Having trouble during transition. Any help is appreciated

  • Thread starter Siz
  • Start date
  • Tagged users None
Siz

Siz

423
63
Hello yall,

Here is my setup:

4x8x7 grow tent
2 gavita pro 1700e / uvr one side
6 plants In 70/30 coco pearlite mix 5 gals

Nutrients:
Power Si original/bloom
GH Cali-Magic 2ml /gal
Advanced Nutrients Sensi A/B
Running their full schedule (minus microbes, bud factor x, rhino skin, bud ignitor)
Mammoth P and Great White / Fish shit once a week.

I am on Week 2 Day 9

Environment has been around 78-82 deg with 78-81 deg leaf surface temps.

Humidity has been around 68-74%. Trying to keep a .8 vpd.

I was having a issues keeping hum down but I opened the vents and that helped quite a bit.


My issue is my plants dont seem to want to take in more nuts. I am following my feeding chart feeding 1/2-3/4 strength. When I feed 1.5 EC they are fine but I try to increase to 1.8 and my runoff jumps to 2.4. Is this normal or are they not uptaking?

I tried increasing light levels as well im at 85% avg ppfd is around 700.
The top of the plants seem to be a bit yellow.

Also the hairs on the stem seem dry and curled certain spots :/
Having trouble during transition any help is appreciated
Having trouble during transition any help is appreciated 2
Having trouble during transition any help is appreciated 3
 
MrGreenfinga

MrGreenfinga

775
143
Hello yall,

Here is my setup:

4x8x7 grow tent
2 gavita pro 1700e / uvr one side
6 plants In 70/30 coco pearlite mix 5 gals

Nutrients:
Power Si original/bloom
GH Cali-Magic 2ml /gal
Advanced Nutrients Sensi A/B
Running their full schedule (minus microbes, bud factor x, rhino skin, bud ignitor)
Mammoth P and Great White / Fish shit once a week.

I am on Week 2 Day 9

Environment has been around 78-82 deg with 78-81 deg leaf surface temps.

Humidity has been around 68-74%. Trying to keep a .8 vpd.

I was having a issues keeping hum down but I opened the vents and that helped quite a bit.


My issue is my plants dont seem to want to take in more nuts. I am following my feeding chart feeding 1/2-3/4 strength. When I feed 1.5 EC they are fine but I try to increase to 1.8 and my runoff jumps to 2.4. Is this normal or are they not uptaking?

I tried increasing light levels as well im at 85% avg ppfd is around 700.
The top of the plants seem to be a bit yellow.

Also the hairs on the stem seem dry and curled certain spots :/
View attachment 2121901View attachment 2121902View attachment 2121903
Dont push it any further than the plant can take
not saying youre a beginner definetely doesnt look like it
but when i first started out i thougt if i gave more it would be better i have a plant in my 2x4 tent right now almost filling it up and its well i into week 3 of flower
She wants about 2000EC

keep watering at 1500 until the runoff says 1600 or 1700 then you know the plant have uptaken 1300-1400 ec and it wouldent harm to increase it a bit
Hope this clarifies something
Tell me if ifs confusing asf😄🤟

Try to get that humidity down in the 50s too
 
  • Like
Reactions: Siz

Latest posts

Top Bottom