Scratching my head a bit 🤔🥸insight please my fellow green thumbs

  • Thread starter MiteSuck
  • Start date
  • Tagged users None
MiteSuck

MiteSuck

In house platinum cake.
I didn’t sift for it it’s a cut from a friend.
Week 3 veg.
4x8 tent
315 cmh roughly 2 ft from canopy.
Daytime temps 76-78
Nighttime temps 70-73
Relative humidity 55-60
I noticed tip burn in new growth and what looks like tip burn/calcium def in oldest growth. Potentially potassium def.

Apart from those obvious signs stems are weak and don’t look like they could support a gram.

Until this point I had worked plants up to 1.1-1.2 ec
1/1 ratio flora flex veg nutrients
My mix has looked like this
1 ml pro tech silica /gal
.3 ec Cali magic
Base up to 1.1-1.2
1 ml roots excel
Ph 5.6-5.9
And ran like this every watering altering roots excel every other watering.

When I noticed the tip burn and new growt a bit pale and scraggly lacking real vigor. the oldest fan leaves doing what there doing as well going a bit necrotic at tips and edges.

It’s day 3 since making some changes dropping to 1 ec and ditching the roots excel and pro tech silica.
Can’t tell yet if it’s helping.

Run of has consistently been .2-.3 ec less than my input solution so I don’t believe I have any build ups.

You can see in the photos plants look pretty dark green....

Scratching my head for sure any insight would be appreciated.

Few scenarios come to mind...

-to much nitro or calcium
- the ladies are ready for more nutes and are just asking for higher levels of base( gauging by my run off but the dark green foliage makes me nervous to up the feed)
-light burn?
-over feeding?
-I’m tripping and need to chill? 🤔😂
Trying to get things on the right track so I can get these ladies in my flower room and stay on schedule. I won’t do that with plants that aren’t healthy.







70/30 coco perlite
Fed 1x daily.
Roots are abundant and protruding the bottom of containers.

Plants were transplanted from 1 gal to 3 gal about 7-8 days ago...
 
Oldguy71

Oldguy71

Low phosphorus could be your culprit. I think you were correct to lower the ec. Looks like they were a bit high on nitrogen. I’ve noticed when the plants are dark green like that phosphorus def on lower leaves don’t get the typical yellowing with the dry grayish leaf margins.
 
MiteSuck

MiteSuck

Low phosphorus could be your culprit. I think you were correct to lower the ec. Looks like they were a bit high on nitrogen. I’ve noticed when the plants are dark green like that phosphorus def on lower leaves don’t get the typical yellowing with the dry grayish leaf margins.
Great feedback.

Part of me wants to reduce camg and up base nutrients .

The run off ec does reflect hungry plants.

The weak/small stems does make me think not enough P.

Only way to reduce my nitrogen is to drop camg .1-.2 ec and up base.

Forgot to mention I am running reverse osmosis water 🤔
 
MiteSuck

MiteSuck

Low phosphorus could be your culprit. I think you were correct to lower the ec. Looks like they were a bit high on nitrogen. I’ve noticed when the plants are dark green like that phosphorus def on lower leaves don’t get the typical yellowing with the dry grayish leaf margins.
Just concerned with the slight tip burn in middle/new growth that I’m running hot.

Little bit confusing
 
Oldguy71

Oldguy71

Instead of cutting the cal mag to reduce nitrogen you can up your p k, lowering the n ratio. Something like gh bloom or canna pk would do the trick. I’m betting you solved the tip burn when you lowered the ec.
 
MiteSuck

MiteSuck

Instead of cutting the cal mag to reduce nitrogen you can up your p k, lowering the n ratio. Something like gh bloom or canna pk would do the trick. I’m betting you solved the tip burn when you lowered the ec.
Sounds like a plan.

I think I’ll drop my ec down to .8 and observe over the next few feedings. If things get worse I’ll know I’m deficient.

Thanks for the input!
 
Ghosttrainx

Ghosttrainx

In house platinum cake.
I didn’t sift for it it’s a cut from a friend.
Week 3 veg.
4x8 tent
315 cmh roughly 2 ft from canopy.
Daytime temps 76-78
Nighttime temps 70-73
Relative humidity 55-60
I noticed tip burn in new growth and what looks like tip burn/calcium def in oldest growth. Potentially potassium def.

Apart from those obvious signs stems are weak and don’t look like they could support a gram.

Until this point I had worked plants up to 1.1-1.2 ec
1/1 ratio flora flex veg nutrients
My mix has looked like this
1 ml pro tech silica /gal
.3 ec Cali magic
Base up to 1.1-1.2
1 ml roots excel
Ph 5.6-5.9
And ran like this every watering altering roots excel every other watering.

When I noticed the tip burn and new growt a bit pale and scraggly lacking real vigor. the oldest fan leaves doing what there doing as well going a bit necrotic at tips and edges.

It’s day 3 since making some changes dropping to 1 ec and ditching the roots excel and pro tech silica.
Can’t tell yet if it’s helping.

Run of has consistently been .2-.3 ec less than my input solution so I don’t believe I have any build ups.

You can see in the photos plants look pretty dark green....

Scratching my head for sure any insight would be appreciated.

Few scenarios come to mind...

-to much nitro or calcium
- the ladies are ready for more nutes and are just asking for higher levels of base( gauging by my run off but the dark green foliage makes me nervous to up the feed)
-light burn?
-over feeding?
-I’m tripping and need to chill? 🤔😂
Trying to get things on the right track so I can get these ladies in my flower room and stay on schedule. I won’t do that with plants that aren’t healthy.







70/30 coco perlite
Fed 1x daily.
Roots are abundant and protruding the bottom of containers.

Plants were transplanted from 1 gal to 3 gal about 7-8 days ago...
Ec is way to high in flower no higher than 2.0 ec and ph for first 3 weeks in flower 5.8 flush it back down to 1.2 ec run off and feed say 1.4 to 1 6 ec for a week and get more run off or more feeds remember less is best👻🚂🎱💯😜
 
Top Bottom