised ppm too 250 also raised light along with wattage from 25% to 30%. Temp is 77-79 during lights on and I need to figure out what the humidifier needs set at so I can drop nighttime temps. I'd like to get it around 74 lights off.

So far so good minus the light burn.
 
IMG 20220806 144950885
IMG 20220805 171355980
Aqua Man

Aqua Man

Staff
Supporter
25,784
638
Raised ppm too 250 also raised light along with wattage from 25% to 30%. Temp is 77-79 during lights on and I need to figure out what the humidifier needs set at so I can drop nighttime temps. I'd like to get it around 74 lights off.

So far so good minus the light burn.
They looking very nice
 
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Just had too post this It's air bubbles from the stone that floated up making a darn near perfect rectangle on top of water. No there's nothing floating on top of water except the bubbles. I have it sitting in water in case I need it asap.
 
IMG 20220808 030318644
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Not sure what happened. I know something's getting in there eating leaves think it's a moth but not sure. I'll try killing it tonight when it gets on the TV. The center is my issue it's way off. Twisted and bright green? Everything's fine as for growing. 196ppm, 77F, 60% rh, fan above and level of plant, 35% power on ts1000 light at 18" away. I can top it there but I was hoping to just lst it.
 
IMG 20220811 045107687
IMG 20220811 045115377
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Contaminated bucket is all I can see. Damage is done and now debating throwing it away at this point.
 
16603061307963788503063123777852
16603061560382984773292315894775
16603061920447910873853755246021
16603062151257631476521340103753
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Not sure what's going on with plant. Maybe it's genetics still have lime green growth and regular green leaves. It's eaten over 40 ppm over night. Make a new bucket today.

Those using GH Trio 1/4 teaspoon of micro in 3 gallons of water is a tad much for Blue Microverse. Website says take it easy as it's growing first few weeks and I screwed that up so I'm behind on grow days. I'm using 1/2 teaspoon now which it took too pretty easy.

I can smell it which is saying a lot. If I can smell it has to be super strong.
 
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Thought maybe root rot it does have something on roots but might be normal. A section of roots has hard white balls or knobs on them. Centers are still bright green but maybe genetics. I don't like it but plants still wanting to grow.

I've found one of those lady bug type Beatles, 2 mealy moths, 1 flying ant (queen), 1 regular ant and something that sort of looked like a dragon fly no gnat problem.


Thick root coming out of net cup has the hard knobs. Roots are good though and maybe a bit calmag stained but they're white in light.
 
IMG 20220816 044710089
IMG 20220816 044658593
IMG 20220816 044702991
IMG 20220816 045028447
IMG 20220816 045032680
IMG 20220816 044741025
IMG 20220816 044743857
Clyde4210

Clyde4210

461
63
This may sound stupid but maybe that root section was constantly bumped against the net cup from the air so it developed those hard knobs?

I've searched seen a couple things but nothing significant.
 
Clyde4210

Clyde4210

461
63
pH problems still but went ahead and raised ppms to 1000. Seed site said take it easy but didn't elaborate so not sure. It's starving so why I went from 300ppm to 1000ppm and so far so good. I didn't just jump over night. I spent yesterday adding nutes till I reached 600ppm. Today I made the new bucket at 1000ppm.
 
Clyde4210

Clyde4210

461
63
Reason I assumed it was the food too take easy because seed site said in my version You may crop, top, flip, flop, trim, belly flop. Just said take it easy in the beginning.
 
Clyde4210

Clyde4210

461
63
I was told it'll come in with twisted leaves so it's genetics. Also told it's a little short but it did start the stretch yesterday.
 
IMG 20220822 065129139
IMG 20220822 040341972
IMG 20220822 040325830
Top Bottom